111lsd Postat Octombrie 24, 2014 Partajează Postat Octombrie 24, 2014 (editat) Am reparat ambreiajul si pana acasa mi s-a defectat turbina. A inceput sa scoata fum alb mult si un zgomot ciudat care venea de la turbina. Acasa am desfacut turbina si am gasit joc mare si axul blocat, paletii turbinei frezati de la frecatul in carcasa si rulmentii sparti. ACUM CAUT O TURBINA SH LA UN PRET SUBTIRE CA DEJA SUNT PADUCHE MERGATOR. Reconditionatul ar fi 1000-1200 lei si nu stiu daca merita banii cu toata "garantia" oferita. Cei care ati mai intampinat problema cum ati rezolvat? Editat Octombrie 24, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Re: turbina 2,8 tdi personal la un izuzu de 2.8 am adaptat o turbina de audi 2.5 v6 cu geometrie variabila,iar rezultatul a fost cu mult peste asteptari daca te pricepi putin la mecanica merita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Octombrie 27, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Re: turbina 2,8 tdi personal la un izuzu de 2.8 am adaptat o turbina de audi 2.5 v6 cu geometrie variabila,iar rezultatul a fost cu mult peste asteptari daca te pricepi putin la mecanica merita. Mai concret ar insemna ce? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Octombrie 28, 2014 Partajează Postat Octombrie 28, 2014 Re: turbina 2,8 tdi concret..... la o presiune de 1,2 bari patina rotile pe uscat cuplat 4x4 pe mare, la panta nu mai foloseam treapta 1,puteam sa reduc turatia in panta pina la relantiu iar cind apasam acceleratia sarea de bot in sus era turbat rau,problema era ca eu o foloseam doar in off-road,cu cauciucuri resapate 31, profil senilate,masina era tare obosita ,cind am luato era o epava,iar dupa ce am tunat motorul ,avind putere mare a inceput pe rind sa cedeze ambreiajul,cruci cardan,grup spate,planetara fata de doua ori,asa ca dupa un timp si ceva bani si munca am redus presiunea la 0,8 mergea foarte bine si asa,dar avantajul il aveai la repriza cind acceleram pleca instantaneu,plus ca scazuse consumul foarte mult,o zi de fugarit prin padure la munte consuma 20 ,24 litri de motorina.merita fara discutii modificarea . noi avem o toyota lj 70 din 90 modificata tot cu turbo variabil plus intercooler cu care am tarticipat de 3 ori la TAT si de fiecare data am fost fruntasi la open.succes.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: turbina 2,8 tdi concret..... la o presiune de 1,2 bari patina rotile pe uscat cuplat 4x4 pe mare, la panta nu mai foloseam treapta 1,puteam sa reduc turatia in panta pina la relantiu iar cind apasam acceleratia sarea de bot in sus era turbat rau,problema era ca eu o foloseam doar in off-road,cu cauciucuri resapate 31, profil senilate,masina era tare obosita ,cind am luato era o epava,iar dupa ce am tunat motorul ,avind putere mare a inceput pe rind sa cedeze ambreiajul,cruci cardan,grup spate,planetara fata de doua ori,asa ca dupa un timp si ceva bani si munca am redus presiunea la 0,8 mergea foarte bine si asa,dar avantajul il aveai la repriza cind acceleram pleca instantaneu,plus ca scazuse consumul foarte mult,o zi de fugarit prin padure la munte consuma 20 ,24 litri de motorina.merita fara discutii modificarea . noi avem o toyota lj 70 din 90 modificata tot cu turbo variabil plus intercooler cu care am tarticipat de 3 ori la TAT si de fiecare data am fost fruntasi la open.succes.... Ma intereseaza modalitatea de adaptare a turbinei. Daca trebuie modificat ceva sau se potriveste pur si simplu. Multumesc de raspuns Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: turbina 2,8 tdi pacat ca nu sintem mai aproape,te ajutam cu placere.modalitatea de adaptare nu este complicata, dar mai bine ne auzim la tel. 0728788936. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xbecux Postat Aprilie 17, 2015 Partajează Postat Aprilie 17, 2015 Re: turbina 2,8 tdi salut alextoy,pe ce parte a motorului este turbina la isuzu asta pe care l-ai modificat,e pe stinga cum te uiti din fata ca la motorul 2,4 td 2LT de la toyota cumva?te intreb pt ca ma strofoc de ceva timp sa schimb si eu turbina la un Rocky tot 2,8 td dar nu reusesc sa identific o turbina care sa vina pe motorul meu. merci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Aprilie 18, 2015 Partajează Postat Aprilie 18, 2015 Re: turbina 2,8 tdi din cite stiu cred ca la rocky este pe partea opusa fata de toyota deci pe partea soferului,dar nu conteaza pentru ca turbina poti sa o montezi pe ce parte ai nevoie trebuie doar rasucite capacele avind grija ca miezul turbinei adica mijlocul sa fiie vertical ,orificiul de intrare a uleiului sa fie in partea de sus cel de iesire jos pentru ca uleiul se scurge gravitational,cred ca un garret de audi 2,5 ,v6 este ok , Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xbecux Postat Aprilie 19, 2015 Partajează Postat Aprilie 19, 2015 Re: turbina 2,8 tdi Corect!Turbina la mine este pe partea soferului si tot la turbina de audi 2,5v6 ma gindeam si eu,merci mult pt informatii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xbecux Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Re: turbina 2,8 tdi De actionat a fost greu?Am un prieten mecanic care a zis ca o face sa functioneze sigur insa restul cu care am mai vorbit zic ca nu prea merge fara calculator.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xbecux Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Re: turbina 2,8 tdi asa ca pozitionare,racire si ungere ar veni bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: turbina 2,8 tdi se inlocuieste capsula vacumatica cu o capsula de presiune de la o turbina normala ,presiunea de lucru se capteaza din galerie sau de pe turbina ,cu un traseu cit mai scurt, iar reglajul presiunii se face cu un arc ,daca vrei sa cresti presiunea pentru ca capsula este reglata de obicei cam pe la 0,6...0,8 bar bineinteles cu un manometru,insa trebuie ajustate clapetele din surubul de reglaj cu mare atentie ,pentru ca daca pleaca presiunea prea de jos...relanti de exemplu...o sa se destruga turbina, ideal este cam pe la 1800...2000 rpm,,,succes . 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xbecux Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: turbina 2,8 tdi Multumesc inca o data! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate