Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

J7, septarul meu.....0-100%

maff_74

Postări Recomandate

J73 an fabricatie 1994.

il am de ceva vreme,pe dreapta.

acum a venit vremea sa i dam viata.

sablat sasiu vopsit,punti sablate vopsite,bucsaraie noua.

caroserie,moarta... refacuta, acum spre fier vechi. alta...

inima* motor,un 2lt ...dat jos.

acum astept sfaturi si pareri,oferte

WP_20140902_003.thumb.jpg.21d19bb3908a6e123d4f7144bcc2aa4e.jpg

WP_20140714_005.thumb.jpg.57eac0618695d4ffd2f32755e7467df2.jpg

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: J7 septarul meu...

Salut,ai putea sa-i pui un 3.4 V6 aspirat in jur de 180cp,il gasesti pe Prado (1996-2002),dupa au echipat cu 4.0 V6 tot aspirat in jur de 250cp,dar acesta este deja cu foarte multa electronica (nu ca cel de 3.4 are putina electronica) parerea mea ca te complici,eu te sfatuiesc sa-i pui un 3.0 td,iar daca faci ceva conversie cu benzinar este bine sa ai masina donatoare nu doar motorul pentru ca o sa-ti trebuiasca foarte multe repere !!!

Editat de matake70
Link spre comentariu

motor 2jz-ge lexus 300 gs . toyota supra, 230 cai,300 nm.

:::la cutie am probleme...

daca poate cineva sa mi spuna,daca rapoartele de la j7 benzina sunt la fel cu cele de j7 2,4 diesel.

multumesc.

WP_20140706_005.thumb.jpg.e1e9d914417e37cdb07df650f04e47a6.jpg

Link spre comentariu

interesanta conversie. baga un ochi si aici

rapoartele sint diferite dar nu conteaza. daca ai placuta de sub capota, vezi ce rapoarte ai.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Eu la 2LT 2.4 td aveam raport in diferential punte 4,88 apoi la 1KZ-t 3.0 td rapoarte 4.55, iar la 1HZ 4.2 n.a am 4.1

Benzinarele RJ7 au 4.5 din ce stiu

@Landcruiser
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

daca poate cineva sa mi spuna,daca rapoartele de la j7 benzina sunt la fel cu cele de j7 2,4 diesel.

multumesc.

Care-i starea proiectului.....? Ai pus motorul ?

Link spre comentariu

salut.

abia l am dat jos de pe donator,

urmeaza cosmetizare,distribute noua..

volanta placa disc sa vad de care cum?

...cutie viteza....???

revin cu foto.

aaa. astept ceva sfaturi pt transmisie.

ms.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

multumesc.

Am auzit "pe surse" ca ai reusit sa pui motorul asta pe Toyota ta !

Nu ne dai si noua ceva detalii, poze ? :wink:

Link spre comentariu

Re: J7, septarul meu.....0-100%

salut.

lucram, dar incet*low budget*

am fixat motorul,cutia. facut suporti motor si cutie.

am montat puntea spate.(provizoriu)

potrivit cardanul spate (cruce dubla) cica anti vibratii. adevarat?

astept ambreiajul.

o sa revin cu ceva poze.

ps. vand softtop ul.

multam pt interes.

Link spre comentariu

salut.

lucram, dar incet*low budget*

am fixat motorul,cutia. facut suporti motor si cutie.

am montat puntea spate.(provizoriu)

astept ambreiajul.

o sa revin cu ceva poze.

ps. vand softtop ul.

multam pt interes.

Salutare,

despre ce softop este vorba? Ma intereseaza unul pentru bj73

Link spre comentariu

salut.

l

.

Este adevarat . Prin principiul de functionare , o cruce simpla genereaza niste oscilatii care sunt de obicei amortizate ( sau anulate ) ce crucea din capatul celalalt al cardanului ( acesta este si motivul pentru care crucile trebuie sa fie aliniate la montare ) . Daca pui cruce dubla , din articulatia respectiva nu mai pleaca oscilatii , dar apare o alta problema , ar trebui ( cel putin teoretic ) sa pui cruce dubla si in celalalt capat al cardanului .

Se poate ca in practica lucrurile sa stea diferit, eu cunosc acest principiu doar din studiul teoretic .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Este adevarat . Prin principiul de functionare , o cruce simpla genereaza niste oscilatii care sunt de obicei amortizate ( sau anulate ) ce crucea din capatul celalalt al cardanului ( acesta este si motivul pentru care crucile trebuie sa fie aliniate la montare ) . Daca pui cruce dubla , din articulatia respectiva nu mai pleaca oscilatii , dar apare o alta problema , ar trebui ( cel putin teoretic ) sa pui cruce dubla si in celalalt capat al cardanului .

Se poate ca in practica lucrurile sa stea diferit, eu cunosc acest principiu doar din studiul teoretic .

Crucea dubla se utilizeaza in locurile in care este necesar un unghi de lucru mai mare a cardanului. Nu amortizeaza vibratiile.

Daca cei de la Toyota au considerat ca ajunge o singura cruce dubla, nu vad de ce ar trebui cruci duble la ambele capete. Eu nu am vazut asa ceva pe nici o masina.

Link spre comentariu

Nu trebuie neaparat cruce dubla in ambele capete . Se poate si o cruce dubla + cruce simpla dar la crucea simpla unghiul trebuie sa fie jumatate din unghiul de la crucea dubla . Adica daca masina e foarte ridicata din suspensie cardanul va sta foarte inclinat la cutie ca nu ai alta metoda ... dar la punte se poate roti puntea cu flansa de la diferential in sus pana unghiul de frangere este la jumatate fata de cel de la crucea dubla .

Dezavantajul major teoretic este ca nu se mai compenseaza neuniformitatea de rotire la crucea simpla , in practica nu se simte ... avantajul major al unei astfel decombinatii este chiar stabilitatea oferita de crucea simpla ( crucea dubla mai are o articulatie centrala care este foarte solicitata si se uzeaza repede , dupa un anume prag de uzura cardanul bate fiind dezechilibrat ... daca ar bate din ambele articulatii ar induce vibratii foarte mari ... cu o cruce simpla e descentrat doar dintr-o parte ... care se monteaza in mod uzual la cutia de viteze in ideea ca e un punct oarecum fix ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare