Vizitator inspektah Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 Salut!Mi-am achizionat de curand un mitsubishi pajero lwb 2008 versiunea de dotari instyle 3.2 di-d pe care as vrea sa il imbunatatesc un pic. Am facut un drum acum o saptamana pe un traseu montan in jurul pesterii polovragi,cheile oltetului.Problema a fost ca masina m-a surprins cam neplacut in ceea ce priveste confortul la volan.ma zguduia din toate partile,masina asa trebuie sa fie rigida ?volanul se misca de nebun .ma zdruncina teribil.M-am documentat si am aflat ca ea are 1 sau 2 punti rigide.Vreau sa stiu daca ii modific suspensile arcurile voi obtine mai mult confort.Precizez ca se simte rigiditatea cam la orice denivelare,linie de tramvai,pietris etc zici ca se dezintegreaza masina :) M-am gandit asa: -old man emu arc elicioidal fata-spate -old man emu LTR shock absorbers fata-spate (am inteles ca sunt cele mai bune) -pt directie ome amortizor directie Ar mai trebui ceva?merita toate cele mentionate de mine? unde le-as putea instala in bucuresti? de unde ? pun si niste poze :http://i28.photobucket.com/albums/c223/inspektah_yoji/04082008168.jpg http://i28.photobucket.com/albums/c223/ ... 008217.jpg http://i28.photobucket.com/albums/c223/ ... 008218.jpg http://i28.photobucket.com/albums/c223/ ... 008159.jpg http://i28.photobucket.com/albums/c223/ ... 008168.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) E normal sa zdruncine, masinile de teren au caroseria mai rigida ca sa nu sufere cand o bagi in "treburi mai serioase". Ca sa-i ameliorezi confortul - incearca sa nu mergi cu presiune prea mare in pneuri (preferabil in jur de 2 bari), eventual probeaza niste roti pe 16" sau 15"- au inaltimea talonului mai mare si amortizeaza mai bine. Modelul 2008 de pajero are suspensii independente si fata si spate, nu are nici o punte rigida (daca am vazut bine in documentatii). Suspensiile Old Man Emu nu cred ca-ti vor aduce un plus de confort, dar vor imbunatati capacitatile si rezistenta masinii interen. Masini confortabile sunt break-urile inaltate si SUV-urile.- te poti plimba pe drumuri de munte dar nu trebuie sa ai mari asteptari in teren, daca vrei sa le pastrezi in stare buna. Trebuie sa vezi unde e compromisul optim, masina care merge bine in teren (G-Klasse, Defender) merge mai slab pe sosea si viceversa (X5, Cayenne, etc). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Inca as putea adauga ca Pajero 2008 e mult mai putin rigid ca un Defender sau chiar un Merc G. Intradevar, solutia e gume pe 16, cu jante de japoneze, preferabil BFG MT, si o presiune adecvata in "teren". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator inspektah Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Presiunea in roti este de 2.2 fata 2.4 spate.Pneuri de 18, jante de 18.Totusi cred ca are o punte rigida pe fata.Numai pe zone de pietris am obs aceasta rigiditate exagerata.Pe damburi chiar e o placere.O sa-i pun atunci kit-ul de putere rallitronic :)Am citit ca ar fi chiar mai rigida decat vechea generatie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Sigur are suspensie independenta pe toate rotile, deci exclus rigida pe fatza. Daca ti se pare ca zdruncina prea tare, cauciucurile ar fi una din cauze - 18" e cam mult, parerea mea. O fi bine pe sosea, dar nu si pe teren. Incearca un 16 de japoneza cu putin offset si niste MTuri cum trebuie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) daca pui MTuri o sa zdruncine mai tare...parerea mea toate masinile de teren zdruncina...mai mult sau mai putin si...pajero 2008 e 100% SUV Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Daca pune MTuri cu balon mai mare pe 16, eu zic ca o sa fie mai bine decat astea de strada pe 18 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Eu zic sa mai dai cateva ture cu ea prin pietris pana se vor "uza" putin bucsele dar mai ales telescoapele. Apoi o sa fie mai putin rigida, dar o simti nevoia la drum lung pe asfalt. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) vesnica problema...vrem masina performanta in teren....performanta pe asfalt....asa ceva nu se poate...orice masina de teren scutura....daca un Mitsu din 2008 e putin confortabil in teren.....incearca sa te dai cu un Samurai....ca sa ai un termen de comparatie :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) 1. S-o stapanesti sanatos, e o masina cinstita ! 2. Nu are niciun fel de punte rigida ... are suspensii independente fata / spate. 3. Te scutura pentru ca ai presiune prea mare in roti [ pentru mers pe teren accidentat incearca 1,6 - 1,8 atm. ] si pentru ca probabil ai mers prea repede ... nu esti la raliul Paris-Dakar, mersul pe teren accidentat presupune atentie si moderatie, nu talpa si gaz in blana ! Daca vrei sa iesi in mod regulat de pe asfalt pune mana si ia-ti niste jante pe 16 inch + gume BF Goodrich / profil MT ... pentru jantele acelea de 18 inch nu o sa gasesti in Romania gume potrivite pentru "iesitul in teren" ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator inspektah Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Multumesc pentru sfaturi,o sa le iau in considerare.Azi am facut un drum pe la cheia - muntele rosu .Intr-adevar se comporta excelent in off-road(acum am obs cu adevarat suspensia independenta).drum fara pietris :).Pe autostrada nici o obiectie pana acum.Cu timpul o sa ma obisnuiesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Te-as lua la o tura cu mine sa poti face diferentele. Pajero din `85. Pe spate punte rigida cu foi de arc, care te scutura pana iti re-amenajeaza organele. Pe fata independenta cu bare de torsiune, fara bara stabilizatoare si cu un telescop spart/gol, face ca o barca pe mare. (plus scartaiala de riguare de la telescop) Sigur ai mai mult cofort in al tau :grin: Lasa-l asa daca mergi pe asfalt. Si daca mergi si mai mult pe asfalt, i-ati totusi AT-uri de la BFG. Un 31/10.5/15 sau ceva asemanator (cu diametrul total actual) cred ca te-ar ajuta. Lasale la 1.8 atm si altfel stai pe scaun. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) felicitari pentru masina mitsubishi pajero este in mod normal una dintre cele mai confortabile masini in teren. sunt putin uimit ca acest model este "rigid". nu ai cumva in dotari si suspensia reglabila , un buton pe bord cu S.M.H (soft, medium si hard) ? dupa cum spuneau si colegii mai sus ....pe 18".....balonul cauciucului este foarte mic i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
guerilla Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) MT_uri pe 18 nu gasesti in Romania pentru ca nu se aduc. AT-uri de la BF se gasesc si 265/65R18 (mai mare cu 2.6cm in diametru fata de standard) si 265/60R18. pretu, pe masura. jante pe 16 nu stiu cum ar putea sa intre. teoretic (in talon e trecut si 16) ar trebui sa intre, practic, ar lovi in etrier. in cartea masinii scrie ca se pot pune 265/70/r16 112h nu stiu cum e LWB ca eu am SWB, dar nu zguduie chiar atat de rau. dimpotriva, mi se pare chiar confortabila :happy Mitsubishi Pajero 3.2 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator inspektah Postat August 31, 2008 Partajează Postat August 31, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Salut!am revenit m-am decis ca in curand sa imi schimb anvelopele si jantele.In talon am dimensiunile alocate de 265/70/ r 18 si 265/65/ r17.Pe tyre size calculator am gasit ca 265/70/16 totusi ar merge cu diferenta fiind de 2 mm (pt anvelope de 18).merg pe BF a/t.Nu as putea pune jante de 16 ? Oz Offroad 6.Daca nici asa nu se imbunatateste confortul schimb suspensile :)Care ar fii cel mai bun magazin si ieftin pt cumparare de bf a/t in bucuresti?inca ceva trebuie mers la rar pt modificari? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat August 31, 2008 Partajează Postat August 31, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) Salut ! Pentru jante pe 16 inch, vezi ca am disponibile unele misto de tot ... uite-te la topicul meu cu "autobuzul" ... si cred ca am solutia si pentru gumele tale, iti dau PM ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Septembrie 1, 2008 Partajează Postat Septembrie 1, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) de la presiune mare si cauciucuri cu balon mic zdruncina. Daca vrei sa vezi variante te invit la o tura cu pick-up-ul sa vezi acolo :grin: Sau vorbim cu suzukarii sa te bage intr-un samurai si sa te dea 10 minute pe coclauri unul cu talpa grea. Cand o sa te intorci la mitsu tau o sa-l iubesti pana la adanci batranetzi :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) sigur de la presiune si cauciucuri cu talon mic zdruncina. Al meu Mitsu, are aceeasi suspensie ca a ta si merge de rupe pe forestiere, gropi sau pietre. Sau sa zdruncine de la motorizare? :ha: al meu e benzinar.... Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator inspektah Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 Re: Mitsubishi Pajero 2008 rigidity :) "Salut!am revenit m-am decis ca in curand sa imi schimb anvelopele si jantele.In talon am dimensiunile alocate de 265/70/ r 18 si 265/65/ r17.Pe tyre size calculator am gasit ca 265/70/16 totusi ar merge cu diferenta fiind de 2 mm (pt anvelope de 18).merg pe BF a/t.Nu as putea pune jante de 16 ? Oz Offroad 6.Daca nici asa nu se imbunatateste confortul schimb suspensile :)Care ar fii cel mai bun magazin si ieftin pt cumparare de bf a/t in bucuresti?inca ceva trebuie mers la rar pt modificari?"Nimeni nu mi-a raspuns concret la intrebarile mele asa ca le mai pun odata.Trooper tu ce anvelope si jante ai? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate