Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare carlig remorcare

colivaman

Postări Recomandate

Salutari!

Credeti ca as putea muta doar carligul de remorcare mai sus, si sa-l pun in locul ochetelui de remorcare (vezi poza)?

Bine inteles, sa-l fac in asa fel sa coboare aproximativ la nivelul celui de acum. Ma cam incurca suportul actual la urcari mai abrupte...

Mentionez ca nu tractez mai mult de 750 Kg fara frana, si asta foarte rar. Ceea ce ma intereseaza este sa nu afecteze o astfel de modificare, sasiul.

Multumesc!

20141115_090309.thumb.jpg.1f8a4d6b2cff30ebaaac13e0058feb47.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificare carlig remorcare

Părerea mea este ca mai bine renunți la el la ieșiri, cred ca mult mai simplu ar fi sa i-l montezi numai cand e cazul. Daca ridici cârligul mai sus, la tractarea unei remorci, fie ia si de 750 kg, este foarte posibil ca partea din spate a remorcii sa meargă taraș.

Este doar o părere.

LR Discovery 300 TDI, 1998

LR Freelander TD4, 2005, automat

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Da poti, mai ales daca il aduci mai jos si totusi reusesti sa l pastrezi destul de tapan.

Sunt baieti din romania care pleaca in anglia cu carligul in buzunar in anglia, il monteaza pe cele 4 suruburi si vin cu masini si platforme dupa ei acasa.

Nu recomand neaparat sa faca toata lumea asa, dar se poate mai ales daca ii pastrezi pozitia si nu tragi greutati mari cu el.

Daca il pui in locul ochetului, si il cobori la fel de jos ca cel actual vei avea aceiasi problema la urcari.

Cel mai simplu renunta la cel actual complet, pune l sus in locul ochetului cu coborarea de nivel de rigoare, dar fa l demontabil ca sa nu mai ai probleme in teren.

Link spre comentariu

Eu am mutat carligul mai sus la Defender,tot in ideea ca nu remorchez mimic...dar am mai agatat cate o remorca din cand in cand...daca nu e de tractor e problema,in sensul ca sta aiurea,pe spate- avantajul e ca nu ari cu el si ca poti agata rapid o sufa!

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Da poti, mai ales daca il aduci mai jos si totusi reusesti sa l pastrezi destul de tapan.

Sunt baieti din romania care pleaca in anglia cu carligul in buzunar in anglia, il monteaza pe cele 4 suruburi si vin cu masini si platforme dupa ei acasa.

Nu recomand neaparat sa faca toata lumea asa, dar se poate mai ales daca ii pastrezi pozitia si nu tragi greutati mari cu el.

Daca il pui in locul ochetului, si il cobori la fel de jos ca cel actual vei avea aceiasi problema la urcari.

Cel mai simplu renunta la cel actual complet, pune l sus in locul ochetului cu coborarea de nivel de rigoare, dar fa l demontabil ca sa nu mai ai probleme in teren.

Am decis sa-l dau jos pana inventez o cupla la ochete care sa ma ajute sa-l si demontez relativ repede...

Nu eram sigur daca tine traversa din sasiu. Remorca mea nu-i grea, dar as face, totusi, un lucru pe care sa ma pot baza.

Multumesc pentru sfat!

Link spre comentariu

Si eu am probleme prin paduri , in special cand traversez paraie si urc pe maluri , cu carligul meu. Ma gandeam sa il dau jos dar am renuntat. Nu este util doar pentru tractare , dar imi protejeaza si bara spate care nu este nici pe departe asa solida ca si carligul . Am arat cu el prin toate grohotisurile si nu are nici o urma , insa am bara intreaga. Daca il dai jos si mergi cu masina in teren mai greu , nu mai atingi asa usor , castigi cateva grade bune la unghiul de degajare , dar nu ai sa stii niciodata daca nu cumva ai lasat bara in spate. Eventual poti renunta si la bara si poti pune una HD sau macar mai scurta .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Traversa spate a sasiului simpla asa cum e ea , nu tine daca montezi un carlig cu brat care coboara , se face o parghie prea mare pe doar cele doua suruburi de jos ( insa se poate ranforsa/dubla si atunci ar fi in regula .

In schimb , ar tine la tractiune directa daca s-ar folosi o cupla scurta sau una cu inel - ar tine dar fara sarcini exagerate , am vazut cuple cu inel in locul ochetului pe masini 'de Anglia' , dar ce si cat au tras nu stiu si nici cuplele nu pareau prea uzate .

In aceasi idee , partea spate a sasiului trebuie sa fie in buna stare ca sa nu se deformeze traversa spate a sasiului , fiind cunoscute problemele cu rugina ale zonei respective ( la carligul obisnuit nu se pune problema pentru ca carligul are grinda transversala proprie ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Traversa spate a sasiului simpla asa cum e ea , nu tine daca montezi un carlig cu brat care coboara , se face o parghie prea mare pe doar cele doua suruburi de jos ( insa se poate ranforsa/dubla si atunci ar fi in regula .

In schimb , ar tine la tractiune directa daca s-ar folosi o cupla scurta sau una cu inel - ar tine dar fara sarcini exagerate , am vazut cuple cu inel in locul ochetului pe masini 'de Anglia' , dar ce si cat au tras nu stiu si nici cuplele nu pareau prea uzate .

In aceasi idee , partea spate a sasiului trebuie sa fie in buna stare ca sa nu se deformeze traversa spate a sasiului , fiind cunoscute problemele cu rugina ale zonei respective ( la carligul obisnuit nu se pune problema pentru ca carligul are grinda transversala proprie ) .

Nu cred ca-i cel mai bun sasiu la varsa lui... Cred ca o sa ma rezum la o montare in caz de, sau, o sa folosesc o alta masina cu carlig de remorcare.

Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor. Pun si eu aici o poza cu carligul modificat de mine. Am tras cu el o platforma cu 2 tone pe ea si nu am avut probleme. Succes la modificari.[ATTACH=CONFIG]232278[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]232279[/ATTACH]

Eh DA! Asta voi face cand o sa gasesc o placa de metal de 1 cm grosime... Am mai folosit varianta asta in trecut pe ceva microbus. Vroiam sa stiu doar, cat de rezistenta este traversa. M-am lamurit si cu asta. O intaresc si montez ca tine o placa demontabila.

Multumesc tovarasi!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare