Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare fata GV 1,6

Postări Recomandate

Salutare GV-istilor.

Rog pe cei cu mai multi km rulati cu masini similare sa-mi spuna parerea lor despre amortizoarele folosite (fiabilitate, confort, comportare in teren accidentat).

Folosesc amortizoare Kayaba de 16000 km si unul a inceput sa planga.

Cu multumiri anticipate.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Amortizoare fata GV 1,6

Nicio parere? Nicio experienta demna de a fi impartasita?

Din totalul km rulati in 3 ani, cam 5-7% au fost cu adevarat solicitanti pt amortizoare. Am fost multumit de ele, dar mi se pare cam scurt parcursul.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut,

Dezgrop topicul:grin:

Ce parere aveti despre amortizoarele Kayaba? Cam cati km sunt garantate (din auzite sau din experientele voastre)? Si care sunt mai bune: pe gaz sau pe ulei?

Mentionez ca sunt pentru spate

Link spre comentariu

Despre amortizoare KYB gasesti mult material, inclusiv comparatie ulei vs. gaz (de fapt ulei+gaz). Alegerea depinde de conditiile in care le folosesti.

Am folosit amortizoare KYB (fata si spate) si dupa 16000 km unul, pe fata, a inceput sa planga. Vinovat am fost eu, pt ca dupa inaltare SL-4 cm am umblat, un timp, fara limitatoare de cursa. Nu am simtit vreo inrautatire in functionare, asa ca l-am folosit in continuare inca vreo 8000 km), pana luna trecuta, cand le-am schimbat pe amandoua, cu ocazia reviziei de primavara.

Masina am luat-o la 45000 km, tot cu amortizoare KYB, dar necorespunzatoare, dupa verificarea pe stand.

Numai bine!

Editat de ctinu
Link spre comentariu

Pe masina civila, anul trecut am schimbat telescoapele spate. KYB a fost alegerea. Dupa 5000km au murit amandoua. Au vazut doar asfalt. Am ales NIPPARTS. Acum 20.000km si sunt super OK.

Pret KYB: 900 lei.

Pret NIPPARTS: 300 lei (daca-mi aduc bine aminte).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

5000 km, ambele pe spate, rulate pe asfalt?! Seamana a antireclama.:sr

Nu cred ca japonezii isi permit sa vanda asa ceva, avand in vedere si handicapul taxelor vamale in relatia cu piata europeana. Ori erau clone KAYABA, ori o fi ascuns cineva un elefant in portbagaj!

Pe mine m-a costat 760 lei perechea, pe fata.

Pe masina "civila" care a vazut si ceva forestiere, muncesc bine la aproape 70000km.

Editat de ctinu
Link spre comentariu

Eu inca am pe masina 4 KYB-uri pe gaz. Le-am schimbat la o luna distanta spate-fata. Pe spate s-a simtit o imbunatatire, datorita faptului ca erau celelalte prea uzate. Daca nu ma insel le-am achizitionat acum un an si au sub 5 000 km. Nu sunt rele, dar parca nu sunt nici ce trebuie, mai ales dupa ce se incalzesc.

Ideea este ca nu as mai cumpara...

Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi.Ca orice roman (sau ca o mare majoritate) ma uit la un raport calitate-pret cat mai bun.Inca mai rumegam problema :sm

Cam pe aceiasi tema(ca pe langa roman sunt si putin tigan :)) ) De amortizoare aveti ceva idee?

Link spre comentariu

La Mitsubishi Pinin foarte mulți aleg KYB. Multe optiuni nu avem ce e drept: original, kyb si Monroe. Mergem pe KYB si pt ca exista un model mai inalt cu 2.5cm si ajuta implicit la înălțare. A mea a avut initial amortizoarele originale, si apoi ( nu stiu exact când ) schimbate cu KYB. Acum mașina are 97k mile si o așteaptă tot o pereche KYB.

Offroad nu prea vede. Mai mult drumuri lungi si de țară.

Prețul modelului înalt e £160.

Succes!

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

5000 km, ambele pe spate, rulate pe asfalt?! Seamana a antireclama.:sr

Nu cred ca japonezii isi permit sa vanda asa ceva, avand in vedere si handicapul taxelor vamale in relatia cu piata europeana. Ori erau clone KAYABA, ori o fi ascuns cineva un elefant in portbagaj!

Pe mine m-a costat 760 lei perechea, pe fata.

Pe masina "civila" care a vazut si ceva forestiere, muncesc bine la aproape 70000km.

Dupa ce platesc o caruta de craitari pe 2 amortizoare care-mi pica subit, fara elefanti in portbagaj, luate de la UNIX (daca-mi aduc bine aminte) ... banui ca as avea dreptul sa-mi exprim nemultumirea fata de aceasta marca. Elefanti ascunsi in portbagaj am avut cand le aveam pe cele originale ale masinii (MANDO) - care atunci cand am avut eu piticul pus sa le schimb nu erau pe stoc. Ca oi fi nimerit eu vreun lot cu probleme...posibil. Cert este ca si un coleg de birou dupa aprox. 8.000km are deja probleme cu unul din ele - coincidenta ? Si al meu coleg....sa si vrea sa iese de pe asfalt si nu poate (garda mica) si din principiu nu cocheteaza cu pachidermele....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Pana in 2015, amortizoarele Kayaba care ajungeau pe piata romaneasca, erau fabricate in Japonia.

Intre timp au deschis o fabrica in Spania si de atunci calitatea a scazut grav.

La masinile europene uzuale, primesti amortizoare spaniole, seriile pe ulei si bitubulare.

La cele mai exotice, inca mai vin amortizoare japoneze, pana se termina stocurile.

Amortizoarele monotub inca sunt fabricate in Japonia.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Daca sunt clone, ar putea fi o explicatie pentru proasta fiabilitate. Daca ar fi adevarata.

Aprovizionarea se face si via China, din surse incerte.

KYB produce pt piata est-europeana in fabrici din Germania, Spania (din 2010), Cehia (din 2006). Ma indoiesc ca si-ar compromite brandul pt un castig minuscul pe piata romaneasca.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare