uncle25 Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Va salut stimati membrii! Sunt posesor de Cherokee XJ 2,5 TD an 1998, motor VM, de circa 1 an si jumate si in ultima perioada atelajul scoate un zgomot pe spate puternic, foarte ciudat, la plecarea de pe loc, mai ales daca volanul este putin virat stanga/dreapta...se aude ca un trosnet de grup (ca si cum ar "scapa" un dinte)....Mentionez ca am scimbat uleiul in grup la fiecare 3 luni, am verificat si grupul si este in stare foarte buna si am schimbat si setul de arcuri cu unele originale, noi, la fel si crucile cardanice...nu mai stiu unde sa mai cautsa rezolv problema..Cineva imi spunea ca in capatul planetarei ar avea un sistem de saibe care actioneaza ca un ESP, masina neavand difential blocabil, dar imi pare greu de crezut ca un asemenea zgomot a fost prevazut/proiectat de fabricant... Precizez, de asemenea, ca imediat dupa inlocuirea uleiului din punti, o perioada scurta zgomotul se diminueaza mult....totodata, la plecarea de pe loc cu volanul perfect drept, nu se aude mai deloc... Daca cuiva ii este familiala aceasta problema, as aprecia foarte mult orice sfat... Multumiri anticipate, Stima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc Salut, Diferentialul spate este "open" sau are LSD? Daca are LSD, ai folosit uleiul si aditivul corespunzator? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc Aproape sigur LSD-ul din grup creeaza probleme .Poti sa tot schimbi uleiul ca nu se va rezolva problema. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 12, 2014 Partajează Postat Octombrie 12, 2014 Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc Esti sigur ca din grup e sunetul? In ce fel a fost verificat grupul? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uncle25 Postat Octombrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2014 (editat) Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc Difrentialul este LSD si intr-adevar m-am lasat pe mana mecanicului in alegerea uleiului...iar de aditiv nu cred ca poate fi vorba... Referitor la verificarea grupului s-a facut vizual, din nou nu cu mine de fata, respectiv s-a dat jos capacul si s-a uitat la el...verdictul a fost ca are doar foarte putina uzura... Zgomotul se aude undeva in zona rotii stanga spate... Revenind la problema diferentialului, ce ulei si aditiv ar trebui utilizat si ce sa fac astfel incat sa nu agravez situatia!?...sau daca imi recomandati un mecanic bun in Bucuresti, ar fi super... Inca odata multumiri pentru niste sfaturi pertinente si pt promptitudine!! Editat Octombrie 12, 2014 de uncle25 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 13, 2014 Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc pentru mecanic bun iti pot recomanda pe cineva in privat sa nu se supere unii :) altfel parerea mea ca si a celorlalti este ca zgomotul tau vine de la LSD/Grupul spate teoretic acel LSD functioneaza normal si bine daca are uleiul si aditivul aferent daca nu teoretic nu face nimic,adica functia de diferential cu alunecare limitata nu se efectueaza. dar daca in LSD ai acele discuri din componenta lui e unul sau mai multe fisurate/sparte/rupte,iti va face asa ceva:) adica zgomotele de care te plangi tu, ATENTIE mare ca eu am distrus o coroana diferential din cauza unei reparatii facuta defectuos,adica necuratat calumea interiorul de resturi. iar un set coroana pinion poate duce si pana la 2000 lei :) oricum ca sa vezi exact va trebui sa desfaci grupul iara:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uncle25 Postat Octombrie 13, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2014 Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc Ti-as fi recunoscator KAROLOKW daca mi-ai putea lasa pe pm niste date de contact ale unui mecanic care a mai vazut si reparat asa ceva si care probabil m-ar putea ajuta si cu eventuale piese de schimb... Multam de ajutor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uncle25 Postat Octombrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2014 Re: trosnituri puternice la plecarea de pe loc Revin cu precizarea ca momentan s-a rezolvat problema....respectiv am inlocuit uleiul in punti si am curatat bine diferentialul (din fericire lucrurile se prezentau in regula). Am pus BP 85-W140 full sintetic (desi producatorul recomanda 75 w140, am luat in calcul vechimea/uzura masinii si am ales o varianta de ulei mai vascos). Si uite-asa capat experienta... Va multumesc inca odata pentru sfaturi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate