Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sunet ciudat samurai stock

cosmin_mitran01

Postări Recomandate

Re: Sunet ciudat samurai stock

Pare a fi cutia de viteze (sirenaj). Despre cauze si remedieri (daca despre cutie o fi vorba intr-adevar) las colegii mai cunoscatori sa vorbeasca.

PS: vezi ca mergi prea subturat cu veverita... schimba-i treptele mai sus in ture ca acolo merge ea "rotund"

Editat de rockshox
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 luni mai târziu...

Cunosc sunetul, il facea si prima cutie de transfer inainte sa se strice (aparent nu avea ulei in ea, ci "marmelada", si a "disparut" si busonul la un service unde am fost sa cer o parere - rezultatul a fost ca dupa un drum de 50km s-a gripat cutia de transfer si am schimbat-o). Am schimbat-o cu una care face acelasi zgomot, dar (inca) nu la fel de puternic. Daca mai apar pareri, cu ocazia ca am readus topicul in discutie, sunt atent si eu. Din cate am inteles, acel countershaft, daca e uzat, produce vajaitul.

Alte sunete, daca aveti rabdarea sa cititi, ar fi un "clank-clank-clank" metalic in partea din fata, care se produce in mers, se aude mai tare cand tin viteza constanta, sau cand decelerez putin..

Si al doilea, aparut mai recent, un "tzac-tzac" tot in partea din fata, ce se aude numai in momentul in care accelerez, si creste in frecventa odata cu viteza masinii, independent de turatie sau treapta. EDIT: Zgomotul asta nu se aude tot timpul, doar cand il apuca. Prima data cand l-am auzit, a disparut dupa o vreme (oprisem masina intre timp sa investighez), dar dupa ce a mai aparut si cu alte ocazii, am remarcat ca in general apare si dispare in timpul mersului.

Idei?

Editat de Doco
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Si la mine face asa de cand am luat-o (2010). Am revizuit reductorul (rulmenti + semeringuri + ulei) si zgomotul a ramas neschimbat. Se simte o idee mai tare cand vreau sa accelerez incet (abia ating pedala de acceleratie). Cum bag piciorul putin mai tare in acceleratie dispare sunetul.

La cate mii de ture a vazut pana acum cred ca ceda daca avea ceva de cedat.

Am trecut zgomotul la categorie "asa face el" :grin:

Go big or go home.
Link spre comentariu

Pai vajaitul ala se intampla oricum, poate eventual sa se inrautateasca, dar ca sa dispara cred ca trebuie schimbate piese. Reductorul pe care il am acum in debara vajaia ca un camion cand am cumparat masina, si constatasem dupa ce am ajuns cu el acasa ca are ceea ce un nea' mecanic a numit "marmelada", in loc de ulei. Va puteti imagina. Ei bine, am plecat cu masina spre Sighisoara (drum de 50km) sa o internez la service pentru o revizie mai ampla, iar undeva pe la jumatatea drumului, mi-a murit indicatorul de viteza (stiti deja unde e legat cablul acesta, puteti intelege de ce a murit acul). Cand am ajuns in fata service-ului si am parcat cu spatele, am auzit un fluierat intens, si asta a fost. Peste cateva zile, am luat legatura cu cei de la service si mi-au spus ca au luat jos cardanul sa poata impinge masina in garaj. Asa ca prima investitie a fost un reductor "nou" care fluiera si el, dar nu asa tare... De atunci a mai primit un ulei nou prin toamna, dupa alte interventii, dar vajaitul a ramas acelasi. Asa ca solutia reala pare sa implice schimbarea unor piese din reductor, si din ce mi-a mai spus lumea, inteleg ca e acel counter-shaft, care inca nu stiu in ce pozitie sta si la ce serveste... Si am gasit nou pe la 300 lei. Insa cred ca imi e mai urgent sa repar problemele care produc celelalte zgomote.

Editat de Doco
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare