matteo_tgv Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 V-ati intrebat vreodata de ce se tot rupe manerul ala sau de ce multe masini il au rupt? Exista 2 raspunsuri interdependente: 1. Manerul de la usa spate este mai moale si nu duce mereu mana unui om hotarat, grabit sau enervat de faptul ca usa nu se deschide. 2. Pana nu citesti manualul masinii sau nu-ti zice cineva, nu te prinzi. Eu credeam ca are masina vreo defectiune la inchiderea centralizata si, abia dupa ce am citit manualul, m-am prins ca nu e asa: o chestie pe care nu am mai intalnit-o la alte masini este aceea ca, pentru a debloca TOATE usile masinii, este necesar sa actionezi cheia de la usa soferului sau comutatorul de inchidere centralizata de pe usa soferului DE DOUA ORI. La prima actionare deblochezi doar usa soferului si abia la a doua actionare deblochezi TOATE usile. Adica: dai o data spre inapoi, deblochezi la sofer; eliberezi butonul/cheia pt o secunda si apoi mai dai o data tot spre inapoi si deblochezi tot. In felul asta nu va mai trage nimeni degeaba de manerul ala mai moale de la usa spate. Manerul acela se gaseste pe Okazii si pe OLX cu 130 lei. Il gasesti cu 95 lei la http://www.autoscanu.ro sau, daca ai rabdare sa-l astepti cateva zile in plus, cum am avut si eu, il iei cu 50 de lei de aici: http://www.ebay.co.uk/itm/SUZUKI-GRAND-VITARA-98-05-TAILGATE-OUTER-REAR-D-HANDLE-/180371212914?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item29fef64a72 Dezmembratorii autohtoni il vand cu 150-200 lei... Asta fuse si se duse :) Cele bune, Matteo Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgialexbogdan Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului da, tocmai s-a rupt...iar ,:grin:ca cel vechi a crapat la ger, asa ca o sa iau altul nou... e in jur de 90 lei...dar asta e ..am vazut multe gv -uri cu manerul rupt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului confirm si eu l-am mostenit rupt l-am luat cu 130 +taxe postale confirm si cele spuse de matteo! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Ianuarie 11, 2017 Partajează Postat Ianuarie 11, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Asa am cumparat-o si eu pe a mea, cu manerul rupt. Dupa o cautare pe net locala si una pe la distribuitorii de piese am aflat urmatoarele: Pe net (olx, okazii s.a.m.d.) de la 100 lei in sus, pe Intercars pret de achizitie revanzator... 28lei cu tot cu tva. Asa cum am un amic bun sef la un service care imi furnizeaza piesele fara adaos, m-a costat manerul ....28lei. F.tui bisnitareala romaneasca sa-i f.t ... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului F.tui bisnitareala romaneasca sa-i f.t ... Off-topic: Si cum ai vrea sa traiasca si ei, daca ti-ar vinde tie manerul cu 28 ron? :grin: ( ironic fiind ) On-topic: Pentru inchidere centralizata after market montata pe masina la fel se comporta. Identificati cel mai usor firele care merg la butonul din portiera si le regasiti la piciorul stanga sofer si va intepati acolo. Asemenea pentru semnalizari. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Ianuarie 12, 2017 Partajează Postat Ianuarie 12, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Solutie provizorie, mai putin estetica, dar mai ieftina si...definitiva. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretender Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului A iesit bine. E provizorie sau definitiva pana la urma? :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului A iesit bine. E provizorie sau definitiva pana la urma? :wink: Potrivit principiului: "solutiile provizorii sunt cele mai durabile"! Am pus-o de aproape 2 ani. Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Poate sa ma ajute cineva cu un sfat legat de cum se scoate panoul usii spate pentru schimbarea manerului ? L-am studiat un pic si nu are decat un surub la manerul deschiderii din interior si mi-e frica sa nu stric ceva tragand de el. Tot asa am un zgomot foarte enervant in panoul lateral din stanga banchetei spate si nu stiu cum se scoate . As vrea sa mai "bijuteresc" si singur pe la ea caci am fost la service sa schimb farurile si m-au racorit de 170 de lei :fr2 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Inseamna ca la schimbarea becurilor de pozitie o să-ți ceara iar 170lei... Mie mi-a luat 10 min sa înlocuiesc becurile de pozitie. In legatura cu panoul spate, incepi sa tragi cu incredere din partea de jos, din aproape in aproape pana scoti panoul. Editat Februarie 9, 2017 de yknot 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Inseamna ca la schimbarea becurilor de pozitie o să-ți ceara iar 170lei... Mie mi-a luat 10 min sa înlocuiesc becurile de pozitie. In legatura cu panoul spate, incepi sa tragi cu incredere din partea de jos, din aproape in aproape pana scoti panoul. Multumesc de sfat ! Eram programat la RAR si avusesem o inmormantare in familie asa ca n-am avut timp sa studiez eu cum se schimba (farurile , nu becurile!!! - masina cu volan pe dreapta .... daca intelegi...) si mai trebuia sa merg si 150 km asa ca am fost nevoit sa apelez la "profesionisti" ca nu aveam timp de experimente ..... nereusite...... Panoul lateral se scoate pe acelasi principiu cu trasul incet sau are alte chichite ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Poate nu ai inteles de la inceput, inlocuirea becurilor de pozitie se face cu demontarea farului... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Poate nu ai inteles de la inceput, inlocuirea becurilor de pozitie se face cu demontarea farului... Aaaaa , da ? Nu stiam . Oricum am facut ochii mari , am bagat la cap si a doua oara nu ma mai prind pe la ei . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului @johnnydanut Ce are comun manerul de usa cu calatoriile, inmormantarile, sau farurile tale? Deschide un topic cu "masina mea XXX" si ridici acolo, fara multa vorbarie, problemele care te dor. Daca crezi ca problema ta e de interes general, formuleaz-o ca atare, concis, intr-un topic separat, dupa ce te-ai asigurat ca nu a mai fost ridicata. Altminteri va fi f greu, pt oricine, sa gaseasca in maldarul de balast, o anumita informatie. Editat Februarie 10, 2017 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului @johnnydanut Ce are comun manerul de usa cu calatoriile, inmormantarile, sau farurile tale? Deschide un topic cu "masina mea XXX" si ridici acolo, fara multa vorbarie, problemele care te dor. Daca crezi ca problema ta e de interes general, formuleaz-o ca atare, concis, intr-un topic separat, dupa ce te-ai asigurat ca nu a mai fost ridicata. Altminteri va fi f greu, pt oricine, sa gaseasca in maldarul de balast, o anumita informatie. Eu am incercat sa expun mai pe larg problema mea cu gandul ca poate asa ma intelege si ajuta cineva. Nici macar nu-i un forum asa stufos ca sa zici ca era o mare tragedie cu doua randuri de offtopic al meu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipxlz Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Poate sa ma ajute cineva cu un sfat legat de cum se scoate panoul usii spate pentru schimbarea manerului ? L-am studiat un pic si nu are decat un surub la manerul deschiderii din interior si mi-e frica sa nu stric ceva tragand de el. Tot asa am un zgomot foarte enervant in panoul lateral din stanga banchetei spate si nu stiu cum se scoate . As vrea sa mai "bijuteresc" si singur pe la ea caci am fost la service sa schimb farurile si m-au racorit de 170 de lei :fr2 . Vezi aici: http://www.suzuki-forums.com/2g-1999-2005-vitara-grand-vitara/39242-installing-back-door-handle.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
johnnydanut Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului Vezi aici: http://www.suzuki-forums.com/2g-1999-2005-vitara-grand-vitara/39242-installing-back-door-handle.html Multumesc pentru link ! Schimbasem manerul deja insa uitandu-ma pe acel topic am vazut ca am facut aceeasi greseala cu ruptul piciorusului de la manerul interior. Nu prea-mi place ca intr-o parte sta cam cracanat si nu se strange suficient cu clipsul ca sa stea lipit de usa. Legat de zgomotul din panoul stanga , l-am dat jos si pe ala si am constatat ca rola centurii de siguranta are un pic de joc in ax si la trepidatii se transmite prin caroserie, amplificandu-se. N-am umblat deloc la ea intrucat nu vreau sa o stric si apoi in caz se accident sa fie inutila. Poate voi cumpara alta de la dezmembrari . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
golfix Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Re: Boala generala la Grand Vitara din prima generatie (1998-2005): ruperea manerului de la usa portbagajului La mine usa din stanga se incuie dar nu se mai descuie , la fel si cea de la portbagaj timp in care cea din dreapta se descuie doar ea fara sa le actioneze si pe celelalte .Care ar pute fi problema ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate