Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Este cineva posesor de Jimny Diesel 1.5 DCi ?

energy

Postări Recomandate

Salut,

Am citit discutiile voastre pe forum cu pareri pro si contra despre motorizarea 1.5 Diesel de pe Jimny fabricat in 2005 pana in 2009.

Am facut test drive cu ambele motorizari, atat banzina de 1.3 cat si diesel de 1.5.

Din ce am constatat eu, as achizitiona Jimny cu motor diesel.

VA ROG , daca sunt colegi pe forum care sunt posesori de Jimny 1.5 diesel sa-mi descrie multumirea sau nemultumirea cu privire la aceasta motorizare.(fiabilitate,consum,probleme intampinate,etc.)

Va multumesc frumos. :-)

PS: masina o voi folosi 65% in off-road si 35% oras.

Editat de energy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Este cineva posesor de Jimny Diesel 1.5 DCi ?

in off road numai iarna sa o folosesti ca vara garantez ca nu o sa poti ca fierbe motorul,eu am avut diesel din 2008 cu 70000km si mers la plimbare pe dealuri incepea sa urce temperatura la apa si la-m dat si acum am benzina mult mai bun.

Link spre comentariu

Eu nu sunt posesor,dar finul meu, are una, luata de noua din 2008. Am mers destul de mult cu ea si off-road si pe sosea.La mine nu s-a incins, dar nici n-am abuzat de ea. Ca si cuplu,trage bine,destul de fasneata,la drum lung nu e obositoare si consuma destul de putin. Ca si minusuri,ar fi piesele,de schimb,care in ciuda faptului ca motorul teoretic se regaseste pe Logan,multe repere nu se potrivesc. M-am lovit de problema asta,cand a lovit finu' masina si am cautat vreo jumatate de an compresorul de A/C la dezmembrari. Nu am mers cu Jimny benzina si nu pot face o comparatie obiectiva,dar DDIS-ul asta mi-a lasat o impresie destul de buna pentru o masina din clasa ei. Ar trebui sa faci un test-drive cu amandoua,sa vezi care-ti place mai mult.:wink:

Link spre comentariu

Salut,

Am facut test drive cu ambele motorizari, atat banzina de 1.3 cat si diesel de 1.5.

Din ce am constatat eu, as achizitiona Jimny cu motor diesel.

In ce a constat mai exact drive testul si de ce preferi varianta diesel (nu, nu e versus)?

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

In ce a constat mai exact drive testul si de ce preferi varianta diesel (nu, nu e versus)?

Am preferat varianta diesel din 2 puncte de vedere:

1.Cosum

2.Putere. Se simte diferenta intre ele din ce am observat eu.

In primul rand multumesc tuturor pentru raspunsurile date.

Am un buget de 8000 de euro disponibil si 2 variante:

1 Un Jimny din 1999-2001-benzina la vreo 3000-4500 Euro iar difereta sa o investesc in modificari-inaltat,cauciucuri,jante,troliu etc.

2.Un Jimny din 2005-2007 -diesel pana 8000 euro. care momentan nu mai am da gand sa investesc in el.

Ce parere aveti? voi ce ati face in locul meu?

PS: clar ca nu am de gand sa o folosesc in oras

Multumesc frumos

Editat de energy
Link spre comentariu

Salutare...ca posesor de veverita imi spun si eu parerea :grin:...daca masina este folosita mai mult pentru off-road poti lua in considerare una deja preparata cu volan pe dreapta cum e cazul masinei pe care o am eu si-ti mai raman bani sa cumperi si una diesel(aproape)...daca mergi pe varianta diesel nu o sa ai nici o satisfactie in teren cat e stock...plus ca motoarele pe benzina pot fi abuzate muult si bine..iar daca gasesti o veverita care sa aibe a/c si cutie automata ai castigat la capitolul confort enorm (si da...sunt fan cutie automa on/off-road).

Cu stima

George!!

Link spre comentariu

Salutare...ca posesor de veverita imi spun si eu parerea :grin:...daca masina este folosita mai mult pentru off-road poti lua in considerare una deja preparata cu volan pe dreapta cum e cazul masinei pe care o am eu si-ti mai raman bani sa cumperi si una diesel(aproape)...daca mergi pe varianta diesel nu o sa ai nici o satisfactie in teren cat e stock...plus ca motoarele pe benzina pot fi abuzate muult si bine..iar daca gasesti o veverita care sa aibe a/c si cutie automata ai castigat la capitolul confort enorm (si da...sunt fan cutie automa on/off-road).

Cu stima

George!!

Multumesc George petru parere.

As dori sa te intreb referitor la ce ai scris "..plus ca motoarele pe benzina pot fi abuzate muult si bine. ". Sa inteleg ca este mai fiabil?

Link spre comentariu

Motorul pe benzina de pe Jimny este foarte fiabil...are o singura problema si anume cilindreea mica odata ce incepi sa-l incalti cu gume mari...trebuie sa-i schimbi rapoartele in reductor,punti, dar parca tot nu e suficient , dar asta e o parere personala,

Numai bine!!

Editat de szmaco
Link spre comentariu

8000 euro buget zici?

pai io as face asa:

iau jimny cu motor G13BB, cu A/C si alte brizbrizuri = 4000 euro

ii pun motor de vitara G16B si-l fac sa marga bine = 1000 euro

suspensie +roti = 1000 euro

troliu+reductor = 1000 euro

1000 euro raman pentru benzina (17 plinuri) si ma plimb un an.

daca ai talent si resurse sa-ti faci singur modificarile, iesi mult mai jos la pret.

unii ar zice ca sunt mai usor de inlocuit motoarele din seria M, dar io-s fan G.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Da..seria M se pupa si pe cutie,accesorii,etc. Cine vrea detalii ma intreaba:grin:

eu unul n-as lua niciodata una deja modificata, pt ca fiecare o exploateaza in felul lui. Mai bine una stock si o faci tu cum vrei si sti ca o omori doar tu in teren.:wink:

Link spre comentariu

Am preferat varianta diesel din 2 puncte de vedere:

1.Cosum

Ce parere aveti? voi ce ati face in locul meu?

PS: clar ca nu am de gand sa o folosesc in oras

Eu as lua benzina, ti-au zis deja colegii pina acum de ce.

PS: Cind faci off-road nu te uita la consum, sint situatii unde o sa calculezi consumul ca la utilaje, in litri pe ora...

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Salut colegilor,

Multumesc pentru raspunsuri si indrumare.......... Merg pe varianta benzina si daca nu voi fii multumit de motor il schimb cu 1.6 benzina.

Acum ramane sa gasesc masina potrivita .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare