Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

instrumente bord

bogdan_g

Postări Recomandate

ce fel de instrumente de bord (presiune uli si temperatura apa) recomnadati pentru instalare ? (mecanice, electrice)

care este pozitia ideala a sondei temperatura apa ? daca radiatorul va fi relocat (in spate) mai este valabila pozitia in cauza ? tot in acest caz, pompa de apa a motorului, mecanica, va fi suficienta sau trebuie suplimentata instalatia cu o noua pompa electrica ?

este necesar si un martor pt temperatura uleiului ?

motorul este cu injectie, benzina.

respect,

bogdan.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: instrumente bord

Parerea mea este ca relocarea radiatorului in spate e o mare prostie ...

Pe instrumentele de bord as merge pe cele mecanice.

Sonda de temperatura ca sa nu dai gauri inutile in instalatia de racire ar fi cel mai bine sa o pui pe furtunul ce duce apa in radiator. Se confectioneaza o flansa care se prinde pe instalatie...si in ea se da filet ptr sonda.

Ceasul de presiune de ulei precum si cel de temperatura ulei le citesc cu sonde montate pe bateria filtrului de ulei.

De ceva timp studiez problema montarii unor buzzeri pe instalatiile aferente ... motivul fiind simplu ...prea multe ceasuri suplimentare (am 6).

De notat este ca aparatura de bord (martorii) ori este inexistenta ori este relativa temperaturile si presiunile citite "la culoara piciorului" fiind cu totul altele...

Ex: la Patrol pe o scala de 2 mm pe ceasul de bord, temperatura oscileaza intr-o marja de 14 gr. Ceea dupa parerea mea este foarte mult.

Partea asta cu ceasurile nu e o chestie simpla, e destul de costisitoare dar cu siguranta te va scuti de foarte multi bani cheltuiti la un moment dat.

Eu mi-am adus ceasurile de la DEPORACING din SUA si sunt foarte multumit de ele.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Parerea mea este ca relocarea radiatorului in spate e o mare prostie ...

de ce ? (sunt oarecum nevoit sa scurtez lungimea compartimentului motor ...)

Pe instrumentele de bord as merge pe cele mecanice.

de ce ?

De notat este ca aparatura de bord (martorii) ori este inexistenta ori este relativa temperaturile si presiunile citite "la culoara piciorului" fiind cu totul altele...

Ex: la Patrol pe o scala de 2 mm pe ceasul de bord, temperatura oscileaza intr-o marja de 14 gr. Ceea dupa parerea mea este foarte mult.

in acest moment nu am decat motorul cu 'electronica' lui, fara nicio alta instalatie.

Partea asta cu ceasurile nu e o chestie simpla, e destul de costisitoare dar cu siguranta te va scuti de foarte multi bani cheltuiti la un moment dat.

sunt constient si de asta intreb ... (mai ales ca mi-am bagat degetele in ecm si nu stiu ce a iesit)

Link spre comentariu

Ptr primul "de ce". Pompa de apa are un anumit debit... Lungirea traseului inseamna ineficienta... Daca iei in calcul o pompa de recirculare (repompare) deja inseamna complicatii ...Te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta. Si in plus radiatorul oricate ventilatoare sau electroventilatoare ii pui tot nu se va raci suficient.

Ptr al doilea "de ce". Sunt mai exacte.

Link spre comentariu

in fata motorului ... nu mai este loc, si cum fara sa-l racesc nu se poate ... undeva trebuie sa-l pun, deci, in spate.

spune-mi te rog despre 'ceasurile' mecanice ... inteleg ca sunt mai exacte dar (ma gandesc eu ca este la de important sau poate chiar mai mult) cat de fiabile sunt?

Link spre comentariu

Nu stiu cum sunt alte ceasuri de bord. Stiu ca ale mele sunt ok si le am de ceva timp.

Atata timp cand nici unul nu maraie nimic ...nu bazaie si nu s-a stricat ...deduc eu ca ar fi fiabile.

Cu putina atentie iti iese si managementul matelor (e bine sa le feresti de caldura motorului)... ca orice traseu electric care il ai sub capota.

Link spre comentariu

Ptr primul "de ce". Pompa de apa are un anumit debit... Lungirea traseului inseamna ineficienta... Daca iei in calcul o pompa de recirculare (repompare) deja inseamna complicatii ...Te scarpini cu mana stanga la urechea dreapta. Si in plus radiatorul oricate ventilatoare sau electroventilatoare ii pui tot nu se va raci suficient.

poti fi mai explicit ?

<le>

sau, poate-mi explica altcineva la ce sa ma astept ? (ce spunea @Yonutz mai sus ... nu este suficient)

Editat de bogdan_g
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Cred ca vrea sa zica ca pompa este calculata sa aiba randament maxim ( pentru o masina stock ) la o anumita cantitate de lichid de racire si cu un anumit debit . Lungirea traseului spre spate , cu furtune cu aceeasi sectiune ca si originalele va insemna o cantitate semnificativa si suplimentara de lichid , care va trebui vanturat pentru o masina de la care se va dori cel putin o racire standard , daca nu cumva una imbunatatita. Adica , mai pe romaneste , ii tragi un sut in oua si ai pretentia sa alerge mai repede decat o facea inainte , cand nu o dureau asa tare ouale ( nu am gasit alta comparatie :grin: ) . Sa ajuti circuitul cu o pompa suplimentara, este o solutie, dar complica lucrurile , ori complicarea lor acolo unde tu ai nevoie de simplitate si fiabilitate , nu se potriveste. In plus , relocarea radiatorului in spatele masinii il va priva de un flux de aer direct , ceea ce va scadea si mai mult randamentul instalatiei e racire .

Legat de tipul ceasurilor , poate sunt mai fiabile cele analogice ( mecanice ) dar mult mai exacte si " in timp real " sunt cele digitale. Este o parere personala si posibil sa fie gresita :sr

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare