Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot in cutie/diferential

ap3bogdan

Postări Recomandate

Salutare, de curand am intrat in posesia unui Discovery 1 destul de frumos. Am inceput sa ii elimin din probleme schimbandu-i crucile cardanice, pivoti, uleiuri, filtre etec etc. Dupa acest moment am iesit in teren, merge impecabil, incomparabil, eu avand vitara inainte :) no offense:P

Astazi am auzit un sunet ciudat, carait in zona cutiei care se manifesta doar cand masina merge la relanti. Atunci se aude cel mai tare. Cand masina este in forta nu se mai aude. deasemenea nu se mai aude nici atunci cand calc ambreajul (cel putin la inceput). Oricum intra greu si in vitza 3 si 4. oare ce sa fie? Rog un cunoscator adevarat de discovery sa ma ajute cu problema asta.

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Zgomot in cutie/diferential

din ce an e masina...asta ca sa stim daca are cutie R380 sau LT77, dupa aia vorbim, ca presimt ca e R380 si atunci stiu multe:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

In primul rand si urgent schimba uleiul in cutie gasesti, la magazinul specializat online din Bucuresti, ia 3 litri de STC9158(au pe stoc) la schimb ai nevoie de 2.3l, nu te speria ca-i scump ca asta e foarte important pentru cutiile astea ca nu stii ce ulei e in ea si asa de sensibile sunt la catlitatea uleiului ca uleiul nepotrivit o poate efectiv strica

citeste aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover si descarca un RAVE pentru D1(disc 3) ca acolo e procedura dar pana atunci comanda tot la magazinul online sau de unde vrei tu piesele nr 7, 9, 11, 12 din likul asta http://www.allbrit.de/UNI.cfm?PAGE=803666&SPRACHE=EN

astia ar fi primii pasi fara sa dai cutia jos daca si dupa aia mai face figuri vorbim atunci ca s-ar putea sa trebuiasca umblat la sincroane. Bafta

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Daca uruie in mers este inceputul sfarsitului. Nu se stie cat mai tine, dar sigur se va strica. Orice se poate cumpara separat pentru cutia manuala, dar nu poti sa stii decat dupa ce o desfaci.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

R 380 e o cutie foarte fiabila daca este exploatata corect si-i dai ce-i trebuie! Este foarte pretentioasa la uleiul folosit insa! Uleiul recomandat este Texaco MTF 94 (codul LR il gasesti in postul lui Ferry)! Aceasta cutie are sistem de ungere sub presiune, astfel incat utilizarea unui ulei cu vascozitatea necorespunzatoare duce la probleme bazate pe deficientele de ungere! Daca zgomotul e destul de puternic s-ar putea sa nu scapi fara demontarea cutiei! Asa cum ti s-a recomandat deja, neintarziat da uleiul jos intr-un vas curat si analizeaza-l atent! Daca este contaminat masiv cu particule (metalice sau de bronz) nu-i bine! Baga degetul apoi (pe gaura busonului de golire) si vezi daca ai depuneri pe fundul cutiei. Curata bine acele depuneri (cat poti de bine, stiu ca pozitia e aiurea), pune busonul, pune apoi la nivel ATF Dextron III (ulei de cutie automata, este cel mai apropiat de specificatiile uleiului original) si fa o proba. Daca cutia se comporta normal (nu mai are zgomote si schimba usor in toate treptele), ai scapat ieftin, comanda uleiul care trebuie, pune-l in cutie si drum bun. Daca zgomotele persista, trebuie data jos si reparata! Succes! :wink:

Link spre comentariu

DEZASTRU, am dat jos si vreo 2,3 pinioane sunt ciobite din reductor. Trebuie sa fac o identificare pe coduri si sa vad cum scap mai ieftin. As cumpara si un reductor second dar ma tem sa nu patesc la fel. Cine are preturile cele mai bune pt Land Rover de la noi din tara? sau stie cineva niste dezmembrari serioase?

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

M-am uitat toata seara si par ok cei de la Ashcroft. Trebuie sa identific putin cutia si transferul pt ca nu sunt lamurit 100 %. totusi cred ca sunt r380 si lt230. raman recunoscator daca ma ajutati putin. ms

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

parca faza cu R380 o clarificasem deja si da, cutia de transfer e LT230

Link spre comentariu

pentru astea amandoua gasesti la magazine online toate piesele de schimb de care e nevoie

Link spre comentariu

Pe partea dreapta a cutiilor (si a masinii ) ai seriile stantate...le trimiti celor de la Ashcroft si stiu ei ce sa-ti trimita.

Dupa parerea mea nu merita sa o repari,cu piese+manopera iesi mai scump decat sa o iei de la ei cu garantie si facuta bine.

La transfer sa-i pui hd cross pin si upgrade-ul rulmentilor de iesire.Eu asa voi face in viitorul apropiat.

Cutia e 495 gpb (+garantie 350) si transferul 490 cu rapoarte de Def si hd cross pin (150 lire garantia) - garantiile se returneaza cand ajung la ei piesele vechi.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Depinde cum stai cu banii, preturile afisate la Ashcroft sunt fara TVA(deci adaugi 20%), la toate calculele facute, de exemplu numai la cutia de transfer iesi la 850 Lire(transport inclus) ca sa trimiti tu cutia de transfer in Anglia(are 70kg) iti ia cel putin 150 Euro, la banii astia poti cumpara noua de la magazinul online din Bucuresti, mi se pare ca am intrebat anul trecut si era pana in de 5000 lei... pentru reparatie capitala iti trebuie un master rebuild kit, un set de sateliti, un HD cross pin si un "shim kit"...cost total in jur de 200 Lire iar manopera depinde, mecanicul meu mi-a calculat 250 lei pentru reconditionare, eu am luat mai multe piese dar cateva au fost degeaba ca nu erau uzate, astea de care zic a fost nevoie(la 200.000Km), ca manopera de demontat si montat cutia nu o punem ca aia o platesti oricum, astea nici una nu sunt complicate pe dinauntru, orice mecanic decent care are scule iti schimba orice in ele... optiunea e a ta, pe banii tai:wink:

Link spre comentariu

Asta cu tva cam asa e dar e bine sa o iei pe firma si scapi de el...transportul de acolo e cam 100 euro,sa le trimit inapoi am cautat mult pana i-am gasit pe unii care mi-au luat 150 euro (cv+ct).

Mai enervante sunt garantiile pe care le cer.

Nu contest ca se pot face si aici de catre un mecanic bun dar dupa parerea mea iesi cam tot pe acolo cu banii sau mai rau daca ai chestii grave (pinioane sparte,etc).

La mine la Def am uzura in rulmentii de iesire din transfer (e o problema cunoscuta)...e grav daca si capacele sunt afectate - pot sa o fac aici standard sau pot sa iau una de la ei cu modificarile necesare (rulmenti majorati) si nu mai am treaba vreodata.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

daja la alea modificate fata de standard incepi sa pui in plus fata de pretul initial, vezi acolo la optiuni, ajungi mai scump decat cu unul nou

Link spre comentariu

daja la alea modificate fata de standard incepi sa pui in plus fata de pretul initial, vezi acolo la optiuni, ajungi mai scump decat cu unul nou

Stiu,dar elimin problema - daca asta standard a mers 350 de mii si merge in continuare (cu un uruit),aia banuiesc ca nu are moarte.:wink:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Astept sa imi faca o oferta si cei de la land atelier si ma hotarasc. Mi se pare foarte multi bani irositi pe curier dar asta este. Suprataxa aia de 150 lire o primesti inapoi dupa ce trimiti cutia veche adica vreo 60 mai raman :)) Asta mi-au raspuns cei de la Ashroft

Hi,

Thank you for your enquiry.

We can supply a remanufactured 1.2/1.4 ratio LT230 transfer box for £495 exchange. There will be a £150 surcharge applied which is refunded when the old transfer box is returned to us.

We can supply a remanufactured Rover Differential for £255 exchange, plus a £75 srucharge which is refunded when the old differnetial is returned to us.

Please see attached our terms and conditions for your information.

The shipping cost will be approximately £90

All of our prices are + VAT.

We are currently building to order, we could have the order ready for dispatch next week on Wednesday. If you would like to go ahead please let me know.

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

sa nu uiti ca daca nu iei pe o firma listata vies la preturile alea mai pui 20%, eu te sfatuiesc sa mergi pe reparatie capitala, manopera ar fi mai putin decat transportul, dar decizia e oricum a ta

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

In sfarsit am terminat masina. Schimbat diferential, reductor, planetare si cauciucuri mai mici. Nu stiu ce sa zic dar de cand am schimbat cauciucurile masina merge considerabil mai bine. cele vechi erau 295/75/16 (33')iar astea noi sunt 265/75/16 (31'). Singurul inconvienent ca sa spun asa este ca am pierdut din garda cam 2 cm dar merge mult mai bine masina.

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

In sfarsit am terminat masina. Schimbat diferential, reductor, planetare si cauciucuri mai mici. Nu stiu ce sa zic dar de cand am schimbat cauciucurile masina merge considerabil mai bine. cele vechi erau 295/75/16 (33')iar astea noi sunt 265/75/16 (31'). Singurul inconvienent ca sa spun asa este ca am pierdut din garda cam 2 cm dar merge mult mai bine masina.

E normal sa mearga mai bine, rapoartele din cutii si punti sunt gandite pentru gume de 29" (standard la masina asta). Pentru gume mai mari trebuie sa umbli putin prin rapoarte (ori in punti ori in cutia de transfer), chestie destul de costisitoare totusi:wink:

Daca esti curios, intra aici http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/index.php si vezi cat tea-ar putea costa piesele pentru "distractia" asta.

Ai disponibil si un calculator de rapoarte de transmisie ca sa-ti poti da seama unde si cat ai de umblat http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/calc/ratio_calc.html

Bafta!

LE: ca sa nu mai aduc aminte ca, la latimea de 295mm a gumelor, ar fi trebuit sa umbli un pic si la directie:wink:

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare