Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4

boda

Postări Recomandate

Salutare! Sunt in cautarea unei masini 4x4 care va trebui sa joace si rolul de masina "normala" pentru ca va fi singura mea masina. Nu vrea sa ma apuc sa ii fac modificari extreme in afara de anvelope si poate eventual o inaltare usoara. Probabil ca va merge in regim 70% asfalt - 30% offroad (fara chestii exagerate). Am tot citit diverse topicuri pe forum si am inteles ca nu exista masina buna la toate si ca undeva trebuie facut un compromis.

In bugetul meu si din ce am citit m-am oprit la 3 masini: Mitsubishi Pajero Pinin, Toyota Rav4 II sau Suzuki Grand Vitara (pana in 2004).

Parerile mele vizavi de fiecare model:

- Pajero Pinin: Mi se pare cea mai aproape de ceea ce mi-as dori eu fiind o masina ok atat pe sosea cat si offroad datorita cutiei cu reductor. Ce ma retine e faptul ca am tot citit forumul dedicat si am vazut ca motorul GDI e pretentios si ca te poti trezi cu probleme cand ti-e lumea mai draga.

- Toyota RAV4: Pare cea mai ok pentru asfalt si cu ceva escapade in offroad pe forestiere usoare. E a doua optiune dar ma gandesc ca poate la un moment dat o sa simt lipsa reductorului de pe Pinin.

- Suzuki Grand Vitara: Masina cu cel mai mare potential de modificare pentru offroad (ceea ce nu e pe primul loc intre criteriile mele). Mi se pare o masina fiabila si usor de intretinut, personal nu prea imi place cum arata si mi-e frica de mersul cu tractiune doar spate in conditiile in care sunt incepator (abia mi-am luat permisul).

Pe scurt intrebarile mele suna asa:

- Cat de nasol e de trait cu motorul GDI de la Mitsubishi ?

- Cat de mult pot sa ies in offroad cu RAV4 si daca o sa simt lipsa reductorului?

- Cat de nasol e de mers cu tractiune spate pe GV in situatia unui sofer incepator?

Daca aveti si alte sugestii de masini 4x4 care sa intre cam in acelasi buget si sa faca cam acelasi lucruri sunt deschis la propuneri.

Multumesc

Bogdan

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitie 4x4

in bugetul tau sigur intra si freelander, care e cea mai ok - strada/offroad dintre cele pe care le-ai enumerat. e 4x4 permanent si scapi de stres.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Mersul problematic, cu tracțiunea spate, e un mit care a fost distrus demult. În sensul că nu e cu nimic mai periculos decât cel cu tracțiune față. Mai ales atunci când vorbim de mașini greoaie, cu roți mari, deci lente - cu o rație mică de cai putere/100 kg. Da, dacă ai lua în calcul un bmw sau un mercedes de 1500-1700 kg cu 300+ cp ... fabricat înainte de 1996 ... deci fără prea multe sisteme de siguranță ... ESP, ASC, TCS, etc ... atunci aș zice să ai grijă mare. Am avut 4 BMW-uri generații și modele diferite și mai vechi și mai noi și pot mărturisi cu mâna pe inimă: niciunul nu mi-a plecat de spate fără să vreau :h5

În rest am avut Pajero mk2, Jimny si Wrangler ... același lucru. Pe noroi, iarbă sau zăpadă/gheață e o plăcere să te ”dai“ ... dacă îți surâde ideea. În condiții de asfalt sau drum forestier decent, uscate ... șansele ca mașina să-ți ”plece“ de spate, fără să-ți dorești, tind spre 0. Uneori, chiar și când îți dorești e destul de greu :ha:

Pe zăpadă poți cupla 4x4 hi și mergi ca regele, bineînțeles dacă nu exagerezi, nu e ca trenul pe șine, dar e peste 4x2 indiferent de puntea motoare - față sau spate. Eu, personal, de multe ori am mers cu 4x2 spate, pe zăpadă și nu am avut nicio problemă nici așa. Ținând cont că sunt la a 15-a mașină (dintre care 8 au fost cu tracțiune față) în 15 ani de când am luat permisul și am acumulat ceva experiență în condus, pot spune că la cele cu tracțiune față, când îți pleacă ... adio, nu le mai redresezi. La tracțiunea spate e cu totul altceva, o simți altfel, dacă îi dai să plece și vrei s-o pui la loc, iei piciorul din gaz și își revine.

În bugetul tău, ar mai fi Jimny, dar nu e o mașină spațioasă, Pajero mk2 - dar are suspensie independentă pe față, Range Rover p38 2,5 tds cu motor de BMW - mașini foarte confortabile, spațioase și capabile, Nissan Terrano II sau Ford Maverick, poate vreun Patrol y60, super mașină, motor minimum 2,8td, Toyota Hilux pick-up 2,5td - mașini foarte rezistente și bune de pus la muncă (cară ca adevărați măgăruși) așișderea Mazda b2500, Ford Ranger etc. Orice ai alege, să fie într-un ceas bun și să te bucuri de ea.

Toate cele bune! :h5

P.S.: Suzuki GV e urâtă cu spume și cu crengi:ha::ha:, Pininul GDI cu probleme și nici nu se poate pune GPL pe el, celălalt, non-GDI e altceva, Toyota Rav4, răruță. Bănuiesc că sunt puține piese aftermarket de Toyota Rav4 și nici pe la dezmembrări n-am prea văzut. Dacă vrei și o întreținere ”dulce“ la buzunar, ulterior achiziției ... ia-ți ceva mai comun - ceva ce vezi pe toate drumurile, sau ceva ce vezi în număr mare pe aici, pe forum.

Editat de mita31
  • Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Foarte frumoase sfaturi ti-a dat mita. Toate masinile pe care le-a indicat el inafara de Jimmny sunt si foarte spatioase in comparatie cu la ce te-ai gandit tu. Din punctul meu de vedere dintre cele trei cred ca as alege pe GrandVitara sau Pinin. Rav4 ala mi se pare masinuta de jucarie cel putin ca aspect. Si cum zicea si mita la rav4 sa te tii cu banii.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Salut! Daca vrei Pinin vezi ca Iulianul aici pe forum intentioneaza sa o vinda! E adusa cred din Germania de 1-2 ani,superingrijita,servisata la timp-cine il cunoaste pe Iulian stie ce vorbesc!:grin: Cred ca are si cutie automata!

Link spre comentariu

Mersi de sfaturi. In legatura cu masina, as vrea totusi sa ma limitez la 2000cc si n-as vrea nici sa fie foarte mare pt ca va fi folosita in oras plus ca e cam greu cu locul de parcare in fata blocului.

Link spre comentariu

si raspunsul meu este:):):) Lada Niva

iar daca vrei ceva mai mult power :) un jeep cerokee sau grand c :) cu motorul de 4000 sau un v8 de 5,2 :)

merg cu gaz excelent la costuri relativ mici si pretul unuia e in jur de 3000 euro inmatriculat pe bulgaria

daca nu.

eu iti recomand un mitu cel mai bine ofera si performante si spatiul de care ai nevoie plus ca piese la dezmambrari gasesti gramada

iar daca vrei ceva mai :) o toyota un 70-73 cu 2lt

economica si fiabila plus ca e destul de capabila in ciuda motorului mic :)

Link spre comentariu

in bugetul tau sigur intra si freelander, care e cea mai ok - strada/offroad dintre cele pe care le-ai enumerat. e 4x4 permanent si scapi de stres.

Cu o singura conditie, sa gaseasca unul intretinut cum trebuie, ca toroape bune de dezmembrat gasesti peste tot.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Am avut si eu dilema ta, cu 4 usi, motor sub 2000, etc.

Nu ti teme de motorul 2.0 GDI, :grin: putini il au si l-au văzut, dar mulți vorbesc :uameni. E puternic si performant, cuplu bun, de jos.

Probleme... ia arunca un ochi in curtea dieselelor, sa vezi probleme...

Pana la urma e doar un motor pe benzina, are câteva potențiale probleme cunoscute, pe care le poți aborda preventiv, dacă vrei: admisia+egr de curatat de funingine, de curatat clapeta si verificat magneții ( o rezolvi singur intr-o după-amiaza), de schimbat microfiltrele de la pompa de înalte. Aia e! Si se poate nici sa nu te lovesti de ele. Probleme... colegul Matteo era sa rămână in Anglia cu Grand Vitara pe benzina, se întâmpla la orice masina.

Samuraiul nostru invincibil suferă de: clicky starter, dereglare ralanti la rece, de iese motorul prin capota, se sparge bucsa de la schimbător reductor si acolo intepenesti, crapă pompa de benzina, decedeaza vascocuplajul, pompa de frâna cedează .... Toate cunoscute si rezolvabile. Ce-ar fi sa renunțam toți la Samuraie :ha:

Se creează așa o baloneala de la diversi care n-au văzut, dar internetul i-a transformat in experti.

După mine și Grand Vitara e masina faina, dar mulți comentează: motoarele diesel sunt așa si pe dincolo, consumul nu e multumitor... Sunt mașini 2-nd hand, nu sunt noi, contează si cum au fost intretinute. Eu votez si cu GV. Freelander e frumușică si destul de mare, dar nu e pentru coclauri, cât am văzut-o eu in teren, mi s-a părut ca 4x4 permanent nu o ajuta foarte tare. Pe zăpada, la drum, cred ca face o figura frumoasa.

Link spre comentariu

Freelander e frumușică si destul de mare, dar nu e pentru coclauri, cât am văzut-o eu in teren, mi s-a părut ca 4x4 permanent nu o ajuta foarte tare. Pe zăpada, la drum, cred ca face o figura frumoasa.

Freelander se misca bine si in teren daca este echipat cu gume dedicate si daca utilizatorul isi cunoate utilajul din dotare. Limitarea cea mai mare o are de la suspensia independenta, in rest Traction Control-ul de pe masina face restul. Pentru un utilizator neacomodat cu tractiunea spate si care nu vrea complicatii Freelander este o varianta ok, masina avand tractiunea primara pe puntea fata, in conditii optime de rulare raportul este 90-95% fata si 5-10% spatele.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cred ca ramane pana la urma de ales intre Pinin si GV. M-am apucat sa caut masina, acum in functie si de ce gasesc o sa ma decid la una dintre ele. Mersi inca o data de sfaturi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare