Dragos Filip Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Salut, V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau mai multe deoarece doresc sa imi achizitionez un 4x4 si nu stiu exact asupra carui model sa ma opresc. Ca sa spun exact ce imi trebuie voi face cateva precizari: -off road mediu: pescuit la Dunare, drumuri de tara, mici trasee montane, mers lejer prin zapada -masina trebuie sa aiba in principal utilizare de strada, pentru familie, aspect placut la exterior -motorul sa nu depaseasca 2300 cmc din cauza taxelor mari - nu ma deranjeaza consumul cat impozitul si asigurarea -confort cat de cat cu ceva dotari cum ar fi un aer cponditionat -intretinere nu foarte scumpa, piese care se pot gasi usor si mecanici capabili sa o repare -fiabilitate -pret intre 3000-4000 euro Din ce am cercetat eu sa se incadreze cam in ceea ce imi doresc m-am oprit asupra urmatoarelor modele: Opel Frontera B - 2 usi sau in 4 Land rover Freelander Subaru Forester Nissan Xtrail - primele modele 2002-2003 Pe mine m-ar atrage Opel Frontera, dar si celelalte au plusuri si minusuri. Astept opiniile voastre chiar si cu alte modele pe care nu le cunosc. Va rog de asemenea sa imi dati cat mai multe detalii si argumente despre modelul pe care il recomandati. Multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Eu am avut aceleasi cerinte si m-am oprit la un Ford Ranger din 2005. Este autoutilitara si are taxe mici ( timbrul 500 euro , impozitul 325 ron , asigurarea cam maricica 900 ron / an ) . Daca carosezi un pickup , o sa ai un portbagaj de peste 1000 litri . La capitolul carat , nu te bate nici un turism 4x4 . Personal, sunt tot mai multumit de alegerea mea pe zi ce trece. Consumul nu-mi trece de 8 / 100 km . Singurul dezavantaj este lungimea . Peste 5 metri si nu se preteaza la haladuitul prin paduri . O intepenesti repede printre copaci. Multe pickupuri au LSD sau blocabil pe spate . Incaltate cu niste anvelope adecvate , merg pe oriunde . Viteza poate ajunge si la 140 km/h , dar nu ii pace . Am ajuns la aceasta viteza la cateva depasiri mai lungi. Ca si viteza de deplasare 90-110 , se simte excelent . Si este incomoda pentru pasagerii din spate la drumuri lungi. :grin:. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 22, 2014 Autor Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Multumesc pentru opinie. Din pacate Ford Ranger depaseste bugetul meu. Unul bun am vazut si fabricatie 1999 la 5000 euro...si asa si asa am vazut pe la 4000-4500, cu cat ma mai costa adusul, inmatriculatul si restul de taxe ajung pe la 6000. Imi place, imi place de asemenea si Mitsubishi L 200, imi place si Hilux dar este mult peste puterile mele. Si sincer nu cred ca imi trebuie un pick-up. Astept si alte opinii. Orice parere este importanta si conteaza :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Land Rover Freelander la 3000-4000 euro in mintile lui doar 1.8 benzina, de preferat un Td4 cu CV automata, este cel mai reusit din seria Freelander 1. Motorizare diesel BMW (M47 R) cilindree 1951 cc, 112 hp @ 4000 rpm/260Nm @ 1750 rpm, consum mediu 9,5 %. Dar pentru un Td4 automat in stare buna mai plusezi la buget minim 1000 euro, iar partea cea mai trista o reprezinta mecanicii, nu prea gasesti la orice colt de strada mecanici dedicati pt Land Rover. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Offroad mediu+zapezi+pescuit +strada= tot teren , Frontera DA Freelander,X Trail,Forester , Outlander si altele de astea= cross overe /suv-uri NU Ar mai fi Vitara in 5 usi , Pajero MK1 , Pajero Mk2 motoarele de 2,4 , Terrano (R20) motorul de 2,4 benzina + ceva Toyo bune cu motoare 2,4 de pe astea rog un coleg ce stie cu Toyo sa zica cum le zice. Toyotele astea cred ca depasesc bugetul totusi. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 22, 2014 Autor Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Freelander intr-adevar un TD4 este pe la 5000 de euroi. Suzuki Vitara nu imi place cum arata desi am auzit lucruri bune despre ele. Nissan Terrano acelasi lucru ca la Vitara, Terrano 2 mai arata acceptabil dar ce mi-a placut mie nu am gasit cu motoare mici, Patrol si Pajero la fel, ce e bun si frumos are motor mare si depasesc bugetul. Ar mai fi fost varianta Pininul dar mi s-a parut foarte mic, neincapator. Multumesc de sfaturi, mai astept si eventuale opinii eventual chiar posesori ai masinilor pe care le vizez eu. Pana acum raman cu gandul la Frontera. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Freelander intr-adevar un TD4 este pe la 5000 de euroi. Suzuki Vitara nu imi place cum arata desi am auzit lucruri bune despre ele. Nissan Terrano acelasi lucru ca la Vitara, Terrano 2 mai arata acceptabil dar ce mi-a placut mie nu am gasit cu motoare mici, Patrol si Pajero la fel, ce e bun si frumos are motor mare si depasesc bugetul. Ar mai fi fost varianta Pininul dar mi s-a parut foarte mic, neincapator. Multumesc de sfaturi, mai astept si eventuale opinii eventual chiar posesori ai masinilor pe care le vizez eu. Pana acum raman cu gandul la Frontera. Nu pot sa fac comparatie intre frontera si freelander,dar inainte sa iau freeelander,aveam o fixatie cu frontera pur si simplu doar frontera vroiam dar l-am vazut pa michiduta' ,aka freelander si parca mi-a sters memeoria :ha: ....in ce priveste freelander-ul pentru tine e perfect daca mergi mai mult pe sosea,chiar si modelul 1.8 sau 2.0 di nu sunt chiar asa nenorocite cum spun unii:ha:, cutia de viteze PG1 schimba la dreaq de bine,aproape ca la un turism,piese gasesi ca sa umplut tara de freelandere:ha: ....singura frontera care as cumpara-o ar fi cu siguranta in 2 usi si dupa 2000,mi se pare ca sunt doua motorizari daca nu gresesc 2.0i benzinar si 2.2 diesel (restu' s-a zica opelisti:grin:) ....si da o tura cu ambele marci vezi care-ti prieste:wink: If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 22, 2014 Autor Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Nu pot sa fac comparatie intre frontera si freelander,dar inainte sa iau freeelander,aveam o fixatie cu frontera pur si simplu doar frontera vroiam dar l-am vazut pa michiduta' ,aka freelander si parca mi-a sters memeoria :ha: ....in ce priveste freelander-ul pentru tine e perfect daca mergi mai mult pe sosea,chiar si modelul 1.8 sau 2.0 di nu sunt chiar asa nenorocite cum spun unii:ha:, cutia de viteze PG1 schimba la dreaq de bine,aproape ca la un turism,piese gasesi ca sa umplut tara de freelandere:ha: ....singura frontera care as cumpara-o ar fi cu siguranta in 2 usi si dupa 2000,mi se pare ca sunt doua motorizari daca nu gresesc 2.0i benzinar si 2.2 diesel (restu' s-a zica opelisti:grin:) ....si da o tura cu ambele marci vezi care-ti prieste:wink: Sincer sa fiu per total intre Frontera si Freelander oscilez si eu si tot cele in 2 usi imi plac la ambele. De Freelander m-am speriat putin pentru ca am citit nasoale in general (probleme la grup frecvente, motoarele de 1,8i foarte proaste deoarece crapa garnitura la chiulasa cand ti-e lumea mai draga, etc). Freelander sunt foarte multe care au volanele schimbate de pe dreapta pe stanga. De Frontera nu stiu foarte multe. Frontera B motoarele pe benzina sunt tot de 2,2. Nu ar fi asta o problema dar nu stiu cat de fiabile sunt. Stiu ca in general pentru 4x4 se recomanda motoare diesel, eu sunt cam fan benzina si taxa de inamtriculare ar fi mai ieftina si intretinerea...sunt multe aspecte la care astept unele recomandari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Sincer sa fiu per total intre Frontera si Freelander oscilez si eu si tot cele in 2 usi imi plac la ambele. De Freelander m-am speriat putin pentru ca am citit nasoale in general (probleme la grup frecvente, motoarele de 1,8i foarte proaste deoarece crapa garnitura la chiulasa cand ti-e lumea mai draga, etc). Freelander sunt foarte multe care au volanele schimbate de pe dreapta pe stanga. De Frontera nu stiu foarte multe. Frontera B motoarele pe benzina sunt tot de 2,2. Nu ar fi asta o problema dar nu stiu cat de fiabile sunt. Stiu ca in general pentru 4x4 se recomanda motoare diesel, eu sunt cam fan benzina si taxa de inamtriculare ar fi mai ieftina si intretinerea...sunt multe aspecte la care astept unele recomandari. Ce mi se pare mie cel mai de speriat la Freelander daca vrei sa mergi in teren e asa: -lipsa reductor Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Ce mi se pare mie cel mai de speriat la Freelander daca vrei sa mergi in teren e asa: -lipsa reductor Nu cred ca este chiar atat de rau, masina compenseaza cu TC-ul si un cuplu suficient de mare disponibil din ture joase. Daca este echipata si cu gume bune poate ajunge si in locuri unde ajung masini mai capabile. Garda la sol este impedimentul cel mai mare. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Salutare, Cam aceleași cerințe le-am avut si eu si am ajuns la Ford Maverick 2 (vezi thread-ul meu in secțiunea Ford). Ai 4x4, motor de 2 la benzina, si confort. Dacă nu te deranjează lipsa reductorului găsești Ford Maverick 2 sau Mazda Tribute din 2001 - 2002 sub 4000 EUR. Riscul la toată afacerea e sa te prindă microbul off road: o sa ai un 4x4 civilizat, comod, confortabil, super in oraş, decent soft road..... dar după 1 an o sa te uiți după toate samuraiele de pe strada Spor la alegere, Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Nu cred ca este chiar atat de rau, masina compenseaza cu TC-ul si un cuplu suficient de mare disponibil din ture joase. Daca este echipata si cu gume bune poate ajunge si in locuri unde ajung masini mai capabile. Garda la sol este impedimentul cel mai mare. Ai dreptate lipsa reductorului nu e asa rea, e ingrozitoare. Face diferenta in a trece sau a nu trece. Adica ce face un Freelander cu gume Mt sau simex cu ambreiajul prajit trece lejer un frontera cu slikuri si ambreiaj rece. Asta daca Freelanderul reuseste sa treaca. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Ai dreptate lipsa reductorului nu e asa rea, e ingrozitoare. Face diferenta in a trece sau a nu trece. Adica ce face un Freelander cu gume Mt sau simex cu ambreiajul prajit trece lejer un frontera cu slikuri si ambreiaj rece. Asta daca Freelanderul reuseste sa treaca. cine ti-a zis asta? seamana un pic cu 50cm de zapada. haideti sa exageram un pic, dar nici chiar asa. am avut freelander td4 si singura chestie nasoala la el, pe linga crapat cutie de viteze, calat motor, belelele de rigoare cu electrica si geamul spate si alarma, si niste belele mai mici la scaune, a fost visco-ul de sub masina - asta e predispus sa ramina agatat pe diverse portiuni din traseu. evident, primul lucru facut a fost smulgerea HDC-ului din mufa, ca sa nu ma omoare. altfel, daca ai noroc, masina merge foarte bine. nu-l recomand. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Re: Sfat achizitie Toate optiunile tale sunt din categoria SUV. Daca ai deja o masina de strada (2x4) mergi pe un offroader veritabil de preferat oldstyle fara electronica. Nu te uita la an, ci la starea masinii si la propetar. Ca si optiuni in bugetul ala ... nu ai prea multe ...DAR, daca ai rabdare si putin noroc ...cine stie ...poate, poate! Microbul 4x4 ... e destul de pacatos, odata ce te-a prins e greu de scapat de el ... Fugi de Frontera ...e o masina pacatoasa din multe puncte de vedere. 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 23, 2014 Autor Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie Toate optiunile tale sunt din categoria SUV. Daca ai deja o masina de strada (2x4) mergi pe un offroader veritabil de preferat oldstyle fara electronica. Nu te uita la an, ci la starea masinii si la propetar. Ca si optiuni in bugetul ala ... nu ai prea multe ...DAR, daca ai rabdare si putin noroc ...cine stie ...poate, poate! Microbul 4x4 ... e destul de pacatos, odata ce te-a prins e greu de scapat de el ... Fugi de Frontera ...e o masina pacatoasa din multe puncte de vedere. Vreau sa renunt la masina de strada. Nu imi permit sa tin 2 masini de aceea nu ma pot uita la un offroader adevarat. Nu vreau sa fac off road extrrem si nici nu am timp momentan. De ce e Frontera pacatoasa? Asa din cate vad toate sunt pacatoase ideea e sa o cumpar pe cea mai putin pacatoasa :). Se Subaru Forester vad ca nu a zis nimeni nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie Salutare, Ca începător pot sa îţi spun din experienta mea de a cauta o maşină 4x4 de soft road si buna pt familie. In primul rand citește şi http://www.dorupanaitescu.ro/tutorial-cum-alegem-masina-potrivita-de-offroad-partea-2.html?wpmp_switcher=desktop In al doilea rand sa nu uitam ca vorbim de mașini de 15-20 ani deci ideaa de "impecabil " din anunțuri e foarte relativa. Sa le luam pe rand: A ) off roadere mai capabile in opinia mea (adică au măcar reductor :) -Suzuki Vitara lung cu aer condiţionat 199x: îl iei la 3000-3500 înmatriculat, mai 500 pt cauciucuri șamd. Cred ca e suportabil pe sosea si e esența tare de offroad. In timp poți să îl transformi în offroad veritabil cum au făcut multi alții - Lada Niva 200x: o maşină specială şi fără modificări DAR pentru oameni dedicați. - Frontera: teoretic e si mare si Cu reductor si Cu ac si la preţ ok. Dar acum știu și bătrâni ce știu când nu o recomanda - Pinin lung cu AC si cutie super-select: asta e un SUV de moda veche, are dădui reductor si teoretic tot ce îi trebe. Nu e foarte mare, ani 2000 si pe acolo, arata binișor şi cu scut si cauciucuri cred ca poți merge in multe locuri. Acum sa găsești unul bun la banii ăștia.... Suv-uri si Crossover : 4x4 "automat" si gândite pt asfalt si o ieşire la iarba verde. Forrester : teoretic gândit că un SUV offroad cu reductor şi sistem awd performant. Modelul 1-2 la care te încadrezi ca bani arata ca un combi mai înalt cu unghiuri de degajare si atac mici. Cred ca sunt ok dar sa găsești unul bun - unele piese sunt scumpe. Dacă s-au dus amortizoarele cu self levelling de pe spate dai 3000 de RON sa le inlocuiesti sau pui fara self levelling si sta mașina lasata Frelander: ai sfaturi mai sus... Daihatsu terios 2001: 4x4 permanent si diff central blocabil. E mititel dar se descurcă, motor 1.3 si cauta unul cu EURO3 Nissan X-Trail, Ford Maverick 2, Mazda Tribute: din categoria Duster ca si capabilitati Si sistem AWD cu Diff central blocabil Honda CRV, Toyota RAV4 200x cam tot asa. Sfatul meu: - ideea de off Road uşor e relativa. Când e uscat multe drumuri de pescuit sunt de Logan ca după o ploaie sănătoasă să nu treaca prin nămol Nicu un off roader dedicat - orice maşină iei e limitată in varianta stock - ia o maşină care sa îţi permită să crești caci dacă după 2 ani musai sa o schimbi pt ceva mai serios sa te ții pierdere - la o maşină de vârstă asta musai sa fie ok maşină, nu numai marca. Bafta la alegere, Robert Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie Asa din cate vad toate sunt pacatoase ideea e sa o cumpar pe cea mai putin pacatoasa :). Arunca un ochi si pe asta: http://www.autovit.ro/mitsubishi-pajero-C34240602.html Masina asta este excelenta onroad si surprinzatoare in offroad, cu gume adecvate. Asta are deja MT-uri pe ea. Daca nu are defecte ascunse, merita luata in calcul la achizite. Mai trebuie sa-i pui GPL pentru costuri decente la consum, cu GPL ajungi la costuri de turism. O masina foarte rezistenta si fiabila, ieftin de intretinut. Iar daca o sa vrei la un moment dat offroad mai greu, niste roti mai mari + suspension lift + troliu, si te bagi oriunde cu ea. Stiu ca e motor mare si sunt taxele mai mari la noi, dar le poti rezolva la fratii nostri BG. Luni cred ca voi trece prin Craiova si ne putem vedea cateva minute, sa ti-o arat pe a mea, este fix la fel cu asta doar ca am scaune din piele si clima automata. Te poti orienta si catre diesel, daca esti fan diesel, dar alea-s mai puturoase pe asfalt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 23, 2014 Autor Partajează Postat August 23, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie Arunca un ochi si pe asta: http://www.autovit.ro/mitsubishi-pajero-C34240602.html Masina asta este excelenta onroad si surprinzatoare in offroad, cu gume adecvate. Asta are deja MT-uri pe ea. Daca nu are defecte ascunse, merita luata in calcul la achizite. Mai trebuie sa-i pui GPL pentru costuri decente la consum, cu GPL ajungi la costuri de turism. O masina foarte rezistenta si fiabila, ieftin de intretinut. Iar daca o sa vrei la un moment dat offroad mai greu, niste roti mai mari + suspension lift + troliu, si te bagi oriunde cu ea. Stiu ca e motor mare si sunt taxele mai mari la noi, dar le poti rezolva la fratii nostri BG. Luni cred ca voi trece prin Craiova si ne putem vedea cateva minute, sa ti-o arat pe a mea, este fix la fel cu asta doar ca am scaune din piele si clima automata. Te poti orienta si catre diesel, daca esti fan diesel, dar alea-s mai puturoase pe asfalt. Da intr-adevar frumoasa masina si pretul bun. Nu agreez ca masina mea sa fie inscrisa la bulgari. Prefer sa am totul pe numele meu. Dai un telefon cand esti in Craiova sa dam o tura cu a ta. 0731 33 77 76. Multumesc de sfat P.S. Am sunat la cel cu anuntul cu Pajero, el zice ca e masina e perfecta dar cand l-am intrebat cand a fost schimbat uleiul la cutie a zis ca nu stie daca a fost schimbat vreodata :)))). Daca in 182 000 nu a fost schimbat uleiul in cutie e grav. Plus ca nu are taxa platita. Si cred ca daca ajungi acolo mai descoperi si alte probleme. Editat August 23, 2014 de Dragos Filip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 23, 2014 Autor Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie Salutare, Cam aceleași cerințe le-am avut si eu si am ajuns la Ford Maverick 2 (vezi thread-ul meu in secțiunea Ford). Ai 4x4, motor de 2 la benzina, si confort. Dacă nu te deranjează lipsa reductorului găsești Ford Maverick 2 sau Mazda Tribute din 2001 - 2002 sub 4000 EUR. Riscul la toată afacerea e sa te prindă microbul off road: o sa ai un 4x4 civilizat, comod, confortabil, super in oraş, decent soft road..... dar după 1 an o sa te uiți după toate samuraiele de pe strada Spor la alegere, Robert Ford Maverick si Mazda Tribute am inteles ca sunt practic aceeasi masina si am vazut numai pareri proaste. Paote poti sa imi dai mai multe info despre Maverick ca si posesor al lui: fiabiliatatea motorului de 2000, posibile probleme, costuri piese, etc. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie Eu am inteles din anuntul ala ca masina este acum la un dealer de sh. Probabil a luat-o la schimb pe altceva. Clar ca nu stie ce s-a facut la masina pana acum. Si oricum, orice masina ti-ai cumpara, nu trebuie sa te bazezi pe ce spune vanzatorul, ci sa verifici tu personal care este starea tehnica a masinii. In principiu, motorul si cutia de pe Pajero Sport sunt foarte fiabile. Legat de inscriere, nici eu nu agreez bulgarizarea, dar fortat de imprejurari am facut-o. Cred ca nu vei gasi o masina in bugetul tau, care sa fie si impecabila tehnic si estetic, cu istoric service la reprezentanta, cu taxa platita si nerecuperata, etc... :grin: Probabil vei proceda ca cei mai multi, vei cumpara o masina ieftina la achizitie, si apoi vei mai baga o caruta de bani in ea ca sa o faci sa mearga, daca vrei sa o pastrezi. Cunosc deja prea multe cazuri de-astea. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie cine ti-a zis asta? seamana un pic cu 50cm de zapada. haideti sa exageram un pic, dar nici chiar asa. am avut freelander td4 si singura chestie nasoala la el, pe linga crapat cutie de viteze, calat motor, belelele de rigoare cu electrica si geamul spate si alarma, si niste belele mai mici la scaune, a fost visco-ul de sub masina - asta e predispus sa ramina agatat pe diverse portiuni din traseu. evident, primul lucru facut a fost smulgerea HDC-ului din mufa, ca sa nu ma omoare. altfel, daca ai noroc, masina merge foarte bine. nu-l recomand. Cu riscul sa pornesc o polemica, cred ca ai avut parte de un Td4 hingherit bine de fostul proprietar. Cred ca pot sa ofer o parere destul de pertinenta despre Freelander in conditiile in care am 3 in familie. Problemele cele mai ''grave'' au fost la portiere, macaralele si incuietorile. Daca citeai cu atentie observai ca am recomandat Td4 automat din seria Freelander1, nu am recomandat in mod expres sa-si ia Freelander in detrimentul celorlalte marci. Btw, Ford Maverick/Escape si Mazda Tribute sunt construite pe acelasi concept cu Freelander 1 si Honda CRV. Ai dreptate lipsa reductorului nu e asa rea, e ingrozitoare. Face diferenta in a trece sau a nu trece. Adica ce face un Freelander cu gume Mt sau simex cu ambreiajul prajit trece lejer un frontera cu slikuri si ambreiaj rece. Asta daca Freelanderul reuseste sa treaca. De multe ori diferenta o face soferul + gumele de pe masina. Editat August 23, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie Arunca un ochi si pe asta: http://www.autovit.ro/mitsubishi-pajero-C34240602.html Iar daca o sa vrei la un moment dat offroad mai greu, niste roti mai mari + suspension lift + troliu, si te bagi oriunde cu ea. :ha: Aceste considerente "roti MAI MARI, suspensie si troliu" ...sunt doar chestii teoretice in practicarea offroadului ... in realitate o sa-ti dai seama ca nu sunt suficiente ...si o sa sfarsesti prin a concluziona ...ca iti trebuie si masina la un moment dat sa faci offroad... Cu masina pe bascule fata nu te bagi la "offroad mai greu"! Stii de ce? "Pivoatele" se auto-vomita ...si te intorci din padure cu ruxacul in spate! :grin: Pe de alta parte ... toate masinile pe suspensie independenta fata (fara punte rigida) sunt o gluma proasta in offroad adevarat (nu plimbare pe forestiere) sau poate ..."offroadul greu" se inscrie direct la categoria masochism. De ce am zis sa fugi de frontera ... posesorii iti pot confirma ...directie si articulatie fata VARZA! Fara upgrade-uri temeinice e ca si cum te-ai da cu punga pe un derdelus plin de cioate ... :ha: Cum spuneam ...daca bugetul permite ...si consideri ca meriti mai mult, ai curaj ... ridica privirea ...mai sus ...Y61 ...2.8 ... :grin: Sa nu ma injurati ca sunt subiectiv ...ptr ca asa este ...SUNT SUBIECTIV! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie "offroader adevarat" - pai in pana mea, toyota 70/73/80 nu pot merge pe sosea?! cu vitara nu poti sa te dai in teren? legat de frontera: vorbeste cu stelea, el se da cu masina aia de ani de zile si n-a rupt nimic major. poti sa mergi si sa faci si rockcrawling cu masina cu bascule, evident ca se va rupe ca orice alt lucru, dar daca te porti bine cu ea si stii sa mergi, n-ai treaba decit la flex-uri mai mari si aia doar din cauza emotiei. in schimb se conduce mai bine pe sosea. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 23, 2014 Partajează Postat August 23, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie Incercati sa pastrati linia discutiei, initiatorul momentan doreste o masina care sa se descurce onorabil in trasee mai usoare, nu este un expert in ale offroad-ului. Cel mai indicat ar fi sa-i prezentati plus-urile si minus-urile fiecarui model in parte pentru a-i usura decizia. Editat August 23, 2014 de DKW 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dragos Filip Postat August 23, 2014 Autor Partajează Postat August 23, 2014 Re: Sfat achizitie "offroader adevarat" - pai in pana mea, toyota 70/73/80 nu pot merge pe sosea?! cu vitara nu poti sa te dai in teren? legat de frontera: vorbeste cu stelea, el se da cu masina aia de ani de zile si n-a rupt nimic major. poti sa mergi si sa faci si rockcrawling cu masina cu bascule, evident ca se va rupe ca orice alt lucru, dar daca te porti bine cu ea si stii sa mergi, n-ai treaba decit la flex-uri mai mari si aia doar din cauza emotiei. in schimb se conduce mai bine pe sosea. Asta am vrut sa spun inca de la inceput: nu voi face off road extrem cu ce imi iau. Vreau sa intru prin niste diguri cu namoale pe la Dunare, sa merg pe niste drumuri forestiere asa si asa, sa pot merge iarna linistit prin zapada si sa merg every day pe sosea, sa pot pleca in confort la drum lung cu familia...cam atat...Peste 2-3 ani daca ma apuca dragul de urcat prin pietre atunci o sa fie alta discutie. De aceea am intrebat care ar fi cea mai buna raport pret/calitate dintre cele enumerate de mine, adaugand acum Maverick 2 si Tribute care sincer nu ma prea incanta nici una. Suzuki Vitara sau Grand Vitara nu imi plac...Or fi ele bune in off road dar mi se par foarte urate. Freelander arata foarte bine imi plac de vreo 5-6 ani dar nu am avut bani sa la lipesc de una cum vreau eu. Frontera B cu bull bar cu proiectoare original imi place la fel cum arata si interiorul pare confortabil pt sosea. Si mie imi plac si Pajero cum a fost cel din link, imi plac si Patrolurile si Grand Cherokee si multe altele dar sunt prea mult pt ce imi trebuie mie si au motoare mari si costuri ridicate pentru felul cum imi doresc eu sa am masina, pe numele meu, sa nu fie inscrisa ca utilitara, etc. Cu masina care o iau poate vreau sa ma duc intr-un concediu in Spania sa zicem si deci trebuie sa am confort pana acolo. Deci tinand cont de cele mentionate care ar fi cea mai potrivita? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate