Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie 4x4 de oras

Meridivs

Postări Recomandate

Re: Sfat achizitie 4x4 de oras

Nu intru în detalii cu mărci și modele, dar aici nu sunt de acord 100% cu tine. Pentru că spre asta se tinde, spre performanță cu resurse cât mai puține. Așadar, există foarte multe motoare de generație nouă adică concepție după 2013 ... cu cilindree mică 1,4L - 2,0 L, turbo, sau biturbo, otto sau diesel cu consumuri extrem de mici, real. Uită-te pe net și o să le găsești. Eu am mers cu câteva jucării din ăstea și pot indica câteva modele care m-au uimit ca raport cilindree/putere/consum.

Toate cele bune!:h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Una e ce dau producatorii pe hartie, alta e realitatea. Am si mercedes diesel biturbo generatie 2014 si are consum urban dat de constructor 6.6 la 204 cai putere , iar real consuma 9 10. :wink:. Aaa ca uneori cand prind liber si portiuni de mers constant consuma 7 ... ala nu poate fi considerat etalon.

Ce da constructorul sunt conditii ideale. Prea putin prindem noi trafic de asa natura incat sa iasa apropiat de datele din carti.

Iti dau exemple de motoare minune :

1.4 tsi benzina turbo 120 cai . Consum dat 7 urban real 9 10 .

2.0 tfsi 200 cai benzina turbo . Consum real urban minim 13.

Intr-adevar au mai scazut consumurile fata de acum 10 20 ani, dar deocamdata cai multi = consum mare.

Link spre comentariu

Eu cu 1.6 mpi Octavia oras dimineata rar dai a 3-a imi arata computeru maxin 12%.Sunt norocos poate la ce consumuri vad ca au "noutatile" :)

Suntem offtopic rau.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

in oras:

defender 2500cmc - 10.5-11.5

patrol 2.8 - 16 - 17%

patrol 3.0 manual - 13-14%

patrol 3.0 automat - 14-16%

smart 600cmc/daihatsu cuore - 5-7%

pai nici nu merita sa mai ies din smart si daihatsu. daihatsu e de 10 ori mai vie decit smartul, dar e cu 1m mai lunga, ca latime sint la fel si au avantajul ca intra si in pzd ma-sii la cit de mici sint.

in general 4x4 de oras sint lexus-uri, porsche, mercedes, audi, bmw - si fac parte din clasa de 50k+; cred ca nu la astea s-a referit colegul ci la jimny, samurai, vitara, justy, alto... cu toate ca acum merge sa iei un cayenne, sint la bani putini pentru un porsche si chiar sint masini confortabile. intre un 80 obosit si un cayenne, ca sa te dai in oras merita cayenne-ul.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Ma batea si pe mine gandul la Cayenne dar la bani putini gasesti gioarse alergate. Iar piesele de cayenne numai ieftine nu sunt. Consumul la fel, e nesimtit .

Pana la urma am luat Grand cherokee care desi calitativ este sub cayenne clar , cu niste mici upgradeuri pe care i le am facut fuge la fel de tare si nu sare de 32 de gaz in oras oricat de mari as avea bocancii. Iar intretinerea nu sufera comparatie la preturi.

Depinde de buget . Mie unul de oras prefer ceva mic si agil , de aceea circul cu Feroza preponderent. Depinde de gusturi, de buzunar, de piticii fiecaruia.

Link spre comentariu

Daihatsu Cuore pe gpl cred ca este super pentru oras :)

trebuie sa fii hagi tudose ca sa faci asta... cu toate ca mititica se preteaza, pentru ca se poate pune lejer o troidala in locul rotii de rezerva, fara sa afectezi portbagajul... si asa circuli cu 3%. si cica exista si varianta 4x4... as vrea s-o iau, merita 100% iarna.

cind se strica ambreiajul o sa-i pun si cutie automata... si am si servo-ul sa-l montez si gata :grin:

Editat de air_wolf

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Ce rost are, trebuie sa consumam cat mai multi bani, daca nu avem mosteniri sau afaceri atunci facem credit sa ne luam masini scumpe de oras, mergem cu ele in concediu 2 saptamani pe an in rest mergem prin oras ca orasul asta este asa ca o jungla :)

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Ce rost are, trebuie sa consumam cat mai multi bani, daca nu avem mosteniri sau afaceri atunci facem credit sa ne luam masini scumpe de oras, mergem cu ele in concediu 2 saptamani pe an in rest mergem prin oras ca orasul asta este asa ca o jungla :)

sa stii ca asa e... daca nu imi dadea cosmin asta, si acum dadeam 1000 lei/luna pe motorina de patrol... ca ce plm, io am gip si monta bani ca sa dea la biserica ma-sii...

btw, automata e mai ieftina ca un kit de ambreiaj :ha:

Link spre comentariu

aaaaaaaaaaaaaaaa chiar daca am motor de 1,3 de 86cai si 4x4 ,iam pus si gpl, acolo o butelie mica de 27 l si ma duc cu ea in jur de 370km poate si mai mult( mai putin cand e sotia la volan la ea se reduce distanta considerabil) :grin:

Link spre comentariu

:grin: eu la munca merg cu masina firmei deci nu conteza cat consuma si consuma putin....conteza sa ma intorc acasa intreg in caz de accident si sa nu raman in drum.

In concediu cu Jeep-ul,ca doar este concediu si cine se uita la o friptura sau la un plin in plus...

La plimbare si recreere prin oras cu bicicleta,taxi sau metroul....pentru ca bere,amici,spritz si chestii socoteli :ha::ha:

Ce conteaza cit consuma?parca faceti curierat sau taxi prin Bucuresti.....

Nu esti multumit de consum,un abonament la RATB este 40 lei si circuli in ce directie vrei.... un bilet la tren privat este 25lei si mergi la ski jmechereste,band vin fiert si jucand carti,nu stand ca boul pe valea prahovei in aglomeratie 3 ore.....si facind calcule la consum.

Trebuie sa vedem si dincolo de parbriz domnilor....

si ca sa fim la obiect cea mai buna rabla de oras este ce-ti permiti sau ce-ti impune egoul,functia,situatia....smart sau range nou....

:smb

cunosc persoana cu Mercedes LM 63 AMG 2014.....merge fix 30 km zilnic.....dar se respecta....in rest cu sofer cu diverse alte rable in aglimeratie....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Si eu cunosc posesor de Touareg 3.0 merge cam 20 km /zi la 30 mii km i-a picat turbina din cauza ca citez ''masina nu apuca sa se incalzeasca mai ales iarna'' :)) nu mai tin minte cat l-a costat dar a fost o suma frumusica.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare tuturor,

Vreau si eu niste sfaturi de la baietii priceputi :grin: Am un passat cocosat din 2003 de care am fost mereu multumit si inca mai sunt, problema e ca mi-am facut cabanuta in varful delului si singurul drum pana la ea e neasfaltat si frecventat de tractoare, deci arata foarte "bine". Ca sa ajung si eu la cabanuta mea fara sa car toate lucrurile in spate ma gandeam la 2 solitii, si aici va cer sfatul.

1 Sa schimb passatul cu un 4x4 apropiat ca varsta de el si cu motorizare asemanatoare (nu mai mult de 2.0 ca nu vreau sa platesc impozit inutil, nu ca asta ar fi util dar macar e mult mai mic decat la 3.0). Si ma gandeam sa schimb cu Kia Sportage sau Opel Frontera. Varianta spre care ma inclinam e Kia, dar va astept parerile!

2 Sa pastrez passatul si sa-mi cumpar si un 4x4 ieftin pe care sa il folosesc in special pentru urcat dealul si poate putin prin oras. Avand in vedere scopul masinii e clar ca trebuie sa fie ieftina, in jur de 1500 e si nu cu pretentii la dotari. Ma gandeam aici la Aro 10, Suzuki Vitara, Mitsubishi Pajero Pinin.

Va astept sfaturile!

Merci!

Link spre comentariu

Salut! Mai gândește-te și la Suzuki Samurai, Jimny eventual. Lasa Vitara și Pinin și mai ales Kia Sportage mai la urmă în lista de preferințe. Păstrează Passatul. Dacă-l vinzi ia-ți Patrol Y60. Toate cele bune! :h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Salut! Mai gândește-te și la Suzuki Samurai, Jimny eventual. Lasa Vitara și Pinin și mai ales Kia Sportage mai la urmă în lista de preferințe. Păstrează Passatul. Dacă-l vinzi ia-ți Patrol Y60. Toate cele bune! :h5

Merci de sfat, Samuraiul era una din variantele principale, dar ma cam sperie varsta lui si achizitia de piese, dar ca masina de teren din cate am vazut, e extraordinara. Partolul e frumos dar la motorul mare impozit pe masura... Aro 10 ma atragea in afara de faptul ca e o traditie romneasca, e si o masina ieftina si cu care te poti catara in diverse conditii (asta din cate am studiat ca nu am mers cu el). Iar Kia Sportage e asa slaba? Nu am nici un cunoscut cu masina asta. Si de Frontera... nimic? :grin:

Link spre comentariu

Salutare,

Incearca si varianta asta si nu o sa-ti para rau, deoarece este la mijloc, adica se descurca mai mult decat bine in teren accidentat dar si bine in oras, avand dimensiunile bune, consum decent pentru categoria ei si la fel un confort foarte bun, daca vrei un drive test da-mi un semn http://forum.club4x4.ro/showthread.php?88134-De-vanzare-Daihatsu-Feroza-EL-II-1994-1-6L-16V

Link spre comentariu

Salutare,

Incearca si varianta asta si nu o sa-ti para rau, deoarece este la mijloc, adica se descurca mai mult decat bine in teren accidentat dar si bine in oras, avand dimensiunile bune, consum decent pentru categoria ei si la fel un confort foarte bun, daca vrei un drive test da-mi un semn http://forum.club4x4.ro/showthread.php?88134-De-vanzare-Daihatsu-Feroza-EL-II-1994-1-6L-16V

Imi place masina, problema e ca pentru o a doua masina pe care sa o folosesc doar sa urc dealul... e cam scumpa, nu ar trebui sa depaseasca 1500 e avand in vedere motivul cumpararii. Iar sa schimb passatul cu ea.. nu vreau pentru ca imi trebuie o masina de familie cu 5 locuri si destul spatiu pt bagaje, singurul dezavantaj al passatului e ca nu pot merge prin drumuri accidentate. Merci oricum si bafta cu vanzarea!

Link spre comentariu

Merci de sfat, Samuraiul era una din variantele principale, dar ma cam sperie varsta lui si achizitia de piese, dar ca masina de teren din cate am vazut, e extraordinara. Partolul e frumos dar la motorul mare impozit pe masura... Aro 10 ma atragea in afara de faptul ca e o traditie romneasca, e si o masina ieftina si cu care te poti catara in diverse conditii (asta din cate am studiat ca nu am mers cu el). Iar Kia Sportage e asa slaba? Nu am nici un cunoscut cu masina asta. Si de Frontera... nimic? :grin:

Salut

Să nu te sperie Samurică-fără-frică! piese sunt, din abundență, punți, cutii de viteze, cutii de transfer, axe... e super pentru 2 persoane!!!

la SJ413 ai taxa de primă înmatriculare de 460 euro+300euro restul(RAR+asigurare+ceva traduceri dacă îl aduci de afară)

Eu unul zic că e ok!!!

Link spre comentariu

nu vreau pentru ca imi trebuie o masina de familie cu 5 locuri si destul spatiu pt bagaje, singurul dezavantaj al passatului e ca nu pot merge prin drumuri accidentate. Merci oricum si bafta cu vanzarea!

frontera. se descurca bine in teren si incap si bagajele si copii si catelul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare