Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Curge uleiul din grup pe roata stanga spate!!!

cosmin_mitran01

Postări Recomandate

Va salut, de curand schimbat rulmentul pe spate cu unul japanparts. Am facut un drum de la Pitesti la Buzau iar la inroarcere canc am ajuns am vazut ulei pe interiorul jentii. Imi este frica sa nu fi stricat ceva in grup deoarece am pierdut ulei. Mecanicul cand l.a montat a spus ca nu mai este nevoie de o bucsa(saiba) si nici de acea pasta care a venit cu rulmentul..ce sa fie? Posib sa fi stricat ceva? Helpp!!! Multumesc anticipat!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Curge uleiul din grup pe roata stanga spate!!!

In pod sigur ai semeringul ciupit .Acel semering impiedica uleiu din grup sa iasa pe la planetare.Nu mai merge mult pentru strici grupul si rulmentul de la roata deoarece uleiu ii spala vaselina.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Re: Curge uleiul din grup pe roata stanga spate!!!

Simerginul ala nu se strica degeaba.

Ca sa schimbi rulmentul trebuie sa extragi bucsa de fixare. Asta iese ori cu o megapresa ori cu flexul.

Bucsa asta NU se refoloseste! Chiar daca printr-o metoda oarecare ai scos-o intreaga.

Bucsa se baga la cald, dar incalzind-o pe la 400-500gr.

Daca o incalzesti pana se face rosie NU se mai strange cum trebuie si dupa un timp oarecare o sa se depreseze.

Risti sa-ti iasa roata cu tot cu planetara.

Dupa ce ai preasat-o pe planetara trebuie lustruita cu peria de pasla pana readuci suprafata exterioara la stadiul de oglinda.

Pe bucsa asta calca simeringul si daca suprafata nu este perfect neteda simeringul o sa se uzeze prematur.

In spatele simeringului se afla o saiba de plastic care are rolul de a proteja buza simeringului cind impingi planetara in punte. Nu tebuie sa lipseasca.

Daca mecanicul ti-a schimbat rulmentul si nu a presat bucsa, atunci simeringul sta in aer si singura etansare este etansarea rulmentului.

In kit-ul de rulmenti Jakoparts/Japanparts este o mizerie de rulment chinezesc.

Rulmentul original KOYO DG35722DW se gaseste in kiturile SKF si Ruville.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare