Flavius89 Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 Buna seara, Am si eu o intrebare pentru cunoscatori. Detin un Jeep Cherokee kj 2004 Limited. De ceva vreme a inceput sa se auda in mers un zgomot cred de undeva din partea de jos a masinii, nu este scartait este un fel de clinchet metalic. Se aude destul de incet, daca dau putin muzica mai tare la masina nu se mai aude deloc, dar ce este ingrijorator este ca se intensifica f tare atunci cand cuplez 4x4 Part Time, dar nu se aude deloc atunci cand cuplez la reductor. Un alt lucru interesant este ca atunci cand am suspendat masina cu 4X4 pe Part Time nu s-a mai auzit absolut nimic, dar cand am lasat-o inapoi pe pamant iar a inceput sa sune. Uleiurile din grup fata si spate si cutie de transfer au fost schimbate acum foarte putin timp, 10-15000 km. Va rog cei care v-ati mai consultat cu problema asemanatoare, sa imi spuneti cam ce ar trebui verificat la ea. Iarasi daca cunoasteti vreun atelier specializat pe 4x4 in cluj de incredere si la preturi decente astept sugestii. Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Salut, Nu ai reusit sa indentifici din ce parte a masinii se aude zgomotul ? Daca e din spate, poate fi de la cardan/cruce cardanica. Din fata de la tampoanele de la motor. sau de la distributie. E automata sau manuala? si volanta/ambreiajul pot produce niste zgomote. Sau de la frana de mana. Sper sa nu fie din cutia de tranfer :( Poate fi si surub slabit pe undeva, la o alta masina aveam un zgomot care se potolea cand dadeam de volan (se desfacuse un surub la scutul de la motor...) Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius89 Postat August 31, 2014 Autor Partajează Postat August 31, 2014 Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Salut, Eu am impresia ca se aude din spate sau de la mijloc de undeva. E cutie manuala. De la motor nu se aude sigur pentru ca in stationare nu suna nimic doar in mers. De la frana de mana ar putea fi pentru ca am dezactivat-o recent, imi incalzea rotile, ramanea blocata si aveam un drum mai lung de facut.Oricum daca ar fi de la frana de mana eu nu inteleg de ce se accentueaza foarte tare sunetul la cuplare Part Time. Si mie imi e frica tot de cutia de transfer. Desi am schimbat uleiul in ea la fiecare 50 000 km deja a doua oara. Si m-i se pare foarte interesant ca sunetul inceteaza daca suspend masina, suna numai cand e cu rotile pe pamant. Daca stiti careva un mecanic priceput prin cluj va rog sa imi dati sugestii. Va multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosh16z Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Salut, Eu personal cred ca de la muzica ai problema asta .... circuli cu sonorul prea mic...... :) Doar tu ai spus asta in primul post....:ha::ha::ha::ha: Bun : 1) sper ca nu folosesti tractiunea 4x4 pe sosea? 2) daca raspunsul la punctul 1 este NU atunci ai face bine sa verifici omocinetica la cardanul fata . Probabil ai un joc foarte mare la omocinetica dinspre reductor deoarece acolo exista un burduf foarte sugubatz care cedeaza si datorita acestui fapt ti se distruge omocinetica. Daca este de acolo , sa nu cumperi omocinetica de Crown (pentru ca este pentru maxim o iesire 4x4) . Oricum revin-o cu un raspuns , in proportie de 80% eu cred ca este de acolo daca raspunsul la punctul 1 este NU BTW Adrianfd , sa verifici si tu omocinetica daca tot ai masina in service. Am gasit si cum arata: Editat Septembrie 1, 2014 de dragosh16z Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius89 Postat Septembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Salut, Daca era de la muzica se rezolva usor problema:)). Acuma trecand peste gluma, nu normal ca nu circul cu 4x4 pe sosea, am doar Part Time. Azi am observat ca se aude zgomotul si mai tare cand e incarcata masina, aveam vreo 300 de kg in portbagaj. Unde as putea oare sa verific omocinetica.Exista servisuri specializate care pot face chestia asta.Sau as putea in orice service? Iti multumesc foarte mult pentru raspuns. Va doresc o seara buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosh16z Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Salut Flavius, Poti verifica in orice service daca ai joc in cardanul fata , in principiu daca nu mai ai burduful te poti astepta sa fie dusa omocinetica . Eu am schimbat-o cand am luat masina , nu avea cine stie ce joc dar era rupt burduful. Te poti duce cu incredere la Hotel 4x4 , daca nu e foarte departe de tine. Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosh16z Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Ei, cum fu'? Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flavius89 Postat Noiembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Re: Zgomot anormal Jeep Cherokee kj Buna seara, Imi cer scuze pentru intarziere. Am fost intre timp la Hotel 4x4. Aceeasi problema am avut si eu cu capul de la cardanul fata. Am schimbat, a costat 750 ron,acum totul este bine. Recomand Hotel 4x4, sunt niste profesionisti si au preturi f bune.Eu unul de acum la ei o sa merg.Mai ales ca eu locuiesc la doar 7 km de ei. Va multumesc celor care mi-au raspuns si va doresc bafta multa! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate