Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

iar belele :ang2

MARIAN KJ

Postări Recomandate

Din pacate am iar belele; de data aceasta cred ca e nasol. Recunosc ca, novice fiind, nu am mai auzit de asa ceva. De aceea mi-e destul de teama sa nu fie ceva nasol rau.:hm

Concret: Astazi la o "geometrizare" de rigoare baietii au observat ceva oarecum frapant. Chestiune CARE SE VEDE SI CU OCHIUL LIBER. Rotile din fata sunt "distribuite" inegal, altfel spus roata dreapta fata e mult mai in fata decat roata stanga fata. A mai intalnit cineva asa ceva? Baietii de la geometrie mi-au spus ca exista o multitudine de posibile cauze. De aceea, inainte de a apela la cineva (poate imi recomandati, locuiesc in zona Bucuresti-Ilfov) pentru a o desface si a vedea exact ce e stramb, poate am niste sugestii...

Marturiesc ca asta m-a speriat, nu am vazut niciodata asa ceva!

De unde naiba ar putea fi?

Editat de MARIAN KJ
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: iar belele :ang2

-Accident, caroserie stramba problema mare

-Accident , brate,prinderi chestii schimbabile, strambe- problema,dar mai mica...rezolvabil

-meeega uzuri la brate-prinderi,bucse chiar lipsa....ar trebui sa faca ca toti dracii la drum dar totul rezolvabil....

- alte chestii si astea rezolvabile mai mult sa mai putin....

in principiu chestia apare de obicei in urma unei lovituri...

probabil ca poti merge mult si bine sau se poate rupe ceva si te arunca de pe un pod.....trebuie verificat la doctor nu aici ,asa, ce poate fi?....si ne dam cu parerea....

Daca nenea aia nu au vazut cu ochiul liber nimic, inseamna ca-i ascuns bine sau ei nucunosc meserie....

mergi la un servixe recomandat de preferinta de pe aici de pe forum, care stie si intelege fenomene paranormale....:grin:

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Da, am lovit-o. Caroseria nu are nimic. De bucse... am auzit ca ar putea fi de aici, dar chiar asa diferenta SESIZABILA CU OCHIUL LIBER de la bucse???

In rest, multam. Imi recomandati vreun service anume (daca tot m-ati ajutat cu sugestii...) PLS.

Mai ales ca m-ati speriat cu aruncatul de pe vreun pod...

Link spre comentariu

Da, am lovit-o. Caroseria nu are nimic. De bucse... am auzit ca ar putea fi de aici, dar chiar asa diferenta SESIZABILA CU OCHIUL LIBER de la bucse???

In rest, multam. Imi recomandati vreun service anume (daca tot m-ati ajutat cu sugestii...) PLS.

Mai ales ca m-ati speriat cu aruncatul de pe vreun pod...

Poate ai sasiul strambat din socul loviturii si o fi plecat caroseria un pic. Trebuie sa pleci de unde a fost lovitura.Un tinichigiu bun,ar putea sa-ti explice tot ce ai de facut. Masina trage stanga,sau dreapta? Daca e sasiul stramb, se poate rezolva pe Stand de redresare carosrie si-ti iese in cotele de fabrica.

Link spre comentariu

KJ ala are sasiu? parca nu.....

Mergi la GTC este aproape si pt constatare nu te jupoaie, adica ar trebui sa fie free....

Poti avea un brat strimb, o fuzeta,sau caroseria.....mergi si verifica.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Link spre comentariu

e unibody si are ifs pe fata.

http://www.jeepkj.com/forum/f196/unibody-not-28294/

depinzand cum a fost lovita, sa te uiti si la puntea fata. pe fata ai dana 30a, adica aluminiu. e recunoscuta ca poate face poc in anumite conditii (adica, crapa si daca e crapata si mergi cu ea asa ....).

Link spre comentariu

KJ ala are sasiu? parca nu.....

Mergi la GTC este aproape si pt constatare nu te jupoaie, adica ar trebui sa fie free....

Poti avea un brat strimb, o fuzeta,sau caroseria.....mergi si verifica.

Are sasiu. E uniframe,.nu unibody. Are sasiul prins de caroserie. De obicei, este greu de indreptat. Nu va mai fi la fel. Are geometria terminata. Vezi cat de drept o poti face (tinichigiu) si apoi regleaza geometria sa mearga drept. Cauciururile se vor deteriora repede insa... Mai bine o vinzi. Acum mergi pe 3 urme.

Am patit-o si eu cu o masina... Am rezolvat cum am zis mai sus.

Mult succes.

JEEP CHEROKEE 3.7 Limited
Link spre comentariu

Are sasiu. E uniframe,.nu unibody. Are sasiul prins de caroserie. De obicei, este greu de indreptat. Nu va mai fi la fel. Are geometria terminata. Vezi cat de drept o poti face (tinichigiu) si apoi regleaza geometria sa mearga drept. Cauciururile se vor deteriora repede insa... Mai bine o vinzi. Acum mergi pe 3 urme.

Mult succes.

Cunoastem despre masini...sasiu,fara cascarabete din astea in general....

In plus sfatul este mai mult decat rau intentionat....si cu directie ce se cheama Teapa...

Evitam chestii de genul aici,sincer....

Mergi la GTC si verifica un pic .....dupa constatare, cind stim ceva, iti facem alte recomandari.....

Link spre comentariu

Mult succes.

Ai putea fi mai explicit ?

Noi stim ca masinile sunt cu sasiu sau fara :ha:

Link spre comentariu

Vezi ca la geometrie e destul de complicat KJ si greu de scos .

Du-te la un service care pe langa aparatul care "citeste date" mai exista si un " nene" care stie sa "citeasca" datele si mai ales stie pe ce suruburi trebuie sa actioneze ca-i mai complicat.

Eu mi-am facut geometria de 2 ori dupa liftare tocmai din acest motiv (nu am gasit un nene potrivit in spatele calculatorului) si stiu ca nu e ca la DACIE.:ha::ha:

Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33"
Link spre comentariu

Sincer nu am inteles mesajul lui andypopa. Tendentios, la misto, la plesneala, nu stiu cum a venit...

In rest am urmat sfaturile celorlalti, am ales pe George sa se uite si a constatat:

Pivot+bascule+bucse - duse si indoite

Mai grav, ceea ce n-am realizat, spre rusinea mea, e ca roata dreapta spate avea etrierul blocat ceea ce agrava

"trasul" masinii spre dreapta si a uzat destul de bine pneul:hm

Am mai constatat si alte minore nereguli pe care le-am remediat si maine sper sa vad masina stand linistita pe drum fara a mai cauta marginea acestuia.:banana

Multam tuturor

Link spre comentariu

Pe forumul asta sunt o gramada de oameni bagabonti, mistocari si pishicheri ...Eu sunt unul dintre ei... :grin: Scriu asta inainte ca sa nu iei sfaturile mele in consideratiune...ele fiind un atentat clar la dorinta ta de a iti remedia problemele. Importanti insa nu suntem noi oameni bagabonti, mistocari sau pishicheri, nici pe forum si nici in viata reala, important este CUM reusesti tu sa filtrezi informatia ....:wink:

Colegul care consideri tu ca ti-a raspuns tendentios ti-a expus mai sus un punct de vedere foarte matur si la subiect. Asa l-am perceput eu. Daca lasi 3 sau 4 urme pe asfalt ...si ai o problema legata de lonjeroane atunci sa stii ca sansele de a remedia problema respectiva sunt minime in Romania. Din pacate ...

Daca la geometrie iti ies rotile "decalate" atunci pot fi urmatoarele probleme:

-brate oscilante strambe, bucsi sau pivoti praf

-lonjeroane sau elemente de prindere pe lonjeroane plecate cu sorcova de sarbatori la neamurile de peste Prut sau Dunare ...

Cumva la geometrie ti-au gasit roata din fata de pe partea cu care ai lovit mai in spate decat cealalta?

Este de asemenea posibil ca masina sa mai fi fost lovita si inainte.

De ce spun toate astea ...candva am avut si eu un XJ ... m-am bucurat de el pana au inceput sa plece lonjeroanele ... Nu le-am intrebat unde ca nu sunt prea curios de fel...doar ca la un moment dat unde au plecat bagaboantele alea doua am trimis-o si pe ma-sa (masina) ...Adica am devenit un fel de vaduv disponibil ...si mi-am luat o gheisa ... cu corset tapan pe dedesubt.

In rest poti merge fara probleme asa ...pana la un moment dat cand o sa dea divort roata de masina dar nici atunci nu e problema ...ca o sa poti suda fara probleme rezerva ... daca ai de ce, daca ai cu cine si daca o sa mai ai cui...

Sper sa-mi intelegi satira ...si chiar daca nu ...nu-i bai, nici nu ma astept, sunt dupa mai multe ore sau zile de munca (nici eu nu mai stiu exact) si incep sa scriu prostii pe forum. Iarta-ma, plec la somn, noapte buna! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: iar belele

Nu-s eu priceputu' (e si o marcă de pui decorticati, pipote si alte cărnuri) pe aici asa că am luat mai toate zisele de bune. Ferească bunul Dumnezeu al 4x4-stilor sa se adevereasca satiricele-ti vorbe. Eu zic ca am rezolvat belelele. Da' m-am invatat minte: acum stiu cat poate masina in conditii rele, stiu cum sa filtrez/inteleg informatiile de pe forum, si, mai ales, stiu ca era bine sa plec urechea si sa ma sfatuiesc pe aici inainte de a achizitiona masina (ceea ce nu inseamna ca imi pare rau, me're impecabil, nici puturoasa nu e la cei 110 kW, si, cateodata se descurca super si in off-ul mai nasol. Aceasta chiar daca ajunge cu pivotii pe la George:wink:)

Multam:g

Link spre comentariu

e o masina faina cu toate relele ei. nu e cine stie nici pe strada nici in teren foarte greu, dar reuseste sa le imbine foarte bine sa te bucuri de amandoua.

mai ales ca tu, cu cutie automata, ai si 4x4 permanent.

motorul tau, cel mai potent diesel de pe kj, misca la mare stil masina si pe strada si in teren. are si cuplu si caluti la roata destui sa descarce bine in namol. in reductor pe rampe sau pe pante o tine de zici ca e pe drum plat.

cand pui piciorul la podea, zambesti.

alt avantaj al ei este dat de dimensiuni/proportii, mai ales in terenul din ro. ai si ceva spatiu in ea si e si relativ scurta si ingusta sa te strecori cat de cat cu ea.

intr-adevar ifs-ul pe fata, evident ca si ifs iti spune sa stai deoparte de teren foarte greu si are si ceva deficiente de constructie. in state, se gasesc niste upgrade-uri pentru ifs-ul acesta, rezultatul este ceva mai solid si robust. implica cateva mii de $$$ insa.

poti chiar sa o faci sfa, dar deja te uiti la wrangler.

ifs-ul are si avantajele lui la drum lung pe sosea. depinde cat de departe de tine e terenul de "joaca".

daca iti place sa te bagi in teren cu ea (pe langa un kit bun de inaltare si niste gume un pic mai inalte sa scapi de frica, ca o lovesti pe dedesubt usor, e cam joasa stock pentru abordari al unui teren "denivelat" si suspensia standard e moale si se lasa repede), un blocant spate e minunat, tractiunea e incredibila cu el cuplat. te ajuta si sa o protejezi putin abordand mai incet zonele mai dificile.

una peste alta, ma bucur ca ai reusit sa o pui la punct si multa bafta cu ea in continuare si poate ne bucuri si pe noi cu ceva poze cu ea. :grin:

Editat de adrianfd
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Deci, ca sa nu se zica iarasi ca fac misto, citez :

"The Commander, Grand Cherokee, Liberty as well as the old Cherokee use a UNIFRAME construction (NOT unibody). This starts with a frame which the body panels are then welded directly too. This is much stronger than a unibody setup and sets Jeep apart from many other SUV/CUV makers. The Wrangler uses a typical truck-like body on frame construction. The Patriot and Compass use a unibody construction".

Editat de andypopa
JEEP CHEROKEE 3.7 Limited
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare