Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie automata Jimny pe benzina

Calyn

Postări Recomandate

Re: Cutie automata Jimny pe benzina

Am citit tot doar ca nu inteleg daca cutia asta ''noua'' cu 4 trepte si cu overdrive este aceiasi cu cea mentionata in urma.

De pe Suzuky Romania citire:

''Poţi alege între o cutie de viteze automată cu patru trepte şi una manuală cu cinci trepte. Puterea motorului ajunge la transmisie lin, graţie unui lanţ silenţios care reduce zgomotele generate de frecare şi pierderile de putere. Opţiunea de blocare pentru transmisia automatică ajută la reducerea consumului în timpul rulării la viteze mari pe autostradă.

Sistemul Drive Action 4x4 cu care este echipat Jimny permite trecerea de la 2WD la 4WD şi invers din mers, printr-o simplă apăsare de buton, astfel încât se poate reactiona instantaneu la schimbarea condiţiilor de drum. Prin apăsarea butonului 4WD, se activează funcţia 4H, ideală pentru suprafeţele de teren accidentat drepte, cum ar fi drumurile forestiere sau cele acoperite cu pietriş. Când e nevoie de un plus de tracţiune pe pante abrupte sau teren şi mai accidentat, este necesară doar apăsarea butonului 4WD-L, pentru a activa funcţia 4-L. Funcţia 2WD dezactivează tracţiunea pe faţă, pentru a reduce zgomotul şi vibraţiile.''

cutie.png.36b7e6d995c171d3c5629b32de174c5e.png

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai numai tu stii daca merita banutii aia in plus :) Esti unic, ca si noi toti, o sa folosesti masina in anumite conditii (unice fiecarui utilizator) bugetul tau e al tau, nu te lua dupa altii care spun "merita" sau "nu merita" ca acel merita e valabil pentru EI nu pentru TINE, ce merita pentru mine poate la tine e nefolositor ;)

Daca vrei sa dai o tura mica da-mi un PM, bafta!

• Like 1
still not black enough
Link spre comentariu

Am citit tot doar ca nu inteleg daca cutia asta ''noua'' cu 4 trepte si cu overdrive este aceiasi cu cea mentionata in urma.

De pe Suzuky Romania citire:

''Poţi alege între o cutie de viteze automată cu patru trepte şi una manuală cu cinci trepte. Puterea motorului ajunge la transmisie lin, graţie unui lanţ silenţios care reduce zgomotele generate de frecare şi pierderile de putere. Opţiunea de blocare pentru transmisia automatică ajută la reducerea consumului în timpul rulării la viteze mari pe autostradă.

Sa o luam cu sfirsitul. Butoanele alea de comanda le au toate Jimny-urile peste 2005, indiferent de transmisie, automata sau manuala.

Optiunea aia de "blocare pentru transmisia automatică" se refera la over-drive, adica este by-pass-at convertizoul de cuplu pentru ultima treapta de viteza, in felul asta eliminind-se patinarile din convertizoul de cuplu. Sau mai pe romaneste, e ca si cum ai fi in treapta a 5-a cu o cutie manuala (rapoartele de transmisie sint chiar foarte apropiate)

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Ca si o parere personala,am condus o singura data o masina avand cutie automata si era sa dau cu capul in volan.Mie imi place sa simt masina,sa schimb cand vreau si cum vreau eu.Referitor la acele butoane,pare ceva electronic,am indoielile mele ca reactioneaza mai bine sau e mai fiabila ca si clasica manetuta,dar asta e doar parerea mea.Oricum spor la cautat

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Referitor la acele butoane,pare ceva electronic,am indoielile mele ca reactioneaza mai bine sau e mai fiabila ca si clasica manetuta,dar asta e doar parerea mea.Oricum spor la cautat

Inca o data... acele butoane sint specifice 4x4 si nu cutiei manuale sau automate. Se gasesc pe ambele variante.

Comanda 4x4 la buton prezinta avantajul ca nu te lasa sa comuti in mers din 4x4 Hi in 4x4 Low si invers, asa cum se intimpla la modelul anterior, ala cu manetuta. In schimb modelul cu manetuta prezinta avantajul ca e mai fiabil, ca o manetuta se strica mai greu ca un servo-motor + senzorii de rigoare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Nici nu am spus ca acele butoane sunt specifice cutiei auotmate.Am spus ca orice chestie electronica,butoanele si cutia automata,ma indoiesc ca e mai fiabila ca una manuala si acea manetuta.Eu nu am patit niciodata sa bag in mers din H in L sau invers

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare