bogdan.sb Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Salutare, cineva din zona Sibiului poate sa imi imprumute flanse distantiere pentru roti (Foroza, Vitara, etc). Vreau sa fac la strung, dar nu am o schita cu cote. .... sau o direct schita cu cote pentru distanta mai mare de Sibiu .... Bineanteles ca "ma mananca" si nu ma pot abtine de la flanse, cu toate riscurile. Dar o sa le fac de max. 30 mm. Dau o :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model desenele astea te satisfac? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model cotele care sunt importante sunt: PCD=139.7mm diametrul interior = 110mm grosimea= cit vrei tu, dar nu mai putin de 30mm, sa-ti incapa piulitele. eu nu mi-as fabrica flanse, pentru ca: -daca le faci din fier sunt grele in draci, daca le faci din aliaj de aluminu costa materialul de dai pe spate -ai nevoie de prezoane lungi. multe. cit de greu este sa gasesti prezoane lungi? studiaza piata. -prezoanele trebuiesc asigurate sa nu se roteasca de nebune dupa ce ruginesc piulitele pe suruburi. -dupa prelucrare, ar trebuie vopsite/zincate/etc -precizia de executie trebuie sa fie mare pentru a nu creea dezechilibre. -fratii de la marele zid le fabrica pe masini automate si la niste preturi pe care tu nu ai cum sa le faci. de fapt poti sa le faci mai ieftin, daca lucrezi undeva unde materialul este de la ei, iar prelucrarile mecanice sunt indatorire de serviciu. daca te uiti cu atentie, niste flanse chinezesti le gasesti pentru suzuki/niva/feroza la preturi incepand cu 500 lei. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Noiembrie 18, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Da, o varianta este si cauterea de "chinezarii". Gata facute am gasit la Cluj (alsteel) dar un set de 30 mm + prezoane costa 900 lei ceea ce mi se pare mult prea scumpe raportat la costurile de productie ... M-am mai gandit si la varianta de distantiere simple de 30 mm + prezoane mai lungi. Nu stiu care varianta este mai rezistenta in offroad: distantierele simple sau flansele cu 5 prezoane si 5 gauri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Da, o varianta este si cauterea de "chinezarii". Gata facute am gasit la Cluj (alsteel) dar un set de 30 mm + prezoane costa 900 lei ceea ce mi se pare mult prea scumpe raportat la costurile de productie ... M-am mai gandit si la varianta de distantiere simple de 30 mm + prezoane mai lungi. Nu stiu care varianta este mai rezistenta in offroad: distantierele simple sau flansele cu 5 prezoane si 5 gauri... daca flansele de la alsteel sunt din aliaj, pretul este cel corect. sa fabrici piese in romania este scump. din pretul ala 40% sunt tva si impozit. ai o impresie eronata despre produsele chinezesti. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 18, 2014 Partajează Postat Noiembrie 18, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Nu-i mai simplu daca ti-ai intoarce jantele (daca poti evident)! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model ai o impresie eronata despre produsele chinezesti. De ce crezi? Parerea mea este ca au si produse de buna calitate si produse execrabile. Oricum, aproape tot ce cumparam este fabricat in China. Si probabil pe ce scrie made in altceva, are piesele tot in China facute :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Nu-i mai simplu daca ti-ai intoarce jantele (daca poti evident)! Am si rotile de iarna (cu care mai ies in off) si cele de noroi. Oricum, la cele de noroi am schimbat jantele originale cu unele cu et-ul ceva mai mic (am castigat la ecartament vre-o 2 cm / roata). Dar, acum, fiind in plin avant de restaurare (de fapt am cam terminat) ma sacaie tare mult ideea asta cu flansele. Pur si simplu mi-a intrat in cap.... Yonutz, poate saptamana viitoare bem berea de care am mai vorbit pentru ca vin prin Bucuresti :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 (editat) Re: Flanse distantiere - caut schita / model Eu le am facute din OLxx, dupa modelul din desenul atasat. de trei ani le am pe masina. latimea eu am vrut sa fie de 30mm. nu mi-au facut niciodata probleme. Editat Noiembrie 19, 2014 de Sclipici Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Eu le am facute din OLxx, dupa modelul din desenul atasat. de trei ani le am pe masina. latimea eu am vrut sa fie de 30mm. nu mi-au facut niciodata probleme.[ATTACH=CONFIG]229846[/ATTACH] Multumesc. Inca nu sunt lamurit, pentru o grosine de maxin 30 mm (poate 20, poate 25) daca nu sunt mai indicate distantiere simple, cu 5 gauri, care se pozitioneaza pe cele 5 prezoane existente. E drept ca, in aceasta situatie, trebuie sa schimb prezoanele cu unele mai lungi ceea ce creste riscul de forfecare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Lasa-le incolo de saibe distantiere ... si asa nu mai ai inel de centrare ( cum ar fi corect sa aiba orice flansa sau saiba ) ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Noiembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Lasa-le incolo de saibe distantiere ... si asa nu mai ai inel de centrare ( cum ar fi corect sa aiba orice flansa sau saiba ) ... Nu este de ajuns centrarea facuta de piulutele conice? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Multe sunt fara centrare , dar mult mai apreciate sunt cele cu inel .Depinde cat de mult inseamna 'bine' pentru tine . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Yonutz, poate saptamana viitoare bem berea de care am mai vorbit pentru ca vin prin Bucuresti :wink: Cu mare placere ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model @bogdane, flansele distantiere de la alsteel sunt foarte OK, doar ca ar fi recomandabil sa pui niste prezoane sanatoase tratate termic ( ce dadeau ei acum cativa ani erau niste prezoane din fier mort facute pe strung, care se retezau usor ) ... sau varianta cea mai corecta iti cumperi din state un set de flanse distantiere de 1.25" ( 32 mm ) pentru Jeep CJ-7 care au si inel de centrare si sunt super bine relaizate si cu garantie pe viata.... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
House4x4 Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model salut, daca nu ai rezolvat si te intereseaza flanse din aluminiu ptr suzuki cu buza de centrare, poti gasi la noi http://www.house4x4.ro Seara buna. Marcel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Noiembrie 20, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model salut, daca nu ai rezolvat si te intereseaza flanse din aluminiu ptr suzuki cu buza de centrare, poti gasi la noi http://www.house4x4.ro Seara buna. Marcel Multumesc pentru oferta. In urma discutiilor de pe forum, m-am lamurit ca ar trebui sa cumpar ceva ok, sa nu ma joc cu improvizatii. De fapt, este universal valabil... O sa iau in considerare oferta. Inca astept un raspuns de la atelierul de prelucrari metale la care am trimis o schita, dar am inceput sa inclin spre ceva gata facut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Pana la urma am cumpart unele gata facute. 38 mm de Suzuki. Singura problema: pasul prezoanelor de pe masina este mai mare decat cel al flanselor (probabil 1,5 vs 1,25) deci, a trebuit sa folosesc piulitele masinii (inchise) pentru prinderea flanselor si cele ale flanselor pentru prinderea rotilor. In plus a trebuit sa ajustez putin cu flexul capetele barii fata. Concluzie: sunt multumit. Am castigat putin la ecartament si de ce nu, masina arata mai bine. Fara, are rotile asa de apropiate, parca este o mironosita care isi tine picioarele stranse :)))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Pune o poza te rog sa vada si ochiul meu. Si zi-mi cat au costat si de unde le-ai luat pt ca as vrea si eu. Ms Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Decembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2014 Re: Flanse distantiere - caut schita / model Abia acum am reusit sa fac pozele ... Le-am cumparat de la Rolly (pe forum). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate