Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Limitatoare de viteza din asfalt

vas_adam2000

Postări Recomandate

Cat de legale sunt aceste limitatoare de viteza facute ochiometric de Dorel si brigada de R26? Sunt inalte, negre (din asfalt), nesemnalizate corespunzator (nu sunt partial vopsite in alb, indicatoare la doar 1 metru de ele etc). Daca cineva trece peste ele cu 30 la ora garantat isi avariaza masina. Si mai sunt cateva idiotenii de genul in Cluj. Inalte de 15-20 cm, depinde de cat asfalt are Dorel de la asfaltari. Cine este vinovat de distrugerea masinilor? Iata munca lui Dorel de saptamana aceasta:

https://www.youtube.com/watch?v=sbwzU8jFXKY

http://citynews.ro/din-oras/video-cum-isi-rup-clujenii-masinile-intr-un-limitator-de-viteza-din-gheorgheni-grozavia-e

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Limitatoare de viteza din asfalt

.... Cine este vinovat de distrugerea masinilor?

Administratorul drumului. Care, conform legii, poate fi CNADR, Consiliul Judetean sau Consiliul Local, in cazul in care nu a luat toate masurile de prevedere gen marcaje rutiere de limitare a vitezei si avertizare. Daca acestea sunt prezente, vinovati se fac soferii pentru ca nu au respectat indicatoarele rutiere. Daca totusi au respectat viteza, poate fi ceruta in instanta o expertiza. Mi-e teama insa ca in momentul in care vei cere expertiza va veni un alt Dorel cu un tarnacop si va demola, in 5 minute, limitatorul. Cel putin in cazul meu asa s-a intamplat.

Editat de u2_2
Link spre comentariu

Update la articol:

"Semnul de limitare de viteză care apare în clip a fost înlocuit cu o baliză direcţională. De altfel, reprezentanţii Primăriei spun că nu e obligatoriu să semnalizeze cu marcaj rutier limitatoarele de viteză, însă adaugă că există atenţionări montate pe stâlpi."

Poftim? Sunt eu pe alta planeta sau o denivelare de genul nu e obligatoriu de semnalizat-marcat?

Link spre comentariu

,,Nimic nou sub soare"-Mai grav pe traseul Arad -Oradea dupa ce au asfaltat cat de cat drumul european au facut insule la fiecare intrare-iesire din comune cu borduri inaltate asa ca noaptea au cam sarit cateva masini de pe drum si acum se sparg si se fac la nivelul strazii,dupa cateva accidente mortale date si la stiri TV.Asa ca Dorel mereu are de lucru pe la noi.

O seara buna! (fara denivelari!!!)

Land Rover Freelander, Td4 din 2001, Disco II Td5 din 2001
Link spre comentariu

Fara suparare insulele de care amintesti nu pun nici cea mai mica problema daca intri ''in ele '' cu 60-70 km/h

Normal ca au sarit daca au tinut mortis sa intre cu 120...si bine au facut , poate se mai linistesc.

Legat de colegul Optimus cu suspensia desteapta care o sa sara cu 100 la ora peste hopuri..ce echipament de protectie recomanzi pietonilor care trec pe zebra de la hopuri?

Eu locuiesc intr-o localitate de pe E 60 unde daca pe statie se spune ''liber colegu'' camioanele circula cu 90 si turismele cu 120 .La noi e sport extrem sa traversezi strada. Fara suparare eu as fi primul care ar turna acele limitatoare de viteza .

Ca unele rampe sunt nesimtit de mari ca unele sunt sau nu semnalizate este o alta discutie. Ce trebuie sa vedem in primul rand e ca ele sunt puse acolo cu un scop anume, acela de a ne trezi la realitate si a realiza ca nu suntem singuri pe drum , mai traiesc si altii pe planeta asta , si daca nu ar fi fost victime in acele locuri nImeni nu s-ar fi gandit la o metoda de ai mai ''frana pe schumaheri''

Editat de zep
  • Like 1
Link spre comentariu

@Zep: Nu-i cu suparare, te inteleg pefect. Sunt de acord ca e plin de tampiti in trafic, care chiar nu au ce cauta in trafic, fiind pericole ambulante, dar eu am facut referire strict la situatia prezentata in primul post, si anume o "denivelare" (ca nu este altceva aia) care nu este semnalizata corespunzator. Dar, NU cu astfel de aberatii se rezolva problema accidentelor rutiere, ci dimpotriva. In Bucuresti, de exemplu, tot niste idoti cu mintea creata au pus niste "limitatoare" de-astea tot din asfalt dar care sunt exagerat de inalte si scurte. Cu masina mica chiar nu ai cum sa le treci fara probleme nici cu 30 km/h. Pai daca trebuie sa te opresti la fiecare trece de pietoni, chiar daca nu traverseaza nimeni pe acolo, nici asta nu e treaba...

Link spre comentariu

Nici eu nu am problema cu faptul ca le-au amplasat. Ma leg de nesemnalizarea si inaltimea lor. Autocarul are garda la sol destul de inalta si totusi primeste o lovitura imensa. Prima masina din clip parcurge cam 4 metri in 1.5 secunde, deci daca nu ma insel cam 10-12 km/h si totusi incaseaza doua lovituri. Ma leg iarasi de vopseaua alba cu care sunt marcate astea in Cluj (banuiesc ca e tempera) si care se sterge in maxim o luna.

Link spre comentariu

...:ha: scuze, dar nu ma pot abtine. Limitatorul asta cred ca intrece orice imaginatie. Sunt convins ca nu are facut nici un calcul la baza, atata timp cat atingi cu pragurile "varful" limitatorului, el fiind prea scurt ca lungime, iar cand ajungi pe partea cealalta dai cu scutul de asfalt(fiind prea inalt). Pur si simplu unu fara prea mult creier a primit ordin de la superiori sa faca limitatori si saracu a facut cum a crezut :wink:(el fiind doar pieton, sau in cel mai bun caz doar biciclist nu l-a interesat cum trec autoturismele pe acolo)

...cred ca mai simplu ar fi sa blocheze strada cu baraje din beton ca sa ne arate ei ca nu mai trece nimeni:grin:

Editat de dan chiperi
:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Fara suparare insulele de care amintesti nu pun nici cea mai mica problema daca intri ''in ele '' cu 60-70 km/h

Normal ca au sarit daca au tinut mortis sa intre cu 120...si bine au facut , poate se mai linistesc.

Legat de colegul Optimus cu suspensia desteapta care o sa sara cu 100 la ora peste hopuri..ce echipament de protectie recomanzi pietonilor care trec pe zebra de la hopuri?

Eu locuiesc intr-o localitate de pe E 60 unde daca pe statie se spune ''liber colegu'' camioanele circula cu 90 si turismele cu 120 .La noi e sport extrem sa traversezi strada. Fara suparare eu as fi primul care ar turna acele limitatoare de viteza .

Ca unele rampe sunt nesimtit de mari ca unele sunt sau nu semnalizate este o alta discutie. Ce trebuie sa vedem in primul rand e ca ele sunt puse acolo cu un scop anume, acela de a ne trezi la realitate si a realiza ca nu suntem singuri pe drum , mai traiesc si altii pe planeta asta , si daca nu ar fi fost victime in acele locuri nImeni nu s-ar fi gandit la o metoda de ai mai ''frana pe schumaheri''

Sunt de acord cu tine ca nu sunt facute sa intri cu 120km/h in insulele respective.

Incearca sa privesti sub alta forma aspectul insulelor: un incepator sau unul care nu se pricepe prea mult la condus, cu viteza cu care spui tu 50km/h musca o bordura si are doua variante grave...prima iese din carosabil pe partea lui si intra intr-un copac (daune masina minim) si a doua varianta este ca sare pe contrasens si intra frontal in altcineva si un calcul scurt 50km/h + 50km/h fac 100km/h.

De când am postat eu parerea mea se pare ca cineva ia si dat in judecata in urma unui accident si eja au modificat acele insule pe traseul Arad-Oradea si le-au facut asa cum trebuie. Rezultat...viteza este aceeasi ca si atunci când era pusa o bordura de prost gust dar sunt mai putine accidente stupide.

Land Rover Freelander, Td4 din 2001, Disco II Td5 din 2001
Link spre comentariu

Americanii sunt pe primele locuri in lume la multe, inclusiv la prostie. :ha:

Probabil ca "alesii" nostri care au aprobat fonduri pentru genul asta de "limitatoare" le-or fi vazut pe astea americane prin vizitele lor "de lucru" facute cu secretarele lor, pe banii publici.

Link spre comentariu

Si banuiesc ca si el avea sub 30 la ora. Vazandu-i masina la expozitii cred ca tine la ea. Sambata cand mergeam la pozat, fiind 4 persoane de 80 de kile in Focusul meu am reusit sa dau cu spatele de cocoasa de asfalt. Cu sub 10 la ora. Si nu este un Focus obosit sau cu garda lasata. Cine imi cunoaste masiniile stie in ce stare le tin ...

Link spre comentariu

In lumea civilizata aceste limitatoare se pun doar in zonele rezidentiale unde viteza de circulatie este restrictionata la 30 km/h si sunt foarte bine marcate si anuntate din timp, pana si la fratii bulgari aceasta regula se respecta. Niciodata asa ceva nu se monteaza pe un drum european cu flux mare de automobile, reducerea vitezei se poate face facil prin montarea unei camere, a unui politist sau chiar turnarea unei ocolitoare. Numai ca la noi totul se face exagerandu-se masura, astfel camerele au fost montate excesiv in toate localitatile unde primariile aveau nevoie de bani, aceste limitatoare sunt puse peste tot nesemnalizate abuziv. Ce este specific tarii noastre este drumul national european trebuie sa treaca prin sat, comuna prin fata fiecarui bun cetatean, spre deoasebire de tarile invecinate unde toate drumurile ocolesc localitatile. De aici toate problemele ce apar. Iar in orase nu avem centuri ocolitoare, ringuri, etc si nu cred ca pe perioada vietii noastre le vom apuca, poate copii nostri.

Link spre comentariu

"Clujenii care locuiesc în cartierul Gheorgheni, pe strada Mălinului, au rezolvat pe cont propriu semnalizarea limitatoarelor de viteză uriașe amplasare de municipalitate.

Pentru că nimeni nu le distingea și pentru a evita avarierea mașinilor, oamenii au trecut la semnalizarea acestora cu spray -uri de diverse culori."

:ha:

http://www.stiridecluj.ro/social/clujenii-din-gheorgheni-au-rezolvat-singuri-semnalizarea-limitatoarelor-de-viteza-foto

Link spre comentariu

si se pare ca desteptii de la primarie sint incintati; au mai pus niste limitatoare

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

limitatoarele de viteză omologate în UE au între 3 și 5 cm

la noi în țară nu există nimic în legislație la capotolul ăsta, de aici abuzurile celor care fac praguri din asfalt, mai mari chiar și de 7 cm!

singura soluție viabilă la acest moment este 'bombardarea' autorităților (primărie și poliție) cu plângeri și sesizări în care să reclami înalțimea mare, nesemnalizarea obstacolului, amplasarea lui greșită etc

Link spre comentariu

si se pare ca desteptii de la primarie sint incintati; au mai pus niste limitatoare

"Municipalitatea precizează că în perioada următoare, noile praguri de sol din asfalt vor fi semnalizate şi prin marcaj rutier specific, aplicat pe carosabil."

Misto, nu?! Adica poate fi si peste cateva saptamani sau luni, cine stie ce inseamna perioada urmatoare. Oare de ce nu s-au gandit sa puna limitatoarele alea tembele tot "in perioada urmatoare"?! :grin:

Link spre comentariu

"Un clujean a surprins momentul în care doi muncitori măsurau un prag de sol proaspăt turnat pe strada Partizanilor.

”Ce să înțeleg că ei măsoară după ce l-au făcut să vadă dacă e bine? Nu știau de la început ce înălțime trebuie să aibă un prag? Au tot muncit de câteva zile și cred că acum și-au dat seama că pragul e prea înalt. Au fost mulți șoferi care și-au lovit serios mașinile”, ne-a relatat Victor, cel care a realizat fotografiile.

”Au fost reclamații și acum au venit să se asigure că pragul nu e prea înalt”, a mai spus clujeanul.

Clujul se umple pe zi ce trece de astfel de praguri de sol din asfalt. Șoferii susțin că riscul să își avarieze mașinile este foarte mare."

http://www.stiridecluj.ro/politic/te-doare-mintea-la-cluj-prima-data-toarna-pragul-de-sol-si-dupa-aceea-masoara-video

Link spre comentariu

in curind si la noi:

banco.jpg.1d324c2838da674d479e5a4aba0aa8d1.jpg

totusi, cum cred cretinii ca vor deszapezi la iarna?!?! mai nasol e ca le pot da si altora idei. pai la dracu, cu machetutza mea ramin suspendat.

@emicos: pai sint in slujba cetateanului, doar avem atitea biserici unde le putem tine slujbele...

Editat de air_wolf

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

La noi vor pune degeaba sistemul asta, ca oricum lumea sta cu curu' pe spatar si picioarele incaltate pe banca... :ha:

asta a fost tare!!! :g

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare