Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa ,,invingem,,zapada?

ALPINA

Postări Recomandate

Salutare

Am nevoie de sfaturi profi/testate

Iubesc sa merg cu masina,iarna ,pe drumuri de munte,care bineanteles sunt acoperite cu zapada..

De foarte putine ori reusesc sa ajung pana la cabana

Ce modificari ar trebui sa aibe o masina ca sa ,,nu mai ramana pe burta,, si sa urce unde am nevoie sau mai corect formulat:sa urce pe drumuri forestiere unde zapada are si 70 -120cm cate odata

Banuiesc ca nu sunt singurul in situatia asta,toti am incercat body-lift,anv ,trolii,lanturi dar parca lipseste ceva :grin:

Editat de ALPINA
NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum sa ,,invingem,,zapada?

Nu ma incadrez la " profi " , ca sa nu existe dubii. Pot sa iti spun ce cred eu :

- orice masina are niste limitari.

- orice modificari aduse masinilor , au niste limitari

- exista situatii de drum care, pur si simplu, nu pot fi depasite pe 4 roti .

- cu cat ai anvelope mai mari , cu atat scade riscul sa pui masina pe burta. Dar , niciodata nu vei putea pune pe masina anvelope atat de mari , cat se poate aseza zapada ninsa sau viscolita . :grin:

- iarna nu-i ca vara ( asta nu imi apartine :ha: )

- cred ca ai facut tot ce se putea faca daca ai inaltat masina , ai testat diveste tipuri de anvelope , ai montat troliu si ai pus lanturi . Este destul de evident ca daca le-ai montat , probabil ca cunosti si tehnica corecta de utilizare , asa ca morala este una singura : " atata se poate " sau mai bine zis : " decat atat :ha:"

Cred ca ce am scris eu stiai si tu , dar am simtit nevoia sa iti confirm ca este adevarat :banana

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

nu stiu daca este cineva in stare sa-ti spuna ce sa faci ca sa "ajungi unde ai nevoie" fara sa spui exact conditiile de pe drumurile nevoilor tale...

e ca si cum ai intreba : ce masina sa folosesc ca sa ajung unde vreau eu ? :wink:

deci vino cu ceva detalii daca vrei raspunsuri la obiect altfel acest topic va deveni un talmes-balmes fara informatii utile.

still not black enough
Link spre comentariu

... dupa parerea mea, la zapada mare, nu ai ce cauta cu lanturi, nu faci altceva decat sa sapi mai agresiv si ramai pe burta. pe zapada mare daca e posibil(vezi masinile rusesti), se pun cauciucuri foarte late si inalte in balon care joaca si rol de flotoare pe apa, dar nu f agresive la crampoane, idea e sa treci peste zapada, nu sa te afunzi.

De aici si variant de kit cu senile k la atv-uri (dar duce undeva la 21000 eur). daca e asa importanta acea cabana, merita investitia

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Voi nu luati in considerare montatul/demontatul unor senile si unde le faci.

Cea mai usoara varianta e cea de mai jos, dar si asta necesita un pick-up sau o remorcuta

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Oare , a treia masina prezentata in film are vreun soi de stabilizator cand merge pe apa ? La intrare pare sa se incline serios spre partea soferului . Cred ca daca nu ai grija cu distributia bagajelor la asa ceva , risti sa ajungi pe fundul lacului :grin:.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Ti-a indicat si Mihai mai sus, eu iti arat si topicul unde gasesti si varianta ruseasca :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71461-ingenioasa-treaba-senile-Mattracks-Track-N-Go-!&highlight=track

Link spre comentariu

Totul depinde de inaltimea si textura zapezii.In functie de acesti doi parametri faci jocurile.

Daca este afanata poti sa mergi chiar daca depaseste cu 10 cm distanta pana la punti.

Depinde si de drum si de modul cum stai pe trasa, de fluctuatia grosimii zapezii etc.

Troliu este foarte efficient daca ai o "femeie" in apropiere, adica sa ai de ce te trage.

Iarna este la inceput , spor la experiente!

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Daca e afanata nici nu conteza cat de mare e, dar asta e cazul ideal si foarte rar intalnit. Fiind vorba de o cabana si la munte treaba e foarte nasoala si numai cu anvelope foarte late si presiune scazuta e singura solutie (nu vorbim de senile sau alte avioane).

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

asta pe loc drept

dar pe un drum ingust de munte unde ai de impins zapada la deal cu un pic de prapastie intr-o parte, nu e f eficient..

eventual un snow blower

Link spre comentariu

Eu am utilizat mai multe masini pe acelasi drum ,uneori simultan, si cel mai bine a urcat un Pajero Evolution (care are greutatea egal repartizata din fabrica pe fiecare roata-deci e un criteriu pe care nimeni nu l-a mentionat:old)

Link spre comentariu

Salutare... . Ce modificari ar trebui sa aibe o masina ca sa ,,nu mai ramana pe burta,, si sa urce unde am nevoie sau mai corect formulat:sa urce pe drumuri forestiere unde zapada are si 70 -120cm cate odata... .

Pune-ti o freza de zapada si basta.

http://www.landwirt.com/tags/westa-6570-2200-3254/

Daca cunosti vreun primar-doi, îti amortizezi freza într-un sezon. :wink:

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Asa prin curte ar merge....dar sa dezapezesti un drum unde zapada nu e intotdeauna afanata nu cred, adica un hidromotor care sa duca jumate de metru de zapada inghetata, sau moale are nevoie de o pompa uriasa!

Subaru justy 1,3 4x4
Link spre comentariu

Asa prin curte ar merge....dar sa dezapezesti un drum unde zapada nu e intotdeauna afanata... .

Uita-te mai atent la min 1 : 10, 1 : 23, 2 : 06, etc. cît de "bocna" e zapada si cum stau oamenii pe ea fara sa se înfunde.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

As propune sa nu mai deviem(adica sa nu includem,,utilaje,, in discutie)

Eu plec dintr-o localitate x si vreau sa ajung la cabana y cu aceeasi masina.Exista ceva ce voi ati descoperit in ceea ce priveste aspectul ,,modificari/trucuri/accesorii pt a urca pe un drum forestier acoperit cu zapada(60-100cm cel mai frecvent)??

Asa cum am mentionat ,asteptam pareri profi/de la oameni care au izbutit sau stiu ce eu nu am aflat inca

Pana acum cea mai buna idee a fost aceea a senilelor demontabile(cu exceptia volumului):tk

Cea a lui @Wolf nu o deslusesc dar cred din start ca nu se incadreaza pe drumuri forestiere.Daca gresesc,astept detalii:tk

Editat de ALPINA
Link spre comentariu

cu regret pt zapada de 100 de cm nu exista nici o solutie minune ca o masina obisnuita sa nu ramana pe burta la un anumit moment.

Iata raspunsul la intrebare :g

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare