gamis Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 (editat) Salut ! Pe ,,le patrol gr. net " am vazut bara de directie ( nu de conexiune) modificata si adaptate capete de bara reglabile. Din cauza jocului la capetele de bara originale si inaltand suspensia cu 5 cm (volanul nu mai sta drept , bara trebuie lungita) m-am gandit sa realizez modificarea. Daca a facut careva adaptarea m-ar interesa de la ce model de masina potrivesc capetele de bara ( filet exterior brat capat de bara si con). Editat Noiembrie 2, 2014 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: Capete de bara reglabiley 60 Capete de bara de conexiune ( cea din spatele puntii ) de la aceasi punte , de preferat varianta cu filet M18 x1,5 sau M20x1,5 . Singura restrictie e la con , difera cateva grade per 1/2 din unghi . Sunt si capete fara caje din mase plastice , doar pe semisfere integral metalice presate de un arc , gresabile . Bara in sine e usor de facut , trebuie doar ceva atentie si un strung ceva mai lung ... si , bineinteles un metru de OL52 . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 la bara de conexiune (din spatele puntii) am schimbat capetele de bara si este ok. Bara din fata puntii cea care transmite miscarea de la caseta la roata din dreapta are joc in capetele de bara si este si scurta dupa ce am liftat suspensia cu 5cm(nu sta volanul drept). La aceasta apetele de bara sunt sudate si m-ar interesa sa le fac reglabile, pentru a putea sa lungesc bara cat si pentru a schimba capetele care sunt mult mai ieftine decat intreaga bara. De la ce model de masina potrivesc conurile, ca la filete se pot adapta ? Cine a mai facut si ce a folosit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 De la... Nissan Patrol! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 In general apreciez umorul dar acum ai dat cu stangu in dreptu, :uameni Eu am intrebat foarte serios si cine poate la fel de serios sa raspunda, sa o faca daca stie, daca are glume in program sa le pastreze:hm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Prietene, Eu nu fac misto de tine ...tot serios ti-am raspuns! :uameni consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 (editat) Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 la bara de conexiune (din spatele puntii) am schimbat capetele de bara si este ok. Bara din fata puntii cea care transmite miscarea de la caseta la roata din dreapta are joc in capetele de bara si este si scurta dupa ce am liftat suspensia cu 5cm(nu sta volanul drept). La aceasta apetele de bara sunt sudate si m-ar interesa sa le fac reglabile, pentru a putea sa lungesc bara cat si pentru a schimba capetele care sunt mult mai ieftine decat intreaga bara. De la ce model de masina potrivesc conurile, ca la filete se pot adapta ? Cine a mai facut si ce a folosit? Conul la patrol e de 16 , orice pivot cu acest con merge !! Mergi la primul magazin de piese si cere-le capat de bara cu con de 16 , filetul nu te intereseaza pt ca iti confectionezi de la 0 bara , dar sa o poti regla cat mai usor , cere un cap de bara cu filet pe stanga si celalalt capat de bara cu filet pe dreapta , ii faci contra piulite si ai super bara ! Editat Noiembrie 2, 2014 de Max tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Noiembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Multumesc pentru informatie, e foarte utila. Intrebam de un anumit model de masina pentru ca era mai usor de cerut la magazin,[. Am sa fac exact cum ai spus! Merci !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 2, 2014 Partajează Postat Noiembrie 2, 2014 (editat) Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Inca o data ... folosesti capete de bara de conexiune pebtru bara de diorectie . Mai exact , capete de bara cu tija filetata M18 sau M20 . La puntea de Y60 conul de la bara de directie e acelasi cu conul de la bara de conexiune ( diferit de conul de Y61 etc ... nu merge orice con de 16 , sunt diferente de unghi ) . Pe mine m-a incantat printre altele capul de bara de la Jakoparts ... J 4831010 . Dar atentie , trebuie sa cauti o echivalenta specifica pentru Y60 . Orice vanzator de piese cu un program in fata iti va oferi cateva optiuni - Jakoparts , Yamato , etc ...dar trebuie sa fie DE BARA DE CONEXIUNE MICA CU CAPETE CU TIJA FILETATA ( M 18X1,5 ...M 20X1,5 ) , NU BARA DE CONEXIUNE MARE CU CAPETE CU FILET M30x1,5 . Ca sa scurtam povestea , tu acum vrei sa faci o bara cu capete care se pot inlocui , identic cu bara de conexiune - adica o bara de conexiune mai scurta dar care va fi montata ca bara de directie si care va trebui sa fie mai lunga decat cea stock de 1123 mm . Cat de lunga va trebui sa masori cu atentie la masina in cauza .... Editat Noiembrie 2, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Noiembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Multumesc Cos ! Ca intotdeauna documentat, serios si la subiect. Am priceput cum e cu capetele de bara si cum sa le caut. Bara o vi realiza cu repere detaliate pe saitul Francez. Lungimea o voi determina in functie de necesitati, tinand seama de liftarea suspensiei cu 5cm si masurand cat mai exact distanta dintre centru gaurii levierului de la caseta de directie si centru gaurii de la levierul fuzerei din dreapta cu masina stand pe roti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Cata vreme e reglabila iti poti lasa o marja de reglaj ( poate mai adaugi un colacel sub arc , poate se mai lasa suspensia ) . Dimensiunile de pe forumul francez nu te ajuta foarte mult in practica , mai mult informativ , cata vreme poti avea ceva diferente in cazul tau ( capete diferite , liftare diferita etc ... ) . dar masoara cu atentie , eventual poti improviza temporar o bara reglabila dintr-o teava , un capat de tija filetata si doua suruburi M14 , cu care obtii lungimea necesara verificata si practic . Sau cel putin eu asa am facut ... desi cazul meu fuse ceva mai complicat la timpul lui . Daca cumva te ajuta arunca un ochi la ultimul meu topic de la vanzari , ai acolo o poza cu o bara asemanatoare . Am preferat s-o fac din bara plina pentru ca am zapacit prea multe bare din teava , inclusiv cele facute din bara de conexiune scurtata ( varianta de bara de conexiune mica , nu tzavoiul ala de sonda cu capete mari ) . Contrar unor pareri care ar zice ca piesele de directie sunt dintr-un aliaj megarezistent ... nu sunt , barele sunt din teava relativ moale si ductila bun sudabila , pivotii sunt de taria 8.8 ... ceva mai rasarite sunt capetele , probabil pentru ca sunt forjate in matrita si s-a pastrat fibrajul materialului si piesele forjate in matrita sunt in mod natural durificate prin insusi compactarea de la forjarea inchisa . Editat Noiembrie 3, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gamis Postat Noiembrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Buna Cos! Modificrea de pe saitul Francez am retinut-o mai mult pentru idea in sine. Ceea ce spui tu este foarte adevarat si as vrea sa-ti dai o parere. Cum ar fi din bara plina, iar pe capete as fileta-o pentru a putea pune capete de la bara de conexiune, identice cu cele din spatele puntii(cele cu filetul in interior ce se blocheaza prin strangerea pe filetul barii )? Ar fi prea grea , prea supradimensionata, urata ? Bara de directie care e acum pe masina cea originala la virare maxima flambeaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Re: Capete de bara reglabile Patrol y60 Cum ziceam baga un ochi la 'vand diverse' , poza din postul nr 16 , langa dropboxuri e exact ce intrebi daca ce si cum . Nu stiu daca e bine la modul absolut , dar pana acum n-am primit nici o veste de parere de rau ... probabil sunt probleme doar daca te proptesti serios in ea pe ceva bolovan/buturuga . Ultimul Patrol echipat e un LWB 4.2 benzinar dotat serios cu toate potcoavele din fierarie ... e o bestie . In aceasi idee , chiar daca ai avea o bara de 70 mm grosime si te urci pe ea cu masina pe o buturuga tot se strica ceva deci .... ... aaa ... ajungem si la bara ta stock care flambeaza - bara ta de usor curba si d-asta flambeaza , o bara dreapta nu flambeaza in exploatare , caseta de directie pur si simplu intra in limitare de presiune , se ajunge la efortul maxim pe care-l poate produce muschii tai de la volan impreuna cu pompa servo si atat ... dar nu stramba bara daca bara e dreapta . Ca sa flambeze e suficienta o abatere de coaxialitate de cativa milimetri ( adica putin peste grosimea de perete de teava din care e bara ) ... mai putin e neglijabil , mai mult e riscant ca se poate arcui la orice efort mai serios spre partea dreapta . Editat Noiembrie 4, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate