Georgenis Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Am schimbat suspensia de Toyota originala si am pus arcuri de HZJ80. S-a inaltat cam 10cm. Amortizoarele fata sunt tot de HZJ, cele spate fiind diferite intre ele ca lungime la LJ70, trebuie sa caut cea mai buna solutie. Din masuratori cel lung de pe dreapta va fi de HDJ/HZJ iar cel de pe stanga care este mai scurt va fi de LC95 OME. A trebuit sa lungesc bieletele de la bara stabilizatoare, bara Panhard si lungite racordurile flexibile de la frana (desfacut suportul racordului de pe caroserie si lungit cu o bucata de platband). Acum sta putin mai sus de fata, dar urmeaza un troliu si o bara ARB (sau tip ARB) si va fi bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Inaltare Toyota LJ70 Nu e prea rigida? HZJ 80 fiind mai grea... http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Inaltare Toyota LJ70 Fata este putin mai rigida, dar nu foarte rau. Spatele lucreaza foarte bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DAGTOYOTA Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Inaltare Toyota LJ70 telescoapele pe spate unul este bucsa bucsa si unul prezon bucsa ala cu prezon cum ai facut ? ca la j80 sunt bucsa bucsa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Inaltare Toyota LJ70 Pai pe partea stanga unde este bucsa-prezon o sa pun de LC95. Este exact lungimea care trebuie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Inaltare Toyota LJ70 frumoasa treaba. :1 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Tare ma bate gandul sa fac aceleasi modificari la LJ-ul meu. Arcurile de HDJ le-ai modificat cumva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Yonutz a folosit urmatoarea reteta: -suspensie fata arcuri / armortizoare de 80 -suspensie spate arcuri (Milner) / amortizoare de 80 -fara bari stabilizatoare -gume: 35-uri Silverstone pe 10.5 Problema la el era urmatoarea: Pe inclinatii laterela pleca la vale caroseria (se inclina destul de mult)si senzatia era una foarte ciudata.... La mine setupul este asemanator, cu mentiunea ca difera asezarea amortizoarelor spate, si astfel caroseria nu se mai inclina asa mult, dar totusi senzatia de rasturnare pe o parte exista, cu toate ca rotile raman pe pamant. GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Sa inteleg ca ai repozitionat amortizoarele spate? Poti sa detaliezi, te rog? Ar fi avantajos sa poti monta amortizoare cu aceeasi lungime... P.S. 1: si @Dacosul a montat arcuri de hdj la LJ70, in schimb a optat pentru amortizoare Terrafirma. Masina merge pe 31" si nu are nici un fel de probleme la inclinari laterale. Eu la a mea as vrea sa montez 33", din aceasta cauza doresc sa o inalt un pic mai mult. P.S. 2: imi este foarte cunoscuta senzatia de "rasturnare" de la Nissan-ul Patrol cu care merg in prezent. Eu intre timp m-am obisnuit. Merg fara bara stabilizatoare si masina da impresia ca se inclina intr-un mod periculos in anumite portiuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Pai pe partea stanga unde este bucsa-prezon o sa pun de LC95. Este exact lungimea care trebuie. @Georgenis - daca ai optat in final pentru varianta cu amortizor de LC95, ai verificat daca amortizoarele "nepereche" lucreaza in aceeasi parametri? Adica au aceeasi tarie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 @Iwa Vin cu completarile urmatoare: Atat pe fata cat si pe spate am folosit arcuri de fata de HDJ care se potrivesc fara modificari Pozitia amortizoarelor pe spate atat la mine cat si la tine era identica. Ceea ce facea diferenta era ca eu eram cocotat pe 35-uri in timp ce a ta era pe 31-uri. Centrul de greutate la a mea era simtitor mai sus si din aceasta cauza si flexarea mare periculoasa pe inclinatie sau incrucisare de punti. :h5 Imediat ce pe fosta mea masina Astral a pus 33-uri si suspensie standard lucrurile s-au schimbat radical. Am renuntat la acest proiect si implicit la masina intrucat spatiul interior in habitaclu in teren mi s-a parut foarte limitat (practic simteam ca nu am loc in ea). @oldcarmaniacs Tavi, masina poate primi 33-uri fara sa o inalti daca decupezi din aripi (vezi masina lui Astral) ceea ce iti si recomand. Cu fiecare cm mai sus masina pierde stabilitate si este si asa destul de ingusta. Ridicarea centrului de greutate si flexarea sunt vinovate de acest fenomen. :y consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 @Iwa Vin cu completarile urmatoare: Atat pe fata cat si pe spate am folosit arcuri de fata de HDJ care se potrivesc fara modificari Pozitia amortizoarelor pe spate atat la mine cat si la tine era identica. Ceea ce facea diferenta era ca eu eram cocotat pe 35-uri in timp ce a ta era pe 31-uri. Centrul de greutate la a mea era simtitor mai sus si din aceasta cauza si flexarea mare periculoasa pe inclinatie sau incrucisare de punti. :h5 Imediat ce pe fosta mea masina Astral a pus 33-uri si suspensie standard lucrurile s-au schimbat radical. Am renuntat la acest proiect si implicit la masina intrucat spatiul interior in habitaclu in teren mi s-a parut foarte limitat (practic simteam ca nu am loc in ea). @oldcarmaniacs Tavi, masina poate primi 33-uri fara sa o inalti daca decupezi din aripi (vezi masina lui Astral) ceea ce iti si recomand. Cu fiecare cm mai sus masina pierde stabilitate si este si asa destul de ingusta. Ridicarea centrului de greutate si flexarea sunt vinovate de acest fenomen. :y Sal. sunt de acord cu problema de mutat centru de greutate!!! masina find ingusta este foarte sensibila la acest fenomen.... pt acest motiv eu sfatuiesc sa se ridice masina PUTIN din suspensiun lift si restul din body lift: resultat la ridicare masina din body lift 5 cm este ca centrul de greutate se inalta cu aproximativ 1 cm!!! aproape nesesizabile da ca se inlocuieste amortizor si arcuri cu alti mai tari. foarte important pt condus pe sosea este inca BARA STABILIZAROARE. tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 @maurizio, frumos explicat! Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Nu are rost sa faceti body-lift, mai bine taiati aripile (cele din spate pana la contra-aripi ca oricum ruginesc). Intre timp am mai schimbat amortizoarele spate, am unele de Nissan modificate, insa sunt in aceeasi pozitie ca cele de fabrica. Eu sunt foarte multumit de aceasta suspensie, nu este mai rigida decat cea de fabrica. Pe fata insa este important sa aveti o bara si troliu, altfel sta prea sus si este prea rigida. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iwa Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Intradevar. Momentan eu nu am troliu, iar bara este destul de usoara. prin urmare sta botul ceva mai sus, dar sper sa rezolv asta cat de curand :D GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Atat pe fata cat si pe spate am folosit arcuri de fata de HDJ care se potrivesc fara modificari Pozitia amortizoarelor pe spate atat la mine cat si la tine era identica. Ceea ce facea diferenta era ca eu eram cocotat pe 35-uri in timp ce a ta era pe 31-uri. Centrul de greutate la a mea era simtitor mai sus si din aceasta cauza si flexarea mare periculoasa pe inclinatie sau incrucisare de punti. :h5 :y Pai la combinatia asta de arcuri trebuia sa pui in portbagaj un motor 4,2TD, sigur asa ar fi mers ok masina. In ce priveste : "Centrul de greutate la a mea era simtitor mai sus si din aceasta cauza si flexarea mare periculoasa pe inclinatie sau incrucisare de punti" ... cred ca sinergia unghiului caster combinata cu abstractionismul unghiului de fuga de Bach a dus la atacul cu spatele a unor inclinatii din care se derapeaza usor in desuet ducand la demonetizarea termenului de incrucisare. Altfel :g:ha: FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Un alt motiv al instabilitatii ar fi putut fi lipsa barii stabilizatoare fata. Masina flexa foarte mult (cca 1.5m) si caroseria pleca in sensul flexarii periculos. Am incercat toate stilurile de mers: in span, cu incetinitorul, cu schimbarea directiei de mers ptr a contracara balasarea masinii dar degeaba ... acelasi rezultat! O alta greseala pe care cred ca am facut-o: am pus arcuri Milner de 80 pe spate care sunt putin mai tari. Suspensia de 80 (prevazuta ptr o masina grea) pusa pe o masina usoara (70) era un fel de "Heavy duty de heavy duty"... :y Cum motor de 4.2 n-am avut sa pun in portbagaj si cimentul e scump ...voila! :ha: Concluzia mea: -nu puneti pe 70 roti mai mari de 33 pe motorul de 2.4 resp 2.5 (fortati grupurile) -nu puneti roti mai late de 10.5 pe motorul de 2.4 resp 2.5 (fortati grupurile) -arcurile de fata de 80 se pot pune dar cu taierea unei spire -prinderea amortizoarele spate trebuie modificata in asa fel incat sa nu permita o flexare mai mare de 1m a puntii -se pot pune 4 amortizoare pe spate -decuparea aripilor fata (pana peste cuta) /spate la maxim cu retus exact sub triplele spate e benefica si permite o buna flexare fara sa mai fie nevoie de BL @Adizuz Combinatia asta e buna (arcuri/amortizoare de 80), dar ptr mersul pe asfalt si de show (de aspect). In teren nu prea. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Dar fratilor,nu exista kit suspensie OME pt. LJ70? Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Ba exista.......cum dracu sa nu existe ?!? Intra pe site-ul de mai jos : http://www.arb.com.au/products/old-man-emu-suspension/ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patroler Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Ba exista.......cum dracu sa nu existe ?!? ...si atuncea carei problema,de ce mai modifici atata? Viva 4x4!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Pentru ca am adaugat un site cat mai relevant, cel de mai sus, unde poti selecta in functie de masina......... Si din ce-am mai auzit, OME se vand personalizat in functie de configuratia masinii - cu bara, cu troliu sau fara, in functie de utilizare - soft, extrem etc........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Dar fratilor,nu exista kit suspensie OME pt. LJ70? Salutare, exista si OME si RAW4x4 incepand de 1000 euro inclus tva si maontaj tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Am mai gasit, de asemenea, kit-uri la Trailmaster sau Ironman . Preturile mi s-au parut un pic mai mici decat la OME . Oricum, niste englezoi au mai incercat si o varianta custom, folosind Procomp . Eu, personal, mai am timp o saptamana sau doua pentru a ma hotara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Re: Inaltare Toyota LJ70 Eu am avut 32"-33" (resapate Insa) fara sa fi decupat macar aripa!! Atingea foarte putin si foarte rar! Am mers mult timp alaturi de o Toyota cu 35" originale doar cu aripile decupate. In rest suspensia originala!! Nici o problema!! De ce sa inalti masina? Daca mergi pe teren mlastinos si in ape adinci, atunci e ok! Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate