air_wolf Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie De fapt , din cate am avut pe mana , 100 % au avut probleme costisitoare dar m-am gandit sa las un 1 % toleranta ca oi fi avut eu ghinion :ha: Lasand gluma la o parte, nu am avut 100 de SUV-uri , dar am multi cunoscuti care au avut numai acest tip de masini si la care m-am ocupat partial de rezolvarea problemelor. Nu intru in detalii cum pentru ca nu are importanta. Concluzia mea , care poate fi gresita , este ca masinile din aceasta clasa , nici facute pentru utilizare intensiva si nici turisme normale cu o punte tractoare , sunt OK daca le cumperi de noi si le utilizezi in perioada de garantie la maxim. Ulterior perioadei de garantie sunt foarte paguboase din cauza costurilor mari de servisare si a faptului ca cei mai multi producatori te leaga de servisurile dealerilor oficiali, prin diferite metode mai putin ortodoxe. Eu consider ca fiind o eroare mare pentru o persoana cu venituri medii sa isi cumpere o astfel de masina S-H si cu rulaje peste 150.000 km. Dar cum spuneam , poate gresesc eu . Sunt masini S-H si masini S-H . Cele cu tractiune integrala din clasa SUV sau Crossover , au costurile de mentenanta si servisarile obligatorii mai greu de suportat decat un turism normal. Mi-as lua SUV nou. Sau , in orice caz , cu un rulaj mic , pana in 50.000 km. Ca sa mai merg eu inca 100.000 si sa il vand la un fraier care nu are ce face cu banii. :ha: si care crede ca o marca sau o sigla pe grila radiatorului apara masina de depreciere si defectiuni .:t1 nu prea mai are legatura cu discutia lui Dragos :) eu consider ca orice masina poate avea probleme. este absolut normal ca dupa o perioada de utilizare a unui lucru, acesta sa se strice. valabil si la masini de spalat, frigidere, telefoane etc. conform celor spuse de tine, cel mai bine reciclam tot ce iese din perioada de garantie, ca masina. moment in care n-o sa-ti mai permiti o masina. pentru ca va costa de la 100.000eur in sus un matiz. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musti Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie Mi-as lua SUV nou... Sa inteleg ca tu ti-ai luat intotdeauna masini noi? Sau sunt povete pt. uzul altora? Multumesc celor care mi-au dat sfaturi utilizabile. Ma refer la orientarea catre Grand Vitara si/sau Pajero Pinin lung. Sunt in carti si acestea. Despre Pinin stiu mai putine, dar incep sa ma documentez. P.S. Ca tot se vorbea despre masinile motilor, acu' 5 zile tocmai ce ma dadeam cu Loganul traversand din Smida/Giurcuta in Poiana Horea si apoi spre Matisesti, dupa care pe asfalt spre Horea, Albac, Garda, Arieseni, Baita & so on... locuri faine, pomenite de colegul Irod. Foarte multe Suzuki-uri pe drum sau prin fata portilor. Ah, si Dacii Papuc... Land Rover Freelander TD4 facelift, LNBE028, 5 usi, cv manuala, varianta echipare SE, fabricat 16.10.2003 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie Da suzuki vitara ca ii ieftin. Nu cred ca ai prea vazut samurai sau jimny. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie :ang3 nu ai fost atent. O fi Frontera slaba, si eu cred ca nu se compara cu japoneze desi nu am avut, DAR cu freelander nu o sa poti face niciodata ce faci cu frontera SI GATA. Si reciproca este valabila.:wink: Fiecare model are anumite limite, ca utilizator/posesor trebuie sa-i stii limitele si sa-l utilizezi fara a sari peste ele. P.S.: este topic de cerut pareri, nu de versus-uri. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
victor cojocaru Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Sfat achizitie Salut baieti! Mi-a picat zilele astea un client la agregatul din dotare (jeep Cherokee 2.5 tdi VM )si as vrea sa i l dau. L-am folosit mai mult pe drumuri de tara si cateva iesiri off-road care s-au lasat cu intepeniri si tras cu caii de acolo.Ce imi place la aceasta masina este faptul ca nu are deloc probleme la articulatii sau bucsi pe rotile din fata fiindca are punte rigida.Confortabila, spatioasa, torcea frumos, ma ducea si la oras, etc. Dupa ce am vorbit cu posibilul client, mi-a venit in cap intrebarea daca i-l dau, ce imi iau? Asa ca am decis sa va intreb pe voi ce sa imi iau dintre pajero(nu are punte rigida, deci banuiesc ca bani in plus in articulatii si suspenie fata plus ca nu e asa inalt, dar a fost al unui coleg de pe forum si are o multime de optiuni) si Discovery de prin 1994/1995 cu punte rigida si celelalte nebunii dar fara niciun accesoriu si neinscris, dar ingrijit. Bugetul maxim este 2800 euroi.Mentionez ca vreau sa fie lung si diesel.Nu exclud si alte masini daca imi recomandati.Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie Eu as merge pe Pajero . E una care a cam dovedit ca tine la tavaleala cam in totalitatea lucrusoarelor ei , si care mai si are un oarecare avantaj privind confortul . Nu-i agreez electronica ei inutilitatile din bord , dar na , asta e ... fiecare cu ale lui ... Mentionez ca nu este masina pe care o detin si o folosesc , ci doar pe care o cunosc cumva fortat de imprejurari si de prieteni . Ar fi putut fi si un Pajero , si ar fi putut fi si un Terrano , dar nu m-au convins , desi veneam de pe ARO si de pe Dacia . Eu am una facuta gramada din mai multe parti , cam toate Nissan , inca mai am la ea bombonele de pus la coliva . Si asta din cauza ca n-am gasit una care sa fie atotcastigatoare . Partea extrem de proasta e ca la indepartatul final apoteotic si epic si tragic si care probabil se va intampla odata cu decesul ( meu ) va fi prea complicata sa fie si fiabila sau cel putin cu durabilitate limitata la partile suplientare care odata defecte vor fi doar balast inutil dar care nu vor impiedica functionarea platformei de baza . Repet , ar fi putut fi Pajero ( daca ar fi avut parbrizul intact si ar fi functionat un etrier blocat , probabil ca as fi cumparat-o ... ) sau Terrano , dar m-a cam speriat instabilitatea de spate . Fusei cam prost , ar fi trebuit sa iau pajero , oricum am inlocuit puntile cu altele mai late ( desi avea punti , tot le-am inlocuit ... ) Daca as fi luat Pajero ... ar fi fost un acum un Pajero benzina 3000 cu punti de Y61 si . Nu as fi avut cum sa fac instrumentele din bord pur mecanice ( mai putin sonda litrometrica si probabil voltmetrul ) si nu as fi putut renunta la electronica de pe motor ... ... iar am aberat ... pe scurt as alege Pajero .Dar la masinile SH e dupa norocul omului ... E al naibii de ilogic sa incerci sa aduci in buna stare o masina SH , asta e o axioma incontestabila ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musti Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie Da suzuki vitara ca ii ieftin. Nu cred ca ai prea vazut samurai sau jimny. Poate am sa te surprind, dar cele mai multe erau Samuraiuri... Ba, daca imi aduc bine aminte, vazui si vreo doua Feroze. Era targ in Albac si lume multa adunata. Land Rover Freelander TD4 facelift, LNBE028, 5 usi, cv manuala, varianta echipare SE, fabricat 16.10.2003 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Re: Sfat achizitie , mi-a venit in cap intrebarea daca i-l dau, ce imi iau? ce faci cu Cherokee cu greu faci cu Pajero ( trebuie multa indemanare + cojones ) dar si reciproca e de considerat, cum te simti in Pajero nu te vei simti vreodata in Cherokee. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Re: Sfat achizitie Salut baieti! Mi-a picat zilele astea un client la agregatul din dotare (jeep Cherokee 2.5 tdi VM )si as vrea sa i l dau. L-am folosit mai mult pe drumuri de tara si cateva iesiri off-road care s-au lasat cu intepeniri si tras cu caii de acolo.Ce imi place la aceasta masina este faptul ca nu are deloc probleme la articulatii sau bucsi pe rotile din fata fiindca are punte rigida.Confortabila, spatioasa, torcea frumos, ma ducea si la oras, etc. Dupa ce am vorbit cu posibilul client, mi-a venit in cap intrebarea daca i-l dau, ce imi iau? Asa ca am decis sa va intreb pe voi ce sa imi iau dintre pajero(nu are punte rigida, deci banuiesc ca bani in plus in articulatii si suspenie fata plus ca nu e asa inalt, dar a fost al unui coleg de pe forum si are o multime de optiuni) si Discovery de prin 1994/1995 cu punte rigida si celelalte nebunii dar fara niciun accesoriu si neinscris, dar ingrijit. Bugetul maxim este 2800 euroi.Mentionez ca vreau sa fie lung si diesel.Nu exclud si alte masini daca imi recomandati.Multumesc! Eu as lua Discovery fara nici o indoiala....dar sunt subiectiv!:grin: Avantaje: motor bun si rezistent (200 sau 300 tdi),caroserie de aluminiu fara probleme de coroziune,punti rigide,sasiu zdravan,flexeaza foarte bine,lipsa electronica,cutii si rapoarte bune (reductie 3 : 1 in transfer pe low),central blocabil si nu in ultimul rand piese ieftine si multe. Dezavantaje: nu le cunosc,unii vorbesc de o slaba fiabilitate,din auzite bineinteles!:banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Re: Sfat achizitie Si reciproca este valabila.:wink: Fiecare model are anumite limite, ca utilizator/posesor trebuie sa-i stii limitele si sa-l utilizezi fara a sari peste ele. P.S.: este topic de cerut pareri, nu de versus-uri. Este valabila pe asfalt sau la raid . La off road nu tine figura. Eu sunt 100% sigur ca FLander e mai bun pe asfalt. Asta nu contest deloc. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie Am avut Disco2 si m-a cam chinuit , m-am lasat desi nu ma sperie nici o masina sau masinarie , am considerat ca se poate mai bine si n-am renuntat la troaca pe care deja o aveam si care inca o consider prea mare si prea grea si prea lenta ( dar inca o mai folosesc zilnic si la munca si la nunta si de asemenea ca si o asigurare in traficul auto actual si probabil asta voi face inca mult timp ). In continuare sunt de parere ca nu exista masina buna ci doar alegeri personale , de multe ori prin prisma personalitatii proprii si nu a logicii . E o regula nescrisa ca o masina nu se alege cu capul ci cu inima , pe urma se vede ce s-a ales din asta ... Alegerea mea pe plan de egalitate cu Nissan LWB poate parea ciudata , dar este Fiat 500 de prin anii '80 . Aceasta alegere se supune pe deplin la regula mai sus citata . Inca o mai caut . Editat August 28, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Re: Sfat achizitie Disco 2 este altceva,pe langa faptul ca trebuie sa-i cunosti punctele slabe (care nu sunt nici multe si nici grave) ai nevoie si de acces la tester dedicat. Disco 1 este o "troaca" oarecum echivalenta cu ce ai tu.:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Re: Sfat achizitie Dintre Pajero lung si Discovery as merge fara probleme pe Discovery ... dar una in mintile ei. Considerente sunt multe... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate