teodorescu.florin Postat Decembrie 24, 2014 Partajează Postat Decembrie 24, 2014 (editat) De ceva timp cochetez cu ideea unui snorkel ptr. acaretul din dotare. Dupa ceva cautari pe net,am observat faptul ca se gaseste relativ greu,sau poate nu am avut eu noroc. :old Acum intrebare : merita acest accesoriu? Intrebarea aceasta pusa intre cunoscutii mei ce au masini cu sau fara 4x4 sunt impartite;unii spun ca nu e indicat,fiindca se gaureste caroseria masinii ptr. prindere,fluiera la viteza de peste 70 km/h...altii spun ca e ok,fiindca schimba aspectul masinii,motorul trage aer mai curat,prelungeste viata filtrului de aer (chiar daca acesta costa 40 ron! ),etc. Din cate am observat,un snorkel ptr. motorul 2.5 TD se monteaza pe partea dreapta a masinii,iar cel ptr. motoarele pe benzina,pe partea stanga,bineinteles datorita pozitiei filtrului de aer. Tinand cont ca nu prea gasesc snorkel ptr 2.5 TD,se poate adapta cel dedicat masinilor pe benzina...se poate face handmade...sau sa caut in continuare snorkel dedicat XJ-ului 2.5 TD? Editat Decembrie 25, 2014 de teodorescu.florin Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Daca nu mergi in apa pana la gat nu are ce sa caute pe masina. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Decembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Daca nu mergi in apa pana la gat nu are ce sa caute pe masina. Nu,nu merg prin apa adanca...de fapt nu ma bag de loc in apa adanca,fiindca nu risc sa intre apa la sigurante,sa se raceasca brusc galeria,sa intre apa in masina...etc...ma gandeam la faptul ca motorul va trage aer mai rece fata de cel din compartimentul motor,fara praf,nu risc sa-mi traga apa atunci cand trec printr-o balta pe sosea,etc. Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Re: Snorkel XJ 2.5 TD De evitat varianta home made ,o sa iasa o tiganie .Eu am avut mari neplaceri din cauza lipse acestui accesoriu si s-a lasat cu distrugerea motorului .Din cate-mi amintesc suma era de aprox 150 euro care mi se pare ca nu-i asa de mult . Intr-adevar montajul implica ceva gauri da nu-i cea mai mare problema,.se pot trata astfel incat sa nu apara coroziuni in viitor . Eu sunt pro snorkel .Am patit-o in apa nu prea mare .In momentul in care am intrat in apa s-a produs un val si apa a intrat foarte rapid in carcase filtrului de aer si de acolo in admisie si capul pistonului si a dus la indoirea bielelor . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Decembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Re: Snorkel XJ 2.5 TD De evitat varianta home made ,o sa iasa o tiganie .Eu am avut mari neplaceri din cauza lipse acestui accesoriu si s-a lasat cu distrugerea motorului .Din cate-mi amintesc suma era de aprox 150 euro care mi se pare ca nu-i asa de mult . Intr-adevar montajul implica ceva gauri da nu-i cea mai mare problema,.se pot trata astfel incat sa nu apara coroziuni in viitor . Eu sunt pro snorkel .Am patit-o in apa nu prea mare .In momentul in care am intrat in apa s-a produs un val si apa a intrat foarte rapid in carcase filtrului de aer si de acolo in admisie si capul pistonului si a dus la indoirea bielelor . Alin,tu pe XJ-ul tau ai snorkel? Daca da,de unde l-ai comandat? Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 26, 2014 Partajează Postat Decembrie 26, 2014 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Am avut pe alt Xj snorkel si atunci l-am luat de la @macfero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Decembrie 31, 2014 Partajează Postat Decembrie 31, 2014 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Daca nu mergi in apa pana la gat nu are ce sa caute pe masina. eu nu sunt de acord cu tine.montarea snorkelului,nu se face doar ca sa treci prin apa pina la gat.exista un topic in care se discuta despre snorkel,iar investitia nu e mare Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Ianuarie 3, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD eu nu sunt de acord cu tine.montarea snorkelului,nu se face doar ca sa treci prin apa pina la gat.exista un topic in care se discuta despre snorkel,iar investitia nu e mare Nu am gasit acel topic ptr. a-l citi. Ma poti indruma catre el? Multumesc. Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Sunt mai multe topicuri despre snorkel....foloseste functia Cautare. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Ianuarie 4, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Re: Snorkel XJ 2.5 TD Multumesc Astral...am folosit functia "Cautare" atat in forum cat si in thread-uri ,am gasit si citit destule pareri despre functionalitatea snorkel-ului ... o parere personala mi-am facut ...defapt eu cautam parerile obiective ale celor ce au asa ceva,care sunt avantajele si dezavantajele instalarii snorkel-ului. ...oricum,m-am hotarat : urmeaza sa imi cumpar si montez un astfel de accesoriu dedicat masinii mele,fara improvizatii din tub PVC. Multumesc :cl Editat Ianuarie 4, 2015 de teodorescu.florin Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Nu stiu ce dezavantaje ar aduce montarea unui snorkel inafara de gaurirea caroseriei care nu prea vad sa fie o problema grava! Mai este ca daca nu e original snorkelul nu se aseaza perfect pe caroserie si ramane distanta intre ele...ceva inestetic!! Asa am avut la Patrol si fostul proprietar a umplut golul cu silicon negru! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Dezavantaje: -Gauresti masina inutil -Multe arata mai rau cu decat fara -Ingreunezi masina cu piese care nu te ajuta cu nimic (cu exceptia celor care il pun cu scopul care a fost conceput) -De foarte multe ori in teren strambi caroseria din cauza lui (in locuri unde altfel ai trece fara probleme in lipsa lui, cu el montat indoi/rupi aripi, indoi stalpi, spargi parbrize) Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Destul de adevarat . Daca nu-ti trebuie mai bine bagi banii in rezervor sau intr-o anvelopa ... La Patrol snorkelul probabil era pentru facelift si masina era modelul anterior facelift ( sau , invers ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Ai hotarat ceva ? :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teodorescu.florin Postat Ianuarie 6, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Re: Snorkel XJ 2.5 TD Ai hotarat ceva ? :h5 Da,caut sa cumpar si sa montez snorkel dedicat masinii mele,adica cel ce se monteaza pe partea dreapta,model SAFARI sau copie made in PRC ! Am gasit ceva pe EBAY...momentan sunt in cautare...poate gasesc p'aci,pe meleaguri mioritice... Pana atunci...:Hr Ca sa fii respectat, incepe prin a te respecta tu insuti. “Tudor Arghezi, citat despre respect” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate