Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme la etrier spate

colivaman

Postări Recomandate

Salutari!

1. Nu reusesc sa dibuiesc o problema la etrierul stanga spate. Incalzeste roata. Am schimbat cilindru cu garnituri si placute. Discurile sunt noi fata spate... Deja nu mai stiu unde sa caut.

Masina este un Pajero MK2 2500 diesel din '93 si are 200000 ~ Km. Este o masina care a stat mult. Pana la urma am ajuns de am schimbat toti cilindri de frana de la 3 roti de ruginiti ce erau. Dar pe stanga spate nu mai reusesc sa inteleg ce se intampla. Sa fie din repartitor? Sa-i schimb si lichidul de frana? Pedala este cam tare, iar cand franez se simte ca franeaza mai tare fata. Intra intr-un balans catre fata.

2. Suspensia de spate mi se pare ca-i cam prea moale. Inca folosesc butonul de reglare a telescoapelor, dar de cate ori dau peste o denivelare si am 4-5 persoane in masina se simte cum loveste in tampoane, cu toate ca suspensia este setata pe H (hard). Viteza nu este prea mare, ba chiar mica. Credeti ca ar trebui sa inlocuiesc telescoapele cu unele fara reglaj sau arcurile elocoidale?

3. De cand am reparat sasiul, se aud pocnituri parca intre caroserie si sasiu. As tinde sa cred ca este din cauza ca s-a rigidizat sasiul. Credeti ca ar trebui inlocuite elemente de prindere caroserie pe sasiu, sau sunt alte cauze?

Ma bazez pe experientele voastre si astept raspuns la problemele mele.

Multumesc!

Editat de colivaman
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme la etrier spate

La etrierii spate trebuie sa te uiti atent la culisante (suruburile care fixeaza etrierii). Cind se blocheza etrierii ,se stramba culisantele. De suspensie ce sa zic ....are si ea o varsta. Corect ar fi sa inlocuiesti suspensia si mai vezi daca mai trosneste sasiul,caroseria..... Parerea mea !!!!

Link spre comentariu

La etrierii spate trebuie sa te uiti atent la culisante (suruburile care fixeaza etrierii). Cind se blocheza etrierii ,se stramba culisantele. De suspensie ce sa zic ....are si ea o varsta. Corect ar fi sa inlocuiesti suspensia si mai vezi daca mai trosneste sasiul,caroseria..... Parerea mea !!!!

Tarziu, dar m-am prins si eu in legatura cu culisantele. Ai dreptate, unul dintre ei este ros de rugina in partea apropiata filetului, ceea ce, cu siguranta, este cauza franarii.

In legatura cu suspensia, ai vre-o recomandare pentru un anumit tip/marca de suspensie?

Link spre comentariu

trosniturile intre caroserie si sasiu de cele mai multe ori sunt provocate de tampoane uzate

Nu ma pricep, ne mai facand asta pana acum, sunt tampoane de cumparat pentru inlocuire intre suspensie si sasiu?

Link spre comentariu

Da, exista tampoane daca exista sasiu + caroserie la masina respectiva.

Buba este ca in general se gasesc numai pe original si costa o caruta de bani :(

pentru exemplificare uite cum sta treaba asta la Patrol

http://s13.postimg.org/o26lpv1yr/untitled.jpg

cu ocazia asta verifici si daca exista rugina in punctele respective si daca e cazul de ceva consolidare a caroseriei :D

Daca te apuci de treaba, atentie mare la desfacut ... ca probabil nu au mai fost desfacute suruburile alea si o sa iti dea bataie / durere de cap. In special cele de la radiator si cele din spate de tot - unde e susceptibil sa iti arunce noroi rotile din spate.

Daca va fi cazul de desfacut te sfatuiesc sa "pregatesti" terenul cu cel putin cateva zile inainte cu spray-uri degripante aplicate repetat pe filete si pe unde mai ai acces.

Bafta!

PS - cauta aici http://www.mitsubishilinks.com/

poate gasesti manualul de service pentru masina ta si afli mai multe ;)

sau poate te ajuta colegii http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74303-manual-Pajero-MK2/page9

Editat de alexei
Link spre comentariu

Da, exista tampoane daca exista sasiu + caroserie la masina respectiva.

Buba este ca in general se gasesc numai pe original si costa o caruta de bani :(

pentru exemplificare uite cum sta treaba asta la Patrol

http://s13.postimg.org/o26lpv1yr/untitled.jpg

cu ocazia asta verifici si daca exista rugina in punctele respective si daca e cazul de ceva consolidare a caroseriei :D

Daca te apuci de treaba, atentie mare la desfacut ... ca probabil nu au mai fost desfacute suruburile alea si o sa iti dea bataie / durere de cap. In special cele de la radiator si cele din spate de tot - unde e susceptibil sa iti arunce noroi rotile din spate.

Daca va fi cazul de desfacut te sfatuiesc sa "pregatesti" terenul cu cel putin cateva zile inainte cu spray-uri degripante aplicate repetat pe filete si pe unde mai ai acces.

Bafta!

PS - cauta aici http://www.mitsubishilinks.com/

poate gasesti manualul de service pentru masina ta si afli mai multe ;)

sau poate te ajuta colegii http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74303-manual-Pajero-MK2/page9

Varianta cu tampoane facute pe la strung nu merge?

O fi facut cineva asa ceva?

Link spre comentariu

Daca sunt prea moi sunt inutile , prea tari iti distruge repede caroseria la reazemele bucselor .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Situatie rezolvata partial. Etrierul nu se mai blocheaza de cand am inlocuit placutele de frana cu unele facute de Bosch.

Suspensia nu mai loveste in tampoane dupa inlocuirea arcurilor si amortizoarelor.

Parca nici caroseria nu mai pocneste ca inainte... nu am ajuns pe munte inca sa o incerc acolo. Dar inainte pocnea si cand luam o curba mai stransa.

Multumesc tuturor pentru intentia de ajutor si consiliere.

Traitz!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare