stanley Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Ma poate lamuri cineva daca la modelele dinainte de 2005 la care comanda cuplajului se face manual prin maneta scurta difera rapoartele la reductor, comparativ cu modelul actual? Adica in teren ai un cuplu mai mare pe reductor, in schimb pe sosea viteza maxima este mai mica? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Ma poate lamuri cineva daca la modelele dinainte de 2005 la care comanda cuplajului se face manual prin maneta scurta difera rapoartele la reductor, comparativ cu modelul actual? Adica in teren ai un cuplu mai mare pe reductor, in schimb pe sosea viteza maxima este mai mica? la masinile inainte si dupa 2005 difera raportul din reductor dar difera si rapoartele din diferentiale si cutia de viteze. de asemenea difera toate seturile de rapoarte si daca masina are cutie de viteze manuala sau automata. si difera si daca motorul are sau nu VVT sau daca este diesel. la Jimny pentru piata europeana, rapoartele sunt: Jimny 1.3 i. DOHC 82 cv, MT ---3.909: 1 --- 2.145 / 1.520 Jimny 1.3 i. DOHC 82 cv, 4AT --- 4.090: 1 ---2.145 / 1.520 Jimny 1.3 i. SOHC 80 cv ---3.909: 1 --- 2.145 / 1.520 Jimny 1.3 VVT 84 cv --- 4.300: 1 --- 2.002 / 1.00 Jimny 1.5 TD K9K 65 cv ---3.416: 1 --- 2.002 / 1.00 Jimny 1.5 DDiS K9K 266, 86 cv --- 3.416: 1 ---2.002 / 1.00 Editat Decembrie 3, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Sau mai frumos si mai oficial aici: http://www.globalsuzuki.com/automobile/lineup/jimny/spec/index.html Rapoartele din CV sint identice, insa cutiile difera la exterior modelul pina in 2005 si dupa. Nu sint sigur cum e la modelul dupa 2005, insa la modelul meu (<2005) treapta 1 nu e sincronizata. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Decembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Multumesc pentru informatii! Eram interesat pentru ca am intrat pe mobile.de si am constatat ca modelele SH din 2005 inclusiv mai au comanda reductorului manuala (dar au si rulaje de cca 80 - 100.000km !). Deci, practic, intre un model din 2005 si unul actual, care ar fi echipate cu aceleasi roti, ar exista o diferenta la comportamentul in teren (cuplu la reductor pe scurt) si pe sosea (viteza maxima capabila)? Scuze ca insist in problema dar am vazut pe acest site ca exista recomandarea de a cauta modele SH care mai au comanda manuala la reductor (adica pana in 2005 inclusiv) pentru ca sistemul ar fii mai fiabil Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? La manuale: Crawl ratio model fara VVT: 4,425x 3,416x2,643=39.95 Crawl ratio model cu vvt: 4.425x 4.3x 2.002=38.09 La fuga model fara VVT 3.416 x 1.3=4.44 modelul cu VVT: 4,3x 1= 4.3 Deci modelul fara VVT are rapoartele mai bune la multiplicare, off road, si mai proaste demultiplicare, on road.....insa diferentele sunt mici si poate compenseaza cei citiva caluti in plus... Cea mai buna la fuga este automata cu demultiplicare: 0.696x 4,09x 1.3=3.7 insa la cralling sta tare prost cu 31.07 Oare se pot transplanta rapoartele din reductorul de automata in cel de manuala, la modelul cu VVT? Editat Decembrie 3, 2014 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Oare se pot transplanta rapoartele din reductorul de automata in cel de manuala, la modelul cu VVT? de ce sa transplantezi rapoartele cind poti inlocui reductorul cu totul? 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? de ce sa transplantezi rapoartele cind poti inlocui reductorul cu totul? ma gandesc ca o fi mai ieftin....nu stiu exact ce presupune o varianta sau alta.. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? ma gandesc ca o fi mai ieftin....nu stiu exact ce presupune o varianta sau alta.. pai rapoartele alea de unde le iei? nu dintr-un reductor? exista 2 variante constructive de reductor de jimny. de fapt 3, dar a treia este o combinatie. la fiecare varianta exista mai multe valori de hi/low, in functie de nr de dinti de la angrenajul cu lant de la intrare si de angrenajul planetar de la low Editat Decembrie 3, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? pai rapoartele alea de unde le iei? nu dintr-un reductor? In viziunea mea non tehnicus si comoda...ma gandeam ca e mai usor sa comanzi pinioanele noi la un magazin de piese auto si nu cred ca pot fi enorm de scumpe, decit sa iti incerci norocul la dezmembrari rventual cu o cutie de transfer Deci se pot sau nu inlocui doar acele pinioane la un jimny VVT sau crezi ca merge mai degraba solutia inlocuirii intregii cutii de transfer? Deocamdata nu am ganduri din astea fata de noua mea jucarie....ca e noua nouta.....insa in viitor....cine stie... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? In viziunea mea non tehnicus si comoda...ma gandeam ca e mai usor sa comanzi pinioanele noi la un magazin de piese auto si nu cred ca pot fi enorm de scumpe, decit sa iti incerci norocul la dezmembrari rventual cu o cutie de transfer dupa ce o sa vezi cit costa un pinion sau o roata dintata noua si originala o sa te calmezi. cam cit un reductor SH de ex: 29111-81A00 = pinionul de intrare = 575 lei 29232-76J00 = roata de lant iesire = 615 lei 29225-55C00 = lant transmisie = 1365 lei tu hotarasti daca sunt enorm de scumpe. Deci se pot sau nu inlocui doar acele pinioane la un jimny VVT sau crezi ca merge mai degraba solutia inlocuirii intregii cutii de transfer? da, se pot inlocui daca sunt din aceeasi generatie. piesele nu sunt interschimbabile intre reductoarele cu maneta si cele comndate electric. Editat Decembrie 3, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Scump domne, scump......dar cred ca merita. Cand o sa ma hotarasc sa bag jimny-ul la namoale cred ca asta va fi pe lista de investitii...sa merg si eu cu "a1a cu reductor.....FARA FRAAHNA":grin:... asta ca am ramas cu niste sechele de la niste coboriri cam abrupte http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Scump domne, scump......dar cred ca merita. nu merita, la banii aia iti pui un reductor de samurai cu 4,16 si dai clasa veveritelor invidioase. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Multumesc pentru informatii! Eram interesat pentru ca am intrat pe mobile.de si am constatat ca modelele SH din 2005 inclusiv mai au comanda reductorului manuala (dar au si rulaje de cca 80 - 100.000km !). Deci, practic, intre un model din 2005 si unul actual, care ar fi echipate cu aceleasi roti, ar exista o diferenta la comportamentul in teren (cuplu la reductor pe scurt) si pe sosea (viteza maxima capabila)? Scuze ca insist in problema dar am vazut pe acest site ca exista recomandarea de a cauta modele SH care mai au comanda manuala la reductor (adica pana in 2005 inclusiv) pentru ca sistemul ar fii mai fiabil Este mai fiabil un cuplaj mecanic (cu un levier) decat unul electric (cu un electromagnet) mai ales datorita firelor comenzii acestui electromagnet care sunt pozitionate cam prost si se agata foarte usor in teren (si gata pa-pa 4x4). Restul de diferente nu sunt foarte relevante. Singurul salt adevarat este cu reductor de Samurai/SJ. LE: este cam aceeasi idee si la MRL-uri. Cele originale vacuumatice sunt susceptibile la defecte multiple (iar pa-pa 4x4) si atunci punem d-alea manuale (le cuplezi mecanic - cu propria mana :)) Editat Decembrie 3, 2014 de alexb25 Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Decembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2014 (editat) Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Este mai fiabil un cuplaj mecanic (cu un levier) decat unul electric (cu un electromagnet) mai ales datorita firelor comenzii acestui electromagnet care sunt pozitionate cam prost si se agata foarte usor in teren (si gata pa-pa 4x4). Restul de diferente nu sunt foarte relevante. Singurul salt adevarat este cu reductor de Samurai/SJ. LE: este cam aceeasi idee si la MRL-uri. Cele originale vacuumatice sunt susceptibile la defecte multiple (iar pa-pa 4x4) si atunci punem d-alea manuale (le cuplezi mecanic - cu propria mana :)) Legat de MRL-uri: mi-ai trezit niste amintiri "placute", am avut pana prin 2004 un ARO 243 cu motor Peugeot la care cand cuplai fata te dadeai jos din masina si invarteai cu mana MRL-ul pentru a cupla planetara cu butucul rotii, dar din cauza materialelor proaste din interiorul MRL-ului , in special arcul care apasa sistemul de blocare, fie nu se bloca, fie nu se debloca (asta era mai grav !), dupa manevra trebuia sa bagi mana (!) sa verifici daca se invartea planetara. Dupa 90 (comparativ cu anii mai vechi), cat s-au mai fabricat ARO-urile, calitatea era groaznica, macar la astea cu motor Peugeot de 2,5 TD motorul si cutia erau o bijuterie (reductorul era autohton si huruia ca naiba!). Dar apropo, modelele mai vechi de Jimny sunt cu MRL-uri manuale? Editat Decembrie 3, 2014 de stanley Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Decembrie 3, 2014 Partajează Postat Decembrie 3, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? ... Dar apropo, modelele mai vechi de Jimny sunt cu MRL-uri manuale? Nu. Toate cele bune! :h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Re: Jimny modelele pana in 2005, difera reductorul? Scump domne, scump......dar cred ca merita. Cand o sa ma hotarasc sa bag jimny-ul la namoale cred ca asta va fi pe lista de investitii...sa merg si eu cu "a1a cu reductor.....FARA FRAAHNA":grin:... asta ca am ramas cu niste sechele de la niste coboriri cam abrupte e treaba si cu reductoru de SJ410. Dar ma enerveaza ca pierd la mersul pe sosea si l-am dat jos :). E altceva, mai urci si tu cu a2a multe pante..... aaa. La jimny nu exista a1a fara frana :))) piscata frana :). Ti-ai luat jimny, iar? :):h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate