Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme ambreiaj

Tinut87

Postări Recomandate

Simt uneori o usoara patinare a ambreiajului daca pot sa spun asa de obicei in treptele superioare respectiv treapta a 4-a si a 5-a daca accelerez mai brutal dar si in treapta a 3-a de exemplu daca este umpic de panta ideea e ca daca las umpic acceleratia isi revine. Curios ca nu mereu face. Cel putin nu mereu am sesizat. Stiu ca in trecut au fost ceva probleme pe la vacumul de la frana de la fostul proprietar (sau cel putin asa stiu ca i zice) care functioneaza cu uleiul din motor parca sau alt ulei nustiu sigur. Ideea este ca la momentul respectiv a curs cam mult ulei si s-a prelins prin zona cutiei de viteza destul de mult. De aici suspectez ca ar fi imbibat cu ulei. Intrebarea mea este: Se poate cumva spala interveni cu ceva sau nustiu cum sa zic. Exista undeva o gaura de vizitare mai mare? Eu am vazut doar dedesubt si lateral ca loc de surub dar destul de mic nu prea ar fi acces pe acolo. Si inca ceva. Ambreiajul se poate aerisi cumva? Ar merita incercata si varianta asta? Mentionez ca miros de ambreiaj nu am simtit niciodata. Masina discovery 1 fabricatie 1996
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme ambreiaj

Este posibil sa fie discul de ambreiaj. Astea sunt simptomele. Eu am avut la fel pe Discovery 1 si am schimbat tot kit-ul(placa, disc, rulment)! Nu este scump, eu am dat anul trecut pe SACHS 600 si ceva de lei, dar e putin chin la schimbarea lui!

Link spre comentariu

Salut sa sti ca am avut si eu o problema asemanatoare , a curs ulei pe la semeringul de la palier s-a dus pe placa , a inceput sa patineze primadata intr-a 5 apoi in fiecare treapta pana s-a dus discul si l-am schimbat , cu un. Sachs 1700 roni masina jeep grand cheroche 1998 2.5 tdi laredo

Link spre comentariu

Intrebarea mea este: Se poate cumva spala interveni cu ceva sau nustiu cum sa zic. Exista undeva o gaura de vizitare mai mare? Eu am vazut doar dedesubt si lateral ca loc de surub dar destul de mic nu prea ar fi acces pe acolo. Si inca ceva. Ambreiajul se poate aerisi cumva? Ar merita incercata si varianta asta? Mentionez ca miros de ambreiaj nu am simtit niciodata. Masina discovery 1 fabricatie 1996

Cu sau fara gaura de vizitare, daca discul s-a imbibat cu ulei nu-l mai poti spala cu nimic! Si patineaza fara sa simti miros:wink:

Cel mai bine ar fi sa desfaci si sa schimbi tot kit-ul. Evident, sa verifici sa nu mai curga ulei prin zona.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Totusi in ultima vreme a inceput sa nu mai patineze. De altfel de vreo 2 zile i-am dat jar maxim si nu s-a turat deloc in gol. Nustiu ce sa mai cred....

Poate insemna ca ai avut noroc: a fost ulei numai pe placa de presiune si, sub o forma sau alta, s-a autocuratat. Nu strica insa sa te pregatesti sufleteste pentur schimbarea ambreiajului:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@Tinut87 , pune-ti te rog in profil sau o semnatura cu modelul/motorizarea Discovery-ului pe care'l detii sa stim si noi despre ce vorbim tot timpul nu sa cautam in postari anterioare...va fi in avantajul tau sa primesti raspunsuri prompte si la subiect

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare