Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie

Dragos Filip

Postări Recomandate

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sfat achizitie

Cu masina care o iau poate vreau sa ma duc intr-un concediu in Spania sa zicem si deci trebuie sa am confort pana acolo.

Deci obligatoriu motor pe benzina + GPL. Cu un diesel pe o masina de la 2T in sus, goala, daca sari de 100km/h te duci cu consumul spre 11-15L/100. Eu iti zic de pe acum ca la 3-4000 euro nu vei gasi o masina cum doresti tu, imatriculata in RO cu taxa platita, in stare cel putin buna (nu zic foarte buna), si in care sa nu trebuiasca sa mai bagi 1000-1500 euro (cel putin) ca sa o pui la punct.

In primul rand, hotaraste-te daca vrei SUV (4x4 permanent, caroserie autoportanta, garda la sol maxim 20-21cm) sau offroader, fie el si mai soft (4x4 nepermanent, caroserie pe sasiu, garda la sol cat vrei tu, posibilitati de upgrade cat vrei tu). Pentru ca observ ca nu-ti sunt clare aspectele astea. La pescuit si pe forestiere poti merge si cu un SUV, sunt unele chiar foarte potente, din cate am vazut.

Sfatul meu este sa te lamuresti mai bine ce vrei, sa studiezi modelele care te intereseaza (sa citesti pe siteurile dedicate si sa le urmaresti pe youtube), ca sa intelegi care masina se potriveste cel mai bine necesitatilor tale. Dupa care sa le vezi in tabla si gume (un fel de carne si oase) si sa faci drive test sa vezi in care te si simti "ca in masina ta".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu ai insirat plin de inspiratie ce doresti de la masina , "decat " ca asa nu se poate . Masina aia nu s-a fabricat :grin: . Nu cred ca ai mai avut 4x4 pana acum , pentru ca daca aveai, realizai ca nu exista o masina buna la toate. Un coleg de forum ti-a sugerat mai sus sa iti pastrezi masina de oras si sa cumperi si ceva ieftin pentru drumuri neamenajate. Cred ca este cea mai corecta pozitie , pentru ca nu vei gasi si cu taxe mici , si cu motor mare , si lunga cand vine vorba de carat , si scurta cand vine vorba de strecurat printre copaci , si comoda pe sosea si musculoasa in afara acesteia. Exista doar compromisuri . De cele mai multe ori "4x4 " nu inseamna totul. Anvelopele , starea tehnica , capacitatile de trecere native ( adica fara modificari, numai din proiectare ) , fac diferenta . Si de zapada la munte ,si de noroaie in Delta , si ca A6 pe autostrada nu exista. Daca gasesti, te rog sa ma contactezi in privat si sa imi spui si mie ( ca sa nu afle ceilalti , ca in materie de 4x4 , aceasta dezvaluire este echivalenta cu : " ce gandesc femeile " in lumea reala ). Nu fac misto dar este important sa intelegi ca masinile 4x4 nu sunt tancuri , nici salupe si nici snowmobile . Forma caroseriei nu are nici o importanta si mai mult de 3 roti tractoare ( daca ai blocabil sau autoblocant pe spate ) nu ai sa gasesti ( cel putin la masinile la care te referi tu ) . Exista foarte multe topicuri despre "sugestii " si ai sa constati ca toate au constant faptul ca parerile sunt impartite.

Niste chestii generale de care trebuie sa tii cont sunt :

- garda la sol difera la masini cu sasiu fata de masini cu caroserie autoportanta. Desi ea se masoara de la cel mai jos punct al caroseriei ( la masinile cu cel putin o punte fixa , acest loc este carterul diferentialului ) , vei constata ca la SUV-uri , caroseria este mai jos desi pot avea o garda la sol comparabila. Din garda iti vin unghiurile de trecere si capacitatile native ale masinii .

- motorizarile : aici e important sa intelegi ca o masina submotorizata consuma mai mult decat una cu motorizarea adecvata sau chiar cu un motor ceva mai mare . nu te bucura la un 4x4 cu motor mic decat daca si masina este una foarte mica. Una 4x4 mare cu motor mic este de departe cea mai proasta alegere pe care o poti face.

- fiabilitatea . Masinile 4x4 moderne sunt mult mai putin fiabile decat modelele mai vechi. A nu se confunda cu ruinele si fosilele de 30 de ani care se dezintegreaza la propriu din cauza ruginii si a rulajelor de o jumatate de milion de km . Vrei fiabilitate , cauta solutii tehnice simple . Touaregul este o masina fenomenala ( ca exemplu ) pana se strica si iti tai venele cand vezi factura de servis .

- pretul. Nu in ultimul rand , pretul arata de multe orivaloarea masinii. O masina ieftina va fi in general proasta. TE bucuri la pret mic de achizitie , o sa plangi la prima servisare. Pana ajungi tu sa ii cunosti hibele modelului , ai mai bagat cateva mii de euro in agregat.

Citeste cu atentie posturile pe aceeasi tema si vei gasi multe informatii pretioase chiar si printre certurile noastre subiective legat de diferite marci si modele de masini.

Strict referitor la modelele enumerate de tine in primul post , la bugetul alocat vei lua o petarda. Daca aia sunt toti banii de care dispui , o vei vinde in pierdere pentru ca nu vei putea suporta costurile sa o faci masina demna de incredere .

sorry :bannana

• Like 1
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Va salut,

Dupa luni intregi de citit forumul, cred ca a sosit momentul sa intru si eu in discutie, in speranta ca imi voi limpezi, in sfarsit, optiunile. Experienta voastra sunt sigur ca imi va fi de mare ajutor, eu fiind in fata achizitiei primei masini 4x4. Adica incepator sadea... M-am alaturat acestui topic pt. ca seamana destul de bine cu situatia mea si nu cred ca ar avea rost sa deschid un altul. Situatia seamana, dar nu e tocmai identica.

Ceea ce nuanteaza putin abordarea este faptul ca eu nu ma aflu neaparat in situatia de a-mi lua acest 4x4 si de a face din el unica masina a familiei. Am cochetat si eu cu ideea aceasta, dar (cred) ca pana la urma m-am lamurit sa renunt la ea.

Ca sa n-o lungesc steril, va prezint etapele prin care am trecut pana acum in a-mi cristaliza o optiune.

Sunt un iubitor impatimit de iesiri outdoor, in special la munte. Basca, mai sunt si pescar la musca si/sau spinning. Din pacate, de mult prea multe ori a fost doar o dragoste platonica, din lipsa de timp, dar sper sa indrept cumva asta. In ultimii 7 ani m-am folosit pt. micile escapade de un Logan 1,6 MPI. L-am cumparat de nou, iar alegerea de atunci a fost decisiv influentata de faptul ca aveam nevoie de o masina de familie, neaparat noua (cum hotarasem impreuna cu sotia) care sa ma poata duce, la o adica, si pe un drum forestier, daca mi se face de duca. In bugetul de 8-10.000 EU o alta alegere nu exista la momentul acela. Si s-a dovedit o alegere buna. Chiar neasteptat de buna. M-a dus saracul Logan prin locuri si pe drumuri pe care nu-mi imaginam ca va intra o berlina. Si asta fara sa sufere prea tare, dupa cum constat periodic la revizii. Condusa cu simt, am putut merge pe drumuri pe care numai posesori de 4x4 se incumetau fara emotii. In fine, oricat de buna, masina are limitele ei, pe care n-as mai vrea sa le fortez. Asa s-a nascut nevoia: imi trebuia o masina de teren. Bugetul nu era foarte bine definit, asa ca am inceput sa ma uit in jur. Prima optiune la care m-a dus mintea a fost un Duster. Nou, ca asa ma obisnuisem ca idee. aveam sa il si fac unica masina a familiei. Doar ca, analizand raportul pret/utilitate, am ajuns repede la concluzia ca nu e deloc o investitie justificabila. Platesc prea mult o valoare de utilizare adaugata prea mica. Simplul fapt de a avea o masina mai competenta pe teren nu justifica un pret de 15-17000 EU (pe Logan n-as mai lua acum mare lucru, valoarea lui comerciala fiind muuult sub valoarea de utilizare). Deci mult, asta avand in vedere ca hobby-ul meu este drumetia, nu practicarea off-road-ului ca sport in sine. Pe cei care practicati acest hobby va pot intelege ca investiti. Cei care stiu cati bani am bagat eu in scule de pescuit, de exemplu, sustin ca-s cu capu'... Ceea ce-i numa' corect...

Buuuun. Pasul doi a fost sa ma uit la masini care sa imi satisfaca nevoia la un pret corect si la un cost de exploatare cat mai mic. Asta m-a dus in zona masinilor cu motoare pana in 2000cm (vezi taxe si consum) si cu preturi de 2-3-4000EU. Asa se face ca am cochetat pe rand cu:

- Land Rover Freelander

- Suzuki Vitara (intai cu 2 usi, apoi, totusi, cu 4)

- Daihatsu Feroza

- Opel Frontera

- Lada Niva

- Mitsubishi Pajero Pinin

Poate si cu altele, dar care nu merita pomenite. O mentiune, totusi, n-am renuntat complet la ideea de Duster, dar nu nou ci la 3-4 ani vechime. Bineinteles aici bugetul ar trebui "oleaca" saltat catre 8-8500EU. Dar asta numai daca n-am incotro.

Momentan oscilez intre Vitara (benzina 1,6 8v/16v si 4 usi) si Frontera (Sport 2.0i). Pretul de achizitie e comparabil. Competenta pe teren cred ca e acoperitoare pt. ceea ce vreau eu sa fac. Costurile ulterioare par a fi mai avantajoase la Vitara. Confirmati? Teoretic Vitara ar trebui sa fie alegerea optima, daca nu m-ar atrage la Frontera spatiul mai mare interior. Asta e si motivul pt. care am exclus din discutie Samurai-ul sau Jimny-ul. Eu sunt un tip mai plapand, la cei 1,85m si 125 kile. In Samurai, ca sa stau in linie cu volanul tre' sa iau portiera subsoara... Urasc sa stau cu umarul lipit in stalpul usii... Vitara e, pe probate, un minim acceptabil. In Frontera m-as simti in larg... La fel in Duster, ce-i drept.

In sfarsit, un alt aspect de analizat, e bataia de cap pe care as avea-o dupa (ipotetica) achizitie, pt. a aduce masina la o conditie optimizata pt. mersul pe teren mai greu. Gen modificari aduse masinii stoc: kit de inaltare, cauciucuri, etc. Nu stiu daca judec corect, dar la Frontera cred ca as avea mai putin de lucru. La cum o vad eu, o pereche de gume ca lumea ar fi suficiente. La Suzuki cred ca ar fi ceva mai multa treaba (kit de inaltare, roti, etc.) si nu stiu cum m-as descurca. Nu stiu mecanici care se ocupa cu astfel de treburi. Bineinteles, nu pun in calcul (inca) interventiile necesare pt. a restabili starea tehnica concreta a masinii achizitionate (tabla, mecanica...), acestea depinzand foarte tare de starea masinii la achizitionare si de... noroc.

Inca ceva (si cu asta chiar ca inchei). Uitandu-ma in jur, vad ca, teoretic, sansele de a gasi un Suzuki in stare buna sunt ceva mai mari decat la Frontera. Parca Suzuki sunt mai multe in oferte. Apropos, mi-ar plcea daca as avea ocazia sa iau o masina deja "atinsa" de cunoscatori...

Acestea fiind zise, cred ca orice sfat m-ar ajuta sa ma hotarasc. Sau m-ar incurca... :grin:

Cer iertare pt. lungimea mesajului. Urmatoarele, daca vor mai fi, vor fi mai concise.

Land Rover Freelander TD4 facelift, LNBE028, 5 usi, cv manuala, varianta echipare SE, fabricat 16.10.2003
Link spre comentariu

Economic vorbind atat la cumparare cat si la intretinere suzi il bate rau pe opel.

Si la performante il depaseste dar nu e cazul tau, pt uz ''domestic'' e suficienta oricare din ele.

Personal as studia ofertele la grand vitara,chiar daca trebuie saltat un pic bugetul.

Link spre comentariu

Ma bag iara in discutie:

Hai sa numim generic masinile asa:

1. Sasiu rigid + reductor + 1/2 punti rigide - TOT TEREN

2. Autoportante +/- reductor + 2 punti independente - SUV

Eu zic ca pentru ceea ce vrea sa faca initiatorul topicului un SUV nu e ceea ce trebuie.

Acum vin cu un raspuns parere de la un practicant de ceva sporturi extreme de munte adica ich :wink: : un tot teren cu 2 rigide e lege si rules fata de unul cu 1. Primele 2 pe care le-am pomenit nu au NIMIC in comun cu clasa SUV.

Daca poti gaseste unul cu 2 punti daca nu bagate la una da nu merge pe SUV ca o sa iti para rau.

Eu pe vremuri am folosit foarte mult Terranoul in teren sa ma duca pe toate rapele si risipiturile. Daca nu esti pretentios e ok, daca esti pretentios la drum intins se schimba treaba. Costurile pentru ca masina cu fata independenta sa mearga bine si pe asfalt sunt mari. Uitate la rubrica Nissan pe subforumul terrano si ai sa vezi topicul meu cu ajutor directia R20. Deci iti spun am bagat in el 1500 euro ca sa merga iara drept. In acelas timp tata care nu e pretentios ii da in gura la al lui fara sa il serviseze.Masina trage stg si dreapta si la drum lung iti umfla brandul:ha:.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Da acum iara zic nu stiu cat ajungi sa mergi tu si sa faci ce faceam eu cu R20. Eu am doua masini tot teren . Primul a fost Terrano cu fata independenta apoi a venit Patrolul ca doream sa fac mai mult. Ce sa iti spun ia ce vrei da alege bine. Yonutz spune adevarul pivotii cad si cand cad e asa :

Aftermarket care iara cad iute

Originali care sunt scumpi.

Oricum dupa cum am zis si in prima postare ar trebui sa uiti de clasa SUV si mai mult sa te pregatesti de o cilindree pana la 2,4 ca deja cresc f mult posibilitatile.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ma bag iara in discutie:

Hai sa numim generic masinile asa:

1. Sasiu rigid + reductor + 1/2 punti rigide - TOT TEREN

2. Autoportante +/- reductor + 2 punti independente - SUV

Eu zic ca pentru ceea ce vrea sa faca initiatorul topicului un SUV nu e ceea ce trebuie.

Acum vin cu un raspuns parere de la un practicant de ceva sporturi extreme de munte adica ich :wink: : un tot teren cu 2 rigide e lege si rules fata de unul cu 1. Primele 2 pe care le-am pomenit nu au NIMIC in comun cu clasa SUV.

Daca poti gaseste unul cu 2 punti daca nu bagate la una da nu merge pe SUV ca o sa iti para rau.

Eu pe vremuri am folosit foarte mult Terranoul in teren sa ma duca pe toate rapele si risipiturile. Daca nu esti pretentios e ok, daca esti pretentios la drum intins se schimba treaba. Costurile pentru ca masina cu fata independenta sa mearga bine si pe asfalt sunt mari. Uitate la rubrica Nissan pe subforumul terrano si ai sa vezi topicul meu cu ajutor directia R20. Deci iti spun am bagat in el 1500 euro ca sa merga iara drept. In acelas timp tata care nu e pretentios ii da in gura la al lui fara sa il serviseze.Masina trage stg si dreapta si la drum lung iti umfla brandul:ha:.

deci Cherokee si grand Cherokee nu sint tot-teren pentru ca n-au sasiu... mai sa fie... eu zic ca poti sa faci offroad si cu Subaru Justy (fapt dovedit) daca stii sa mergi.

dacia parca nu mergea pe la peste. sa dea dracu, zici ca peste asta traieste numai in marile fluvii de noroi, daca iti trebuie 54" pe acolo.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

air_wolf io zic ca nu are rost sa ne tot contram intre noi si mai degraba sa il lamurim pe om.

Nu vb acum de GC el ii cunoscut ca un tot teren bun si potent. Stii bine ca GC e o exceptie ia mai zi unul asa ca GC sa vad mai poti? :wink: .

Natura si aventura

Link spre comentariu

Despre ce vorbim aici? Despre cum poti face sau nu offroad cu o masina?

Parerea mea este ca poti face offroad si cu magarul daca te chinui nitel.

Topicurile de genul asta (ce masina sa-mi iau) deja merg pe acelasi cliseu. Parerea mea este ca cea mai buna masina este aceea pe care ti-o permiti in primul rand. Cu taxa, fara taxa, pe benzina, motorina sau GPL.

Ca si startup eu as merge pe o masina in primul rand FIABILA, o masina care sa suporte multe stangacii specifice incepatorului. In acest caz as alege un offroader veritabil cu cat mai putina electronica.

Daca masina aleasa trebuie o folosesti si de zi cu zi atunci evident ar trebui sa te gandesti si putin la confort. In acest caz te orientezi spre un SUV DAR trebuie sa ai vedere faptul ca "bagatul" in offroad este limitat. Orice stricaciune inseamna bani iar greselile se platesc intotdeauna.

Pe de alta parte la banii bagati in orice masina de acest fel trebuie sa stii de la inceput ca LE PUI CRUCE, nu se recupereaza si deci ar trebui sa te gandesti foarte bine inainte de a achizitiona o masina.

Si nu in ultimul rand, orice masina trebuie sa se muleze perfect pe caracterul tau, asa ca orice sfat pe forum e cam apa de ploaie dupa un punct ...decizia iti apartine si o sa decizi ca masina e buna ptr tine doar dupa ce te sui in ea, vezi cum ti se muleaza scaunul pe buci, ii dai primul "span in p***a" si vezi ca TI SE POTRIVESTE!

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Masinile cu semicaseta de directie si tot felul de brate, bratute, bratisoare ... sunt foarte sensibile in teren. Evident ca daca mergi cu masina pe strada si iesi odata la 5 ani cu ea la padure atunci ...TOATE sunt bune ...cele mai bune!

IFS vs. Punti rigide pe asfalt 1-0

Punti rigide vs. IFS in teren accidentat (a nu se intelege drum asfaltat sau mai stiu eu ce autostrada) 5-0

LE - Mitsubishi este o masina extraordinara in teren ...cu conditia sa o schimbi odata la 2-3 ani ... cu alta! :ha:

Editat de Yonutz
  • Like 1

Link spre comentariu

Dacă Terano e praf la direcție, nu înseamnă că toate mașinile cu IFS sunt la fel. Urmăriți să dati sfaturi realiste, şi mai ales la obiect.

Iti dam realist. Io am zis de terrano. Yonutz a zis de Frontera. Spune-le Ioane cum e LC 90-ul.

Si iti mai spun tot eu, de Mitsu: de L200 si MK2 . Idem cu terrano. La L200 pe masina noua s-au pomenit faze sa nu mearga drept.

Dar sa privim si altfel, nu este directia totul la o masina. Mai sunt si altele: fiabilitate, frane, motor etc. , etc.

Natura si aventura

Link spre comentariu

air_wolf io zic ca nu are rost sa ne tot contram intre noi si mai degraba sa il lamurim pe om.

Nu vb acum de GC el ii cunoscut ca un tot teren bun si potent. Stii bine ca GC e o exceptie ia mai zi unul asa ca GC sa vad mai poti? :wink: .

Cherokee, Hummer, LR Disco 3, LC V8 (200), Duster - faptul ca nu te-ai dat tu cu ele ca sa vezi ce si cum nu inseamna ca masinile astea nu pot. la fel, ies cu mult din bugetul colegului, exceptind Cherokee.

nu prea ai ce sa lamuresti, la bugetul lui sint citeva optiuni pe care le are si apoi se intereseaza despre +/- pe fiecare model si decide in functie de cum spune sotia/soacra ca are voie sau nu la peste/offroad. pentru ce vrea el eu as lua un J73 punct. apoi pe lista ar fi un 4runner, un Discovery si apoi restul... da, mai intra si mercede G mai vechi, ca e la fel cu ala nou... cel putin pe exterior :grin:

lasa ca-ti arat si eu patrol la care puntea spate a fost scurtata cu 2-3 cm. deci hai sa fim fsi mai realisti: nu exista masina indestructibila, exista doar utilizatori hotariti.

Editat de air_wolf

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Iti dam realist. Io am zis de terrano. Yonutz a zis de Frontera. Spune-le Ioane cum e LC 90-ul.

Si iti mai spun tot eu, de Mitsu: de L200 si MK2 . Idem cu terrano. La L200 pe masina noua s-au pomenit faze sa nu mearga drept.

Dar sa privim si altfel, nu este directia totul la o masina. Mai sunt si altele: fiabilitate, frane, motor etc. , etc.

KJ90-ul e o masina foarte "buna" ... in afara de motor (3.0) n-are nimic notabil ...sa zicem ca vorbesc putin din experienta ...cu toate astea am avut si Mitsu si diesel si benzina...nu m-a impresionat ...unul l-am vandut si unul l-am taiat ... felii ... cu flexul mare! Bune suruburile care mi-au ramas de la el ...unele se potrivesc la Patrol la diverse chestii ...bun si Mitsu asta la ceva! :ha:

Link spre comentariu

Masinile cu semicaseta de directie si tot felul de brate, bratute, bratisoare ... sunt foarte sensibile in teren. Evident ca daca mergi cu masina pe strada si iesi odata la 5 ani cu ea la padure atunci ...TOATE sunt bune ...cele mai bune!

a:

Aci un pic vreau sa te contrazic 10% si sa iti dau dreptate 90%. In Apuseni pe unde umblu eu mult de la Garda in sus pana spre Arieseni , Baita. 90% din masinile de teren ale localnicilor sunt Terrano R20 si Mitsu MK2 . Si ei sunt foarte multumiti. Chiar am vecini care au asa ceva si umbla 90%( offroad+drum tractor , drum taf +drum pietruit).

Pe asfalt merg 10-20 km pe saptamana la cate un targ. Masinile merg si nu sare nimic.. Amu eu sunt sigur ca au jocuri mari pe acolo, pivoti , bucsi trapez , capete de bara , etc. dar pt ca nu le folosesc pe asfalt nu simt nevoia sa le inlocuiasca si masina .isi face treaba asa dusa :grin:.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Cherokee, Hummer, LR Disco 3, LC V8 (200), Duster - faptul ca nu te-ai dat tu cu ele ca sa vezi ce si cum nu inseamna ca masinile astea nu pot. la fel, ies cu mult din bugetul colegului, exceptind Cherokee.

nu prea ai ce sa lamuresti, la bugetul lui sint citeva optiuni pe care le are si apoi se intereseaza despre +/- pe fiecare model si decide in functie de cum spune sotia/soacra ca are voie sau nu la peste/offroad. pentru ce vrea el eu as lua un J73 punct. apoi pe lista ar fi un 4runner, un Discovery si apoi restul... da, mai intra si mercede G mai vechi, ca e la fel cu ala nou... cel putin pe exterior :grin:

lasa ca-ti arat si eu patrol la care puntea spate a fost scurtata cu 2-3 cm. deci hai sa fim fsi mai realisti: nu exista masina indestructibila, exista doar utilizatori hotariti.

LR disco 3 e pe bascule fata spate deci nu intra in poveste.

air_wolf de ce nu il lamuresti pe om sa isi ia Duster ?, daca ala zici ca ii mai bun.

Editat de Irod

Natura si aventura

Link spre comentariu

LR disco 3 e pe bascule fata spate deci nu intra in poveste.

air_wolf de ce nu il lamuresti pe om sa isi ia Duster ?, daca ala zici ca ii mai bun.

pai poate n-am fost clar:

Cherokee, Hummer, LR Disco 3, LC V8 (200), Duster - faptul ca nu te-ai dat tu cu ele ca sa vezi ce si cum nu inseamna ca masinile astea nu pot. la fel, ies cu mult din bugetul colegului, exceptind Cherokee

LR Dico 3 se catara bine. electronica aia chiar face treaba. dar vezi mai sus cu galben :grin: e pe bascule, cum sa fie offroader adevarat. asa ceva nu se poate :grin:

eu nu incerc sa il conving sa-si ia o anumita marca/model. asta o sa decida el, in functie de cerintele de mai sus.

Editat de air_wolf

Link spre comentariu

Legat de partea in care unii de prin zone muntoase sunt multumiti tare de masinile lor as dori sa spun si eu ceva. Standardele sunt tare diferite pentru omul de la tara , care stie sa isi repare singur tractorul si Dacia , si un amator de pescuit la sfarsit de saptamana care locuieste la oras si este profesor de religie. Si eu cunosc o multime de oameni in sate de munte , care au niste masini numite generic Nissan , Toyota , Daihatsu sau Suzuki . Masinile mai pastreaza originale siglele , partial caroseriile si parbrizul spate. Altceva , nimic . Sunt oameni care isi sudeaza singurei arcuri , taie cardane sau le sudeaza intre ele , modifica cruci si pompe servi de directie , etc. Masinilea acelea functioneaza , dar in anumiti parametri. Nu sunt masini sa treaca RAR-ul , unele sunt pe numere bulgaresti iar altele sunt fara numere :grin:, pentru ca se utilizeaza doar in paduri si acolo nu exista politie de la circulatie.

Eu cred ca SUV-urile sau crossover-urile luate S-H sunt in general o afacere proasta. Poate sunt o ideea mai solide si mai inalte decat Loganul ( desi nu este valabil la toate ) dar 99 % vin cu defectiuni la sistemul de tractiune sau motor si cu multiple si costisitoare probleme de alta natura .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Eu cred ca SUV-urile sau crossover-urile luate S-H sunt in general o afacere proasta. Poate sunt o ideea mai solide si mai inalte decat Loganul ( desi nu este valabil la toate ) dar 99 % vin cu defectiuni la sistemul de tractiune sau motor si cu multiple si costisitoare probleme de alta natura .

ai cumparat tu 100 si 99 erau stricate? haideti sa nu mai speriem oamenii si sa incercam sa exageram mai putin. in orice masina sh vei baga bani, mai devreme sau mai tirziu.

da, cu MCV-ul te poti duce linistit la peste, te poti duce in concediu, poti face si trasee usoare. de ce sa consumi 12-14 daca poti consuma 4-6?

Link spre comentariu

Vad ca v-ati infierbantat la discutii pe acest topic nu gluma :)...Nu era cazul sa se ajunga la asa ceva eu voiam niste pareri punctuale la masinile care le-am enumerat si pe care mi le pot permite...

M-am gandit la GC dar decat motorul de 2,5 tdi mi l-as permite ca intretinere si taxe. Am eu o dambla sa nu imi tin masina pe Bulgaria sau pe numele altcuiva sau sa fie trecuta autoutilitara etc...

Oricum din ce am mai cercetat pe piata si am mai citit pe net inclin foarte mult spre Frontera B 2,2 benzinar, desi nu as refuza nici dieselul. Mai las optiuni deschise si pentru Freelander TD4 (pentru ca imi plac foarte mult) dar mai trebuie sa adun ceva banuti. La Freelander am in continuare retineri din cauza intretinerii...

Nu o sa fac mai mult off road decat pot sa faca Frontera si Freelander, ma intereseaza acum sa gasesc una intretinuta cat de cat si in bani bunicei, ca o iau din Ro sau ca ma duc in Germania dupa ea ramane de vazut.

O sa revin sa va prezint achizitia dar o sa mai dureze ceva timp...Inca sunt cu masina de strada la vanzare si astept sa o dau.

Link spre comentariu

:ang3 nu ai fost atent. O fi Frontera slaba, si eu cred ca nu se compara cu japoneze desi nu am avut, DAR cu freelander nu o sa poti face niciodata ce faci cu frontera SI GATA.

Daca intelegi bine, daca nu nu dar nu te amagi punandu-le in balanta. Nu se pot compara, au greutati diferite.

Natura si aventura

Link spre comentariu

ai cumparat tu 100 si 99 erau stricate?

De fapt , din cate am avut pe mana , 100 % au avut probleme costisitoare dar m-am gandit sa las un 1 % toleranta ca oi fi avut eu ghinion :ha:

Lasand gluma la o parte, nu am avut 100 de SUV-uri , dar am multi cunoscuti care au avut numai acest tip de masini si la care m-am ocupat partial de rezolvarea problemelor. Nu intru in detalii cum pentru ca nu are importanta. Concluzia mea , care poate fi gresita , este ca masinile din aceasta clasa , nici facute pentru utilizare intensiva si nici turisme normale cu o punte tractoare , sunt OK daca le cumperi de noi si le utilizezi in perioada de garantie la maxim. Ulterior perioadei de garantie sunt foarte paguboase din cauza costurilor mari de servisare si a faptului ca cei mai multi producatori te leaga de servisurile dealerilor oficiali, prin diferite metode mai putin ortodoxe.

Eu consider ca fiind o eroare mare pentru o persoana cu venituri medii sa isi cumpere o astfel de masina S-H si cu rulaje peste 150.000 km. Dar cum spuneam , poate gresesc eu .

Sunt masini S-H si masini S-H . Cele cu tractiune integrala din clasa SUV sau Crossover , au costurile de mentenanta si servisarile obligatorii mai greu de suportat decat un turism normal.

Mi-as lua SUV nou. Sau , in orice caz , cu un rulaj mic , pana in 50.000 km. Ca sa mai merg eu inca 100.000 si sa il vand la un fraier care nu are ce face cu banii. :ha: si care crede ca o marca sau o sigla pe grila radiatorului apara masina de depreciere si defectiuni .:t1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare