catalin.A Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Recent am achizitionat un pajero pinin pt tatal meu de la cineva din Bucuresti, in convorbirile prealabile mi a spus ca taxa este platita si nerecuperata de primul proprietar, mama lui find al doilea proprietar, am ajuns acolo iar ca dovada ca a platit taxa mi a prezentata o adeverinta anaf cu 2 luni in urma, crezand ca totul e ok, am mers si am facut actele (masina era pe numele mamei sale. iar eu o cumparam pe numele tatalui meu, niciunul nefiind de fata), pretentia lui a fost ca pe talon sa scrie in dreptul noului proprietar numele tatalui meu.. toate bune pana cand am incercat sa o trecem pe noul proprietar, dar dupa ce am facut rar, platit asigurare la anaf masina figura cu taxa recuperata cu o luna inainte sa o cumpar. l am sunat pe cel de la care am luato, el ma asigurat ca nu stie nimic si ca va face totul sa ma ajute, i am cerut sa mi faca un contract de comodat pt a ma folosi de masina. dupa o saptamana nici nu imi mai raspunde la tel, iar cand mi a raspuns a zis sa vb cu avocatul lui, ca legal el nu mai poate ajuta cu nimic. as declara talonul piedut pt a mi se elibera altul, dar unde ajunge? acest nou talon...sau ce credeti ca ar trebui sa fac? Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? Mizerii de oameni! Asta daca se pot numi oameni! Din pacate asta se intampla des la noi in tara! Dupa ce proprietarul scoate adeverinta de la anaf precum ca taxa este platita, baga masina la vanzare iar in timpul asta cu hotararea judecatoreasca recupereaza taxa. Nu ai ce sa faci decat sa platesti din nou taxa ca sa poti inscrie masina pe numele tatalui tau. Degeaba dai talonul pierdut. Imi pare rau pentru tine ca ai nimerit sa ai de'a face cu un ordinar. Editat Ianuarie 18, 2015 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Trebuia sa fii mai atent cand ti-a cerut sa scrii numele la " instrainata catre " . Era suspect . Tu ai cerut dovada pe care ti-a aratat-o ca taxa este nerecuperata ? Daca o ai , il poti actiona in instanta pentru inselaciune . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Mai mult, poti face plangere penala pentru inselaciune. Daca mai poti proba si cu martori momentul in care ti-a spus ca masina are taxa platita si nerecuperata, atunci e pasibil de deschiderea unui dosar penal pentru inselaciune. Poti cere si daune pe langa pretentiile pe care le ai in civil !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? Probarea intentiei de inselaciune se poate face doar daca colegul nostru detine hartia de la ANAF pe care vanzatorul i-a prezentat-o. Altfel resepectivul va zice ca nu i-a aratat nimic si ca i-a spus ca taxa este neplatita sau ca , au discutat pretul in conditiile in care cumparatorul se angaja sa plateasca el respectiva taxa. Cred ca va fi nevoie de un avocat . Asa fac teparii . Intai testeaza clientul sa vada daca este de treaba. Daca este , inseamna ca il pot insela, pentru ca un smecher nu ar fi cazut intr-o asemenea capcana si i-ar fi rupt oasele cu ajutorul a doi - trei verisori mai vanjosi . Daca l-a simtit mai moale pe colegul nostru , s-a gandit ca merge sa ii dea si o teapa. Cand vine vorba despre bani si acte , nu trebuie sa ai incredere in nimeni . Trebuie sa te acoperi si sa te gandesti cum sa te pui la adapost de orice situatie posibila. Editat Ianuarie 18, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviud. Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Nu este fapta penala. Este si teapa, dar este si prostia ta. Nu ti-o spun cu rautate, nu aveai nici tu cum sa cunosti exact toate datele problemei, dar totusi trebuia sa sufli si in iaurt ... Asta e. Platesti taxa sau o vinzi mai departe... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? Proba intentiei de inselaciune poate fi facuta si cu martori. Sigur ca e nevoie de a fi asistat de un avocat atat pentru introducerea plangerii la parchet cat si pe perioada cercetarii judiciare, pana la intocmirea rechizitoriului, asta daca procurorul nu va da NUP......orice e posibil !! Editat Ianuarie 18, 2015 de Catalin40A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Imi zicea cineva ca s-ar renunta la taxa de prima inmatriculare, dar nu stiu daca il ajuta cu ceva pe colegul nostru si nici cat de serioasa e informatia .... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? foarte nasol my friend :( ,clar teapa, io numa cand aud de deastea cu ne raspunsul la telefon mi clar. :uameni Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin.A Postat Ianuarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? am dat pe ea 4000 e iar acum ar mai trebui sa mai platesc 9200ron taxa.... am povestit pt a va feri si nu a pati ca mine...masina cred ca merge pe bg. stima... Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Nu il poti da in judecata ptr nimic atata timp cat intre vanzator si cumparator nu exista un act scris ca taxa este platita si asa va ramane, si vanzatorul nu o va recupera. Sa-ti explic de ce: 1. La data de pe adeverinta prezentata tie lucrurile stateau exact asa: taxa era platita si nerecuperata 2. La daca cand ai cumparat masina, daca nu exista vreo intelegere scrisa atunci vanzatorul si-a "asumat dreptul" de a isi recupera taxa. Deci pana aici nimic nu a facut ilegal. Faptul ca ti-a vandut masina ca una cu taxa platita fara sa o recupereze va trebui sa il probezi in instanta, lucru imposibil daca nu ai acea hartie de care ti-am povestit mai sus. Moral ai tot dreptul sa te duci sa-i spargi fata si sa ii iei toata familia in cardan la cacanar dar cu grija, fara se poata duce la IML sa-si scoata medico legal, ca iar o sa te lovesti de LEGE, care ii va tine din nou lui partea. Singurul rau care il poti face dar nu te ajuta prea tare si nu ti-l recomand, este sa iei cat mai multe camere de rovigneta fara a avea o rovigneta valabila. Asta in cazul in care cea de pe acte mama lui si nu o nefericita care va fi la final fix buna de plata pana la povestea cu judecata, masa si balul. Aceste mizerii de oameni exista printre noi ...din pacate ... daca i-as cunoaste i-as calca direct cu patrolul pe cap...cum nu ii stim ...asta e, keep walking! Nu as numi-o nici teapa si nici prostie ...mai degraba ghinion! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? masina poate merge pe romania, nu este la prima inmatriculare, taxa a fost platita. mai departe politia nu are de ce sa-ti ceara inca odata dovada platii, nu esti tu primul. mergi cu un avocat acolo. a, da, si contractul de vinzare este fals, aici ati pus-o amindoi, dar se poate anula in instanta... Editat Ianuarie 18, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Mașina merge și așa cum e. Și e mai bine pe România decât pe BG, zic eu. E foarte posibil ca omul să nu fi știut că fostul proprietar deja făcuse acțiune în instanță pentru recuperarea taxei. Nu-i iau apărarea, doar încerc să te fac să te gândești cum era dacă erai tu sau altcineva în situația lui? Cumperi azi o mașină de la primul proprietar în Ro. Cu taxa plătită, mașina înmatriculată. Te duci, o treci pe numele tău sau al unei rude ... și peste 2-3-4 luni te saturi de ea și vrei s-o vinzi. Dai anunț, tu ai în posesie dovada/adeverința de la ANAF de când ai cumpărat mașina (ANAF = cele mai mari gunoaie - cu cererea lor la care se primește răspuns în 30 de zile lucrătoare, în loc să fie o pagină web unde să introduci seria șasiului și să îți arate pe loc dacă s-a plătit sau nu, dacă s-a recuperat sau nu, sau dacă e pe rol vreun proces privind recuperarea taxei pentru autoturismul respectiv!). Așaaaa ... și vine cineva s-o cumpere îi arăți dovada, poți să i-o și dai ... tu ca și vânzător de bună credință ce ești, știi că dovada obținută cu de 2-3-4 luni în urmă de la ANAF era pe bune. De unde să știi tu că între timp, fostul proprietar și-a luat taxa înapoi? Poate nici nu mai ai numărul lui ... numerele, se mai pierd, uneori cu tot cu telefoane. Și acum ce vină ai tu? Sau cum să fie suspect că ți-a cerut trecerea cu pixul a numelui noului proprietar pe certificatul de înmatriculare? În mod normal se trece și data efectuării tranzacției! La tine e trecută și data? Asta spune legea ... așa trebuie făcut atunci când vinzi o mașină folosită. Pentru că, legal, noul proprietar are la dispoziție 30 de zile pentru perfectarea actelor. O paranteză - Eu am mers ani de zile cu mai multe mașini, până m-am hotărât să le înmatriculez pe numele meu și nu am pățit niciodată nimic - nu spun că e ideal, dar se poate, dacă știi că ești corect, îți plătești vigneta, RCA-ul și îți faci ITP-ul. Și știu sigur că sunt mulți alții care au procedat și continuă să procedeze așa, chiar aici pe forum. În țară, sunt zeci de mii de autoturisme agățate așa, în așteptarea anulării timbrului de mediu. Înșelătorie? Parchet? Ăstea-s filme - niciodată nu vei avea ce-i face vânzătorului nu poți proba nicicum intenția lui de a te înșela ... poți să vii și cu toți martorii lu` Jehova.:ha: Ce aș face eu? Aș lua-o în evidență pe numele tatălui la Direcția Taxe și Impozite Locale/Primărie și aș circula cu ea așa. Asigurarea RCA o faci după vechea poliță pe numele proprietarului din carte, în cazul tău, mama vânzătorului. ITP-ul se face și ăla fără nicio problemă, fără a fi necesară prezența proprietarului din cartea de identitate a vehiculului, apoi plătită vigneta și aia e. Cel puțin până strângi bani de taxă/te hotărăști ce vrei să faci sau mai aștepți, poate se scoate Timbru de Mediu până la urmă, cine știe. E o varianta și cu BG, dar ești oprit mai ușor în trafic cu numerele de BG și tot nu-i pe numele tău, deci care-i avantajul? Pe BG înscrii o mașină pe care ți-o dorești neapărat, dar nu poți/nu vrei să plătești un Timbru de Mediu aberant, de 4-5-6-10.000 de euro și/sau un impozit anual de 2-3-4-5000 de lei. Plus un RCA asemenea. Concluzionând, nu e țeapă 100% și nici prostia ta nu e ... e o întâmplare nefericită, ai avut ghinion. Și sistemul e de căcat în țara asta, pentru că permite să se întâmple așa ceva. Nu există interes pentru binele/siguranța cetățeanului. Numai pentru jecmănirea lui - cu taxe, impozite, accize și alte dări aberante. Toate cele bune! :h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Urita povestea! Ce am invatat din asta?Daca achizitionez o masina care are taxa platita, sa solicit vinzatorului si o declaratie pe proprie raspundere ca taxa nu a fost recuperata pina la data Contractului de vinzare-cumparare.Corect? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: teapa sau prostia mea? @PYZ - Corect! Dar cine dă asemenea declarații, mai ales dacă nu a plătit el taxa? Eu unul, n-aș da. Pentru că e o țară de căcat. Și pentru că instanța nu-l pune pe cel care face cererea de restituire a taxei să facă dovada că mașina există încă, în proprietatea lui. Ai termen 5 ani după ce ai plătit-o, s-o ceri ANAF-ului înapoi. Și tu poate ai vândut mașina de 4 ani. La dosar se cer doar copii după actele vehiculului și după chitanța de plată a taxei de la ANAF. Părerea mea e că s-ar putea evita foarte ușor măgăria asta, dacă instanța l-ar obliga pe petent să facă dovada proprietății sau acesta ar fi obligat cumva să nu înstrăineze mașina până la finalizarea cu hotărâre definitivă și irevocabilă a cauzei. Dacă e să fim paranoici până la capăt, se poate să vrei o mașină, să faci cererea de eliberare a adeverinței care atestă că taxa e plătită și nerecuperată de la ANAF. Aceasta îți vine după 2-3 săptămâni, maximum 30 de zile. Dacă mașina nu se vinde în timpul ăla, faci contractul de vânzare-cumpărare. Apoi, n-ai bani sau timp să umbli în primele zile să înscrii mașina, știind că ai la dispoziție 30 de zile, legal. Și între timp, taxa i se restituie unui fost proprietar care poate avea procesul pe rol de 1 an. Că jegoșii ăștia de la eliberări adeverințe nu știu ce procese sunt pe rol și nici nu-i interesează pe ei soarta ta. Plauzibil? Da, dar totuși destul de greu să ți-o iei chiar așa. Dar să zicem că merge totul bine și frumos, faci RAR-ul, mergi la poliție și o înmatriculezi legal pe numele tău. Și peste un timp, cineva câștigă un proces și-și ia îndărăt banii de pe taxa mașinii tale. Tu ai dat să zicem pe ea 6000. Și peste un an, te aștepți s-o poți vinde cu 5000. Pentru că doar taxa e 3000, să zicem. Și peste un an, când vrei s-o dai îți cere potențialul client o adeverință de la ANAF ... și constați că mașina ta are taxa recuperată ce mai faci? O vinzi cu 2000? E sau nu măgăria statului în care trăim? Așa că ăștia mai pe corectitudine așa, care au mașini cumpărate din RO, cu taxa deja achitată, ar trebui să facă lunar câte o cerere la ANAF să fie la curent cu valoarea reală a trocariciului? :ha: :ha: :ha: Țară de căcat, legi de căcat. Trăiască procura notarială și Bulgaria! Dar ”Unde nu-i cap, vai de picioare!“ ... câți bani putea încasa RO din înmatriculări, RAR, carburanți, impozite etc, dacă se înmatriculau mașinile ca în BG ... și s-ar fi înmatriculat și mult mai multe decât în situația actuală. Ei preferă să se pună de-a doua, față de lagislația UE (TFUE) cu taxe de timbru de căcat, să lase oamenii să-și fure unii altora căciula (procese de recuperari de taxe) pentru ca nu cumva România să devină altceva decât ceea ce este de atâta timp ... JUNGLĂ! Păi cum :pt mea să poți să fii corect într-un stat care te fură și te înjosește fățiș? Ori încerci tot felul de mișmașuri la limita legii, că ești român și te descurci, ori îți bagi :pt-n ea de țară și pleci cu gândul să vii doar în vizită. Toate cele bune!:h5 2 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Urita povestea! Ce am invatat din asta?Daca achizitionez o masina care are taxa platita, sa solicit vinzatorului si o declaratie pe proprie raspundere ca taxa nu a fost recuperata pina la data Contractului de vinzare-cumparare.Corect? Eu am facut contract de vanzare cumparare cu vanzatorul fara ca el sa-mi predea masina sau eu sa-i dau banii, apoi am fost la ANAF si am scos adeverinta(pe loc) care dovedea ca taxa e platita si nerecuperata si apoi am facut tranzactia. Adeverinta se scoate doar de catre cumparator.. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviud. Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Miţoi, nu fi suparat pe oamenii care isi recupereaza taxa. La urma urmei oricine si-ar lua inapoi cateva mii de euro pe care le-a platit la stat nelegal. Sa te superi pe cei care mint cu privire la recuperarea ei, cum a patit colegul initiator al topicului. Cumparatorul trebuie sa fie si el atent ce cumpara, de la cine, cum ... Cunosti destui samsari in orasul tau de bastina (@Mita) care le "deseneaza" frumos, le spala, le coafeaza si de fapt vand niste troace ordinare. Cand cumparam de la necunoscuti ne asumam un risc foarte mare si e interzis sa acordam orice gram de incredere. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Eu am facut contract de vanzare cumparare cu vanzatorul fara ca el sa-mi predea masina sau eu sa-i dau banii, apoi am fost la ANAF si am scos adeverinta(pe loc) care dovedea ca taxa e platita si nerecuperata si apoi am facut tranzactia. Adeverinta se scoate doar de catre cumparator.. Altă măgărie faptul că nu e peste tot la fel, deși e aceeași țară, sunt aceleași legi! Poate așa e la Tîrgoviște. La noi, la Tg-Jiu, se poate scoate și de către vânzător și de către cumpărător (am scos-o eu în calitate de vânzător), nu se poate scoate pe loc (cu intervenții, tot a durat o săptămână). Toate cele bune!:h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? Miţoi, nu fi suparat pe oamenii care isi recupereaza taxa. La urma urmei oricine si-ar lua inapoi cateva mii de euro pe care le-a platit la stat nelegal. Sa te superi pe cei care mint cu privire la recuperarea ei, cum a patit colegul initiator al topicului. Cumparatorul trebuie sa fie si el atent ce cumpara, de la cine, cum ... Cunosti destui samsari in orasul tau de bastina (@Mita) care le "deseneaza" frumos, le spala, le coafeaza si de fapt vand niste troace ordinare. Cand cumparam de la necunoscuti ne asumam un risc foarte mare si e interzis sa acordam orice gram de incredere. Aaaaa, păi mă Silviule asta ai înțeles tu? Că sunt supărat pe oamenii care-și recuperează banii? Nuuuu, reiterez, mi se pare de căcat situația cumpărătorului de bună credință care poate ajunge în postura aceasta, doar din cauza unor legi defectuoase/proaste, făcute numai ca să încurce, nu să descurce cetățeanul. Deci, o țară de căcat ... asta era ideea principală! Nu discutăm despre mincinoși aici. ”Everybody lies!“ :ha: :ha: Sunt de acord cu verificatul înainte să cumperi, cunosc și samsăreii ... și nu am ce să mai comentez. Fiecare cu meseria lui :ha: Toate cele bune!:h5 Editat Ianuarie 19, 2015 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? magaria mare este ca instanta ataca efectul, nu cauza. practic, in loc sa anuleze legea ca fiind neconsittutionala si in contradictie cu legislatia europeana, justitia si mai ales putoarea de avocat al poporului (care numai avocatul poporului nu este) lasa treaba sa mearga asa in continuare, pentru ca noi sa creditam statul. in mod normal, legea trebuie atacata si desfiintata. LE: ar trebui ca ANAF-ul sa nu scoata masina de pe un rol fiscal ce are taxa neplatita decit la achitarea acesteia... si e sah mat! Editat Ianuarie 19, 2015 de air_wolf 2 The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Din cate stiu eu , taxa poate fi recuperata doar de cel care a platit-o . Daca vanzatorul a putut recupera taxa , inseamna ca el a si platit-o ( sau mama lui ) . Asta inseamna ca , la data la care el i-a aratat adeverinta , deja era taxa recuperata , altfel s-ar fi expus unui proces de inselaciune , pentru ca data tranzactiei a fost trecuta in talon la capitolul " instrainat catre - la data " . Daca ar fi recuperat banii dupa ce a vandut masina , era clar intentie de inselaciune , deci i-a recuperat dupa ce a scos adeverinta pe care a aratat-o colegului nostru . Asta insemana ca daca colegul acre acea adeverinta , reiese clar intentia de inselaciune. Daca nu o are , atunci va fi greu de probat. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? LE: ar trebui ca ANAF-ul sa nu scoata masina de pe un rol fiscal ce are taxa neplatita decit la achitarea acesteia... si e sah mat! Nu. Aici sunt de altă părere. Dacă s-ar proceda așa, statul ar f★te-n cur și mai rău pe cumpărătorul de bună credință care ar lua mașina cu taxa achitată și nerecuperată la momentul transcrierii dreptului de proprietate, dar recuperată ulterior. Adică dai acum banii să zicem 10.000 € pe o mașină a cărei taxă a fost 3000 €. Peste un timp, când vrei s-o vinzi, constați că taxa s-a recuperat în instanță și ce face statul (prin ANAF), nu ți-o scoate de pe rol decât după ce-i dai 3000 de €? Nu mi s-ar părea corect. Mai corect mi s-ar părea să nu se mai poată recupera taxa dacă nu mai ești proprietar. Ai vândut-o, ai luat pe ea prețul corect (inclusiv banii pe taxă)? La revedere! Astfel s-ar scădea la jumătate numărul mașinilor care merg fără taxă acum în România. Sau, cel mai bine desființat Timbrul de Mediu. Toate cele bune!:h5 Editat Ianuarie 19, 2015 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? Nu. Aici sunt de altă părere. Dacă s-ar proceda așa, statul ar f★te-n cur și mai rău pe cumpărătorul de bună credință care ar lua mașina cu taxa achitată și nerecuperată la momentul transcrierii dreptului de proprietate, dar recuperată ulterior. Adică dai acum banii să zicem 10.000 € pe o mașină a cărei taxă a fost 3000 €. Peste un timp, când vrei s-o vinzi, constați că taxa s-a recuperat în instanță și ce face statut (ANAF) nu ți-o scoate de pe rol decât după ce-i dai 3000 de €? Nu mi s-ar părea corect. Mai corect mi s-ar părea să nu se mai poată recupera taxa dacă nu mai ești proprietar. Ai vândut-o, ai luat pe ea prețul corect (inclusiv banii pe taxă)? La revedere! Astfel s-ar scădea la jumătate numărul mașinilor care merg fără taxă acum în România. Sau, cel mai bine desființat Timbrul de Mediu. Toate cele bune!:h5 da, uite ca asta imi sarise din peisaj. pai atunci sa se poata recupera numai de catre cel care a platit-o si doar daca mai are masina pe rolul sau fiscal. daca vrea s-o revinda, trebuie replatita. simplu :D cel mai bine ar fi sa se scoata complet acest idiot de timbru. Editat Ianuarie 19, 2015 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) Re: teapa sau prostia mea? Din cate stiu eu , taxa poate fi recuperata doar de cel care a platit-o . Daca vanzatorul a putut recupera taxa , inseamna ca el a si platit-o ( sau mama lui ) . Asta inseamna ca , la data la care el i-a aratat adeverinta , deja era taxa recuperata , altfel s-ar fi expus unui proces de inselaciune , pentru ca data tranzactiei a fost trecuta in talon la capitolul " instrainat catre - la data " . Daca ar fi recuperat banii dupa ce a vandut masina , era clar intentie de inselaciune , deci i-a recuperat dupa ce a scos adeverinta pe care a aratat-o colegului nostru . Asta insemana ca daca colegul acre acea adeverinta , reiese clar intentia de inselaciune. Daca nu o are , atunci va fi greu de probat. @FordRanger - Domnule, dvs citiți altă discuție? Recitiți vă rog, primul post al colegului ... și reveniți. Sau dacă vreți, vă pot ajuta eu. Colegul nostru nu a spus că cel de la care a cumpărat mașina ar fi achitat taxa. Dimpotrivă, a spus că vânzătorul ... a susținut că, din câte știe, taxa este achitată și nerecuperată și are o adeverință de la ANAF (eliberată în urmă cu 2 luni). Apoi, după ce colegul nostru a făcut demersurile să înmatriculeze mașina pe numele tatălui și a văzut că taxa fusese deja recuperată, a luat legătura cu vânzătorul. Acesta a zis nu știa nimic despre acest lucru și a susținut că fostul proprietar - adică primul deținător, cel care o plătise și o înmatriculase prima dată în RO, și-a recuperat taxa între timp, fără să-l anunțe. Ați înțeles? E foarte posibil să fie așa ... și de-aia e imposibil de demonstrat avioane din ăstea cu înșelătoria, chiar dacă colegul ar avea vechea adeverință care să ateste taxa plătită și nerecuperată cu 2 luni înainte de data încheierii tranzacției. Greșeala colegului a fost că nu a cerut o adeverință nouă de la ANAF înainte să cumpere mașina pentru că a presupus că în cele 2 luni nu s-a recuperat taxa. Ați înțeles acum? Toate cele bune!:h5 Editat Ianuarie 19, 2015 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviud. Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 Re: teapa sau prostia mea? Ca sa nu mai fie ... surprize. Cand faceti contracte de vanzare cumparare, adaugati clauze la acesta care sa va scuteasca de neplaceri, mai tarziu. Astfel, se poate face ceva de genul: Vânzătorul menţionat la punctul (x) declară că la înmatricularea anterioară a vehiculului a fost achitată taxa aferentă înmatriculării, reprezentând ………………………………………….. (se completează după caz, taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare, timbrul de mediu etc.), în valoare de …………………............. RON/EUR, taxă pe care o consideră inclusă în preţul de vânzare al autoturismului. Vânzătorul declară pe propria răspundere că renunţă la dreptul de a mai recupera taxa prevăzută la paragraful anterior, iar în caz contrar se obligă să plătească cumpărătorului contravaloarea acesteia, astfel cum a fost declarată anterior. Apoi, ca sa fie batut in cuie, dati pe la notar si il faceti autentic. Mai tarziu, daca apare vreo surpriza de genul respectiv aveti toate armele necesare recuperarii sumei. P.S. Mai ia o minge Mihaita :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate