Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Curatare circuit racire

tonytherunner

Postări Recomandate

Salut:2dr deci ,sa spunem ca am avut o garnitura de chiulasa arsa sau un racitor de ulei spart si uleiul s-a amestecat cu apa formand "crema aia " in sistemul de racire,ce metode de curatare ati folosit si au dat rezultate fara defectiuni ulterioare ale componentelor interne??

.......ma intereseaza in special pentru bloc motor aluminiu si radiator tot din aluminiu

:tk

Editat de Astral
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Curatare circuit racire

Din ce am citit, ai nevoie de o solutie bazica pentru a curata uleiul. Cei de la Mercedes au 2 solutii de curatare, una bazica si una acida, cea bazica o folosesc pentru a curata uleiul, cea acida, pentru a curata rugina si depunerile.

La Jeep mi s-a stricat termoflotul si a ajuns ulei in antigel. Am incercat cu diverse solutii de curatat motorul, apoi mi-am amintit ca soda de rufe e bazica, am facut o solutie (aprox 10 linguri de soda in 5-6 litri de apa), am umplut sistemul de racire si am folosit solutia exact ca si o solutie normala de curatare. A functionat excelent, dar ca sa tiu sigur ca nu ramane solutie bazica, am limpezit de multe ori sistemul de racire.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

soda am folosit si eu dar blocul era de fonta,face treaba buna dar nu trebuie incalzit excesiv :) adica mers la relanti nu forja in blana,iar de accelerat e bine s anu te duci peste 2000 ca are tendinta de a se aera si a face spuma :)

recomandare personala ar fi ca daca tot faci operatiunea asta sa schimbi si termostatul dupa si pompa de apa :)

mie mi-a atacat garnitura de la termostat si cea de la pompa de apa,dar eu am lasat soda in masina peste noapte.

desigur apoi spalari repetate si abundente sunt ok dar eu am adoptat varianta furtunului de apa infipt in umplerea de la radiator si deschiderea unui buson de jos de pe bloc,desigur cu termostatul scos ca sa se plimbe peste tot :) si cu caldura deschisa desigur sa cureti tot circuitul

Link spre comentariu

Tony , tu nu ai obosit sa tot ai probleme cu motorul ala ? De ce nu cumperi unul din dezmembrari ? Cu atatea desfacaturi si refacaturi si schimbari de garnituri si curatati de circuite si experimente ai sa ajungi la un pret dublu daca nu triplu fata de un motor din dezmembrari pe care il pui sus si ai scapat de griji. Nu vei avea niciodata si cu nici o substanta ,garantia ca circuitul s-a curatat corect ( asta daca o fi circuitul de vina pentru problemele tale ) si muncesti degeaba. Mai gandeste-te .:grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

@FordRanger,stiu eu ca tu vrei binele omenirii,dar e o vorba "un om inteligent rezolva problemele,un geniu le evita " ....

Am zis in alt topic ca daca ar fi necesar un alt motor,as opta pentu un turbo pe benzina(1.8 16v turbo k-series 160hp 210nm )sau un 2.5 kv6 benzinar 177hp (la asta nu-mi place impozitl:uameni)

In fine motorul nu are nimic,termostatul mi-a facut multe figuri si bineinteles un sistem de racire ineficient din cauza mai multor factori...

.....am incercat si cooling flush 2+2 dar nu prea este eficient.

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

...sau un 2.5 kv6 benzinar 177hp (la asta nu-mi place impozitul:uameni)

Off topic: KV6-le cu GPL este o optiune, daca iti faci temele corect ramai cu bani pt impozit, al meu a ajuns la socra-miu si este foarte multumit de el de cand are si gaz pe el.:grin: In schimb, asigurarea o sa te sperie. :ha:

On topic: poti sa-l cureti doar cu apa, doar sa ai rabdare sa repeti operatiunea pana iese apa curata.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare