romihd Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Salutare la toata lumea Am o mare dilema de ceva vreme de cand ma tot mai mult sau mai putin in Offroad Problema sta in alegerea corecta / corespunzătoare a axelor ce trebuie montate sub Masina Dupa cum uni stiu sunt fan americane in ce consta motoare punti agregate si alte acareturi De ce in România la offroadu extrem ce se face ,se merge foarte mult pe axe ușoare ,slabe si foarte complicate ?? Gen Volvo patrol g-eu si mai rar unimog Oare gândesc eu prea mult cand teoretic pt un mers mai usurel asa trebuie o axa grea care sa te țină bine la pământ pe inclinari coborari si urcari ?? Înțeleg ca o axa grea trebuie miscata de un motor sănătos dar chiar asa de mult contează o axa ușoară Ok înțeleg ca trebuie ca Masina sa fie cat mai ușoară sa te misti usor dar chiar numa asta e factorul decisiv ? Chiar atat noroi si bolovani, mal, si alte chestii decid axa de sub Masina ? Poate ca gândesc prea mult dar se mai tine cont de : cauciucu da axa !! Axa da motoru !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Re: Ma bate o dilema Dupa parerea mea greutaea acaretului e foarte importanta.Daca in conditii de aderenta buna (sol uscat) urca foarte bine si o masina grea cand se umezeste treaba greutatea isi spune cuvantul. Daca ai o masina pana in 1600 kg nu ai cum sa distrugi puntea de Volvo,deci nu cred ca o poti denumi slaba :) Plus ca ai garda mai mare la sol cu Volvo si 35 decat cu o Dana si 44 :) Mie personal nu-mi plac buggyurile americane,in afara de multa galagie mi se pare ca nu fac nimic. Imi plac in schimb mult cele din Tailanda si Malaesia (daca sti despre ce vorbesc). Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Octombrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Re: Ma bate o dilema Adevarata chestia cu greutatea Dar la Masina grea ii trebe si Cauciucuri pe măsura Nu poti pune la 1500kg 35/11,5 iar la 2000 aceleași cauciuri , ceva e fals de la bun început ,asta e părerea mea Axele Volvo sunt chiar bune , dar am vazut pana amu mai multe rupte decât cele de patrol Sunt ușoare si destul de rezistente la ani care le au Problema lor e homochinetica pe fata si portalu pe spate , iara părerea mea Nu ma iau de ele , chiar imi plac , multi din preteni merg pe ele Americani au si ei treaba lor , unora le place altora nu , personal cred ca duc piesele masina si motoarele la extrem exact ca si unele curse din Italia si Franța Iar despre tailandezi nici nu vreau sa vorbesc , sunt dilai prin rain forestu lor Cam cum a fost anu asta la Croația , tia trebuit neaparat permis de submarin iar 8 zile de ofrroad zi noaptea duce totul la extrem Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 7, 2014 Partajează Postat Octombrie 7, 2014 Re: Ma bate o dilema In mod sigur off roadul de la noi nu-i la fel cu off-road-ul din America de aceea nici masinile nu sunt la fel . Romi ,cunosc masina ta si o apreciez dar te asigur ca la un concurs ca cel din Seini din Maramures daca ai participa, garantat ai fi pe ultimul loc asta in cazul in care ai putea sa termini cursa stii de ce ? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Re: Ma bate o dilema Masina mea e lata cu draci si stiu asta da sincer sa fiu inca nu mia facut probleme asa mari latimea Am trecut si prin porti de 2 m , greu da am trecut :) Ideea e ca chiar daca avionu meu chiar e avion de mare am in total 1840 gata de concurs dar fara șofer si copilot ceea ce cred ca e inca in standard Stiu ca e golasa rau dar chiar atâtea iti trebuie in Masina încât sa urci greutatea mașinii la 15-1600 chiar daca mergi pe punti ușoare si motor mic ? Am zis anu asta ca ma da la cel putin o cursa in campionat dar din păcate nu am apucat,sper ca la anu sa am mai mult timp , chiar vreau sa vad ce e decisiv la o Masina in campionatul din România Vedem ce rezerva viitorul Dar sa revenim la axele grele / usoare pt offroadu românesc Nu cunosc multe masini in Ro dar cam la ce greutate se învărt masinile in campionatul nostru ?? Editat Octombrie 8, 2014 de romihd Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema ... te asigur ca la un concurs ca cel din Seini din Maramures daca ai participa, garantat ai fi pe ultimul loc asta in cazul in care ai putea sa termini cursa stii de ce ? :h5 de ce ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema de ce ? Raspunsul este mai sus .Romy stie : lata si lunga .In conditiile in care acolo traseul este facut cu Samurai si vrei pe acelasi traseu sa mergi cu astea mari va fi cam greu poate chiar imposibil .Mai sunt multe SUPERMASINI dar stau departe de podium in campionatul din Romania :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 (editat) Re: Ma bate o dilema conteaza si piesele. astia cu americane sau cu ciudatenii stam 1-2 luni ca sa ajunga piesa. in schimb, daca ai o punte comuna, chiar daca este mai putin rezistenta si crapa, ai sanse sa prinzi urmatoarea etapa dar mai ales ai sanse reale sa continui etapa actuala. costurile sint mai mari pe puntile americane sau puntile rare (toyota 9.5" de exemplu). dai pe o planetara cu tot cu transport cit dai aici pe o punte completa. poti pune diamond cu rcv, dar la banii cu care faci o punte din aia iei 2 portale si mai ramin bani. Editat Octombrie 8, 2014 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jighi Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema Pai normal ar fi din respect ptr cei ce construesc mostri dastia sa se faca o clasa speciala unde sa le rupa capu.....:grin:...Pai nu....? pregatim masina ta pentru off road www.modificarioffroad.ro modificarioffroad@yahoo.com dezmembrari pajero mk2. 0730678039 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviu Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema Salut in campionatul nostru problema este ca nu avem o directie in offroad, vrem sa cuprindem tot ce inseamna offroad. Masinile din campionat sunt rezultatul multor ani si participari, ele dezvoltandu-se odata cu campionatul. Prima masina de offroad am preparat-o in 1995 pentru mine,pe parcursul anilor cei care au concurat au cerut tot felul de modificari si asa s-a ajuns la aceste masini, nu neaparat faptul ca la cineva ii place Americane, Japoneze,Englezesti sau Germane. Subansamblele folosite sunt cele care au dat mai multe rezultate in teren si au fost mai usor de utilizat pentru concurentii. Nu este masina perfecta pentru toate dar eu zic ca sa reusit realizarea unui model care sa dea rezultate in campionat, pe care noi cei care construim il adaptam mai bine sau mai putin bine dupa cerintele concurentilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema conteaza si piesele. astia cu americane sau cu ciudatenii stam 1-2 luni ca sa ajunga piesa. in schimb, daca ai o punte comuna, chiar daca este mai putin rezistenta si crapa, ai sanse sa prinzi urmatoarea etapa dar mai ales ai sanse reale sa continui etapa actuala. costurile sint mai mari pe puntile americane sau puntile rare (toyota 9.5" de exemplu). dai pe o planetara cu tot cu transport cit dai aici pe o punte completa. poti pune diamond cu rcv, dar la banii cu care faci o punte din aia iei 2 portale si mai ramin bani. Amu doar ca sunt americane si cine stie cine zice ca vine piesa in doua luni chiar cred ca vorbesc din basme , as putea sa garantez ca orice piesa comandata la mine vine in maxim 2 saptamâni tarif normal iar daca tine buzunaru vine intro săptămâna maxim Discutam la un moment dat cu un preten bun despre punti Un set de punti restaurate Dana cu gm 14 Bold pe spate ,blocanti montati discuri peste tot si planetare cromoly interior exterior sunt mai eftine cu 1000-1500 ca un set de Volvo tot cu cromoly Diferența o face marimea cauciucului Ca da nu mai vorbim ca un portal de Volvo rupt Te bate cucu pana prinzi unu si daca il prinzi oare la ce bani ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema ...In conditiile in care acolo traseul este facut cu Samurai si vrei pe acelasi traseu sa mergi cu astea mari va fi cam greu poate chiar imposibil asta este o gresala a organizatorului sau a participantilor ... ...Mai sunt multe SUPERMASINI dar stau departe de podium in campionatul din Romania :h5 in motorsport este un cumul de factori care determina pozitiile concurentilor ... respect, bogdan_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema Amu doar ca sunt americane si cine stie cine zice ca vine piesa in doua luni chiar cred ca vorbesc din basme , as putea sa garantez ca orice piesa comandata la mine vine in maxim 2 saptamâni tarif normal iar daca tine buzunaru vine intro săptămâna maxim Discutam la un moment dat cu un preten bun despre punti Un set de punti restaurate Dana cu gm 14 Bold pe spate ,blocanti montati discuri peste tot si planetare cromoly interior exterior sunt mai eftine cu 1000-1500 ca un set de Volvo tot cu cromoly Diferența o face marimea cauciucului Ca da nu mai vorbim ca un portal de Volvo rupt Te bate cucu pana prinzi unu si daca il prinzi oare la ce bani ? depinde de sursa. daca vin pe vapor, la mine fac 1-2 luni. altfel 2-3 saptamini, dar platesc la transport de ma rupe. la piese de 500$ costa 700$ transportul daca le vre:mrgreen: Dana 60 set fata/spate - 5500$ la prima strigare, aici pe ebay. da, daca nu te grabesti si cauti pe craigs list si ai pe cineva care sa te ajute acolo cu handling-ul si transportul... oricum, e complicat si pina la urma tot la buget ajungem, pentru ca nimic nu este infailibil. :wink: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema depinde de sursa. daca vin pe vapor, la mine fac 1-2 luni. altfel 2-3 saptamini, dar platesc la transport de ma rupe. la piese de 500$ costa 700$ transportul daca le vre:mrgreen: Dana 60 set fata/spate - 5500$ la prima strigare, aici pe ebay. da, daca nu te grabesti si cauti pe craigs list si ai pe cineva care sa te ajute acolo cu handling-ul si transportul... oricum, e complicat si pina la urma tot la buget ajungem, pentru ca nimic nu este infailibil. :wink: Totul se cumpara si ajunge foarte repede Ex : Knock senzoru meu tot a facut figuri chiar daca lam schimbat Asa ca am comandat unul in graba de lt4 , in 3 zile lam avut Puntile se cumpara din Europa si la preț chiar foarte bun Totul se găsește aici si prețurile sunt chiar foarte buna Am cumpărat 2 punti viratoare Rockwells de aici , mai eftin ca in America :-)) Nu mai exista chestii cu așteptatu mult , totul e si se rezolva repede Iar daca se scoate prostia asta cu vama intre America si Europa despre care se tot vorbește o sa ai piese mai rapid ca oricine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema eu cred ca e doar iluzia ca tot ce e dincolo de gard e mai bun mai rosu si mai gustos. americanii viseaza punti de unimog noi visam punti dan-iela .. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Ma bate o dilema Iar daca se scoate prostia asta cu vama intre America si Europa despre care se tot vorbește o sa ai piese mai rapid ca oricine AMIN! :mrgreen: da, gasesti, doar timp sa ai sa cauti ocaziile. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Re: Ma bate o dilema in motorsport este un cumul de factori care determina pozitiile concurentilor ... respect, bogdan_g asta s-a vazut cel mai bine la trial la buzau la proba de extrem: pe unde a trecut un samurai aproape stock s-a rasturnat o caracatita :grin: 1 An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Re: Ma bate o dilema asta s-a vazut cel mai bine la trial la buzau la proba de extrem: pe unde a trecut un samurai aproape stock s-a rasturnat o caracatita :grin: Amu nu cunosc masinile din campionatul nostru dar banuiesc ca si samurache era tot la extrem sau ?? Iar daca stam si gândim teoretic o rasturnare produsă pe un traseu facut de organizatori fara nici o problema e doar o greșeală de pilotaj, ca e standard ca e stock Asta daca caracatita nu avea 2,5 înălțime Cauciucuri 35 telescoape prost reglate si (iara ma iau de ele dar na)portale :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Octombrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Re: Ma bate o dilema eu cred ca e doar iluzia ca tot ce e dincolo de gard e mai bun mai rosu si mai gustos. americanii viseaza punti de unimog noi visam punti dan-iela .. Nu e o iluzie Chiar asa si e , au multe chestii care as putea sa zic nu gasesti comparație la noi sau prin toata Europa Duc unele chestii din sport la extrem ca sa nu mai zic de piese :-) Bineinteles ca amu avem si noi chestii care ne evidentiaza dar totusi Tind sa cred ca au ceva timp inainte noastră in ceea ce consta Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate