Cristi S Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Salutari. Probabil ca si eu am dat 1200 de euro pe intretinerea anuala si nu stiam :)). Este exagerat. Intr-adevar, impozitul este de 2100 de lei dar eu platindu-l pana in martie dau undeva la 1900 lei. Revizia pe care urmeaza sa o fac costa 1200 de lei. Include uleiul si filtrele + discuri si placute noi Brembo pentru puntea fata. RCA-ul este in jur de 500 de lei pe an si rovignieta in jur de 130 lei. Editat Octombrie 24, 2014 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Daca tot te intereseaza modelul . cauta informatii despre intervalele de servisare . Nu numai consumabile ( filtre si uleiuri ) ci si durata de viata a mai multor componente . 150.000 km nu par multi pentru motoare dar sunt multi pentru anume componente care au acest rulaj ca si perioada totala de viata ( role intinzatoare , pompe , etc ) . Cand cumperi o masina trebuie sa te asiguri ca pretul total al achizitiei ( cel de cuparare plus cel de servisare ) fac sa merite afacerea. Verifica intervalul de gresare , uleiurile din grupuri diferentiale , reductor si cutie si aduna toate acestea la pretul total . S-ar putea sa nu mai reiasa ca este o afacere grozava . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Interval de service recomandat de producator - 26000 km (uleiul este scump,Castrol mega,extra,etc. si intra 6 litri). La revizia de 160.000 se schimba distributia,uleiurile in diferentiale si cutia de transfer.Uleiul din cutia de viteze e "for life" dupa ce zic ei. Daca operatiile astea le faci in afara reprezentantei costurile sunt decente. Costurile de intretinere la masina asta sunt mai mici decat la multe altele din clasa ei. Editat Octombrie 24, 2014 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciandr Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 nu vreau sa intram in polemica dar ....1200 lei revizia cu schimb filtere, ulei, discuri frana si placute doar fata, cum ai susutinut, este un pret comparabil cu loganul (reprezentanta)....eu pot sa-ti trimit niste fotografii cu facturi de 8500lei pt niste "maruntisuri" facturi ce se pot verifica in reprezentanta pe suzuki grand vitara 1.9ddis toate cele enumerate costa mai mult ..... eu nu am sustinut ca 1200euro este doar schimbul de ulei.... cei 1200 euro reprezinta o intretenire medie pe o perioada de 5-6 ani....in sensul ca poate fentezi 2-3 ani reprezentanta cu schimbut de ulei dar cand te-au prins te jupoaie de 5000 euro.... eu as veni cu o propunere: -merg si achizitionez un range rover sport pt care as fi dispus sa platesc vreo 35000 euro cumparat din romania de nou cu istoric de service complet doar in reprezentanta..... -si imi fac un abonamet de intretinere anual de 500 euro angajandu-ma sa nu folosesc niciodata masina off road si sa nu depasesc 10.000 km anual iar reprezentanta sa-mi acopere in baza acelui abonament tot ce inseamna intretinere si reparatii....bineinteles in caz de avarie (din culpa mea) o repar, pe banutii mei, in reprezentanta - si le platesc in avans 5000 euro pt 10 ani de intretinere fara batai de cap. un range rover sport in opinia mea trebuie verificat minutios intr-un service autorizar de preferat reprezentanta....insa nu trebuie sa-ti pui prea mari sperante ca vei putea negocia prea mult cu vanzatorul, masina respectiva pare sa aiba un pret foarte corect iar daca vanzatorul este specializat in a face comert cu masini nu va cobora niciodata sub marja lui minima de profit... este foarte posibil ca masina sa fie ok....povesti gen leazing-uri si recuperari ulterioare tine foarte mult de naivitatea cumparatorului....daca esti multumit sub aspect tehnic o duci la RAR si-i faci identificarea respectiv CI-auto....asta e chiar ultima grija Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciandr Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 "La revizia de 160.000 se schimba distributia,uleiurile in diferentiale si cutia de transfer.Uleiul din cutia de viteze e "for life" dupa ce zic ei." la modelul de care este el interesat , 3l , distributia este pe lant si se schimba ceva mai tarziu (cel de 2.7 are 2 curele interval 156000km) .....iar in privinta uleiului din cutie nu-ti recomand sa treci de 10 ani sau 220.000 Km fara sa-l schimbi ,schimbul il faci in reprezentanta... desi daca vrei sa-l folosesti (pe el rrs, am folosit masculinul) doar in concedii atunci te poti incadra in limita de 10000km anual iar schimbul de ulei din cutie sa fie de interes pt viitorul proprietar Editat Octombrie 24, 2014 de luciandr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 ........... la modelul de care este el interesat , 3l , distributia este pe lant si se schimba ceva mai tarziu (cel de 2.7 are 2 curele interval 156000km) ...../. Motorul de 3l V6 are distributia tot pe curea. Are o curea la distributie si una la pompa de injectie. Doar V8-ul 3.6L a avut distributia pe lant. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Pentru diagnoza e indicat sa mergi la reprezentanta,la ce lista cu defecte si preturi uriase o sa-ti dea aia saracul vanzator iti va oferi si ceva bani ca sa-l scapi de "rabla"!:ha: Tu sigur ai citit jurnalul meu... :ha: mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Tu sigur ai citit jurnalul meu... :ha: Bineinteles!:grin: Lant exista in motoarele respective (2 buc) dar doar intre cele doua perechi de axe cu came!:grin: PS Utilizez motorul de 3 litri de ceva ani,pe Disco ce-i drept,dar e cam acelasi lucru! Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Romeliu Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Pentru diagnoza e indicat sa mergi la reprezentanta,la ce lista cu defecte si preturi uriase o sa-ti dea aia saracul vanzator iti va oferi si ceva bani ca sa-l scapi de "rabla"!:ha: Sunt de acesi parere, am achizitionat si eu un Mercedes E220 si m-am dus cu el la reprezentata pentru verificari ,la iesire de buna voia a renuntat la -1000 euro :D asta e chiar foarte buna pentru a trage de pret:P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Luciandr, eu am reusit sa scad costurile intretinerii facand operatiunile simple intr-un service al unui prieten de familie. Imi cumpar cele necesare si ulterior merg pentru montare/inlocuire la acest service. Filtrele, uleiul, placutele si discurile le-am cumparat de pe un magazin online romanesc. Valoarea acestora este de 1050 de lei. In plus, ma costa manopera pentru inlocuirea lor 180 de lei. La reprezentanta am mers numai pentru operatiuni importante si complexe, gen inlocuirea servo-franei ca urmare a rechemarii in service. Sper ca acesta nu este un off-topic. Este un sfat pentru cei care isi doresc sa reduca costurile intretinerii unei masini. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 La asa preturi de punere pe pozitie a pieselor enumerate de tine parca ne-am baga si noi la service-ul prietenului tau :) http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciandr Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 cristi S, nu contest ca nu pot fi gasite solutii pt aducerea cheltuielilor in limita bunului simt, dar pt modelele mai noi, cum este si al tau, inevitabil vei ajunge in reprezentanta iar atunci urmeaza "rip off"..... cum comentati urmatorul aspect schimbul unei distributii pt motorul 2.7 in reprezentanta din romania costa mai mult ca in reprezentanta din londra....(mesterX cand a solicitat un pret am avut posibilitatea sa-l compar cu cel din londra) paote: -salariile britanicilor sunt mai mici, -sau inchirierea spatiului sa justifice diferenta de pret (o fi mai mare chiria in romania decat in londra).....sau e vorba de lacomie? -poate impsitul pe cladiri sa fie mai mic in LOndra politica Land Roved de a promova imaginea exclusivista, prin preturi exorbitante, tin departe multi posibili clienti de aceasta marca...nu fiabilitatea e marea problema LR, ci preturile practicate pt rezolvare problemelor care sunt astronomice... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirceasmx Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Salutare. Vroiam sa intreb daca intre modelul 2011 si cel 2012 -sper ca am spus corect anii-, in afara de cutia de viteze schimbata plus cresterea puterii motorului 245 - 256 hp, ar mai fii si alte diferente majore intre ele? Zi buna!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soferman Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Re: SFAT ACHIZITIE Range Rover Sport HSE, 2011 Acum ca a incept sa fie si pentru mine de interes subiectul RRS, am citit tot topicul si doresc sa fac cateva remarci: - RR Vogue/ RR Sport sunt masini capabile atat pe asfalt cat si in off road dar aici depinde de fiecare utilizator in parte si mai mult depinde ce intelege fiecare prin off road. Daca prin off road intelegem noroi pana la mijlocul rotii, sleauri medii, vaduri mici de apa, urcat/coborat diverse pante cu unghiuri decente, atunci pot spune ca RR este o masina capabila. Nu spun ca masina nu ar putea mai mult, dar trebuie sa nu-ti pese ca ai putea sa ii faci un tuning prin rostogolire sau ca ti-ai lasat jumatate din piese prin cine stie ce sleauri de intri cu totul in ele. De aemenea nu cred ca exista un posesor de RRV/RRS/Discovery 3/4 care sa faca cu masina asa ceva: Poate peste cativa ani cand aceste masini vor fi suficient de ieftine vom vedea masini modificate, pana atunci ne vom bucura de ele la mall si pe plajele si partiile din Romania. - legat de costuri, LAnd Rover Range Rover este o marca scumpa si din pacate la capitolul fiabilitate ......lasa de dorit. Norocul este ca satisfactia data de o astfel de masina te face sa bagi bani fara sa-ti para rau, cel putin in cazul meu asa a fost. Multe persoane si-au cumparat RRV autoutilitare dar fara a se gandi o clipa la costurile de intretinere, asa a inceput sa se dezvolte piata neagra a diverselor elemente (litere, stergatoare, oglinzi etc). Cand iti cumperi o astfel de masina nu trebuie sa te gandesti la consum, costuri de intretinere etc, eu intotdeuna am avut un buget tampon pentru masina iar in concedii plecam cu 700 - 1000 euro alocati masinii (in 10k Km se pot intampla multe ). - Candva un coleg recomanda ca achizitia unei masini SH cu maxim 60k Km, eu nu sunt atat de drastic, limita mea ar fi la maxim 100k Km, dar trebuie sa recunosc ca in sinea mea ii dau dreptate colegului. Prin urmare un an cat mai nou si Km cati mai putini si nu in ultimul rand fara compromisuri, orice lasi de la tine vei plati din buzunar. http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate