nclaur Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Buna ziua Am o problema la o masina Audi A3 din 2005...s.a rupt de doua ori planetara si unde as putea incerca sa aflu de ce daca nu aici... Incerc sa gasesc motivul pentru care s.a rupt de doua ori planetara la un Audi A3, 1.6 benzina, automata, condusa in oras. Noua costa 670 eur!!, cu greu am gasit Spidan la 1300 dar vine in 3 saptamani...second hand nici o sansa Incerc sa explic unde s.a rupt si voi incerca sa pun o foto de pe net cu una rupta identic pentru ca nu am foto la a mea. Planetara partea dreapta, unde tija intra in capul de la roata este o siguranta. S-a rupt acea bucata de 4 mm de dupa siguranta. Ca taiata. Am prelucrat-o la strung si sudat-o la un atelier care reconditiona planetare dar dupa un an s.a rupt din nou. De ce se poate rupe o planetara acolo pentru ca practic toata forta este in partea canelata dinspre ax pana in siguranta? Am gasit pe net un tip care a patit identic la un Vectra, de 2 ori, dar la el s-au rupt doua planetare exact in acelasi loc ca si a mea. Am temerea ca voi shimba planetara si se va rupe din nou. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Re: Planetara rupta masina are cip tuning? cati km are si ce sa mai schimbat prin zona de transmisii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2014 (editat) Re: Planetara rupta Masina are 120 mii km, rulata cu grija, arata ca noua, condusa de sotie, nu are nici o modificare la nimic. Este standard. E...cu schimbatul aici s.ar putea sa fie ceva dar nu vroiam sa influentez vreo opinie, mai ales ca ar putea fi o coincidenta. Anul trecut s.a schimbat capul de planetara. La ceva timp, poate o luna s-a rupt planetara. Acum cateva zile cand am facut o inspectie a masinii s-a gasit burduful rupt si l-au inlocuit. La doua zile dupa s.a rupt iar planetara din acelasi loc. Acum...eroare de montaj, dar tot nu ar fr trebuit sa se rupa pt ca se mai intampla sa sara planetara dar nu se foarfeca, o fi avut un defect capul aftermarket ... nu stiu Dar am ramas surprins sa vad alt baiat cu exact aceeasi problema. Acolo ei ziceau ceva posibil rupt suport motor si ca ar sta planetara intro pozitie gresita... Voi aveti mult mai multa experienta cu planetare rupte decat cei de la autoturisme, vi se rup planetarele in acea pozitie? Editat Septembrie 19, 2014 de nclaur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 (editat) Re: Planetara rupta Mi se rupe ...planetara Dar ...nu-i nimic Iau alta din alimentara Si ...mai merg un pic refren: Mi se rupe planetaraaa Iar and again ... ...si tot asa! :ha: Nu-i nimic ...trece cu palinca de bihor! :wink: Acum ontopic ...daca nu te-ai otravit de tot ... Pai bine ma stimabile ...planetara sudata si prelucrata la strung??? Am vazut bine? Poate omu nu a dat sudura care trebuie, poate strungu o fu defect, poate strungaru o fu beat ...cine stie ?! Cum SA SUDEZI PLANETARA??? Ne vorbim in termeni tehnici ...(nb - stim noi da nu mai spunem si la altii ...nu, nu ...) ...si SUDAM PLANETARE? Daca nu-i buget nu-i stres ...pune un anunt colosea la donatii ...facem liste de asteptare... doresc sa primesc un transplant ... de planetara ...sa nu ti se mai rupa alta data (planetara)! Adicatelea, noua daca vreodata ni se rupe (planetara) ...o luam si o dam la saptejda' bani kilu ...si punem alta ...new ...sa nu ni se mai rupa vreodata (planetara). Nu acuza oamenii degeaba ...singurul vinovat esti tu ptr mareata decizie de a suda si rectifica planetara ...crezand ca faci bine ...not ...evil, bad ... etc... :no1 Eu nu ma pricep la prea multe lucruri in lumea asta ... ca deh ...am stat si eu ca tot rumanu la cozi peste cozi si cand am ajuns in fata la aia de vindea la ghiseu...mi-au pus placute dalea ...cu "stoc 0" ...sau "inchis" sau ...mama masii ...asta e ...suportam ...ne sacrificam ... ne adaptam ... LE ...da boxili tare ...si traieste versurili ... Editat Septembrie 19, 2014 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Re: Planetara rupta Ionutz...glumet ca intotdeauna Intrebarile mele sunt: - de ce s-a rupt planetara de acolo? - de ce altui baiat i s-au rupt doua planetare din acelasi loc // el nu o sudase :) - cand se rup planetarele in offroad se rup din acea portiune ? Deci, am sudat-o pentru ca acea portiune , acel inel de 4 mm, nu are nici o legatura cu transmisia puterii la roata. Teoretic ar putea nici sa nu aiba caneluri acolo, este doar o prelucrare la capatul axului in care sta siguranta. Gresesc ? Eu cred ca din nu stiu ce motiv axul a sarit din cap si a ramas sa angreneze doar in acei 4 mm de dupa siguranta...si poc Eroare de montaj, cap de planetara defect... Vroaiam sa mai aflu niste pareri Nu ma zgarcesc eu la bani, dar la 700 eur o planetara te mai gandesti si la alte variante, ca doar n.am sudat-o in zona de efort a planetarei Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cernescucosti Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Re: Planetara rupta poate o bucsa a motorului sau a cutiei de viteza este stricat sau rupt, si se poate intampla sa iese planetara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2014 (editat) Re: Planetara rupta poate o bucsa a motorului sau a cutiei de viteza este stricat sau rupt, si se poate intampla sa iese planetara. Am mai auzit de aceasta varianta...hmm...o sa se verifice cu atentie suportii. Banuiesc ca la suport motor sau cutie viteze te-ai referit cand ai spus bucsa motor. Multumesc pentru raspuns ///// Deci planetara se poate rupe in acea zona doar daca iese din cap, practic angrenarea rotii se face doar cu acei 4 mm de caneluri... Acum, de ce iese planetara? - colegul Cernescucosti a spus ca poate fi un suport rupt. Ok, se vor verifica. - poate iesi din cauza de montaj incorect? Ma gandesc ca teoretic si daca nu este siguranta acolo axul planetarei nu ar trebui sa iasa odata ce este montata pe masina. Are vreun rol acea siguranta in timpul functionarii masinii? Gresesc ? - poate fi din cauza de cap defect ? hmm...doar daca ar fi mai scurt, asta inca nu am reusit sa aflu daca un cap de planetara difere intre cutia manuala si cea automata...sa fie mai scurt, sau cantul sigurantei sa fie prelucrat la interior in alta pozitie si la viraje practic roata trage capul de pe ax. La masina s.a schimbat capul respectiv si la ceva timp au aparut problemele. Stie cineva daca difera aceste capete sau un link catre un site de piese si coduri? ... e weekend si pana luni n.am cum sa aflu... - alte cauze ca sa iasa axul din capul planetarei? Editat Septembrie 20, 2014 de nclaur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 20, 2014 Partajează Postat Septembrie 20, 2014 Re: Planetara rupta Daca e posibil fa o masurare si compara lungimea tijelor canelate de la capurile de planetare ( desi daca s-au putut monta si s-a putut monta si siguranta n-ar fi nici o clarificare cu masurarea ) . Inclin sa cred ca e de vina siguranta necorespunzatoare ( siguranta recuperata si refolosita fara macar sa fie rearcuita ca sa stea stransa pe fundul canalului ) sau montata necorespunzator . Problema cu retragerea tijei din flansa ( retragerea capului de planetara ) e destul de comuna , la unele masini afecteaza mai mult ( prima care imi vine in minte acum e Frontera , la care problema e rezolvata cu un filet in capul planetarei si o saiba-farfurioara ... regret ca nu cunosc prea multe despre Audi in cauza , doar imi dau cu parerea facand cate o paralela la ce stiu din practica ) . In ce stare e siguranta , daca cumva a mai fost gasita ? Daca nu are urme vizibile de solicitare e o dovada ca n-a tinut fiind larga , iar daca e deformata vizibil trebuie cautat mai atent motivul pentru care a fost smulsa fortat . Motivul cel mai obisnuit pentru care planetara ramane scurta si se smulge din fuzeta este uzura mare a tripodei culisante ( dinspre cutie ) care are tendinta de blocare - la ridicarea rotii e fortata sa culiseze cu toata greutatea masinii si nu prea are cum sa nu intre in tripoda , dar la coborarea rotii smulge siguranta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2014 (editat) Re: Planetara rupta Planetara este la service, este weekend, eu sunt plecat din tara si ajung peste 10 zile...incerc sa rezolv...problema este ca cel mai ieftin am gasit cu 1300 lei si vine peste 3 saptamani :( ...zici ca-i Audi A(vion)3 Incerc sa fac rost de codul original...eu am gasit ca este acelasi cod la toata gama VAG Audi Seat VW cu motorizare de 1.6 ?, dar nu am gasit nici o referire daca difera intre automata si manuala...ca n.am inteles de ce nu se gaseste planetara pentru aceasta masina Nu mai am capul vechi de planetara :( Daca ar fi asa uzura mare in cruce nu ar fi facut zgomot ? Sa presupunem ca siguranta nu era buna, ar fi iesit planetara ? Adica ma gandesc ca acea siguranta are mai mult rolul de a tine conectat tot ansamblul pentru montare, nu ca ar avea rolul sa tina tija sa nu iasa din cap in timpul rularii masinii. Editat Septembrie 20, 2014 de nclaur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Planetara rupta Eu unul, decit sa dau 700 EURO pe o planetara, as incerca cu una sh.Dar sa revenim la solutii tehnice.Planetara este compusa din doua tripode;una la cutie si una la roata, si un ax.Partea de la roata este fixa, de aceea este acea siguranta, iar partea de la cutie este mobila pe parte axiala(avind cursa in interiorul tripodei de la cutie) in functie de viraje si de osclatiile basculei pe denivelari.Ca sa se rupa acea portiune care este dupa siguranta, inseamna ca este o forta care "smulge" axul planetar din tripoda de la roata, spre interior.Eu unul suspectez ca problema este in interiorul tripodei de la cutia de viteze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Planetara rupta Eu unul, decit sa dau 700 EURO pe o planetara, as incerca cu una sh.Dar sa revenim la solutii tehnice.Planetara este compusa din doua tripode;una la cutie si una la roata, si un ax.Partea de la roata este fixa, de aceea este acea siguranta, iar partea de la cutie este mobila pe parte axiala(avind cursa in interiorul tripodei de la cutie) in functie de viraje si de osclatiile basculei pe denivelari.Ca sa se rupa acea portiune care este dupa siguranta, inseamna ca este o forta care "smulge" axul planetar din tripoda de la roata, spre interior.Eu unul suspectez ca problema este in interiorul tripodei de la cutia de viteze. Nu am gasit second hand, ca de aceea am si apelat la sudura data trecuta. Nici acum nu am gasit, am sunat in toata tara. La Cardinal Motors este 670 eur si venea in 4 zile, abia am gasit Spidan la 300 eur dar vine in 3 saptamani. N-am inteles de ce e asa problema cu aceasta planetara. Tripoda de la cutie, ok se va verifica atent. Multumesc. Eu acum incerc sa gasesc cauza, ca sa nu mi-o rupa si pe cea noua si incerc sa aflu si de ce nu se gaseste aceasta planetara. Cineva imi poate spune dupa VIN ce cod are planetara de pe masina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Planetara rupta Pune-mi VIN-ul aici ...si incerc eu sa te ajut eu cu codul OEM. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Planetara rupta Pune-mi VIN-ul aici ...si incerc eu sa te ajut eu cu codul OEM. Salut WAUZZZ8P55A085970 a3, 2005, 1.6, automata Nu m.am lamurit daca este aceeasi planetara pentru Skoda_Seat-VW cu motorizare de 1.6 - 2.0 automata. Este corect sau nu ? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Planetara rupta Despre ce planetara este vorba, stanga sau dreapta? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 21, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Planetara rupta Despre ce planetara este vorba, stanga sau dreapta? Planetara dreapta. Pe talon apare Tip Auto D.2: 8P LBGUF1 Desi pe un site dupa cod VIN imi spunea tip motor CMXA !? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: Planetara rupta Am gasit coduri si cu greu una second prin Arad...noua, nici poveste , de niciun producator... Urmeaza verificarea atenta a suportilor motor/cutie, bascule, articulatii, geometrie roti si tripoda veche... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Noiembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 Re: Planetara rupta Am verificat suportii motor si cutie, jocuri roti...totul ok. Am fost la geometrie roti si nu au avut ce sa regleze, era ok. Asa ca...de doua ori planetara s.a rupt din cauza mecanicului ce e umblat acolo...au schimbat burduful si de doua ori s-a rupt planetara. banuiesc ca nu au schimbat si siguranta ceea ce a dus la sarirea planetarei si implicit la ruperea ei ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate