BigDude Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Ieri am ajuns la capatul rabdarilor cu motorul de pe hodoroaga.. Dupa ce ca e mic, ingrozitor de puturos si lenes, in marile calduri ce si-au facut prezenta in Capitala, a dat sa fiarba. E drept, indicatorul apei mai avea cursa de 15% pana la rosu, dar chiar si asa, se simtea un miros de "incins", pentru ca baba si-a sarbatorit buletinul anu' asta. APROPOS: Cei ce-au fost la Baia-Mare anul trecut isi aduc aminte ca din cârdul de 30-40 masini, de la o singura statie s-a auzit: bai, imi fierbe motoru' :ang Deasemenea, e excelenta senzatia cand ti se spune "merg eu in spatele tau sa nu ramai in urma, sa te ratacesti.. :hw ".. :ha: Incepand cu toamna asta am sa va prezint in premiera proiectul Hodoroaga, care deocamdata se afla in versiunea beta (testare, idei, prospectare piata, estimare costuri). Se va lucra intensiv la partea estetica, pentru ca din punct de vedere mecanic e super ok, desi a fost extrem de abuzata.. cu un minim de mantenanta. Insa in detaliile acestea voi intra pe parcursul desfasurarii acestui proiect. offtopic: tot din acest motiv am deschis si thread-ul kelfos sau vactan /offtopic. Revenind la problema cea mai arzatoare: Efectiv m-am saturat de motorul prezent, un "diesel rar" cum l-a numit maestrul Luigi. Este un Diesel cu aspiratie normala, ce dezvolta (la poarta uzinei) 59 kw. Imaginati-va ca un motor de 59kw sa "impinga" tabla si fier in masa totala de 1.6 tone = dezastru. Sunt primul care pleaca, si ultimul care ajunge. Iar ca sa ating 80 km/h imi trebuie mai bine de un kilometru linistit. Este foarte fiabil, este adevartat, dar fiabil si ineficient nu cred ca e o solutie. Resursele pentru acest motor sunt extrem de putine, pentru ca nu reusesc sa gasesc mare lucru pe forumuri de specialitate, pe google, yahoo.. ebay.. etc. Stiu decat ca motorizarea asta a mai fost folosita pe o cascaraveta de carat marfa "Nissan Cabstar" (ca-n poza) - cu alte cuvinte, nici macar un amarat de filtru k&n nu gasesc. Acestea fiind spuse cred am doua alternative: 1 - Transplant de motor (cea mai potrivita in opinia mea) 2 - Resuscitare prezentul motor (Admisie mai generoasa, evacuare si mai generoasa.. ) As vrea sa va cer opinia referitor la aceasta problema, pentru ca inainte de coafarea estetica propriu-zisa, trebuie sa rezolv problema asta. Orice sugestie este bine venita, si orice idee care sau opinie e mai buna decat nimic. :h5 Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 Este un Diesel cu aspiratie normala, ce dezvolta (la poarta uzinei) 59 kw. Imaginati-va ca un motor de 59kw sa "impinga" tabla si fier in masa totala de 1.6 tone = dezastru. Sunt primul care pleaca, si ultimul care ajunge. Iar ca sa ating 80 km/h imi trebuie mai bine de un kilometru linistit. Este foarte fiabil, este adevartat, dar fiabil si ineficient nu cred ca e o solutie. Vreau sa te consolez. Eu beneficiez de minunatele servicii ale unui disel aspirat, de 3119 cmc si 50KW, ce pune in miscare tabla si fier de aproape 2 tone. Astfel incat solutia problemei tale este sa vin si eu la iesirile la care vii tu, si astfel nu vei mai fi ultimul! Top speed 80 km/h in conditiile in care la blana si forja maxima merge un 90, dar chinuit in draci de urla din toti rarunchii. Ce zici, e buna solutia mea? Filtru K&N _specific_ pentru motorul tau nu cred ca iti trebuie. Cauta unul pt un nissan de 3 litri si iti va fi de ajuns. Cu adaptarile de rigoare. Evacuare mai mare nu stiu daca ajuta enorm - e turbo al tau sau nu? In titlul topicului spui TD, in text spui aspirat... daca e turbo nu e prea recomandata evacuare mai mare, ca sa nu derutezi prea tare turbina. Modificarile serioase sunt in motor, si aici e mai complicat si costisitor. Ce am facut eu la motorache al meu? Schimbat pompa de injectie, pus pe banc injectoarele si urmeaza filtrul de aer. Pot spune ca simt o diferenta, insa la cuplu, nu la CP. Viteza a scazut chiar, insa trage mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BigDude Postat August 8, 2008 Autor Partajează Postat August 8, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 :F ne batem in motoare puturoase? :grin: Aspiratie normala.. denumirea TD2.5 este data asa pentru ca probabil suna bine. Nici urma de turbo.. si aici vine intrebarea: Ce modificari as putea face pentru un cuplu ceva mai rezonabil, asta in cazul in care optez pentru pastrarea actualului motor.. Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 Pai sa ii pui Turbo. Insa nu este chiar asa de simplu dar nici imposibil. Cred ca e mai simplu sa ii pui alt motor mai puternic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BigDude Postat August 8, 2008 Autor Partajează Postat August 8, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 Variata cu turbina mi-a mai fost sugerata de cineva, insa stiu ca trebuiesc facute modificari importante. Adding a turbo to your diesel engine increases the amount of air delivered. By increasing the volume of air in the engine, more oxygen is available to complete the combustion process, which increases horsepower and can also decrease exhaust emissions. In fact substantial gains of up to 35% can be made by adding a turbo kit. In addition to adding a turbo kit, fitting a larger exhaust can help discharge exhaust gases faster, and allow the turbo to boost up quicker. ... dar cum intotdeauna exista un dar... Particular attention should be paid to fuelling. More air requires more fuel or you risk the danger of burning too lean. You also want to avoid overfuelling when the boost from the turbo drops as this can destroy the engine. On most turbo applications it is not likely that the cars existing fuel delivery system will be able to deliver sufficient fuel so you will need to uprate the fuel pressure with a new pump and fuel pressure regulator, the injectors will also need uprating. Cu alte cuvinte, daca probabil as incerca sa iau turbina de pe fratele mai mare al actualului meu motor, si anume TD27 (poreclit astmaticul).. trebuie si pompa de motorina, injectoare.. etc. Plus ca nu stiu pe nimeni care s-ar lega la cap cu o astfel de operaÅ£iune.. Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 kitul turbo pe un moto aspirat e un compromis, nu va da niciodata power asemenea unui turbo de fabrica , si pt asta va aduc cateva argumente: 1. la mot turbo pistoanele difera fata de cele non turbo. asta pt ca raportul de comprimare e MAI SCAZUT la turbo. De ce? Pt ca Turbo are nevoie de camera de ardere mai mare pt a primi mai mult aer si mai multa motorina ........... pt a genera o explozie mai mare. De aceea mot turbo sunt mult mai lenese pe segmentul de turatie 600-1800 rpm , ele lucrand ineficient pana intra turbina in presiune 2. presiunea de injectie a motorinei in piston este mai mare la turbo, deci trebuie alt taraj al injectoarelor 3. la Turbo debitul de motorina variaza cu presiunea generata de turbina , deci trebuie sch pomp de injectie cu una cu acuator de debit, sau supradebitata pompa existenta, dar pe regimul 600-2200 va scate muuuuult fum , amestecul fiind ok dupa aceasta turatie. 4. mot turbo evacueaza mai multa caldura, trebuie radiator marit + instalare de racior de ulei de motor 5. un intercooler ar fi recomandat 6. la turbo diam supapelor e mai mare, atat la taler cat si la coada. La Nissan , tijele de supape sunt goale si in interior si au amoniac pt a transfera caldura din taler spre coada si ghiduri. 7. axele cu came difera, timmingul fiind altul toate aceste observatii au fost facute dupa studierea motorului RD28 si RD28T ( patrol Y60) si TD27 si TD27Ti Terrano I si II Nu-i cam mare bataia de cap? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 Ia-ti Suzuki. :ha: :twisted: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 E prea mica pentru un sofer atat de mare parerea mea este sa schimbi motorul cu totu ,dupa antevorbitorii mei cred ca asta este solutia optima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BigDude Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 @Maestru' Luigi Ai pus punctul pe "i" domnule, ca de obicei. Clar, concis si foarte argumentat (mult prea argumentat pentru cunostintele mele dealtfel..). Deci "adaugarea" unei turbine pe motor non-turbo pica din start.. nu-mi ramane decat sa intreb daca exista posibilitatea unui "transplant".. adica extirparea prezentului motor de drujba si inlocuirea lui cu astmaticul de care vorbeam anterior (TD27).. @redscarlet Sa-mi iau un samurai eventual si sa-l rog pe max sa fie copilotul meu, nu? :roll: Pai in cazul asta, o sa fie nevoie sa ma troliez de 13 ori pe asfalt (mai ales la plecarile de la semafor) pana ajung la piata sa-mi iau doua paini.. aventura non-stop, eh? :ha: @gepetto Exact asta mi-a mai ramas.. sa vedem ce spune don' Luigi, daca se pupa motorul ala de 2.7 cu prezenta transmisie .. etc.. sau daca nici operatiunea asta nu e asa de simpla precum pare! Multumesc tuturor pentru sfaturi pana acum! :P Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Re: Motorul PUTUROS de Nissan TD25 poti baga un TD 2,7 Ti, de 125CP, sau un V8 de 3000cmc ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate