workaholic_ro Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Exact asa ca-n titlu...Initial crezusem ca a crapat bateria, am verificat, nu-i bateria, produc mici balti de motorina sub masina si fundul alternatorului e ud. Si nu prea incarca. Adica tare putin si numai turat. Idioata combinatie de defecte, prea mare coincidenta sa nu existe o legatura. Am spalat motorul cu tot felul de detergenti si spume, am suflat pompa de injectie cu aer comprimat ca s-o usuc, am dat drumul la motor, pare sa curga pe la capacul de deasupra, probabil o zona de joasa presiune (habar n-am de motoarele diesel). Nu neaparat am nevoie de ajutor, dar primesc cu bucurie orice sfat, sunt curios daca-i o premiera sau ceva obisnuit la stricacioasele astea. Oricum voi publica concluziile si remediul dupa ce ma lamuresc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38 Daca e vorba de 2.5 dse probabil schimbi garniturile si gata. Daca e numai la capacul ala de sus, de unde se si regleaza avansul, atunci e simplu, daca trebuie data jos se complica treaba. Asta se intampla la toate masinile cu motorul asta, si la bmw si la opel. O garnitura nu tine o vesnicie, mai ales daca e proasta si o ataca motorina. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38 pe langa manopera cam asta ar mai fi investitia http://www.ebay.com/itm/BOSCH-fuel-pump-seals-repair-kit-Land-Rover-Discovery-Range-Rover-2-5D-TD-2-5TDI-/171294155911?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27e1ed6487&vxp=mtr 1 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat August 29, 2014 Autor Partajează Postat August 29, 2014 Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38 Am sunat la service, aveau garnituri pe stoc. A durat vreo doua ore: tubulatura jos, galerie jos, inlocuit doua garnituri, reglat ceva debit/avans (?), schimbat injectorul cu senzor ca avea bobina intrerupta; plus retururile ca erau coapte toate de batranete. M-as fi descurcat cu toate minus reglajul, am interfata, am laptop, n-am soft :( Toata lumea spune ca motorul suna minunat - e "tanar" n-are decat 300k km pe ceas, stie naiba de-s reali 'au ba. Multumesc celor care au raspuns. Acuma sa ne ocupam de alternator. Nu stiu dac-a crapat fiind naclait de motorina sau de moarte naturala. Ma tenteaza sa-l desfac singur. A incercat cineva ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38 Au incercat mai multi decat crezi , unii chiar contabili sau educatori de grupa mica . O schita expodata a componentelor te ajuta enorm , mai ales daca cumva te straduiesti sa-ti faci temele in prealabil cu ceva clipuri video . Nu-ti trebuie decat un voltmetru/ohmetru , in cazuri extreme doar voltmetru si un bec pentru a verifica continuitatea sau eventualul scurt intre bobinele statorului/rotorului si daca e posibil puntea redresoare . Daca e necesar , rulmetii trebuie depresati cuun extractor cu ghiare , dar de multe ori in cazul rulmentului mic care e presat mult prea aproape de colector ghiarele extractorului trebuiesc polizate ( sau rulmentul desfiintat cu polizorul , cu atentie sa nu deteriorezi axul sau colectorul - axul trebuie evitat prin polizarea cu atentie sporita si colectorul protejat cu cateva straturi de banda de hartie adeziva ) .Rulmentii cu joc prea mare mineaza mult functionarea prin inducerea vibratiilor necontrolate care inrautatesc mult contactul periilor si in cazuri extreme reduc intrefierul pana la contact intre rotor si stator . De un real succes e un prieten care a avut Dacia ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38 Din fabrica P38-ul diesel vine cu alternator Lucas A133 12V 105A. Codul Land Rover al alternatorului este STC2227, iar codul Lucas este LRB00261. Iata si o diagrama explodata unui alternator A133 (din pacate nu am una mai buna): . Partea din fata (fulia A, ventilatorul) cu siguranta e diferita la P38, dar alternatorul in sine e identic. In ceea ce priveste eventuala demontare/curatare/reparare... home made, as adauga la cele spuse deja anterior ca i-ti trebuie un bagaj minim de cunostinte, idemanare si dotare pentru obtinerea unui rezultat onorabil, altminteri poti deteriora iremediabil unele componente. Nu e "rocket science" dar numai vointa nu ajunge! :wink: In cazul in care se impune inlocuirea lui, unul nou in UK e 160-180 lire. Daca mergi pe sh, acelasi alternator s-a montat pe mai multe tipuri de masini conform datelor furnizate de producator (Lucas), cu mentiunea ca fulia poate diferi: . Succes! :wink: Editat August 30, 2014 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Septembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38gulatorul sau dove N-am avut Dacia, da' am schimbat una sau doua diode RA220 la prieteni (se putea), sa tot fie vreun secol de atunci... Depanare, concluzii: 1. motorina o fi facut ceva, contact prost pe excitatie, multe zone negre pe colectori, pori, rugozitate mare (arc electric ?) - i-am curat cu o pila mica, smirghel de 600, tusa finala cu lemn de fag (capat de fibra) - motorizare, o masina de gaurit cu acumulatori, cu torx ln mandrina, turatie medie. 2. am gasit o dioda strapunsa - zero ohmi in toate directiile - nu cred sa fie de la motorina, poate-i coincidenta. 3. am schimbat placa cu totul, acum nu se mai poate ce am pomenit mai sus, bricolajele merg, da' nu merita - cost 110 lei. 4. condensatorul, regulatorul s-au dovedit a fi ok, le-am pastrat. Multumesc de ajutor. edit: alternatorul e Valeo, codul nu se mai poate citi, rulmentii-s perfecti, n-au joc, nu suna. Editat Septembrie 2, 2014 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Re: Pompa de injectie plange si inunda alternatorul - P38 Bine ca ai rezolvat! Echivalentul Valeo al alternatorului original e A13VI76. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate