Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tractor 4x4

wick7ed

Postări Recomandate

Poate nu este cea mai potrivita intrebare dar poate ma ajuta cineva ,ce tractor 4x4 (de dimensiune medie) sa imi cumpar (marca, model ,) ca sa il pot folosi in zona de deal ?Buget maxim 7000 euro .Daca deranjez cu aceasta postare imi cer scuze ,multumesc anticipat !:tk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tractor 4x4

Eu am avut un Yanmar 1300 (japonez) sI am fost foarte multumit de el.Nu l-am folosit la arat pentru ca nu avea tiranti inseam carat tot ce se poate cara pentru constructia unei case pe un deal.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Daca este zona de munte iti trebuie obligatoriu dubla tractiune.

Daca sunt zone inclinate mult care trebuie lucrate iti trebuie tractoare speciale ptr panta.

In primul caz cel mai bine mergi pe tractoare romanesti (445DT sau 640DT).

Ptr zone inclinate mergi pe varianta Aebi sau Bucher. Ar mai fi o varinta de tractoare mici articulate, Ferrari, Carraro, etc

QUOTE=wick7ed;992030]Pai tractorul o sa fie folosit la tras de lemne ,arat ,balotat ,si transport de fan ,lemne ,balastru intr-o zona cu multe penti .:tk

Link spre comentariu

Daca este zona de munte iti trebuie obligatoriu dubla tractiune.

Daca sunt zone inclinate mult care trebuie lucrate iti trebuie tractoare speciale ptr panta.

In primul caz cel mai bine mergi pe tractoare romanesti (445DT sau 640DT).

Ptr zone inclinate mergi pe varianta Aebi sau Bucher. Ar mai fi o varinta de tractoare mici articulate, Ferrari, Carraro, etc

QUOTE=wick7ed;992030]Pai tractorul o sa fie folosit la tras de lemne ,arat ,balotat ,si transport de fan ,lemne ,balastru intr-o zona cu multe penti .:tk

Eu m-am gandit la un Fiat 445 dt 4x4 dar nu prea stiu nimic despre acest model :)

Link spre comentariu

iti zic eu despre el

tractor bun romanesc , piese inca se gasesc dar din pacate cele noi vor fi in general mai proaste decat cele vechi care le schimbi , in principiu o sa inveti mecanica elementara cu el , dar isi va face treaba -daca vrei e un aro -bun pt ce a fost facut dar departe tare de concurenta

desi toti stim ca e bun aro incet am trecut toti la alte marci -nu intreb de ce pt ca stim toti

la u445 aproape jumate din pret il face imaginea pe care o are in randul taranilor romani.

(nu fermieri ca aia au alte marci de tractoare)

colegu savagex te poate lamuri cel mai bine pt ca el a avut 445 si acum poate compara cu concurenta.

Link spre comentariu

Ptr zone inclinate mergi pe varianta Aebi sau Bucher.

Imi doresc sa vad un Aebi functional la 7000 de euro....

Eu m-am gandit la un Fiat 445 dt 4x4 dar nu prea stiu nimic despre acest model :)

Eu am avut pana in vara anului acesta, timp de 4 ani un 445 dtc din 2002. E un tractor romanesc reusit si te sfatuiesc sa cauti dtc chiar daca o sa gasesti mai greu la bani astia dar are avantajul la urcari ca e mai lung decat dt-u, are reductor, si dt-ul are dar transmisia e cu un singur levier in general si are 6 trpte, mai rar sunt cu 2 leviere la schimbator si sa aibe 8 trepte. Alt plus ar fi directia full hidraulica, frana pe priza de putere daca tractorul o sa lucre cu agregate care au nevoie de priza e esentiala! Se poate si fara dar e mult mai greu de utilizat si dt-u in general nu are. In schimb fiabilitatea lasa de dorit....ce auzi acuma, ca tractoarele romanesti is aur si ca ele nu mai sunt e folclor pur si de obicei auzi asta de la acei oameni care n-au avut alte marci de tractoare! Am avut probleme cu ambreiaju si zici ca gasesti piese oriunde ca doar e tractor romanesc, de-abia am gasit un rulment de presiune pentru ambreiaj, calitatea pieselor lasa de dorit! Frane,cel putin la tractorul meu eu n-am putut sa am asa cum as fi vrut niciodata, am schimbat tot la frane si degeaba(e o munca titanica sa faci treaba asta), o tinut 3 saptamani! Avantajul acestui tractor este chiar folclorul care il lauda, odata investiti bani in el este ca si cum i-ai tine la banca, in sensul ca daca se strica treburile il pui azi la vanzare la un pret corect si maine il vinzi!

In locul dtc-ului eu mi-am cumparat un kubota 345 dtl cu cabina si incarcator frontal din 92! Ei bine, e adevarat, 445 consuma putin, dar kubota consuma cam 60°/• din cat consuma 445-u la aceleasi operatii si cu aceleasi scule cu multiple avantaje. Are 4 trepte pe reductor, deci in total 16 viteze, are 540 si 1000 rot/min la priza de putere, motorul e de 1500 cm in 4 pistoane cu bujie pe fiecare cilindru. Singurul minus pe care il are fata de dtc este faptul ca e mai usor cu tot cu incarcator, dar daca ma intrebi pe mine, dpdv tehnic si la cum se simt tractoarele nu m-as intoarce niciodata la romanesc! Si imi spunea un tip care traieste din comert cu tractoare ca e problema la astea cand ai nevoie de piese, numai ca nu ai nevoie de piese pt ca nu se strica! Sau cel putin nu asa des ca astea romanesti!

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Pai, Kubota este cel mai bun tractor japonez.Nu are rost sa compari echipe care joaca in ligi diferite.Piese gasesti cate vrei, aici in tara sau mai ieftin in Ungaria.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Ptr zone inclinate mergi pe varianta Aebi sau Bucher.

Eu am avut pana in vara anului acesta, timp de 4 ani un 445 dtc din 2002. E un tractor romanesc reusit si te sfatuiesc sa cauti dtc chiar daca o sa gasesti mai greu la bani astia dar are avantajul la urcari ca e mai lung decat dt-u, are reductor, si dt-ul are dar transmisia e cu un singur levier in general si are 6 trepte, mai rar sunt cu 2 leviere la schimbator si atunci are 8 trepte. Alt plus ar fi directia full hidraulica, frana pe priza de putere, daca tractorul o sa lucre cu agregate care au nevoie de priza e esentiala! Se poate si fara dar e mult mai greu de utilizat si dt-u in general nu are. In schimb fiabilitatea lasa de dorit....ce auzi acuma, ca tractoarele romanesti is aur si ca ele nu mai sunt e folclor pur si de obicei auzi asta de la acei oameni care n-au avut alte marci de tractoare! Am avut probleme cu ambreiaju si zici ca gasesti piese oriunde ca doar e tractor romanesc, de-abia am gasit un rulment de presiune pentru ambreiaj, calitatea pieselor lasa de dorit! Frane,cel putin la tractorul meu eu n-am putut sa am asa cum as fi vrut niciodata, am schimbat tot la frane si degeaba(e o munca titanica sa faci treaba asta), o tinut 3 saptamani! Avantajul acestui tractor este chiar folclorul in sine, odata investiti bani in el este ca si cum i-ai tine la banca, in sensul ca daca se strica treburile il pui azi la vanzare la un pret corect si maine il vinzi!

In locul dtc-ului eu mi-am cumparat un kubota 345 dtl cu cabina si incarcator frontal din 92! Ei bine, e adevarat, 445 consuma putin, dar kubota consuma cam 60°/• din cat consuma 445-u la aceleasi operatii si cu aceleasi scule cu multiple avantaje. Are 4 trepte pe reductor, deci in total 16 viteze, are 540 si 1000 rot/min la priza de putere, motorul e de 1500 cm in 4 pistoane cu bujie pe fiecare cilindru. Singurul minus pe care il are fata de dtc este faptul ca e mai usor cu tot cu incarcator, dar daca ma intrebi pe mine, dpdv tehnic si la cum se simt tractoarele nu m-as intoarce niciodata la romanesc! Si imi spunea un tip care traieste din comert cu tractoare ca e problema la astea cand ai nevoie de piese, numai ca nu ai nevoie de piese pt ca nu se strica! Sau cel putin nu asa des ca astea romanesti!

IMG-20130813-00538.thumb.jpg.9d8dc35452acbc3493c35186950ea67f.jpg

IMG-20140806-00813.thumb.jpg.f9df0ebd74065a1c57add7909a4606b6.jpg

IMG-20140830-00833.thumb.jpg.5809eaea92d4dd2a275faac77d2de596.jpg

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Eu am avut pana in vara anului acesta, timp de 4 ani un 445 dtc din 2002. E un tractor romanesc reusit si te sfatuiesc sa cauti dtc chiar daca o sa gasesti mai greu la bani astia dar are avantajul la urcari ca e mai lung decat dt-u, are reductor, si dt-ul are dar transmisia e cu un singur levier in general si are 6 trepte, mai rar sunt cu 2 leviere la schimbator si atunci are 8 trepte. Alt plus ar fi directia full hidraulica, frana pe priza de putere, daca tractorul o sa lucre cu agregate care au nevoie de priza e esentiala! Se poate si fara dar e mult mai greu de utilizat si dt-u in general nu are. In schimb fiabilitatea lasa de dorit....ce auzi acuma, ca tractoarele romanesti is aur si ca ele nu mai sunt e folclor pur si de obicei auzi asta de la acei oameni care n-au avut alte marci de tractoare! Am avut probleme cu ambreiaju si zici ca gasesti piese oriunde ca doar e tractor romanesc, de-abia am gasit un rulment de presiune pentru ambreiaj, calitatea pieselor lasa de dorit! Frane,cel putin la tractorul meu eu n-am putut sa am asa cum as fi vrut niciodata, am schimbat tot la frane si degeaba(e o munca titanica sa faci treaba asta), o tinut 3 saptamani! Avantajul acestui tractor este chiar folclorul in sine, odata investiti bani in el este ca si cum i-ai tine la banca, in sensul ca daca se strica treburile il pui azi la vanzare la un pret corect si maine il vinzi!

Multumesc foarte mult de raspuns ,daca ar fi catre ce model /marca mai sfatiu sa ma indrept ,eu sincer mi-as dori un tractor cu un reductor bun si o fiabilitate buna ! stima

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult de raspuns ,daca ar fi catre ce model /marca mai sfatiu sa ma indrept ,eu sincer mi-as dori un tractor cu un reductor bun si o fiabilitate buna ! stima

Eu nu o sa spun ia cu tare sau ia cu tare, am avut dtc si acum am kubota! Eu personal nu as mai lua dtc numai daca as prinde la super pret penrtu revanzare! Daca l-as lua pt mine clar as merge pe Kubota!

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare