mun_danny Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Salut, poate sa mi spuna daca e bine sa pui ulei de cutie de viteza in grup ?... cineva mi-a spus ca e ok Ce ulei sa-i pun la motor....marca si w ..masina e din septembrie 2010....multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertoDHV Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Schimb ulei Jimny Motor-5W30....eu folosesc Motul, cu care a si venit din fabrica. Pentru diferential 75-W90. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Schimb ulei Jimny Pentru a afla tipul (vascozitatea) uleiurilor necesare masinii tale poti folosi asa ceva: http://www.valvolineeurope.com/english/lubricant_advisor Dupa ce ai aflat cantitatile si caracteristicile necesare, ramane sa-ti alegi singur fabficantul si furnizorul:wink: 1 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 21, 2014 Partajează Postat Septembrie 21, 2014 Re: Schimb ulei Jimny Sau iti iei Manualul de service de aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?78713-Am-manual-service-Jimny-lb-englez%C4%83-se-ofer%C4%83-pe-mail-la-cerere!&p=885504&viewfull=1#post885504 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Re: Schimb ulei Jimny Motor-5W30....eu folosesc Motul, cu care a si venit din fabrica. Pentru diferential 75-W90. Producatorul prevede 80w90 pentru diferentiale si 75w90 pentru cele doua cutii (viteze si transfer) Pentru motor 5w30 mi se pare cam out of specs vara pe caldura, mai ales pentru cei care au AC. Chiar si 5w40 (tot Motul) cu care ma dau eu mi se pare un pic cam la limita vara. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rockshox Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Re: Schimb ulei Jimny Ulei motor: 4.5l 10w-40 (dupa 4 pitici din astia japonezi eu la aceasta vascozitate m-am oprit avand in vedere clima din Roamnia) Ulei cutie 75w-90 GL4 cutie viteze - 1.3l cutie transfer - 0.9l Ulei grupuri 80W-90 GL5 fata - 1.4l spate- 1.5l Dupa cum s-a postat mai sus, toate informatiile le gasesti in manual. Spor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klaus09 Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Re: Schimb ulei Jimny Am schimbat si eu toate uleiurile la al meu Jimny, 1.3 VVT 2006 si postez intrucat cantitatile la cele doua cutii (viteze si reductor) si la diferentiale difera putin fata de ce scrie in carte. Mie mi-au intrat astfel : 1.Motor 5W30 = 4 litri asa cum scrie si in carte 2.Cutie de viteze manuala + reductor 75W90 GL4 = total 2,7 litri, mai exact cca 1,2 litri la reductor (in carte scrie 1.13 litri) si cca 1.5 litri la cutia de viteze (in carte scrie 1.3 litri). 3.Diferentiale fata + spate 80W90 GL5 = total 2.5 litri, mai exact pe fata cca 1,4 litri (in carte scrie 1.65 litri) si pe spate cca 1.1 litri (in carte scrie 1.35 litri) Eu folosesc ulei Castrol. Mi se par cam ciudate cantitatile intrate in cele doua cutii, cam mult in comparatie cu specificatiile cartii. Pentru diferentiale, faptul ca a intrat mai putin decat specifica cartea, inseamna ca nu s-a scurs chiar tot, cel vechi. Mentionez ca uleiurile vechi se prezentau foarte bine, cu exceptia celui din diferentialul spate care parea uzat. Eu nu fac off road cu ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Re: Schimb ulei Jimny La diferentiale cel putin, nu ai ce sa gresesti, se umple pina la nivelul busonului de umplere (cu masina pe teren drept). Cred ca si la cutii e la fel, dar nu sint sigur. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klaus09 Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Re: Schimb ulei Jimny Exact asa am facut si eu, atat pentru cutii cat si pentru diferentiale, intr-un service, l-am schimbat., pe elevator. Adica, desfacut busonul de golire, scurs uleiul vechi si pe la busonul de umplere pus ulei nou pana cand a inceput sa dea afara. La cutia de viteze a fost mai greu, pentru ca busonul de umplere e pe lateral stanga cam sus, dar a mers cu un furtun. Totul a decurs ok, doar ca la cele doua cutii, mi se pare ca a intrat cam mult fata de cat specifica cartea, si in special la cutia de viteze. Dar nu cred ca e vreo problema. Vad aici, pe forum, de exemplu, ca in unele motoare de Jimny 1.3 benzina, intra chiar si 4.5 litri ulei. Mie imi intra exact cat scrie in carte, adica 4 litri cu filtru cu tot. Asa ca nu imi fac probleme, doar am constatat ca, in cele doua cutii mi-a intrat un pic mai mult ulei decat specifica cartea. Poate mai sunt si alti utilizatori care intamina astfel de probleme si de asta am si postat. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo_catalin2000 Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Re: Schimb ulei Jimny Motor 5W30 Cutie de viteze manuala + reductor 75W90 Diferentiale fata + spate 80W90 ULEI MOTUL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kimi Postat Decembrie 19, 2015 Partajează Postat Decembrie 19, 2015 Re: Schimb ulei Jimny Citat din manualul de service postat in topicul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?78713-Am-manual-service-Jimny-lb-englez%C4%83-se-ofer%C4%83-pe-mail-la-cerere!&p=885504&viewfull=1#post885504 Note : For temperature between -20°C (-4°F) and 30°C (86°F) , it is highly recommended to use SAE 10W-30 oil . Faza aiurea e ca Motul 10W-30 e ulei mineral . :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Decembrie 21, 2015 Partajează Postat Decembrie 21, 2015 Re: Schimb ulei Jimny Cum spuneam... uleiul asta e cam in afara intervalului de temperatura atunci cind trece de 30 de grade. Pune 10w40 (daca e un pic mai uzat motorul) sau 5w40 daca e in mintile lui. La Motul primul e semi-sintetic, al doilea e full sintetic. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 (editat) Re: Schimb ulei Jimny Poate este cam vechi threadul, dar sper sa ajute macar pe cativa acest post. Dupa ce am fortat pe offroad masinuta timp de mai bine de un an, am decis sa schimb toate uleiurile pe sub ea, si cum am constatat ca este nevoie de migaleala si atentie, respectiv strangere cu cheie dinamometrica la busoane si folosirea de "sealalt" pe filet, am decis sa nu imi bat joc de masina si sa le schimb singur acasa. Practic banii care i-as fi dat unui mecanic ca sa stranga acele busoane pana il dor mainile si fara sa foloseasca "sealant", sau mai pe romaneste sa isi bata joc de masina mea si sa ma ajute sa gasesc noi locuri pe unde poate curge ulei din ea, i-am bagat in scule. Ba chiar cred ca am iesit mai ieftin. Atentie, observ ca nu se pune mare accent pe acest detaliu pe forum, dar uleiul pentru diferentiale trebuie sa fie HYPOID (sau pentru articulatii hipoide), singurul ulei pe care l-am gasit in tara care sa corespunda perfect a fost Total 80W90 HYPOID Gear Oil. 3 litri au ajuns pentru ambele diferentiale, fara sa ramana mai nimic. Am facut operatiunea acum cateva zile, masina pleaca mult mai usor de pe loc, parca ar fi panta, datorita coeficientului de frecare mult mai mic oferit de uleiul nou. La fel, la cutia de viteza si cea de transfer, vad ca nu se pune accent pe asta, dar trebuie folosit ulei pentru cutii de viteza sau alte angrenaje cu roti zimtate, respectiv GEAR OIL. Aici am decis sa nu ma uit la bani si sa merg pe Mobil 1 SHC 75W90 Gear Oil Fully Syntetic. Cel mai scump ulei pe care l-am cumparat vreodata. Si am am avut si masini mai scumpe decat Jimny. Probabil ca merita masinuta, la cate a indurat. Pentru cutia de viteze manuala si cutia de transfer va trebuie cam 2.5 L, cel mai probabil o sa trebuiasca sa cumparati 3 L si sa ramaneti cu putin peste 500 ml. Eu nu am vazut flacoane mai mici de 1 litru la nici un magazin, nici un brand ori tip de ulei pentru cutii. Scule/accesorii neaparat necesare: -Cheie dinamometrica, pentru strangerea busoanelor -Cheie cu clicket, pentru desfacerea busoanelor -Adaptor de la patratul cheilor mai sus mentionate la patrat de 3/8, respectiv ~10mm (daca nu cumva aveti cheie dinamometrica ce are deja patrat de 3/8), pentru desfacerea si infiletarea busoanelor -WD-40, in caz ca busoanele sunt ruginite/blocate -Brake cleaner/Contact cleaner, pentru curatarea filetelor si a garniturilor de la busoanele de umplere ale diferentialelor. O perie de sarma ajuta de asemenea. -Thread sealant, pasta siliconica ce sigileaza filetul busoanelor impotriva scrugerilor si in acelasi timp desfacerii din cauza vibratiilor -Pompa de ulei, usureaza munca si previne scurgerile de ulei poluant si urat mirositor -Tava pentru colectarea uleiului "ars". (Faceti un bine planetei si celor din jur si nu deversati acest ulei in natura, canalizare, etc. Se poate preda unei benzinarii sau service auto sau magazin ce vinde uleiuri. Sunt obligati prin lege sa il colecteze. Din ce am inteles, la centrele de colectare puteti chiar primi o suna foarte modesta pentru fiecare litru adus.) -Carpe de sters, Manusi de lucru, daca vreti sa evitati murdaria si contaminarea sculelor si a altor obiecte pe care le atingeti cu ulei. -Cric, daca cumva nu incapeti sub masina fara sa o ridicati (Atentie, daca trebuie ridicata, va trebui ridicata cat mai egal pe toate partile si sustinuta cu capre pentru ca umplerea se face cu masina pe teren plat). Daca incapeti sub masina fara sa o ridicati, aveti nevoie doar de o zona cu teren plat. -Inca o persoana care sa va ajute cu pomparea uleiului. Poate ca se poate rezolva si fara ajutor, dar n-am incercat, mi se pare destul de greu sa tii furtunul in gaura de umplere, sa verifici cand incepe sa dea pe afara si sa si pompezi in acelasi timp in care stai sub masina intins pe spate. Spor la treaba, si daca aveti orice alte intrebari ma puteti contacta. P.S. La motor si eu folosesc 10W40. Editat Iunie 12, 2016 de adi_1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Re: Schimb ulei Jimny -Thread sealant, pasta siliconica ce sigileaza filetul busoanelor impotriva scrugerilor si in acelasi timp desfacerii din cauza vibratiilor Ar fi bine ca pasta aia sa protejeze si impotriva coroziunii, ca daca apuca sa faca un pic de rugina, greu mai dai busonul jos. Eu folosesc vaselina :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi_1 Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Re: Schimb ulei Jimny Busoanele le-am gasit incarcate cu mizerie ce arata precum rugina si putin oxidate doar pe filetele expuse, adica cele ce raman in afara si maxim inca 1-2 filete chiar la buza. Dar nici vorba de greutate in a le da jos. Si suspectez ca cele de la diferentialul fata si cutia de transfer stateau asa de cand a iesit masina pe portile fabricii. Aveau un alt fel de sealant fata de diferentialul spate. Eu nu imi fac probleme ca ar mai oxida spre interior la cum le-am facut. Se vede inelul de sealant in jurul busoanelor, chiar putin iesit in afara fata de carcasa in care e prins acest buson. Nu cred ca are cum sa mai oxideze. Dar ramane de vazut.. Editat Iunie 13, 2016 de adi_1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onyx Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Re: Schimb ulei Jimny Dar la un M13A cu 48'500 kl, la bord e ok un 5w30 avand in vedere climatul din UK ? Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Re: Schimb ulei Jimny Teoretic da, ramine valabila precizarea cu pragul celor 30 de grade. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate