Klez Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Asa cum spune si numele topicului, am ceva bube la sistemul de franare. Dupa o iesire soft prin padure, cu nitele inclinatii si denivelari luate usor, cat sa se dez-amorteasca articulatiile, am observat ca incet-incet clipeste becul din bord de la frana de mana, respectiv lichid de frana(pe acelasi bec la mk1). Frana de mana nu era trasa, am verificat si lichidul de frana, era plin. Dupa ce am iesit din padure am observat ca nu mai aveam aproape deloc frana pe asfalt. Martorul luminos dispare dupa 3000-3300 de turatii si frana e ok, ca innainte, insa nu cred ca de acuma o sa franez si acceler in accelasi timp. Eventual sa mai calc si ambreiajul... De aici am tras concluzia ca e de la pompa de vacuum. Inainte aveam pedala de frana foarte tare, respectiv si frana foarte buna pe toate 4 roti. Acum pedala se duce pana la fund ca si cum n-as avea lichid. Fiind noapte nu am apucat sa ma uit sa vad ce si cum s-a intamplat. Intrebarile sunt: 1. E posibil ca in timpul echilibristicii pe care am facut-o sa se fi crapat vreun furtun/teava care duce de la pompa de vacuum(care e pe alternator) pana la pompa de frana? 2. Acu vreo 3-4 zile am schimbat etrierele de frana de pe fata. E posibil din cauza lor sa se traga? Cu toate ca nu ar avea logica... Inainte era lichid de frana DOT 3, care nu am mai gasit pentru a completa, asa ca am pus Tip M... Totusi, cred ca se trage de la pompa de vacuum, deci nu ar trebui sa aiba vreo treaba cu lichidul de frana. Daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi, eventual ce as putea sa-i fac, unde sa verific si ce anume... Maine cred ca o sa ma bag sub ea sa vad cam ce as putea sa-i fac... Multumesc anticipat. Vlad. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 Faza cu martorul de bord pentru frana de mana am patit-o si eu in teren. Frana de mana era "lasata" dar martorul mi-o indica "trasa". Recunosc, am ignorat problema care cand aparea cand disparea, fara ca eu sa o pot asocia cu ceva anume. Rememorand, imi dau seama ca acest lucru s-a intamplat dupa ce am intervenit asupra sistemului de franare fata dreapta unde din cauza burdufului de protectie al care s-a rupt, cilindrul etrier mi-a ruginit iar roata mergea franata. Ma gandesc ca daca ai fi pierdut lichidul de franare datorita unui racord fisurat/plesnit, ai fi ramas total fara frana fara ca aceasta sa mai revina. Pe de alta parte, daca servo frana nu functioneaza rezultatul este cresterea masei musculare la maini si piciorul drept :ha: Incearca sa faci o revizie vizuala a intregului ansamblu si de asemenea verifica daca pe cablul franei de mana nu au ramas mizerii si noroi care ar putea impiedica detensionarea cablului si implicit stingerea martorului din bord. Referitor la DOT 3, si eu am in instalatie lichid din aceasta categorie. Mecanicii afirma ca DOT 3 pe langa faptul ca "mananca" garniturile, nu poate fi combinat cu alte tipuri de lichid de frana. Cu toate acestea producatorul japonez, il recomanda in specificatiile montate pe tablita de langa servo frana. Este posibil ca prin combinarea cu alt lichid sa dea simptomele pe care le-ai descris. In acest caz ar fi bine sa cureti sistemul si apoi sa bagi un singur tip de lichid. Mi-am dat cu presupusul si te rog sa postezi hiba cand o gasesti. E posibil ca aceasta sa fie universala pentru Pajero 1! Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 martorul de la frana se aprinde si atunci cand nu ai vaccum in circuitul servo. Te informeaza ca nu franezi eficient. Daca becul se stinge la o anumita turatie inseamna ca abia atunci pompa reuseste sa vacummeze circuitul de servofrana si sa franezi in siguranta. Nu ai definit clar ce inseamna ca "nu am frane" dar daca fenomenul se manifesta prin faptul ca pedala e tare si franarea ineficienta.......atunci ar trebui sa verifici pompa de vaccum , racordurile + supapa unisens pana la camera de servofrana ! succes ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat August 9, 2008 Autor Partajează Postat August 9, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 martorul de la frana se aprinde si atunci cand nu ai vaccum in circuitul servo. Te informeaza ca nu franezi eficient. Daca becul se stinge la o anumita turatie inseamna ca abia atunci pompa reuseste sa vacummeze circuitul de servofrana si sa franezi in siguranta. Nu ai definit clar ce inseamna ca "nu am frane" dar daca fenomenul se manifesta prin faptul ca pedala e tare si franarea ineficienta.......atunci ar trebui sa verifici pompa de vaccum , racordurile + supapa unisens pana la camera de servofrana ! succes Sunt obisnuit sa imi tina frana cand am nevoie. Nu prea ma intereseaza la o masina consumul cu 1-2 litri in plus, sau ca pleaca de pe loc mai incet ca o dacie, ci doar sa am frana bune. Am patit-o odata cu o masina fara si de atunci mi-a ajuns. "nu am frane" adica: pana ieri de la 80 kmh franam la 0 cam in 8-12 metri pe asfalt. Azi, de la 40 kmh ajung la 0 in 20-25 m. Mai repede franez cu frana de mana. Daca intradevar merge cum a zis niros, sa apas mai tare si tine, ar fi o treaba, dar am prins volanul in mana, si m-am proptit in pedala de frana si am inceput sa apas...degeaba, tot asa incet si greu se franeaza. Astazi o sa ma uit putin la pompa de vacuum de la alternator. Din cate imi aduc aminte era cam prea aproape furtunul de vacuum de bratul rotii din dreapta. Poate ca l-a atins, sau a sarit o creanga ceva si la atins... Sper sa fie asta :) OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 Daca intradevar merge cum a zis niros, sa apas mai tare si tine, ar fi o treaba, dar am prins volanul in mana, si m-am proptit in pedala de frana si am inceput sa apas...degeaba Bah! Ma confunzi cu Niros? slp :ban Ce naiba, eu sunt mai slab o tara :ypu :bannana Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BigDude Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 .... pana ieri de la 80 kmh franam la 0 cam in 8-12 metri pe asfalt .. E, nici chiar asa! :happy Am patit-o si eu, si in continuare o patesc.. in sensul ca daca fac 5-6 pedale de frana in mers (mai apasat asa..) mi se aprinde martorul si frana efectiv isi pierde eficienta.. si pot sa calc pedala.. s-o scot prin radiator, ca tot nu tine. Astept 2-3 secunde, se stinge martorul, frana e valabila din nou. Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 Cred ca nissan4x4 are dreptate... Nu aveti suficient vacum in rezervor. Asta este si cauza aprinderii becului rosu. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat August 11, 2008 Autor Partajează Postat August 11, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 Siiiiii, problema s-a rezolvat ca prin minune. Am scapat ieftin tura asta :grin: Dupa body-lift, furtunul de vacuum de la pompa de vacuum (spate alternator) s-a cam tensionat. In consecinta, de la vibratia motorului s-a taiat un pic la capatul care intra pe stutul de la pompa. Destul cat sa isi mai faca treaba la relanti. Am scos furtunul.... cam greu si l-am schimbat cu altul mai lung. Partea cu franarea e gata. A mai ramas cateva bucse de schimbat, radiatorul de ulei, uleiul, filtre, electrica bord ca am discoteca noaptea, scuturi, cauciucuri... si ma intind pana maine cu lista :P Niros, verifica si la tine furtunul acela. Daca ai inaltat-o si tu e posibil sa fie aceeasi buba. Sa nu te lase cand ai nevoie cel mai tare. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat August 11, 2008 Autor Partajează Postat August 11, 2008 Re: Probleme la franare - Pajero 1 Am uitat sa precizez. Saru`mana Nissan4X4 pentru sfaturi :grin: Eu vroiam sa incep prin a schimba lichidul de frana si a face o aerisire generala. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate