Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Niste pareri/merita?

StoneCold

Postări Recomandate

Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Niste pareri/merita?

depinde ce vrei sa faci cu masina .... off road ?

asa la o prima privire pe masina se vad anii .... asta insemana ca o sa ajungi scurt cu ea la 10k EUR doar printr-o revizie generala + tablarie (7k achizitie + transport + revizie); daca vrei sa o cumperi ptr off road la banii astia (10k) iti gasesti masini cu mult mai capabile

daca pe de alta parte vrei o masina "impozanta" pe sosea nu cred ca -i alegerea cea mai buna !

despre axele alea - Marmaris portal axles - eu nu am auzit !

Link spre comentariu

depinde ce vrei sa faci cu masina .... off road ?

asa la o prima privire pe masina se vad anii .... asta insemana ca o sa ajungi scurt cu ea la 10k EUR doar printr-o revizie generala + tablarie (7k achizitie + transport + revizie); daca vrei sa o cumperi ptr off road la banii astia (10k) iti gasesti masini cu mult mai capabile

daca pe de alta parte vrei o masina "impozanta" pe sosea nu cred ca -i alegerea cea mai buna !

despre axele alea - Marmaris portal axles - eu nu am auzit !

Mi se pare o masina buna la noroiala si apa mare.Pentru penti si drumuri de padure nici vorba.Are rotile mari si blocabil fata-spate,asta trebuie sa insemne ceva...?

Viata-i mai interesanta cand toti merg intr-o directie,iar tu in contasens... :j :ypu:dr2
Link spre comentariu

ma repet, ca pret versus ce cumperi merita ?

merita sa iesi cu masina asta la 10.000 EUR asa cum este fara modificari substantiale ?

daca vrei o masina de off road/noroiala dpmdv clar nu merita la banii astia !

daca vrei o masina impozanta pt drum (mare, toata lumea sa se uite dupa ea dar total nepractica) .... sky's the limit !!!!!

vezi ca era undeva de vanzare un Patrol cu roti de 52 !

Link spre comentariu

Per total nu știu ce zic. Nu știu dacă ai putea sa o folosești mașina asta pe strada. In majoritatea cazurilor trebuie sa Bati ceva asfalt sa ajungi la pădure. Mersul pe asemenea roti se poate înscrie undeva pe scala între aventura si inconstienta. Ți-aș recomanda sa cauți o mașina similară dar stock pe care sa o modifici tu după necesitați așa cum dorești.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ce e mare nu e intotdeauna bun,nu-i asa?Dar totusi ma gandeam la blocantul fata-spate si la puntile modificate.That's the point.Dar cred ca totusi ceva mai mic e mai bun.Ceva mic cu motor mare si roti potrivite,cu un kit de inaltare potrivit.Totusi ramanem la toyota :))

Link spre comentariu

Daca e despre dat pareri, ma bag, sunt tare la dat pareri :old

Cum zice colegul de forum si hobby, foarte corect, depinde ce vrei sa faci cu ea :P

Am vazut pe youtube ca americanii practica un sport la care se preteaza roti mari si motoare gigantice (sau era invers, roti gigantice si motoare mari?). Ei se aduna cu cele mai grotesti masinarii si pretind ca fac offroad - la ei e un soi de drag race prin noroi sau prin baltoace care ar acoperi un samurai cu totul. Fara intentia sa descalific genul asta de activitati sau sporturi, la noi nu se prea practica, nu cred ca ti-ai gasi cu usurinta un grup cu care sa te distrezi in felul asta.

Stiu ca ai deja cateva masini, dar imi expun punctul de vedere aici, nu o lua personal, o zic in ideea in care nu ai mentionat de ce ti-ar trebui asa ceva, si la o prima vedere mi s-a parut chiar o intrebare/postare de noob - din nou te rog sa nu te ofensezi :)

In general offroadul prezinta si elementul de excursie, si daca esti din BN, cred ca stii deja ce are de oferit tara asta, chiar daca e sa faci o plimbare cativa KM in afara orasului. Frecvent imi scot cainele la cativa KM de alergat intr-o padure care incepe chiar la limita orasului Targu Mures, unde am chiar si eu cateva provocari din punct de vedere al sportului de a conduce offroad - noroaie sau balti permanente (sunt acolo tot anul) in anumite locuri, gropi, hartoape, santuri, trasee stramtorate printre copaci, rute alternative, inclinatii, ideal pentru un Samurai (am reusit chiar sa-mi rup o foaie de arc acum vreo luna), si tot ce trebuie pentru o iesire mica de o ora-doua, cu scopul de a plimba cainele meu extrem de energic (chiar mi-am facut pofta acum). Insa chiar daca e o padure destul de aerisita, in sensul ca nu e foarte deasa, chiar daca am parcurs-o dintr-un capat in altul cu al meu iubit Ford Fiesta (doar pentru ca stiam ca poate, si poate), as putea sustine ca Forduletul meu de oras, in egala masura cu monstruletul tau din poza, NU sunt potrivite pentru genul asta de activitati:

- Ford Fiesta e o masina de strada. Si de acum nu mai discutam despre masini de strada.

- dihania aia de patrol, nu ca nu mi-ar place, nu face o combinatie fericita cu modificarile extreme intr-un mediu de padure, sau intr-un context de plimbare sau excursie.

E o masina care s-ar putea sa te coste intr-adevar nejustificat de mult, daca intentionezi sa o folosesti intr-un mediu agricol, gen arat campul sau dus laturi la porci, valabil si pentru contextul de plimbari, excursii, explorare, caz in care devine si prea putin practica si incomoda, chiar. Si scumpa. Daca tot zice ca e "perfectly road-legal", nu inseamna ca e si practicabila pe drum - nu stiu cum ai putea sa treci de cei de la RAR la identificarea vizuala fara mita. Exista un motiv foarte bun pentru care la noi nu vezi asa masini circuland pe asfalt, si se numeste RAR. Altfel, sunt sigur ca s-ar mai incumeta cate unu-altu sa mearga la servici cu ea.

A, si apropo de indeplinit treburile zilnice prin oras cu masina 4x4, am constatat ca inlocuindu-mi simexurile mari cu cealalta garnitura de roti - tot de teren, dar mai mici si putin mai potrivite chiar si pe asfalt - am un consum la samurai (carburator de dacia), care in oras e asemanator cu cel al Fordului 2007 cu motor 1.3 (despre care am zis ca nu mai vorbim), asa ca in ultima vreme ma cam duc cu samuraiul pe oriunde vreau, ba chiar mi-am facut rovinieta pe un an, ca sa fie treaba sigura.

Asa, dupa ce am vorbit putin despre scopurile in care imi folosesc eu masina 4x4, si cum a ajuns sa-mi inlocuiasca de multe ori masina de oras (pe care a si preluat-o tatal meu spre uz zilnic), ar mai trebui sa mentionez ca pretul de achizitie al samuraiului meu, cu dotari care consta in troliu, rollcage-uri, si cele doua randuri de roti de teren mentionate, a fost 3350 euro (cu taxa nerecuperata), suma care a ajuns pe la 3500 dupa inmatriculare, si probabil pe la 4300 dupa un rand de reparatii si reconditionari... Nu stiu daca e mult sau putin, dar pot sa zic cu mana pe inima ca imi place ca dupamasa-seara, cand stiu ca nu mai am treaba si nu mai am de condus, sa beau o bere in masina si sa mai strang cate un surub, sau sa mai fac cate o mica modificare sau adaugire estetica sau functionala :P

Eu pot sa zic ca-mi merita sa am masina asta, si te las pe tine sa decizi in ce parametri vrei daca ti-ar merita hardughia despre care intrebi, sau daca ti-ai blestema zilele atunci cand ai sa decizi ca poate ar fi mai bine sa ii faci un tuning mai spre stock si ai sa afli cat te costa puntile originale si un rand de roti potrivite ei :)

Multumesc ca mi-ai citit compunerea, nu am nimic impotriva offroadului extrem, insa poti - daca vrei - sa o consideri un manifest impotriva inutilului extrem :)

Editat de Doco
Link spre comentariu

Hai Doco ,ca esti tare :)) Cam ai dreptate in tot ce ai spus,nu ma simt ofensat nici pe departe,toti suntem aici sa ne dam cu parerea,sa dam un sfat,sa primim unul,sa ajutam.Mie imi face placere cand aud pareri/sfaturi de la oameni ''patiti'' sa zic asa...P.S. intotdeauna am avut o pasiune pentru:''roti mari''(nu conteaza ca masina de offroad sau Beemer),''suspensie supraponderala'':)) si ''Gigantisme''(motoare >3000) :))) Cam asa ceva vreau sa zic.Multumesc baietilor implicati,care vor sa ajute cu cate ceva...o vorba,un sfat...stima

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare