teodorescu.florin Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Salutare tuturor. Astazi,m-am hotarat sa-mi pregatesc masina de iarna prin schimbul uleiului (motor,diferentiale,cutie),filtrelor,antigelului,curelei,bujii,etc. In timp ce masina era urcata pe elevator,mecanicul a vazut ca compresorul de A/C nu e antrenat de nicio curea...m-a intrebat daca vara ce a trecut a functionat A/C-ul,raspunsul meu fiind clar : habar n-am! :grin: ...nu il folosesc datorita sinuzitei. Acum intrebarea mea:daca vreau sa il fac sa functioneze,la ce trebuie sa ma uit?Compresorul trebuie si el antrenat in vreun fel de o curea ceva?Am atasat niste poze,poate cineva stie despre ce e vorba si imi da un sfat. Multumesc anticipat. Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? Intr-adevar compresorul de A.C. nu este antrenat de curea ci de un cuplaj din spatele pompei de servodirectie care se pare ca iti lipseste . Cat despre nefolosirea A.C.-ului din cauza ,,sinuzitei" eu cred ca nu ai dreptate . Cauza este de obicei intretinerea incorecta sau deloc a sistemului de racire .Si eu aveam probleme cu asa ceva cu ceva timp in urma cand nu stiam despre ce este vorba .Mai nou anual sau de doua ori pe an inlocuiesc filtrul de cabina cu filtru cu carbon activ si dezinfectez tot sistemul de climatizare .Nu mai am nici o problema.Acuma nu as mai merge vara fara A.C. -A.C.-ul functional ajuta inclusiv iarna si pe vreme umeda la dezaburirea parbrizului si a geamurilor - Punerea in functiune: - obligatoriu ai nevoie de acel cuplaj ,dupa care se cere o proba de etanseitate a circuitului .Noi introducem aer comprimat in circuit si verificam daca tine presiunea macar cateva zile .Nu ne bazam doar pe probele de vid pe care le face programul aparatului de incarcare cu freon . -daca exista presiune in circuit se poate face proba la instalatia electrica si comenzile de la ambreiajul compresorului -daca totul este O.K.( compresorul cupleaza) se poate face incarcarea cu freon dupa care o sa afli daca compresorul este bun ,,au ba" :wink: Eu consider ca A.C.-ul este un lucru delicat si migalos de pus la punct pentru ca niciodata nu poti sa dai (ca service) un pret estimativ , nu ai cum mai ales in cazurile in care clientul nu a folosit sau nu i-a functionat niciodata sistemul De multe ori cand incep sa explic unor clienti cam cum sta treba cu ac-ul acestia renunta .Mai sunt si ceilalti care deja s-au obisnuit cu racoarea si nu mai pot fara ea . Treaba nasoala este ca nu prea se poate da garantie la o lucrare la A.C. pentru ca ba se sparge o conducta ,ba se sparge radiatorul ,ba ,,moare"compresorul ,mai ales la modelele noi care parca-s facute sa se strice Tare-s curios ce o sa hatarasti dupa ,,povestea"mea :grin: :h5 Editat Decembrie 23, 2014 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Decembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? Intr-adevar compresorul de A.C. nu este antrenat de curea ci de un cuplaj din spatele pompei de servodirectie care se pare ca iti lipseste . Cat despre nefolosirea A.C.-ului din cauza ,,sinuzitei" eu cred ca nu ai dreptate . Cauza este de obicei intretinerea incorecta sau deloc a sistemului de racire .Si eu aveam probleme cu asa ceva cu ceva timp in urma cand nu stiam despre ce este vorba .Mai nou anual sau de doua ori pe an inlocuiesc filtrul de cabina cu filtru cu carbon activ si dezinfectez tot sistemul de climatizare .Nu mai am nici o problema.Acuma nu as mai merge vara fara A.C. -A.C.-ul functional ajuta inclusiv iarna si pe vreme umeda la dezaburirea parbrizului si a geamurilor - Punerea in functiune: - obligatoriu ai nevoie de acel cuplaj ,dupa care se cere o proba de etanseitate a circuitului .Noi introducem aer comprimat in circuit si verificam daca tine presiunea macar cateva zile .Nu ne bazam doar pe probele de vid pe care le face programul aparatului de incarcare cu freon . -daca exista presiune in circuit se poate face proba la instalatia electrica si comenzile de la ambreiajul compresorului -daca totul este O.K.( compresorul cupleaza) se poate face incarcarea cu freon dupa care o sa afli daca compresorul este bun ,,au ba" :wink: Eu consider ca A.C.-ul este un lucru delicat si migalos de pus la punct pentru ca niciodata nu poti sa dai (ca service) un pret estimativ , nu ai cum mai ales in cazurile in care clientul nu a folosit sau nu i-a functionat niciodata sistemul De multe ori cand incep sa explic unor clienti cam cum sta treba cu ac-ul acestia renunta .Mai sunt si ceilalti care deja s-au obisnuit cu racoarea si nu mai pot fara ea . Treaba nasoala este ca nu prea se poate da garantie la o lucrare la A.C. pentru ca ba se sparge o conducta ,ba se sparge radiatorul ,ba ,,moare"compresorul ,mai ales la modelele noi care parca-s facute sa se strice Tare-s curios ce o sa hatarasti dupa ,,povestea"mea :grin: :h5 Cred ca trebuie sa vad la o alta masina functionala care este piesa lipsa si pe urma sa o caut,sa o montez si pe urma...mai vedem... Cat despre sinuzita mea...nu stiu ce sa zic...am multe argumente sa ma contrazic cu tine:masina de servici o inlocuiesc cu una noua o data la 2-3 ani...,deci nu are nicio legatura filtrul cu raceala ce o am pe timpul verii datorita folosirii A/C-ului,durerilor ingrizitoare de cap,pneumonie chiar in ultimii 2 ani,chiar daca aerul bate doar pe la picioare...dar nu asta este subiectul ce doresc sa-l discut. Oricum,dupa Sarbatori am de gand sa studiez mai mult problema,sa vad efectiv ce imi lipseste din sistem si sa repar problema.Chiar daca nu am de gand sa folosesc prea mult aerul in verile ce urmeaza,insasi ideea ca e ceva in neregula cu masina mea,nu-mi da pace. Multumesc ptr. raspuns Alin! :h5 Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? Eu ti-as dori sa te doara capul doar din cauza unui banal filtru de aer nu din alte cauze . In 2015 te pot ajuta sa rezolvi problema cu A.C. .O putem face pas cu pas aici pe forum sau mai ai si varianta de a merge intr-un atelier de la voi si sa arunci o ,,armata'' de bani .Posibil sa am acel cuplaj . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Decembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? Eu ti-as dori sa te doara capul doar din cauza unui banal filtru de aer nu din alte cauze . In 2015 te pot ajuta sa rezolvi problema cu A.C. .O putem face pas cu pas aici pe forum sau mai ai si varianta de a merge intr-un atelier de la voi si sa arunci o ,,armata'' de bani .Posibil sa am acel cuplaj . OK. In 2015,dupa Sarbatori,vreau sa rezolv aceasta mica problema pas cu pas pe acest forum,doresc acel cuplaj daca il ai...pana atunci am alte probleme de rezolvat...carnati,vin,etc! :al Editat Decembrie 23, 2014 de teodorescu.florin Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? Ce fain ,si eu am aceleasi necazuri : vin ,jumari ,carnati :ha: ...le-om trece noi si pe astea cumva . Sarbatori fericite tuturor ! P.S. Esti singurul care se gandeste la aer conditionat in Decembrie .:ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha: Tu de fapt unde esti ?:ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha: :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Decembrie 23, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2014 Re: Sistem A/C incomplet la Jeep XJ 2.5 TD ? Ce fain ,si eu am aceleasi necazuri : vin ,jumari ,carnati :ha: ...le-om trece noi si pe astea cumva . Sarbatori fericite tuturor ! P.S. Esti singurul care se gandeste la aer conditionat in Decembrie .:ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha: Tu de fapt unde esti ?:ha::ha::ha::ha::ha::ha::ha: :h5 Necazurile vin ... necazurile trec,vin,trec,vin,tuica,bere...if you know what i'm talking about. :al Sincer nu am intentionat sa ma gandesc la aer acum iarna,sunt genul care nu accepta expresia "lasa ca merge si asa"...vazand ca am o problema de rezolvat la masina,mi-am propus sa o rezolv,atata tot! Cat despre necazuri...ce sa zic...vin si la mine in Ploiesti! :old Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate