Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

New Discovery Sport

giorgel

Postări Recomandate

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: New Discovery Sport

parerea mea: :bleah

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

parerea mea: :bleah

Deacord! Urat de tot mai trebuie defender cu ochi mongoloizi si gata! Nici nu mai este usor de recunoscut in trafic! Asta doar optic!

Urat!

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Chiar urat nu este... Daca au vazut ca au avut un succes nebun cu Evoque, au transplantat designul si pe celelalte modele, primul fiind Range Rover. Si vorba aia... "au vazut ca a fost bine, si a doua zi au transplatat designul si pe Discovery". Si tot asa. trebuie sa recunosc ca designul lui Evoque este cu multe clase peste tot ce exista pe piata, fiind singura masina pe care mi-as cumpara-o fara sa ma intereseze fiabilitatea ei, doar pentru cum arata, evident, daca as avea bani de spart aiurea.

Se pare ca Land Rover este chitit sa comepenseze prin design restul de lipsuri... :grin:

Link spre comentariu

Se pare ca Land Rover este chitit sa comepenseze prin design restul de lipsuri... :grin:

Care sunt acele lipsuri?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Pai din ce am citit chiar si pe aici pe forum, ii cam lipseste fiabilitatea. Unele faze fiind chiar penibile pentru o masina NOUA, de vreo 60000 euro. Altfel, au dat lovitura cu designul, noile modele sunt altceva comparativ cu cele de dinainte. In sensul ca este ceea ce cauta clientii acum, s-au dus vremurile masinilor spartane.

Link spre comentariu

Pai din ce am citit chiar si pe aici pe forum, ii cam lipseste fiabilitatea. Unele faze fiind chiar penibile pentru o masina NOUA, de vreo 60000 euro. Altfel, au dat lovitura cu designul, noile modele sunt altceva comparativ cu cele de dinainte. In sensul ca este ceea ce cauta clientii acum, s-au dus vremurile masinilor spartane.

Concret.

Poti enumera acele lipsuri?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

desi in articol spune ca nu va fi inlocuitorul lui Freelander 2 eu cred ca asta va fi.

Asa cum au Range Rover si apoi Range Rover Sport asa vor avea Discovery si Discovery Sport.

Mie nu mi se pare cea mai urata masina din lume, insa e adevarat ca este intr-o directie usor divergenta fata de liniile actualei caroserii Discovery.

Link spre comentariu

Concret.

Poti enumera acele lipsuri?

Pai ti-am spus deja ca este vorba despre fiabilitatea cel putin precara, mai ales pentru niste autoturisme dintr-o clasa de preturi cu pretentii.

Din pacate nu am timp acum sa caut topicurile de aici de pe forum ca sa-ti dau copy/paste, si nici nu cred ca ar fi util sa duplicam informatia inutil. Dar sustin in continuare ca noile modele de la Land Rover incep sa arate foarte bine ca design. Asta este parerea mea.

Link spre comentariu

Pana acuma aveam Grand Vitara si Sorento. Acuma avem si Discovery. Asta se intampla cand singurul factor de decizie e piata. Ingineri, pensionati-va linistiti, de acum masinile vor fi proiectate de economisti si psihologi. Si vor fi probabil produse in curand toate in china.

Ma indoiesc de "sinceritatea" lui BMW cand a scos cocalareala aia de X6, precum si a lui Mercedes cu MLC. Din pacate nu exista pedepse pentru asta, doar "succesuri".

Link spre comentariu

Si eu sunt de acord ca masina aceea nu mai reprezinta Land Rover,este frumoasa dar nu mai este Land Rover parerea mea.

Referitor la lipsurile la cere se referea cineva mai sus pot spune ca sunt de acord.Am un prieten care si-a cumparat Range Rover sport ultimul model 300cp, consum mai mic decat predecesorul, caroserie din duraluminiu ,fuge de rupe,super dotari si a schimbat suspensia fata dupa 24.000km.Tipul nu merge decat pe sosea.Deci minusul este fiabilitatea.

Link spre comentariu

Noul model de RRS nu mai are nici o treaba cu predecesorul (care era pe platforma de Discovery,cu sasiu) - este pe solutia tehnica a Range Rover,cu autoportanta,si prin urmare e cu totul alta masina.

Eu nu mi-as cumpara chiar daca voi castiga la loto,dupa parerea mea e destul de departe de "spiritul Land Rover".

Din pacate,vanzarile decid,sa vedem cum vor fi noile aparitii din linia "utilitara",adica Discovery si Defender.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Si la noi si afara se blameaza, in special, urmatoarele aspecte din "politica" noilor proprietari ai marcii:

• renuntarea la conceptul de "masina buna la toate" (adica acea masina pe care o poti folosi si la ferma si la sindrofii)
  • renuntarea la sasiu la modelele "consacrate" (Discovery, RR si, in viitor chiar Defender)
  • "pitziponcizarea" designului, renuntarea la aspectul "patratos" consacrat de modelele anterioare.

Dupa parerea mea, la tendintele actuale ale pietei, daca acestei masini i s-ar fi spus "Freelander 3", ar fi avut mult mai putini contestatari:wink:

Din pacate, atat la LR cat si la celelalte marci, modelele destinate exclusiv, (sau majoritar), off-road-ului, dispar una cate una din "peisaj", fiind inlocuite cu modele mult mai apropiate de conceptul de SUV. Asta si datorita cererii din ce in ce mai reduse de pe piata (cel putin in Europa). La drept vorbind, suntem din ce in ce mai putini "nebuni" care-si cumpara o masina pe care o vor putea utiliza doar de cateva ori pe an (in primul rand datorita timpului liber disponibil); majoritatea vor o masina "de zi cu zi" cu care sa se poata descurca si pe drumuri mai rele, ocazional si in afara drumurilor... iar constructorii asta ne livreaza:grin:

Cat despre fiabilitate... hai sa fim seriosi: la ora actuala se studiaza in facultati discipline care se ocupa exact de acest aspect inca de la proiectare: produsele sa aiba o durata de viata limitata pentru a putea mentine (sau creste) volumul de vanzari! Restul tine de norocul (sau priceperea) fiecaruia de a exploata sau intretine un anumit produs (de la telefoane si calculatoare pana la avioane):wink:

Parerea mea!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Cat despre fiabilitate... hai sa fim seriosi: la ora actuala se studiaza in facultati discipline care se ocupa exact de acest aspect inca de la proiectare: produsele sa aiba o durata de viata limitata pentru ...

Perfect adevarat. La ora actuala suntem victimele consumerismului, si pana nu apare un crash major, nu avem scapare de aceasta "tendinta". Ca idee, am vazut un documentar extraordinar, care demonstreaza cu fapte incontestabile manariile facute de sistem in acest sens.

Chiar daca e putin offtopic, punctez doar cateva aspecte: primii ciorapi de dama nu se rupeau deloc! Au avut un succes nebun la vremea lansarii lor, dar la un moment dat se vindeau mai putini, dupa ce doamnele si-au cumparat mai toate ciorapi. Dupa care, au inceput sa studieze cum sa faca ciorapii mai putin rezistenti, ca sa determine doamnele sa mai cumpere in plus. Exista dovezi scrise, ale unui inginer care a proiectat primii ciorapi. In primul razboi mondial, americanii foloseau ciorapii de dama ca sa lege diverse obiecte, pe post de chingi, sau chiar curele de transmisie la automobile!

O alta manarie dovedita este cea cu banalele becuri. Primele becuri nu se ardeau! Exista si acum un bec care functioneaza neintrerupt de peste 100 de ani, la un post de pompieri civili intr-un oras din SUA. Si aici exista dovezi si marturii din partea unor ingineri care au lucrat in sistem si au participat inclusiv la cercetarile pentru reducerea duratei de functionare a becurilor. Deci, cam traim intr-o lume nebuna! :grin:

Revenind ontopic, si vorbind despre masini peste 60-80000 euro, te cam apuca groaza cand te gandesti ca dai banii pe un produs programat sa-ti stoarca bani in continuare. Cel putin din punctul de vedere al bugetului meu... :grin:

Cum am zis si mai sus, imi place enorm Evoque, si as da banu' pe el fara sa ma gandesc o secunda, dar numai in conditiile in care as mai avea vreo 2-300.000 euro disponibili in cont care stau degeaba. Mai vorbesc cu oameni care si-au cumparat masini noi, diverse marci, si ma cam apuca groaza.

Acest Discovery este totusi unul "Sport" dupa cum ii este numele, deci poate avea o forma mai aerodinamica, nu e musai sa fie patratos ca modelul clasic, ca de-aia e Sport. Oricum, pana la urma totul e marketing, cifre, profit, controlul pietelor, etc...

Link spre comentariu

Puteau sa-l numeasca Land Rover Sport pur si simplu, in acest caz poate as fi privit cu alti ochi aceasta masina! Discovery (indiferent ca vorbim de D1, 2, 3 sau 4) este o masina cu o personalitate aparte, inconfundabila, usor de recunoscut, micile detalii (cocoasa plafonului, acele mici "safari windows" la D1-2, etc) conferindu-i aspectul unic atat de indragit! Nu vad legatura intre noul model, cu elementele caracteristice ale conceptului Discovery asa cum a fost el dezvoltat de-a lungul anilor si care s-a dorit a fi elementul de legatura intre luxosul RR si spartanul dar potentul Defender!

Din pacate si LR se indeparteaza de solutiile tehnice care i-au consacrat, noul management si bineinteles piata impingandu-i in directia in care se indreapta incet-incet intreaga industrie auto, cu forme dictate de sufleria aerodinamica si solutii tehnice spectaculoase dar nu neaparat fiabile! Nu privesc cu entuziasm acest trend (si aici ma refer la modul general nu la LR in special) ce creeaza strutocamile (de cele mai multe ori mancatoare de bani) si care pot fi deosebite doar de sigla de pe masca fata.

Cum ar fi fost privit acest model daca ar fi fost prezentat de cei de la Jeep (sa ma ierte posesorii/iubitorii, e doar un exemplu) drept noul Wrangler Sport?

Link spre comentariu

Nu-i bai, o sa devina a noastre mai valoroase:wink:... eu de aceea am proiectul meu de "innoire"... pana acum am bagat vreo 5000 Lire in a mea numai pe piese noi OEM si am schimbat cam 50% din ce era important(nu ma pun acum sa fac o lista ca ar fi prea lunga la pretul pieselor de D2... am facut eu un calcul estimativ, la cam 15.000 Euro bagat intr-un D2 il faci aproape ca scos din fabrica exceptand piesele "perene". Sa nu facem o dezbatere pe tema asta va rog, e o chestie de optiune, eu unul nu as fi gasit pt. MINE cu 15.000 Euro o masina la nivelul masinii mele pe care o cunosc si o iubesc... si de vandut oricum nu merita ca am recuperat integral taxa de prima inmatriculare in 2008:grin:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare