Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011

ArthurianX

Postări Recomandate

Salut, de ceva vreme imi caut o masina mai off-road, si brandul Land Rover ma atrage intr-un mod, misterios :)

Am citit tot felul de povesti,horror, de success etc despre Land Rover-ere.

Dupa multa documentatie, am ajuns la concluzia ca as vrea un RRS, in mod special asta mi-a atras atentia http://www.autovit.ro/land-rover-range-rover-sport-C34800500.html

Ce ma atrage e ca e mai nou , 2011, ca e HSE, EURO5 si diesel, acum problema e ca am gasit si RRS-uri din 2007 cu mai putini kilometri dar nu stiu exact ce sa inteleg din asta :), ca masina a fost uzata sau asa mai departe.

Am tot citit forumul aici, dar literalmente sunt incepator si as avea nevoie de niste sfaturi, pro/contra la alegerea asta, de ce vicii ar trebui sa fiu atent cand o sa vad masina si asa mai departe, cum zic in titlu, sunt super incepator, am si eu ideile mele, dar prefer sa iau niste ;lectii; de la oameni care sunt deja unsi cu multe alifii pe tema Land Rover.

Ma intereseaza si un 'expert' sa zicem, sau o indrumare spre o persoana care as putea sa o iau cu mine cand o sa vad masina asta, aici in zona Cluj, care poate sa prinda chestii subtile pe care eu le-as prinde poate la 2 luni dupa ce am luat-o :).

Multumesc mult,

Arthur.

P.S. - Ar trebui sa fac rost si de VIN, sa ii vad tot istoricul si asa mai departe, sunt curios de alte sfaturi de acest gen, adica vorbim de un car de bani aici si as vrea sa iau o decizie cat mai buna si sa tai cat mai mult din procentajul de 'noroc' :))

PS2 - Ca si completare, nu am de gand sa ma plimb prin oras cu ea, din punctul meu de vedere cat mai putin, adica pentru traficul din Cluj am bicicleta :)), faci 5km in 30min in timpul saptamanii cu masina si stau politistii la fiecare colt in orasul asta stramt (dar frumos) sa mai ia soferi de pe drum cu atata aglomeratie. Ma rog, cand ploua e frig etc. clar o sa o folosesc.

Ma intereseaza cel mai mult pentru calatorit in afara, vazut tara + alte tari, si off-road decent, nu vreau sa escaladez munti cu ea ci sa ajung in locuri in care un SUV de oras sau orice sedan nu ai ajunge, la ski etc.

Oricum prima impresie mi-o voi face cand ma pun la volan si sa vad ce si cum dar parerea mea e ca o sa fie o experienta fantastica.

Editat de teddybear
Incearca sa folosesti functia de editare a postarilor cand vrei doar sa adaugi ceva.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011

Pentru ce vrei tu este mult mai indicat un Discovery. Imaginea RRS si RR a fost un pic sifonata in ultima perioada de catre posesorii cu doua cefe & trei gusi........

Editat de RobertoDHV
  • Like 1
Link spre comentariu

Pentru ce vrei tu este mult mai indicat un Discovery. Imaginea RRS si RR a fost un pis sifonata in ultima perioada de catre posesorii cu doua cefe & trei gusi........

Deci Discovery-ul (desi numele sugereaza cam ce zic eu :) ) e mai bun ca si un RRS la off-road ? Eu credeam ca piesa de rezistenta de la Land Rover e RR-ul.

Apoi personajele cu prea multe cefe si gusi pot sa sifoneze oricat imaginea, nu schimba ce stie masina, sau te referi la faptul ca mecanicii taxeaza extra pe manopere si piese... 'taxa de lux' ?

Ma rog, pentru mine situatia e momentan foarte fluida, doar ca imi place tare de tot cum arata si ce am citit despre RRS.

Link spre comentariu

Deci Discovery-ul (desi numele sugereaza cam ce zic eu :) ) e mai bun ca si un RRS la off-road ? Eu credeam ca piesa de rezistenta de la Land Rover e RR-ul.

.

Ceea ce crezi tu , arata ca mai trebuie sa studiezi cu rabdare piata si optiunile :ha: . RRS este orice ( SUV sportiv , limuzina 4x4 ) numai o masina off-road , NU !

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

De aceea mi-am facut cont aici ;), fiind intr-o mare masura in necunostinta de cauza, sa primesc sfaturi de la oameni care deja au masinile astea.

Desi din cate am citit, un Discovery chiar e mai mare, curbe mai greoaie, manevrabilitate overall mai redusa, nu poti regla volanul calumea, chestii de astea mici care pot parea putin importante, plus ca uitandu-ma la teste live am vazut RRS-urile (~2007, RRS vs Disco.) comportandu-se mai bine pe trasee de dificultate medie, adica nu sa escaladeze pietre masive pe munti inalti si pante de 45 grade (desi e un filmulet fantastic cu asta, RRS vs Disco cred, RRS e mai ... agil), ci cam ce ai gasi pe aici daca vrei sa urci pe un drum forestier sau ceva de genul asta.

Unde vreau sa ajung, ca RRS-ul pare mai agil si mai manevrabil cand e pe drum, oras, si pe traseele off-road medii.

Am dreptate?

Editat de DKW
pante, nu penti
Link spre comentariu

Parerea mea personala : eu as opta pentru Range Rover :)

in legatura cu off-road la cate pretenti are Cumparatorul eu zic ca merita :)

el nu vrea ceva extravagant iesit din comun! eu sunt PRO cel de pe autovit care l-ai prezentat!

oricum in service-uri e trecut la "masina de Lux" care o sa te coste ceva in plus,asa-i in Romania!

Edit : sa ai grija la toate actele si cele necesare, vazand ca masina e cu numere de Belgia,sunt multe riscuri daca Vanzatorul e unul "smecher"

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu

Da, uitandu-ma la asta

cred ca am mai lamurit o diferenta semantica destul de buna si mi-am lamurit intrebarea intre Disco si RRS.

Adica, mie imi trebuie o masina on-road buna care sa stie off-road ok.

La Discovery e chiar invers, e un off-roader bun care stie sa se comporte si bine on-road.

Link spre comentariu

Sunt cateva chestiuni de luat in calcul:

1. Este extrem de greu de crezut ca vei gasi un Range Rover Sport in perfecta stare de functionaredin 2011 la pretul ala brut. Ori masina nu este in perfecta stare, ori nu are un istoric foarte curat, ori este evazionata si are TVA-ul neplatit, ori belgianul care a vandut-o este unul care a vandut masina in pierdere. Pretul corect al unei masini din 2011 este peste 30.000-32.000Euro cu tot cu TVA, in functie de dotari, istoric si km.

2. Masina din anunt nu este 2011 ci 2010.

3. Range Rover Sport nu este o masina pentru off-road. Cel mult Discovery. Sunt diferita ca sistem de suspensie, chiar daca au acelasi sasiu si aceeasi transmisie.

Ca si capacitati Off-road este cert peste un ML sau X5, dar daca vrei mai mult as recomanda un Discovery cu blocant spate sau, mai capabil, un Wrangler Rubicon in 4 usi.

4. RRS este o masina costisitoare ca intretinere. Asta se datoreaza in primul rand faptului ca sunt putine piese aftermarket, ceea ce face obligatorie folosirea pieselor originale si a service-urilor de marca, plus ca nu prea pot fi folosite testerele universale la Land Rover.

Piesele originale Land Rover nu sunt mai scumpe decat ale celorlalte marci premium, dar proprietarii fac mereu comparatii privind costurile de intretinere fara a lua in calcul faptul ca la Mercedes si BMW poti construi o masina de la zero numai cu piese aftermarket.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Am inteles, raspuns pertinent, mersi!

Si un Discovery sta mai bine la parte de piese aftermarket si costuri de intretinere? Adica gasesc pe internetul asta tot felul de rezultate de piese aftermarket, dar asta nu ma lamureste daca sunt sau nu piesele care se deterioreaza cel mai rapid ( in functie de stilul condus / utilizare ).

Chiar, paranteza maxima, ce parere aveti de RR Evoque? City SUV si atat? A fost un amic de al meu intr-un test cu un Evoque la inceput de an pe langa ceva dealuri de pe langa Cluj si a fost placut surprins, dar nu stiu ce sa cred despre asta.

EDIT: aici vad o multitudine de piese aftermarket pt discovery http://www.andysautosport.com/auto_parts/land_rover_discovery/2011.html

Editat de ArthurianX
Link spre comentariu

...

Am dreptate?

Pai ai dreptate ca este bine sa intrebi. O masina 4x4 nu inseamna o masina pentru off-road. RRS este o masina pentru sosea. Este un SUV frumos si performant , dar nu este o masina Off-road si nu va fi niciodata , indiferent ce ai sa ii faci sau ce pretentii ai avea de la ea ca si proprietar. Poate aborda cate un drum neamenajat , ceva macadam si cam atat. Sigur ca are niste sisteme foarte inteligente gen Terrain REsponse si un control al tractiunii foarte destept , care poate da clasa in anumite conditii unui Land Cruiser clasic sau unui Patrol , dar tot nu va fi niciodata masina off-road. totusi , acelasi lucru il face si BMW X5 sau Audi Q7 . Nici acestea nu sunt niste masini off-road.

Intai gandeste-te bine ce doresti de la masina ca sa nu cumva sa iti cumperi ceva nepotrivit. Sunt multi bani si ar fi pacat sa nu nimeresti din prima masina potrivita.

Este multa informatie pe forum . Uita pentru moment ca doresti asa tare RRS ( si mie imi place ca si design , dar nu as cumpara niciodata asa ceva pentru off-road ) si citeste cu atentie pe forum posturile despre tipuri de tractiune , solutii constructive pentru masini 4x4 , solutiile constructive pentru diferite tipuri de caroserii si dupa aceea intreaba mai la obiect . Ai multe de invatat si important este ca ai si disponibilitate sa sculti si sa inveti. Spor la citit si nu te grabi sa scoti banii din buzunar.

Bine ai venit pe forum ! :wink:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

...

Ai multe de invatat si important este ca ai si disponibilitate sa sculti si sa inveti. Spor la citit si nu te grabi sa scoti banii din buzunar.

Bine ai venit pe forum ! :wink:

Mersi mult!

Sincer, am trecut prin foarte multe optiuni pana acum. Si cu cat imi petrec mai mult cu asta cu atat se mai clarifica exact scopurile mele.

La un moment dat imi placea foarte mult Suzuki Grand Vitara 2007-2010, Nissan Pathfinder > 2011, Toyota Land Cruiser, toate pe motorizari diesel fiindca mi se par mai fiabile si cred ca nu o sa vreau sa imi vand masina odata ce iese din garantie (daca e) doar de dragul de a o vinde, adica sunt pe principiul ca iti iei o masina care iti place si sa o tii pana nu mai poate (poate nu e un principiu bun) sau pana ti se schimba gusturile, cine stii.

Oricum, unde vreau sa ajung, e faptul ca pe langa abilitati decente off-road ma intereseaza foarte mult si experienta in sine, finisaje interioare calumea versus aspectele economice, intretinere, reparatii, costuri diverse.

Si da, cum ziceai, oricat de bine ar duce-o cineva, sunt o groaza de bani care trebuiesc cheltuiti pe chestia care i se potriveste persoanei in fapt.

O sa mai bantui pe aici forumul inca 1-2 luni pana o sa ma hotarasc la ceva final.

Mersi de sfat din nou!

Editat de ArthurianX
Link spre comentariu

Edit : sa ai grija la toate actele si cele necesare, vazand ca masina e cu numere de Belgia,sunt multe riscuri daca Vanzatorul e unul "smecher"

M-am gandit si eu la asta, fiind din Belgia si toate cele, cine stii, dar dupa raspunsurile de pe thread-ul asta m-am cam lamurit ca mai am de documentat si cautat :).

Link spre comentariu

M-am gandit si eu la asta, fiind din Belgia si toate cele, cine stii, dar dupa raspunsurile de pe thread-ul asta m-am cam lamurit ca mai am de documentat si cautat :).

Eu iti spun din experienta mea tanara, stiu caz in care cineva a luat un leasing un Mercedes ML320 in jur de 40 mii din Belgia, a venit in Ro l-a vandut la un pret foarte mic fata de altele, alti pun "botul" si dupa aproximativ 2 luni a venit firma respectiva si i-a luat masina(masina continand cip de localizare), iar actele facut de vanzator au fost false si nu sa mai gasit ,si a ramas in paguba de 35 mii!

in joc sunt Bani, indiferent ca ii faci usor sau greu trebuie gandite toate lucrurile inainte de a face pasul cel mare

Editat de Romeliu
Link spre comentariu

Ma intereseaza cel mai mult pentru calatorit in afara, vazut tara + alte tari, si off-road decent, nu vreau sa escaladez munti cu ea ci sa ajung in locuri in care un SUV de oras sau orice sedan nu ai ajunge, la ski etc.

Oricum prima impresie mi-o voi face cand ma pun la volan si sa vad ce si cum dar parerea mea e ca o sa fie o experienta fantastica.

Hai sa clarificam ceva. Cand spui SUV de oras cred ca te gandesti la multimea de struto-camile care seamana a suv ....dar nu au si capabilitatile unui SUV. ....acele masini numite crossover. http://ro.wikipedia.org/wiki/Crossover_(automobil)

RRS poate mult, mult mai mult decat un crossover...daca e asa cum spui si nu vrei sa te cateri (la propriu) pe stanci si munti (caz in care ti-as recomanda un Defender) poti sa-ti iei linistit un Range Rover Sport....in rest? Ce sa-ti recomand? Citeste forumul masinii...sunt destule informatii pe acolo...dupa ce termini de citit...sau ai o neclaritate, intreaba.

Poate cineva o se intrebe ce face in plus, fata de un "suv de oras"

Uite un exemplu :

https://www.youtube.com/watch?v=puaPTmxwwhg

Editat de mesterX
  • Like 1
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Salut. In primul rand nu iti recomand o masina cu atat de multi km. In al doilea rand, Discovery 3/4 si RRS sunt 95% identice. Motorizari, sasiu, cutie de viteze, electrica, directie, absolut tot. Difera exteriorul caroseriei si interiorul acesteia. Nu stiu unde ai citit tu ca sunt masini care se manevreaza diferit, sunt identice in comportament on si off road. Ce poate una poate si cealalta. Singura diferenta majora este faptul ca RRS a avut optionale motoarele de 4.2 supercharged benzina si 3.6 V8 diesel. Intr-adevar 4.2 SC are un alt tip de suspensie si poate sa fie ceva mai stabil pe viraje.

Un avantaj pe care il are RRS fata de alte SUV-uri este sasiul, reductorul cu 2 trepte si diferentialul spate blocabil, ca optional.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

Salut. In primul rand nu iti recomand o masina cu atat de multi km. In al doilea rand, Discovery 3/4 si RRS sunt 95% identice. Motorizari, sasiu, cutie de viteze, electrica, directie, absolut tot. Difera exteriorul caroseriei si interiorul acesteia. Nu stiu unde ai citit tu ca sunt masini care se manevreaza diferit, sunt identice in comportament on si off road. Ce poate una poate si cealalta. Singur dif majora este faptul ca RRS a avut optionale motoarele de 4.2 supercharged benzina si 3.6 V8 diesel. Intr-adevar 4.2 SC are un alt tip de suspensie si poate sa fie ceva mai stabil pe viraje.

Un avantaj pe care il are RRS fata de alte SUV-uri este sasiul, a reductorului cu 2 trepte si a diferentialului spate blocabil, ca optional.

Nu sunt chiar identice.

Identice sunt doar sasiul, motorizarile, directia si transmisia. Pe langa astea, foarte multe componente electrice, mecanice si interioare sunt comune.

Au mase diferite, lungimi diferite, alta distributie a maselor pe punti si centrul de greutate diferit.

In plus, suspensia de la Discovery este setata altfel si pernele sunt diferite.

Din toate aceste motive, se comporta diferit atat pe sosea cat si in teren. Cu plusuri si minusuri atat pentru una cat si cealalta.

• Like 1
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Masina din anunt e sub pretul pietei si trebuie vazut din ce cauza.

La km aia ai ceva banuti de bagat intr-o revizie mai ampla,cu schimbat distributie si fluide in grupuri si cutie de transfer.

Masina e foarte ok din punct de vedere al costurilor (vorbind de clasa ei),intretinerii,consum,motor,cutie,tinuta de drum,imagine - vorbesc din experienta mea cu Disco 4,aproape aceeasi masina (cu diferentele aratate de @atar).

Multi zic (din folclor) ca e doar un suv de oras...e mai mult de atat cu siguranta.

Fiind o masina de generatie noua piata de after-market a pieselor e mai redusa dar exista.

V6 de 3 litri biturbo ce echipeaza masina este super-motor,puternic,economic si cu un cuplu de 600 Nm (480 disponibili de la relanti) pe care il vei aprecia.

Dupa parerea mea este o masina ce-si face treaba in aproape orice situatie.

• Like 1

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Am inteles, va trebui sa iau legatura cu vanzatorul sa vedem ce si cum se intampla, dupa ce ajung la toate concluziile in legatura cu ce masina vreau.

Adica voi dispus sa platesc din buzunarul meu pentru o verificare serioasa, si daca totul iese cum trebuie atunci putem merge mai departe. (Unde ar trebui sa fac asta si sa am incredere in rezultatul 'analizei' ?). Plus verificarea actelor, cum spunea alt coleg de pe forum.

Putin off-topic, am gasit niste baieti tare frustrati pe LR :)) http://landroverhell.com/

Editat de ArthurianX
Link spre comentariu

Ca o parere personala....dupa ce 2-3 ani am tot cochetat cu ideea de a cumpara un range rover sport, asa ca m-am informat cat am putut si chiar am testat 2 masini dar cu motor de 2.7

aspecte+:

-eu ca parere personala il consider cel mai elegant suv: simplu si claisc

-materiale de calitate si atentie la deteliu

-vizibilitatea la volan excelenta se vad toate colturile msinii....eu apreciez pozitia la volan mai inalta spre exemplu m-am simtit mai bine ca in mercedes ml

-in ciuda parerilor ca motorul de 2.7 si 190 cp ar fi subdimensionat eu am fost mai mult decat multumit de performante...cel de 2993cc sigur iti va fi suficient..

-o masina in ciuda opiniilor (de obicei cei care au incercat sa cumpere chilipiruri si s-au ars) fiabila

-suspensia pneumatica ofera un confort excelent

aspecte-:

-costuri de intretinere foarte mari este mult mai scumpa intretinerea ca si la mercedes benz :revizii cu schimbarea discuri frana placute si alte consumabile, mentionez doar consumabile a fost 2000 euro (8500lei)

- pt o masina pe care am avrut sa o cumpar s-a facut o revizie de 23000(adica peste 5000euro) masina mergea foarte bine ( asa mi-a spus proprietarul) doar ca la 160000 km s-a facut o revizie si s-au inlocuit cateva piese (inclusiv distributia)....mentionez masinile vazute de mine au fost achizitionate de noi din romania si au avut istoric de service complet doar in reprezentante

-rrs este o masina extrem de sofisticata si sunt foarte putine service-uri cu adevarat specializate pe LR asa ca reprezentanta s-ar putea sa fie singura optiune

-masina are reale calitati in ceea ce priveste capacitatile off road (cea mai buna din clasa) dar nu e de recomandat sa o folosesti la asa ceva ....suspensia pleumatica poate suferii avarii sau uzura exagerata iar pretul este usturator amortizoare si perne pot trece chiar si de 3000 euro doar piesele

In concluzie daca ti-o permiti adica: un impozit se 500 euro si un buget de intretinere de peste 1200 euro anual.... rrs este alegerea perfecta ca si performanta, confort , eleganta, rafinament ,stil din punctul meu de vedere nu are rival.....

dar si un suzuki grand vitara 1.9 ddis (masina mea actuala) necesita o intretinere care costa undeva la 1500lei (350 euro anual adica schimburi plus una alta care mai trebuie inlocuit simeringuri , role, un kit ambreaj la 120000)......

• Like 1
Link spre comentariu

Intr-adevar este o masina scumpa la intretinere daca te raportezi la preturile de reprezentanta.

Dupa parerea si experienta mea dupa ce iese din garantie nu mai este sanatos pentru buzunare sa frecventezi reprezentanta,sunt variante la preturi omenoase - spre exemplu,un set de discuri fata e undeva la 1000 ron (placute tot pe acolo),spate la 800 ron (placute 600) si asta pe original....mi se pare chiar ieftin pentru o astfel de masina,avand in vedere ca discurile te tin minim 100.000 km (placutele cam 50.000).

O revizie cu ulei si toate filtrele pe original undeva la 1000 ron (la reprezentanta undeva pe la 1700 ron).

Nu iau in calcul tva,iar daca le aduci din Anglia mai economisesti ceva banuti.

Pernele la modelele post 2009 (Disco4&RRS) au fost marite si nu prea ai cum sa le dobori,indiferent cum il chinui.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

-costuri de intretinere foarte mari este mult mai scumpa intretinerea ca si la mercedes benz :revizii cu schimbarea discuri frana placute si alte consumabile, mentionez doar consumabile a fost 2000 euro (8500lei)

eu zic sa schimbi repede magazinul/furniozrul de la care iei piese... sau daca te referi ca te duci cu RRS la reprezentanta si faci mentenanta din asta pe preturile lor atunci poate, dar asta nu e recomandat

luate de unde trebuie 4 discuri cu placutele aferente (delphi sau ferodo) pentru RRS costa in jur de 1200 lei cu transport cu tot din Anglia, un kit de service cu toate filtrele incluse(5 la numar) e 250 lei OEM, manoperele pentru toate astea la un service decent nu poate trece de 550 lei, deci iata cum din 2000 euro se fac 2000 lei(uleiurile sunt optionale si foarte diverse pe piata deci nu le includem)

daca te pui sa compari piesele de schimb pentru orice Land Rover cu orice alta marca(facand comparatia intre modele de aceeasi generatie) nu cred ca vei gasi ceva mai ieftin ca pentru LR(aici se include si RR binenteles)

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Imi place a prins putina tractiune (joc de cuvinte intentionat) thread-ul asta :)).

Bine de stiut, modelul din 2011 chiar am vazut ca are suficiente consumabile 'aftermarket' (la preturi mai decente ca si la reprezentanta), dupa cunostintele mele [putine] de pana acum in domeniu.

Cred ca peste 2 saptamani o sa am timp sa ma ocup realmente de asta si incep sa pun mana pe telefoane.

Ce intrebam mai sus, deci @luciandr se pare ca mi-a raspuns, pentru un RRS ar trebui sa ma duc la o reprezentanta sa ii facem o verificare serioasa in care poti sa ai doar partial incredere, restul de chestii oricum vin in timp :)) , dar sa stiu pe ce picior de negociere voi fi cu omul.

Mersi! viitori colegi ;), sper

Link spre comentariu

Pentru diagnoza e indicat sa mergi la reprezentanta,la ce lista cu defecte si preturi uriase o sa-ti dea aia saracul vanzator iti va oferi si ceva bani ca sa-l scapi de "rabla"!:ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Pentru diagnoza e indicat sa mergi la reprezentanta,la ce lista cu defecte si preturi uriase o sa-ti dea aia saracul vanzator iti va oferi si ceva bani ca sa-l scapi de "rabla"!:ha:

Cea mai buna metoda de a trage de pret !!!!!!:ha: BRAVO sean, nu ma gandeam......

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare