Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LSD Torsen pt Vitara/GV ???

Postări Recomandate

Re: LSD Torsen pt Vitara/GV ???

pe forumurile englezesti povestesc userii ca KAM au luat o pauza de la productia de componente pentru Suzuki.

nu sunt in faliment inca, dar nici nu sunt intr-o situatie financiara prea buna.

LSD pentru Samurai-Jimny-Vitara gasesti la magazinele online din Japonia. pe APIO de exemplu. fata transport si taxe costa in jur de 3600 lei.

http://item.rakuten.co.jp/apio/6001_3r/

Kam Diff face LSD-uri, blocante adevarate si un hibrid, un LSD care se si poate bloca de la buton. Ieftine nu sunt, in perioada asta vad ca nu le mai merge siteul.

http://www.kamdiffs.com

Inca niste site-uri cu informatii si vanzari:

http://www.power-trax.de/produkte/locker/locker-e.htm

http://www.billjohn.com/articles/drivetrain/kamelocker/kam.htm

PS: daca te plictisesti de LSD-ul tau si vrei sa pui blocant, da-mi un semn ca poate te scap eu de el :)

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer nu-a asa de curajos sa cumpar din Japonia.

Si daca pui transportul si vama, mai mai ca ajung la un ARB cu garantie aici.

Astept poate are cineva o filiera si da de veste. :pr1

Link spre comentariu

eu intreb pentru a stimula discutia si a obtine informatii. nu ma pricep prea bine.

insa un LSD nu intra la rotatii mari?

pe spate mai merge cum merge la rotatii mari, puntea de asa natura. insa pe fata nu e mai sensibila treaba? grupu e cum e, planetarele la fel. nu se merita mai mult un ARB pentru cine poate sau un autodeblocant?

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

Pe scurt, lucrurile stau cam asa:

Autodeblocant - cupleaza cand dai gaz, decupleaza cand iei piciorul din gaz. E varianta ieftina care merge in off-road. Dezavantajul e ca pe sosea, in curbe, trebuie sa iei piciorul din gaz, ca altfel ramane cuplat. Daca mai si urci niste serpentine abrupte, deja te incurca rau. In viata reala, eu urcam cu a 3-a, unde o masina cu deblocant urca doar cu a 1-a. Nu mai punem uzura suplimentara a pieselor, anvelopelor, etc.

LSD - la mers normal e decuplat, deci nu te deranjeaza pe sosea. Cand "simte" ca o roata patineaza, cupleaza si atunci ambele roti se invart cu aceeasi viteza. E un pic reactiv, intra doar dupa ce a aparut patinajul, asa ca uneori asta poate fi un dezavantaj. Eu am o masina cu LSD si pot sa iti zic ca pana acum nu m-a deranjat asta, dureaza 1-2 secunde pana cupleaza. Subaru de exp, foloseste un LSD central, care blocheaza atunci cand raportul intre puntile fata/spate se modifica, deci un LSD nu are probleme la viteze mari. Oricum in off-road nu rulezi la cine stie ce viteza. Sunt masini (W Rubicon, G) care au blocant fata din fabrica. Nu dauneaza un LSD sau un blocant fata, decat daca piesa dintre volan si scaun nu stie sa le foloseasca. Si am vazut cazuri din astea, un "mare" jurnalist auto care testa un G, a blocat diff fata si dupa se plangea ca raza de bracaj e f mare :)

Blocant - asta e cazul ideal, inainte sa intri in zona nasoala, il cuplezi, rotile trag la fel si ai sanse maxime sa iesi de acolo (noroaie, incrucisari de punti, etc). Nu am avut ARB, am avut un Patrol cu blocant electric si poate de asta mi se pare cel mai misto. Toti producatorii care echipeaza masinile cu blocant merg pe varianta electrica. ARB-ul mi se pare scump si complicat. Pe langa blocant mai ai nevoie de compresor, furtune, etc. Cu cat o chestie e mai complicata cu atat sunt sansele mai mari sa crape ceva, un furtun sa se intepe, etc.

Just my 2 cents

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

deci la LSD nu trebuie sa ii dai turatii mari ca sa cupleze? doar sa simta ca patineaza o roata? chiar daca sunt 1500rpm sau 2000rpm sau 4000 rpm, etc.

multumesc.

LE: mi am raspuns singur. am vazut cateva filmulete pe net si intradevar functioneaza si la rotatii putine, chiar si cu roata in aer. cred ca depinde si de starea acestuia. la unii nu functiona cand era roata in aer.

Editat de vlad.ioan

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

LSD-ul este foarte ok, insa nu se compara cu un blocant, respective autodeblocant.

Ce ai descries este correct, insa sunt cazuri in care nu te ajuta:

- daca o roata este aproape in aer si sarcina cade pe cealalta, nu este in stare sa te impinga daca ai un obstacol in fata (vb in 2x4).

- daca esti in urcare si ai cazul anterior, chiar si in 4x4 nu roteste ambele roti in spate.

- are momente in care in mod ciudat nu-si face treaba.

- trebuie sa-i pui ulei special cu aditiv in anumite proportii, altfel nu lucreaza, sau il distrugi repede.

Este Ok in general, dar daca nu aveam cutie automata puneam 100% un autodeblocant.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Adaptare LSD Torsen spate de la altceva pe Vitara/Grand Vitara MK1

Va salut,

scriu aici, in sectiunea generala de mecanica, intrucat vreau ca topicul sa fie vazut de cat mai multa lume, poate astfel gasesc mai usor solutia/raspunsul.

Deci, am un Grand Vitara 2001 3 usi. Pe dedesubt e acelasi lucru ca si Vitara.

Intrucat inca nu am reusit sa gasesc un LSD Torsen pt puntea spate (nu vreau din cel cu ambreiaje, nu vreau autodeblocant, nu vreau ARB) dedicat acestui model (se pare ca chiar nu exista), ma bate gandul sa incerc sa adaptez unul de la alta masina. Bunaoara, exista LSD Torsen la unele Mitsu Pajero Pinin, exista si variante aftermarket pt. Duster si Niva.

Stie cineva daca se poate pune asa ceva pe Vitara/Grand Vitara si daca, da, cat de complicat este?

Cele bune,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Si eu am cutie automata si am ramas suspendat de 2 ori.

Fiind cu tractiune pe spate imi place sa accelerez in curbe sa subvireze. Nu in offroad.

Mai ma bate fimiu la cap sa il duc la scoala cu ea sau sa merg eu pana la magazin. Mai fac rally cross prin spatele casei (am niste zone superbe, pe lenga si prin padure...)

As prefera un blocant adevarat. Autodeblocantul la stilul meu de condus nu cred ca ma avantajeaza (deca daca il pot decupla)

Singura varianta de blocant pe Vitara accesibila si cu garantie/suport in Romania esti tot ARB-ul?

Ce alte variante as avea? Si pentru fata.

P.S. Am vazut ca la ARB poti sa iti pui blocant fata/spate si compresor care sa te ajute si la pneuri, etc. Sunt curios cine imi poate da o cotatie pentru asa ceva...

Link spre comentariu

Am vazut ca la ARB poti sa iti pui blocant fata/spate si compresor care sa te ajute si la pneuri, etc. Sunt curios cine imi poate da o cotatie pentru asa ceva...

cu doua blocante plus compresor plus maopera dublezi valoarea masinii.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

vedeti ca LSD-ul cu placi de frictiune e o jucarie (are nevoie de ulei special, si in general intra in functie doar dupa ce incepe o roata sa patineze, in general la viteza de rotatie mai mare are randament mai bun), si este si LSD Torsen cu angrenaj elicoidal, care are raspuns mai rapid (aproape instantaneu), nu are nevoie de ulei special, si functioneaza cam la orice turatie a rotii, transfera pana la 85% din cuplu pe roata care nu are aderenta. Nu e ca un autodeblocant sau un blocant, dar zic eu ca e mai OK decat un LSD cu placi de frictiune.

LSD Torsen gasiti de la Eaton TrueTrac.

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Fiind cu tractiune pe spate imi place sa accelerez in curbe sa subvireze.

Scuze de off-topic, dar cred totusi ca vroiai sa zici "supravireze". Subvirare inseamna ca masina tinde sa mearga in fata, si nu vad logica de ce ai incerca la o masina cu tractiune spate sa subvireze. La supravirare, da, e altceva, mai ales cu tractiune spate. Poate gresesc eu in logica.

Link spre comentariu

Din cate stiu, cei de la Eaton/Detroit nu fac Truetrac-ul si pt Vitara/Grand Vitara... Poate ma insel, mai caut. Si eu vreau un Torsen pe spate.

Editat de matteo_tgv
Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Ma vad nevoit sa fac o precizare la discutiile anterioare.

LSD-ul nu este o jucaie indiferent de producator si nu intra in functie cu intarziere, deoarece este permanent cuplat, dar permite alunecarea in anumite conditii.

Agresivitatea si momentul de patinare este dat de cantitatea de aditiv special introdus.

Vrei sa tina mai tare pui putin aditiv, vrei sa fi sigur ca nu ai problem, pui ulei special pentru LSD (nu necesita aditiv ~100 lei/litru).

Imi bazez acest raspuns pe faptul ca pe zapada, gheata sau pietris la plecarea de pe loc imping ambele roti simultan, iar in rampa la plecare de pe loc cu viraj dreapta stanga simti cum lucreaza deoarece masina are tendinta sa mearga in fata.

Un alt argument, este faptul ca daca suspenzi puntea si invarti o roata, cealalta se invarte in acelasi sens (dovada logica zic eu ca este cuplat permanent).

Nemultumirea mea (cum am zis in postarea anterioara), este ca in momente in care sarcina cade pe o roata si cealalta este in aer, nu transfera suficienta forta rotii cu aderenta - atentie, cazuri in care esti in rampa, panta sau ai obstacol la rotile fata - partea buna este ca nu vei rupe nimic.

Mentionez ca eu sunt mai milos si nici nu exagerez cu turatia.

Asa arata LSD-ul meu inainte de a-l monta:

1.thumb.jpg.a5abb9372bf6b855c37db3e01a8577ad.jpg2.thumb.jpg.235da087f02f90e5ecde5ccc0a8d5c40.jpg

Asa se comporta in teren (cer scuze pentru calitatea filmului):

Link spre comentariu

Inteleg ca este un LSD cu placi de frictiune si nu din cel helical/torsen. Torsen-urile nu au nevoie de ulei special si sunt ceva mai eficiente. Din pacate, LSD de tip Torsen pt Vitara/GV, oricat am cautat, nu am gasit.

De unde l-ai cumparat si cat a costat?

Cele bune,

Matteo

Editat de matteo_tgv
Link spre comentariu

Cutia automata are un comportament diferit de o cutie manuala si din acest motiv am zis sa nu-i pun autodeblocant.

Dupa ce am pus LSD am vazut doua masini cu cutie automata si autodeblocant si mergeau OK.

Este adevarat ca zmuceste mai tare (cu autodeblocant) si lipsa ambreajului aduce un inconfort pe drumuri cu curbe, mai ales in urcare. Aici tine de fiecare ce doreste si la ce doreste sa utilizeze masina.

Eu am ca strategie sa-i mai pun autodeblocant pe fata si kit de redactor.

Am rapoarte 8:41, am grup de fonta, am LSD pe spate, am planetare verzi si mai raman aceste doua optiuni in viitor.

Link spre comentariu

Salut,

nu ne-ai spus de unde ai cumparat LSD-ul spate, ce brand e si cat a costat.

Cele bune,

Matteo

Link spre comentariu

Mi l-a adus un prieten din state (nu mai este disponibil pentru Vitara), sincer nu stiu producatorul si nici nu am intrebat. Mi-a spus atunci...

Am cautat si pentru fata dar nu exista.

Per total a costat 2.000lei + 200lei uleiul (75w250 - nu necesita aditiv pentru LSD).

Editat de Adi BV
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Oooo, ce vis frumos! LSD Torsen pt Vitara/Grand Vitara..... Din pacate, din cate stiu, lucrurile sunt la fel de gloabe ca acum cativa ani... Poate Quaife sa fi facut intre timp dar nu cred...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare