gagauta Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Salut, Ma numesc Alex si din dorinta de fugii de tot ce inseamna cocalarisme, aglomereatie, spirit de turna, etc, cochetez cu un 4x4 care sa ma duc in locuri departe de toate cele mai sus mentionate. M-am oprit cu atentia asupra unui D2. Insa nici un D3 nu mi-ar displace. Cunosc discutile dintre ele, mecanic vs electronica, eu imi doresc sa fac soft spre medium offroad. Binenteles oricare ar fi alegerea masina va beneficia de un minim de pregatire offroad (anvelope + suspension lift). Inainte de a merge mai departe cu achizitia, imi doresc foarte mult sa stiu pe care dintre ele mi-o pot permite ca si costuri de intretinere. Cum toate informatiile gasite sunt fragmentate, cred ca este benefic un "versus" intre costurile de intretinere pe cele doua modele. Consideram un vehicul SH, cat mai aproape de full (D2-ACE, SLS / D3 - HSE, sau macar terrain response) - km la achizitie - ~200K (se presupun a fi reali) - km parcursi /an - ~ 20k - va fi bulgaroaica (din motive evidente) - folosinta preporderenta - 90% extraurban As vrea sa stiu si disponibilitatea pieselor after market pt D3, la D2 am vazut ca oferta este f buna. Ma intereseaza info date din utilizarea fiecaruia, de la consum la senzori defecti,furtune si perne de aer sparte, revizii etc. Pot fi adaugate criterii care mie mi-au scapat din vedere pe moment. Multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Atat despre D2 cat si despre D3 gasesti aproape toate informatiile necesare in topicurile deschise in sectiunea Discovery. Trebuie doar un pic de rabdare sa cauti si sa citesti:wink: Poti incepe cu topicul acesta (pentru D3):http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56806-Disco-3 Dupa aceea poti cere lamuriri suplimentare prin intrebari "la obiect", cu siguranta ti se va raspunde mai usor. Spor la citit! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Re: Cost intretinere Disco 2/3 Studiaza si un Discovery 300 TDI. Intre 300TDI (D1a) si D2 diferentele de aspect si confort nu sunt chiar mari. Apoi, 300 TDI are inca motorul Perkins care este indestructibil atata vreme cat ii schimbi uleiul la timp sau aproape la timp. Pe D2 au pus motoare BMW si alea multe necazuri au facut... Si consuma mai mult... De D3 nu comentez, ala deja e total din alta epoca... E frumos, e mare, e luxos... dar e deja altceva, parca nu m-ar lasa inima sa tavalesc unul din ala fara mila pe coclauri si, cert, m-ar costa distractia mult mai mult... Noa, spor si bucurie sa ai, orice vei alege! Editat Noiembrie 4, 2014 de sierrafery Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 -300 tdi nu are nici o legatura cu Perkins si asta nu-l impiedica sa fie un motor foarte bun -TD5 de pe Disco 2 nu are nici o legatura cu BMW si asta nu-l impiedica sa fie un motor foarte bun Ambele motoare sunt de conceptie LR. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Eu am un D2 si iata mai jos o lista de intretinere, asa ca sa-ti faci o idee 136,800 cablaj injectoare 136,800 garnitura capac chiulasa 137,000 air bleed valve 137,708 pompa motorina 138,713 Convertizor cutie viteza 138,713 schimbat saibe injectoare 138,713 Schimbat ulei in cutie si in CT 138,835 Schimbat ulei, filtre ulei+lichid de frana 138,835 schimbat bari de directie bari directie HD+placute frana+bucsi bara stabilizatoare 146,100 schimbat pernele pe spate 146,100 schimbat garnitura capac chiulasa, oringurile de la racitorul de motorina 146,370 bucsi pe spate In stanga ai Km la bord . O parte din piesele schimbate sunt pt asa am vrut, nu pentru ca trebuia. "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 @Sean70: omule, esti 100% sigur ca ce spui e asa? Pt ca eu sunt 100% sigur pe ce am afirmat... Te rog, mai studiaza. Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 @Sean70: omule, esti 100% sigur ca ce spui e asa? Pt ca eu sunt 100% sigur pe ce am afirmat... Te rog, mai studiaza. Niciodata sa nu fii 100% sigur de ceva...totul e relativ!:grin: Aceeasi recomandare prieteneasca ti-o fac si eu!:old Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 @Sean70: omule, esti 100% sigur ca ce spui e asa? Pt ca eu sunt 100% sigur pe ce am afirmat... Te rog, mai studiaza. @matteo, ceva-ceva stii tu... dar stii total gresit! Ar fi cazul sa mai studiezi nitel si, dupa aia sa-ti ceri scuze. Ceea ce a afirmat mai sus Sean70 este total corect! Si acuma: motorizari BMW utilizate de LR sunt urmatoarele: 2.0Td4 -BMW M47R - Freelander 1 2.5 diesel - BMW M51 - Range Rover P38 DSE 3.0 Diesel - BMW M57 - Range Rover L322 Vogue Motoarele 200Tdi, 300Tdi si Td5 nu au nici o legatura nici cu Perkins nici cu BMW! Motorul Td5: diesel, 5 cilindri in linie, injectoare de tip PD este un proiect integral LR (cod proiect STORM) de dinainte de a fi preluati de BMW:wink: LE: Scuze Sean, scriam in acelasi timp:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 OK, si 200TDI si 30TDI sunt tot motoare LR? Eu stiam (citit pe forumuri pe afara) ca sunt Perkins... Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Da,sunt motoare LR. Pana la aparitia 200 tdi (proiect Gemini denumit in faza de constructie) se foloseau doua-trei tipuri de motoare Perkins pentru inlocuirea motorului diesel original LR pentru un plus de fiabilitate la Serie III si II (mai grele dar mai durabile). Aparitia 200 tdi in '89 si a 300 tdi in '94 a pus capat acestor upgrade-uri discutabile,nu exista motor Perkins care sa le concureze in aplicatia data....au fost motoare foarte bune pentru timpul lor si merg bine-mersi si acum pe troacele noastre. Singura legatura Perkins cu LR este faptul ca ambele firme erau englezesti. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 OK, multumesc de informatii. Eram in eroare. Scuze! Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gagauta Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Re: Cost intretinere Disco 2/3 salut, as inclina sa ocolesc 300tdi din motive subiective. rationamentul meu este in felul urmator: - un D2 corect dpdv tehnic/pret e greu de gasit. - un D2 de la 200k km in sus incepe sa pape bani. aici trebe sa fac o medie, din spusele fiecaruia. - in acelasi timp un D3 pana in 200km cati bani papa stiu costurile fixe (pret masina), incerc doar sa-mi dau seama de costurile variabile (revizii,reparatii, etc)... merci Ps: sunt deschis si la alte puncte de vedere Editat Noiembrie 4, 2014 de gagauta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Studiaza si un Discovery 300 TDI. Intre 300TDI (D1a) si D2 diferentele de aspect si confort nu sunt chiar mari. Apoi, 300 TDI are inca motorul Perkins care este indestructibil atata vreme cat ii schimbi uleiul la timp sau aproape la timp. Pe D2 au pus motoare BMW si alea multe necazuri au facut... Si consuma mai mult... De D3 nu comentez, ala deja e total din alta epoca... E frumos, e mare, e luxos... dar e deja altceva, parca nu m-ar lasa inima sa tavalesc unul din ala fara mila pe coclauri si, cert, m-ar costa distractia mult mai mult... Noa, spor si bucurie sa ai, orice vei alege! 1. Diferenta de confort intre un D1 si un D2 e de la cer la pamant 2. 300tdi este Rover 3. Td5 este Rover NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoogyOne Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Salut Gagauta, Intrebarile tale le-am avut si eu acum un an, un an si jumatate. Treaba e destul de simpla. Ambele au atat puncte cu plus cat si cu minus. Orienteaza-te catre un D2 daca off-road o sa fie mediu si peste medie. In situatia asta oricum mai sunt necesare mici modificari sau hai sa spunem macar punerea la punct a masinii. Ar fi iar interesant de stiut daca in familie mai exista si o alta masina. In situatia in care raspundul este afirmativ, as merge clar pe D2. Daca insa este singura masina m-as mai gandi. Sper sa nu supar cu aceasta afirmatie colegii de forum. Tot D2 este recomandat si daca ai timp sa te ocupi de el. Necesita atentie si afectiune din plin daca vrei sa il ai asa cum trebuie. Prin antiteza, daca off-road o sa fie de nivel usor, chiar si mediu, e singura masina in familie, si nu ai chef sa-i aduci modificari majore, atunci D3 ar fi alegerea. Ca si costuri, la D2 pot sa-ti spun ca sta ok, preturile sunt mici si se gasesc din abundenta. Nu am lista de preturi deoarece nu sunt in tara si oricum scriu de pe telefon. Probleme am avut minore dar sacaitoare: intra apa intr-un stop, intra apoi si in torpedou, diverse scartaieli, am schimbat cateva butoane deoarece nu imi placeau cum se misca, am reparat magazia de cd-uri, schimbat garnituri (multe), furtune, cum spuneam, multe si marunte. Ca minus pentru D2, asa cum l-am perceput eu, este dinamica si confortul la drum lung. E greu sa fac un drum de +250km cu familia. E cam zgomotoasa la viteze peste 90km, lenesa, bancheta din spate nu e cea mai confortàbila. Citeste pe aici, sunt informatii garla... Off topic: am vandut D2-ul si o sa trec (sper curand) la D3. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gagauta Postat Noiembrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Merci mult BoogyOne pentru raspunsul tau. In momentul de fata D2/D3 nu ar fi singura masina din familie. Doamnei mele ii face cu ochiu tare D3, asadar ar putea deveni unica masina in familie Un pic dezamagit sa aud de D2 la drumurile lungi ca nu e confortabil, nu ma asteptam. Oricum, f bune info, merci mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 (editat) Re: Cost intretinere Disco 2/3 Mai bine cauta pe cineva dispus sa te ajute cu un test drive si o sa vezi cum te simti in D2! Eu unul am aproape 2m inaltime si uneori cand conduc copii mai stau si in spate si drept sa-ti spun nu m-am simtit privat de comfort. Cred ca e chestie de gusturi si deasemenea eu pot fi subiectiv fiinca i-mi place! In ceea ce priveste dinamica in trafic, D2-ul manual e de preferat celui automat! Fireste ca D3 e un pic mai confortabil, avand ampatamentul cu 35cm mai mare decat D2 ofera in primul rand un acces mai facil la locurile spate avand o usa mai generoasa! In acelasi timp diferenta de impozit (in cazul in care ambele sunt autoturisme) este net in favoarea D2, la mai putin de jumatate comparativ cu D3! Si am putea sa o lungim la nesfarsit cu argumente pro si contra D2/D3! Prin urmare revin, fa un test drive, de preferat cu ambele, ia in calcul si cheltuielile ambelor modele si decide singur! Succes! :wink: Editat Noiembrie 5, 2014 de Iulian G Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoogyOne Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Iulian, poate aseara nu m-am facut inteles, eram destul de obosit. Pentru sofer, confortul in D2 este ok. Insa profilul banchetei din spate nu e la acelasi nivel. Asta mi-a spus sotia, insa pe langa ea si alte cateva persoane. Deci cred ca e un sambure de adevar undeva...insa cum spuneai si tu, tine de gusturi pana la urma. Faptul insa ca e zgomotoasa la viteze mai mari, si destul de lenesa sunt realitati. Referitor la D3, sunt destul de multe utilitare (N1) cu 5 locuri, prin urmare partea cu impozitul mare pica. Acum nu vreau sa transformam discutia intr-un versus, asa cum am spus de la bun inceput ambele au si plusuri si minusuri. Eu am raspuns strict asa cum am perceput experienta cu D2, cu bune si rele. Off topic Probabil atunci cand o sa imi permit o masina doar pentru mine si nebuniile mele, o sa fiu din nou posesor de D2. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mosor Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Salutare! De nenumarate ori am citit aici pe forum despre Disco 2 ca ar fi lenesa,zgomotoasa,ca daca are cutie de viteze automata masina este lenta si iarasi...zgomotoasa.Eu va pot spune ca Disco 2 ,daca a fost si este intretinuta normal,nu este nici pe departe asa cum se scrie.Eu am o masina ca asta si pot sa contrazic toate "acuzatiile" aduse acestei masini.Daca vrei ca masina sa nu fie zgomotoasa la viteza mare trebuie neaparat sa aiba cauciucuri adecvate de sosea si bine echilibrate(fara jante strambate prin off-road).Apoi urmeaza cardanele si diferentialele sa fie ok(neuzate si cu ulei in ele).Nu poti sa ai pretentii de la o masina sa fie silentioasa cu roti de off-road(spun asta pentru ca majoritatea Disco2 pe care le-am intalnit sunt cu astfel de roti. Daca cineva vrea sa ma contrazica il invit la un test drive cu masina mea(nu vreau sa sune ca o lauda ci vreau ca cei care intra aici pe forum sa nu isi faca o parere gresita despre aceasta masina). 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Corse Postat Noiembrie 7, 2014 Partajează Postat Noiembrie 7, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Doresc sa adaug si eu parerea mea vizavi de confortul la D2. Eu sunt posesor de Disco 2 abia de 8-9 luni, deci experienta mea este relativ mica dar destula cat sa pot sa am o parere. Sincer nu am impresia ca D2 ar fi o masina galagioasa la drum lung. Iar la confort d.p.m.d.v sta foarte bine atata on road cat si off. Pe sosea se aseaza bine si prezinta incredere chiar si in virajele luate mai in viteza ( desi nu am ACE sau SLS). Consumul de motorina este si el confortabil ;) pentru o masina de dimensiunile astea si 4x4 permanent Poate sunt si eu obisnuit cu dube si masini sport care te asigura ca nu faci pietre la rinichi, dar din putinele masini 4x4 cu care m-am mai plimbat parca nici una nu a fost asa "nava" ca si Disco2. E adevarat ca apar tot felul de mici "chichite" care te pot deranja daca esti foarte pretentios (mai o trapa care curge, mai o usa care nu se deschide, etc, dar sunt remediabile) Dar per total pe mine chiar ma relaxeaza, e o placere sa-l conduc si sunt multumit de alegerea facuta :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 Salutari. Nici Discovery 3 nu este cea mai silentioasa masina la viteze de 130-150 km/h. Costurile intretinerii simple periodice sunt mici, chiar foarte mici. Costisitoare devine daca incep sa se strice subansambluri electrice sau electronice sau daca o problema devine greu de depistat. Nu cunosc cata viata mai au componentele scumpe la un rulaj de peste 150.000 de km, recomandarea mea fiind fie sa cumperi un D2 cu mai putini bani si sa ai un rest de cheltuiala pentru eventualele reparatii fie sa cumperi un D3 cu un rulaj sub 100.000 de km. Mult succes! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gagauta Postat Noiembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 (editat) Re: Cost intretinere Disco 2/3 Salut Cristi, D3 sub 100k km e de dorit dar greu de realizat :( Riscul e cam mare sa-ti cada o componenta importanta peste 150k km , deci implicit costurile la fel de mari. Cam toate "drumurile" merg spre un D2. Multumesc tuturor de informatii Editat Noiembrie 10, 2014 de gagauta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 9, 2014 Partajează Postat Noiembrie 9, 2014 Re: Cost intretinere Disco 2/3 E doar o opinie liber exprimata si nu as vrea sa fiu inteles gresit dar dupa parerea mea cine isi ia o masina de 2 tone cu tractiune interala si aerodinamica unei caramizi si vrea sa mearga silentios la 140km/h e putin avariat la mansarda:uameni NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate