Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Flanse distantiere - caut schita / model

bogdan.sb

Postări Recomandate

Salutare, cineva din zona Sibiului poate sa imi imprumute flanse distantiere pentru roti (Foroza, Vitara, etc). Vreau sa fac la strung, dar nu am o schita cu cote. .... sau o direct schita cu cote pentru distanta mai mare de Sibiu ....

Bineanteles ca "ma mananca" si nu ma pot abtine de la flanse, cu toate riscurile. Dar o sa le fac de max. 30 mm.

Dau o :2dr

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Flanse distantiere - caut schita / model

cotele care sunt importante sunt:

PCD=139.7mm

diametrul interior = 110mm

grosimea= cit vrei tu, dar nu mai putin de 30mm, sa-ti incapa piulitele.

eu nu mi-as fabrica flanse, pentru ca:

-daca le faci din fier sunt grele in draci, daca le faci din aliaj de aluminu costa materialul de dai pe spate

-ai nevoie de prezoane lungi. multe. cit de greu este sa gasesti prezoane lungi? studiaza piata.

-prezoanele trebuiesc asigurate sa nu se roteasca de nebune dupa ce ruginesc piulitele pe suruburi.

-dupa prelucrare, ar trebuie vopsite/zincate/etc

-precizia de executie trebuie sa fie mare pentru a nu creea dezechilibre.

-fratii de la marele zid le fabrica pe masini automate si la niste preturi pe care tu nu ai cum sa le faci.

de fapt poti sa le faci mai ieftin, daca lucrezi undeva unde materialul este de la ei, iar prelucrarile mecanice sunt indatorire de serviciu.

daca te uiti cu atentie, niste flanse chinezesti le gasesti pentru suzuki/niva/feroza la preturi incepand cu 500 lei.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Da, o varianta este si cauterea de "chinezarii". Gata facute am gasit la Cluj (alsteel) dar un set de 30 mm + prezoane costa 900 lei ceea ce mi se pare mult prea scumpe raportat la costurile de productie ...

M-am mai gandit si la varianta de distantiere simple de 30 mm + prezoane mai lungi. Nu stiu care varianta este mai rezistenta in offroad: distantierele simple sau flansele cu 5 prezoane si 5 gauri...

Link spre comentariu

Da, o varianta este si cauterea de "chinezarii". Gata facute am gasit la Cluj (alsteel) dar un set de 30 mm + prezoane costa 900 lei ceea ce mi se pare mult prea scumpe raportat la costurile de productie ...

M-am mai gandit si la varianta de distantiere simple de 30 mm + prezoane mai lungi. Nu stiu care varianta este mai rezistenta in offroad: distantierele simple sau flansele cu 5 prezoane si 5 gauri...

daca flansele de la alsteel sunt din aliaj, pretul este cel corect.

sa fabrici piese in romania este scump. din pretul ala 40% sunt tva si impozit.

ai o impresie eronata despre produsele chinezesti.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

ai o impresie eronata despre produsele chinezesti.

De ce crezi?

Parerea mea este ca au si produse de buna calitate si produse execrabile. Oricum, aproape tot ce cumparam este fabricat in China. Si probabil pe ce scrie made in altceva, are piesele tot in China facute :wink:

Link spre comentariu

Nu-i mai simplu daca ti-ai intoarce jantele (daca poti evident)!

Am si rotile de iarna (cu care mai ies in off) si cele de noroi. Oricum, la cele de noroi am schimbat jantele originale cu unele cu et-ul ceva mai mic (am castigat la ecartament vre-o 2 cm / roata). Dar, acum, fiind in plin avant de restaurare (de fapt am cam terminat) ma sacaie tare mult ideea asta cu flansele. Pur si simplu mi-a intrat in cap....

Yonutz, poate saptamana viitoare bem berea de care am mai vorbit pentru ca vin prin Bucuresti :wink:

Link spre comentariu

Eu le am facute din OLxx, dupa modelul din desenul atasat.

de trei ani le am pe masina. latimea eu am vrut sa fie de 30mm.

nu mi-au facut niciodata probleme.elargisseur.jpg.4ee19199c7693c24d6a548917d38b88a.jpg

Editat de Sclipici
Link spre comentariu

Eu le am facute din OLxx, dupa modelul din desenul atasat.

de trei ani le am pe masina. latimea eu am vrut sa fie de 30mm.

nu mi-au facut niciodata probleme.[ATTACH=CONFIG]229846[/ATTACH]

Multumesc. Inca nu sunt lamurit, pentru o grosine de maxin 30 mm (poate 20, poate 25) daca nu sunt mai indicate distantiere simple, cu 5 gauri, care se pozitioneaza pe cele 5 prezoane existente. E drept ca, in aceasta situatie, trebuie sa schimb prezoanele cu unele mai lungi ceea ce creste riscul de forfecare...

Link spre comentariu

Lasa-le incolo de saibe distantiere ... si asa nu mai ai inel de centrare ( cum ar fi corect sa aiba orice flansa sau saiba ) ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Lasa-le incolo de saibe distantiere ... si asa nu mai ai inel de centrare ( cum ar fi corect sa aiba orice flansa sau saiba ) ...

Nu este de ajuns centrarea facuta de piulutele conice?

Link spre comentariu

Multe sunt fara centrare , dar mult mai apreciate sunt cele cu inel .Depinde cat de mult inseamna 'bine' pentru tine .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Yonutz, poate saptamana viitoare bem berea de care am mai vorbit pentru ca vin prin Bucuresti :wink:

Cu mare placere ... :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@bogdane, flansele distantiere de la alsteel sunt foarte OK, doar ca ar fi recomandabil sa pui niste prezoane sanatoase tratate termic ( ce dadeau ei acum cativa ani erau niste prezoane din fier mort facute pe strung, care se retezau usor ) ... sau varianta cea mai corecta iti cumperi din state un set de flanse distantiere de 1.25" ( 32 mm ) pentru Jeep CJ-7 care au si inel de centrare si sunt super bine relaizate si cu garantie pe viata....

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

salut,

daca nu ai rezolvat si te intereseaza flanse din aluminiu ptr suzuki cu buza de centrare, poti gasi la noi

http://www.house4x4.ro

Seara buna.

Marcel

Multumesc pentru oferta. In urma discutiilor de pe forum, m-am lamurit ca ar trebui sa cumpar ceva ok, sa nu ma joc cu improvizatii. De fapt, este universal valabil...

O sa iau in considerare oferta. Inca astept un raspuns de la atelierul de prelucrari metale la care am trimis o schita, dar am inceput sa inclin spre ceva gata facut.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Pana la urma am cumpart unele gata facute. 38 mm de Suzuki. Singura problema: pasul prezoanelor de pe masina este mai mare decat cel al flanselor (probabil 1,5 vs 1,25) deci, a trebuit sa folosesc piulitele masinii (inchise) pentru prinderea flanselor si cele ale flanselor pentru prinderea rotilor. In plus a trebuit sa ajustez putin cu flexul capetele barii fata.

Concluzie: sunt multumit. Am castigat putin la ecartament si de ce nu, masina arata mai bine. Fara, are rotile asa de apropiate, parca este o mironosita care isi tine picioarele stranse :))))

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare