Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ambreiaj la apa

MihaiK

Postări Recomandate

Buna seara, am si eu o nelamurire.

Am fost cu sami prin paduri weekendul acesta si s-a intimplat ca pe urcari abrupte sa imi patineze ambreiajul si sa scoata si putin fum(nimic de speriat). Treaba e ca am mai facut urcari ca si asta si nu a patinat atunci.

Nu l-am simtit sa patineze dar a iesit putin fum cum am mai spus si a mirosit.

Acum intrebarea mea este daca nu cumva a patinat din cauza ca am intrat inainte intro balta adanca si ma gandesc ca poate a ajuns apa pe ansamblul ambreiajului.

Este posibil?

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ambreiaj la apa

Daca in balta respectiva nu ati actionat ambreajul,pentru schimbarea vitezei atunci foarte putin probabil sa ajunga apa. Inseamna ca vine vremea la un ambreaj nou

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Salutare, multumesc de raspuns.

Am actionat ambreiajul de mai multe ori pentru a incerca sa ies din balta adica tot treapta 1 apoi marsarier si tot asa pana am iesit.

De asta ma gandesc ca poate a ajuns apa acolo ca nu am mai patit sa miroasa dupa o urcare si nu cred ca e prea uzat.

Multumesc

Link spre comentariu

Aatunci pana se duce mazga va mai patina putin.

In viitorul apropiat incercati sa evitati aceste manevre,mai bine mergeti putin mai turat de cat sa mestecati in cutie

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Orice este posibil dar tot ce stiu este ca masinile astea indura multe. Eu am actionat frecvent ambreiajul in conditiile in care nivelul apei ajungea peste pedalier (stranie senzatie sa actionez comenzile in apa...). Nu am avut nici o problema cu ambreiajul.

De aici am tras concluzia ca atunci cand incepe sa patineze e semn de schimbare. Prima oara mi-a patinat pe o ravena abrupta. Pur si simplu am eliberat pedala si masina nu s-a miscat. Din momentul acela, m-a mai tinut cateva luni de noroiala acuta fara probleme majore dupa care, intr-o singura iesire a crapat de tot. Am pus HD si am uitat de el.

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu

Pai asa e si la mine, e timpul sa fie schimbat in 2-3 luni as zice eu.

Mi-a patinat si mie pe o urcare abrupta, nu exagerat de tare dar totusi.

Pot sa intreb ce kit/disc HD ai ales?

Ps. Stiu ca sunt multe discutii despre ambreiaje HD pe forum dar as fi totusi curios ce ai ales.

Multumesc

Link spre comentariu

Pe una dintre masini am pus Centerforce, pe alta Petroworks. Ambele sunt HD, de ambele am tras fara probleme. In urma experientei, prefer Petro, imi pare ca asigura modulatie mai buna dar este o chestiune de feeling si atat.

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Pe una dintre masini am pus Centerforce, pe alta Petroworks. Ambele sunt HD, de ambele am tras fara probleme. In urma experientei, prefer Petro, imi pare ca asigura modulatie mai buna dar este o chestiune de feeling si atat.

Samurai - pentru extrem

Link spre comentariu

Orice este posibil dar tot ce stiu este ca masinile astea indura multe. Eu am actionat frecvent ambreiajul in conditiile in care nivelul apei ajungea peste pedalier (stranie senzatie sa actionez comenzile in apa...). Nu am avut nici o problema cu ambreiajul.

De aici am tras concluzia ca atunci cand incepe sa patineze e semn de schimbare. Prima oara mi-a patinat pe o ravena abrupta. Pur si simplu am eliberat pedala si masina nu s-a miscat. Din momentul acela, m-a mai tinut cateva luni de noroiala acuta fara probleme majore dupa care, intr-o singura iesire a crapat de tot. Am pus HD si am uitat de el.

.HD - ???

cred ca si pe mine urmeaza a ma lasa abreiajul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare