gu_5473 Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Buna seara ... o intrebare pentru cunoscatori... se pot monta jante pe 18 pe Freelander ? Daca are cineva imi poate spune cum se comporta pe masina si ce dimensiuni de cauciucuri s-ar potrivi pentru a nu fi prea rigide ? Am gasit la cineva 4 jante pe 18 frumoase tare si parca m-as risca sa le iau(sa le echipez cu anvelope de vara) in special ca si pretul este OK. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 Buna seara ... o intrebare pentru cunoscatori... se pot monta jante pe 18 pe Freelander ? Daca are cineva imi poate spune cum se comporta pe masina si ce dimensiuni de cauciucuri s-ar potrivi pentru a nu fi prea rigide ? Am gasit la cineva 4 jante pe 18 frumoase tare si parca m-as risca sa le iau(sa le echipez cu anvelope de vara) in special ca si pretul este OK. Trebuie sa fie trecute dimensiunile in cartea tehnica a masinii, in talon si in cartea de identitate. Eu am pe 17, dar in talon e trecut si de 18. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 (editat) Re: Posibil montaj jante pe 18 Cu dimensiunea e f simplu. Daca spre exemplu o anvelopa pe janta de 16 inch are dimensiunile 255 75 16, pe 17 inch va avea 255 70 17 si pe 18 inch va avea 255 65 18. Scade procentul inaltimii cu 5% la fiecare inch adaugat marimii jantei. Ideea este de a pastra diametrul total al rotii indiferent de marimea jantelor. Editat Octombrie 21, 2014 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Octombrie 21, 2014 Partajează Postat Octombrie 21, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 Buna seara ... o intrebare pentru cunoscatori... se pot monta jante pe 18 pe Freelander ? Daca are cineva imi poate spune cum se comporta pe masina si ce dimensiuni de cauciucuri s-ar potrivi pentru a nu fi prea rigide ? Am gasit la cineva 4 jante pe 18 frumoase tare si parca m-as risca sa le iau(sa le echipez cu anvelope de vara) in special ca si pretul este OK. Mai sapa un pic pe aici. Sigur am citit un post cu tema asta. Un amic de pe aici montase jante de 18 toli si le-a dat jos in scurt timp. Ma rog, nu tin minte sa fi scris si pe ce drumuri umblase, pe autostrada banuiesc ca nu ar trebui sa fie probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarkanyi Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 Mai sapa un pic pe aici. Sigur am citit un post cu tema asta. Un amic de pe aici montase jante de 18 toli si le-a dat jos in scurt timp. Ma rog, nu tin minte sa fi scris si pe ce drumuri umblase, pe autostrada banuiesc ca nu ar trebui sa fie probleme. 235/50ZR18 9W 225/55R17 97W ...conform cartii de identitate a masinii mele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 Mai sapa un pic pe aici. Sigur am citit un post cu tema asta. Un amic de pe aici montase jante de 18 toli si le-a dat jos in scurt timp. Ma rog, nu tin minte sa fi scris si pe ce drumuri umblase, pe autostrada banuiesc ca nu ar trebui sa fie probleme. Cred ca la acesta te refereai:grin: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71235-Schimb-jante-R15-cu-jante-R18-Land-Rover-Freelander If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 Cred ca la acesta te refereai:grin: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71235-Schimb-jante-R15-cu-jante-R18-Land-Rover-Freelander Da, exact, tinem minte numai masina neagra nu si autorul. Cat priveste ce scrie in talon e una, ce constatam in mers e alta.Functie de carosabil adaptam si configuram anvelope, jante, transmisie, etc. Ma indoiesc ca vreo unul din noi foloseste masina numai pe autostrada (care autostrada :ha:???). E imposibil sa nu dam piept cu asfaltul romanesc in drumurile noastre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 Pe freelander max.ar fi 17 inch.......la 18 deja iti trebuie alti rinichi:ha:...... ....doar daca te hotarasti sa pleci in germany atunci ar merita un set pe 18' If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valencya Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Posibil montaj jante pe 18 salut, va rog ,stie cineva daca pot pune pe freelander 2.0di din 1998 cauciucuri 225/70/16 ? va multumesc ! ....acum am 215/70/16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luci45 Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 (editat) Re: Posibil montaj jante pe 18 Poti,daca ai gume. La mine in carte e trecut 225/55/17 215/65/16 195/80/15 Editat Decembrie 15, 2014 de luci45 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Martie 31, 2015 Autor Partajează Postat Martie 31, 2015 Re: Posibil montaj jante pe 18 Ieri am pus opincile de vara magarusului meu 235/50/18 Continental Sport pe jantele de 18 care le-am achizitionat in toamna. Am ramas placut surprins sa vad ca suspensia este aproape la fel de elastica .Ce am observat , directia este mai precisa si asta banuiesc ca se datoreaza cauciucurilor si stabilitatea mai buna in curbe pentru ca jantele sunt mai late si putin iesite in afara.Urmeaza zilele astea sa-i fac si consumul. Pentru sosea si putin offroad (intrat in padure la un gratar si mers pe plaja cu rulota la Corbu) cred ca sunt numai bune jantele pe 18 cu cauciuri de dimensiunea corecta(cea specificata in carte).Voi incerca sa pun si niste poze pentru ca mie mi se pare ca se aseaza destul de bine pe masina.:ca Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Re: Posibil montaj jante pe 18 Cu gumele astea sa ai mare grija la presiunea din roti sa fie cea corecta. Din ce stiu eu, Continental-urile astea au talonul foarte moale si orice gropita cu margini drepte, luata mai in viteza, te poate lasa "orfan" de gume :wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 (editat) Re: Posibil montaj jante pe 18 Daca vrei sa simti beneficiile suspensiei ar trebui sa incerci cu genti si gume standard pe 15" sau ca optionale producatorul a prevazut pana la 17", 18" pe un freelander e exagerat dupa parerea mea , nu am sa repet toata teoria cu folosirea gentilor/gumelor mai mari ca standardurile recomandate de producator ca am facut-o de destule ori...eu unul nu as pune asa ceva pe masina daca as avea freelander atat mai spun ca nu vreau o dezbatere... dimensiunile recomandate sunt in tabel... aspectul ar trebui sa fie ultimul considerent in zona asta Editat Martie 31, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 (editat) Re: Posibil montaj jante pe 18 Ieri am pus opincile de vara magarusului meu 235/50/18 Continental Sport pe jantele de 18 care le-am achizitionat in toamna. Rinichii vor fi cei mai tristi. Si grija la sinele de tramvai, sau limitatoare luate mai tare. Editat Aprilie 5, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Posibil montaj jante pe 18 Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Posibil montaj jante pe 18 Nu arata rau, acum asteptam si un review despre comportamentul on si off road.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 (editat) Re: Posibil montaj jante pe 18 Din cate vad nu sunt cele originale pe 18'...sau potrivit si la gaura centrala ??? .....o parere daca imi permiti ...negre cu etrieri galbeni:grin: Editat Aprilie 5, 2015 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Posibil montaj jante pe 18 Da sunt jante Binno 5x114,3. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 (editat) Re: Posibil montaj jante pe 18 Da sunt jante Binno 5x114,3. ....nu ,ma refer la altceva CB 64.1 mm buza pe care se centreaza janta....daca gaura centrala este mai mare in janta se tine numai in prezoane si nu prea e bine ... Editat Aprilie 5, 2015 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Posibil montaj jante pe 18 Nu arata rau, acum asteptam si un review despre comportamentul on si off road.:grin: Off-road mai putin .... On-road sunt multumit, o directie mai usoara si mai precisa , stabilitate parca mai buna . Sunt in schimb putin mai rigide decat cele pe 16 dar nu cu mult...conteaza si presiunea corecta. Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate