Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

teapa sau prostia mea?

catalin.A

Postări Recomandate

Re: teapa sau prostia mea?

Eu sunt sigur ca vanzatorul avea ceva legaturi cu primul proprietar, daca nu chiar grade de rudenie. Vanzatorul stia acest lucru. La telefon s-a prefacut ca nu stie..bla bla bla.Dovada clara este ca nu mai raspunde la telefon. Un om cu constiinta curata nu se ascunde si raspunde la telefon, chiar se implica in rezolvarea problemei.

Dar pentru vanzator puta si caciula. Si-a luat banii...mai departe il doare la cinci metri de fund.

Stil pur romanesc. Cu astfel de oameni defilam prin lume.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Stimate mita31 :grin:

Daca mama celui care a vandut masina era trecuta in carte ca si proprietar, inseamna ca masina a fost inmatriculata pe domnia sa . Daca a fost inmatriculata , inseamna ca: sau cel dinainte a platit taxa si nu a recuperat-o ( iar dupa vinderea masinii catre doamna oricum nu ar mai fi putut face asta ,din cate cunosc eu ) , sau doamna in cauza a platit taxa , si in acest caz a fost inselaciune pentru ca a scos adeverinta ANAF ca este taxa platita si in perioada de transcriere a noului proprietar ar fi recuperat taxa , lucru greu de realizat stiind cu totii cat dureaza in instanta un asemenea demers.

In cazul in care cucoana nu era trecuta in acte proprietar ( adica talon si carte ) situatie=a se schimba , insa colegul nostru nu a spus nimic de o asemenea situatie.

Deci , pentru a nu discuta despre alte situatii ipotetice , rugam initiatorul sa descrie cum statea problema in realitate :h5

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Salut

Eu am luat un 73 de la Feli din Cluj, care mi-aratat plata taxei.

Am inmatriculat-o pe numele meu cu adeverinta ca taxa nu e recuperata.

Dupa vreo 4 luni, am facut un schimb cu Suiaga scotand adeverinta pe 73 cum ca nu e recuperata taxa. Suiaga, dupa un an mi-a zis ca a venit timpul sa o inmatriculeze. Am mers la finante sa mai scot inca o data adeverinta ca cea veche expirase si surpriza ! Taxa s-a recuperat intre timp!

Intrucat Suiaga negociase pt o masina cu taxa platita am scos banii si am achitat eu taxa.

Vanzatorul meu mi-a transmis ca nu il priveste problema si m-am decat sa il dau in judecata.

Si uite asa se crapa obrazul romanului!

Link spre comentariu

Stimate domn FordRanger,

Am înțeles de unde confuzia dvs. Din necunoașterea legii. Taxa o poate recupera în instanță doar cel care a plătit-o, chiar dacă a înstrăinat autoturismul. La dosar, se cer copii după: Cartea de Identitate a Vehiculului, Certificatul de Înmatriculare al Vehiculului, Buletinul de Identitate sau Cartea de Identitate (BI/CI) a petentului și copia după chitanța de la ANAF cu suma de bani plătită. Limpede?

Niciunul dintre următorii proprietari ai vehiculului, chiar dacă sunt trecuți pe carte și certificat, nu pot recupera taxa plătită de către primul. (Nu vorbim aici de legături de rudenie între proprietari, succesiuni, decesuri, de procuri notariale de repezentare etc.)

Cu respect, Miță.

Toate cele bune!:h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Mult stimate mita31 ,

Ce spuneti domnia voastra este partial corect. Se poate recupera in instanta taxa auto cu conditia sa se detina actele necesare. Pe langa cele mentionate de d-voastra , in instanta este nevoie de cartea de identitate in original a autovehiculului . No, acum sa ma lamuriti cum se poate face acest lucru , daca cel care a platit taxa a vandut masina si implicit actele originale ? In plus , durata procesului este de minim 8 luni , maxim 2 ani . Cum se putea recupera taxa , daca cu doua luni inainte s-a prezentat o adeverinta ANAF prin care taxa aparea ca si platita si nerecuperata , cand procesul dureaza minim 8 luni ?

Cu respect si consideratiune , al d'vstra FordRanger . :grin:

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Sa va spun si de ce nu se poate recupera taxa dupa vanzarea masinii. In cazul transcrierii corecte , masina va avea un nou talon. Cel care ar fi depus de fostul proprietar , in copie , la judecatorie , nu mai este valabil. Proprietarul care a platit taxa , merge in instanta cu acte false . Masina are un singur talon valabil si acela este la proprietarul din acte .:grin:

Link spre comentariu

Stimate domn FordRanger, câte taxe ați recuperat în instanță?

La mine în familie s-au recuperat toate, adică vreo 4. Una pe o mașină care a fost pe numele meu, celelalte pe mașinile tatălui, mamei și surorii mele. Pot prezenta hotărârile judecătorești, :ha: dacă e nevoie. La niciun dosar nu s-a cerut în original, Cartea de Identitate a Vehiculului.

La BMW-ul meu, taxa fusese plătită de către mine în iulie 2008, mașina vândută prin vara lui 2009, acțiunea am făcut-o prin 2013 prin primăvară și în septembrie sau octombrie 2014, am avut hotărârea definitivă și irevocabilă de restituire de la Curtea de Apel Craiova. Deci, deși câștigasem și la prima intanță, ANAF a făcut recurs cum face întotdeauna, pentru tărăgănare. Au fost obligați la plata sumei respective, plus dobânda/actualizarea sumei, plus cheltuieli de judecată, după cum am cerut.

Deci, cred că vorbesc în cunoștință de cauză. Nici la celelalte dosare nu s-au cerut cărțile în original, deși pe ălea le aveau, pentru că mașinile sunt încă în familie. Eu nici nu aș fi făcut acțiunea, dar a fost o ambiție. M-am trezit cu taică-meu într-o zi că îmi spune: ”Am câștigat!“ ...eu am întrebat ”Ce?“, ”Niște mii de euro!“ ”Cum?“ am întebat eu, neștiind nimic despre acțiunile lor care fuseseră depuse cu un an în urmă, toate concomitent. După ce mi-a povestit, i-am cerut numele avocatei ... care mi-a spus să-i aduc repede copiile, că dacă trec cei 5 ani nu se mai poate ataca în instanță. Am făcut întocmai și iacătă-mă-s!

Dar mulțumită jegosului de Victor Monta, din martie 2014 a intrat în vigoare altă mizerie, aia cu - restituirea taxei conform unei hotărâri judecătorești se va face eșalonat, în 5 ani.

Păi sunt ordinari, dacă dvs, de exemplu, vă duceți să achitați timbrul de mediu pentru a înmatricula un autoturism și le propuneți să le plătiți acel cuantum stabilit de ANAF, eșalonat în următorii 5 ani, credeți că vor accepta?

Le-aș zice: ”futu-vă morții mamii voastre de hoți!“, dar parcă totuși e prea dură exprimarea. Oare cum s-o zice în engleză? Fuck your mother dead relatives, you thieves? :ha::ha::ha:

L.E.:

1. nu e fals certificatul de înmatriculare ... nu se cere cel actual, se cere cel conform momentului când s-a plătit taxa.

2. Ca să vă răspund și la părerea dvs conform căreia instituțiile din speța noastră ANAF/Birou înmatriculări/Instanțele de judecată ar știi una despre alta - nu știu. Nu au habar. Nu interesează pe nimeni. Zici că se lucrează cu porumbelul poștaș. De parcă internetul/intranetul s-ar fi inventat ieri. Și calculatoarele ar fi bune numai pentru Solitaire.

Editat de mita31
Link spre comentariu

Stimate domn mita31 ,

Cate din aceste masini erau vandute cu transfer de proprietate cand familia d-vstra a recuperat taxele ?

Ca sa pastram legatura cu topicul :grin:.

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

Stimate domn mita31 ,

Cate din aceste masini erau vandute cu transfer de proprietare cand familia d-vstra a recuperat taxele ?

Ca sa pastram legatura cu topicul :grin:.

Una singură, a mea. Dar nu e relevant, discutam despre modalitatea de restituire a taxei în instanță.

Dar eu vândusem mașina de aproape 4 ani și știu sigur că s-au schimbat proprietarii pe acte, de mai multe ori.

Stimă!:h5

Link spre comentariu

Mult stimate mita31 ... No, acum sa ma lamuriti cum se poate face acest lucru , daca cel care a platit taxa a vandut masina si implicit actele originale ? In plus , durata procesului este de minim 8 luni , maxim 2 ani . Cum se putea recupera taxa , daca cu doua luni inainte s-a prezentat o adeverinta ANAF prin care taxa aparea ca si platita si nerecuperata , cand procesul dureaza minim 8 luni ?

Cu respect si consideratiune , al d'vstra FordRanger . :grin:

Se poate. Pentru că ANAF scrie pe adeverință achitată și nerecuperată până la data de. Fără să verifice dacă acea serie de șasiu, acel VIN, care e unic nu cumva se află pe rolul vreunei instanțe de judecată pentru recuperaea taxei. De idioți ce sunt. Astfel că se poate, cel puțin teoretic, ca astăzi să obții certificatul de la ANAF și mâine taxa să fie recuperată. LEGAL! Ca urmare bineînțeles a unui proces care poate dura de un an de zile, despre care imbecilii de la ANAF n-au habar, deși ei sunt cei dați în judecată, de la ei a plecat toată idioțenia. Cretinii ăia scriu pe adeverință numai după ce li se comunică hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă. Ar trebui să scrie ”INCERT - se judecă în instanță“ sau ... ”nu lua fraiere mașina asta!“ :ha::ha::ha: Ați înțeles?

Toate cele bune!

Editat de mita31
Link spre comentariu

Nu am nici un motiv sa ma indoiesc de seriozitatea d-voastra . Totusi , in opinia mea , daca cele spuse mai sus sunt absolut corecte , avem de a face cu o eroare judiciara. Nu in ceea ce priveste dreptul d-vstra de a recupera o taxa abuziva ci in legatura cu faptul ca legiuitorul a permis , din lipsa de prevederi legislative sau din ignoranta , ca un bun , respectiv masina , sa devina impozitabil ( cu valoarea timbrului de mediu ) fara cunostinta posesorului de drept de la data la care acest lucru s-a intamplat. Aceasta are toate atributele unei erori judiciare. Eu nu am recuperat taxe platite , pentru ca masinile cumparate au fost alese pe criteriul taxelor minime si in plus , cand am dat o masina cu contract de comodat , cumparatorul a fost informat de absolut toate aspectele tranzactiei . L-am informat despre valoarea timbrului de mediu si am stabilita de comun acord ca indiferent de ce legi aberante ne vor impune guvernantii , vom alege acea solutie ( chiar dupa expirarea comodatului ) care sa nu ne afecteze pe nici unul dintre noi . Deasemenea , daca voi vinde Rangerul in viitor , si se va permite recuperarea in instranta a acestuia , nu voi face acest lucru dupa vinderea masinii , pentru a nu prejudicia cumparatorul de buna credinta .

In opinia mea , este absolut ilegal si imoral sa recuperezi o taxa dupa ce ai vandut o masina la un pret ce cuprindea si respectiva taxa , aducand astfel proprietarului o paguba egala cu valoarea taxelor obligatorii ce vor fi impuse masinii in cazul vvanzarii. Daca statul permite astfel de erori , acest lucru trebuie sa fie reglementat .

Cu respect si consideratiune , FordRanger

Link spre comentariu

Domnule FordRanger, dacă citeați cu atenție postul meu cu #13 (cu noroc!:ha:) ați fi înțeles de atunci și nu am mai fi scris 3 pagini. Am scris și acolo despre defecțiunea legilor și incompetența instituțiilor.

Oricum, taxa se poate recupera, chiar după ce ai vândut mașina, cu transfer de proprietate. La mine nu a fost vorba de o sumă mare, mașina era euro 3, am plătit suma de 2400 lei în 2008 - actualizat acum am de luat vreo 4200-4500 lei. Eșalonat, pe 5 ani. :ha: De ce credeți că a intrat în vigoare ordonanța asta? Ca statul muritor de foame și cu de-a sila băgător de mâini în buzunarul contribuabilului, să ruleze mai mult timp banii noștri și eventual să ne fie scârbă să mai facem acțiuni de recuperare a taxelor în instanță ... cui îi convine să dea banii toți odată și să-i ia cu țârâita?

Și a fost o ambiție, nici nu am crezut că voi câștiga acest proces. Dar cunosc cazuri de vânzători de mașini, persoane private, care au câștigat zeci de taxe în instanțe.

Despre cât e sau nu de moral sau despre câte curve virgine sunt la tv, nu vreau să discutăm.

Cu deosebită considerațiune și respect,

Miță.

Link spre comentariu

Consider absolut corect dreptul de a recupera o taxa abuziva dar cu conditia ca cel caruia ii voi vinde masina sa fie constient de acest lucru. Daca nu , nu fac decat sa transfer o teapa de la mine la altul , lucru total imoral ( dealtfel si subiectul topicului de fata ) . OK , am recuperat taxa , vand masina si cel care o cumpara stie la ce se asteapta. Stie valoatea taxelor aferente inmatricularii si schimbarii de proprietar si imi face oferta in cunostinta de cauza. Daca ii dau masina ca scutita de orice taxe viitoare ( implicit cu o valoare de piata ) si ulterior recuperez taxa si ma felicit ca mi-am scos parleala , dar am pasat-o altuia , cred ca exista o fractura logica in aceasta gandire . Daca vand masina si instiintez clientul ca voi recupera in instanta taxa iar acesta este dea acord , este alta problema. Daca nu , in orice situatie , pasez o teapa de la mine la altul . Nu am facut asta niciodata si imi doresc sa nu fiu nevoit vreodata sa o fac, indiferent de situatie.

Dealtfel , exact aceasta esti situatia in care este prins initiatorul topicului , cu mica modificare ca la el teapa s-a bazat pe faptul ca nu s-a informat corect despre situatie.

Totusi , am sa ma informez , pentru cultura mea , daca lucrurile stau chiar asa si statul este atat de orb . lucru de care sincer ma indoiesc. Am aproape convingerea ca in asemenea situatii se cer si unele declaratii pe proprie raspundere , care ar face imposibila recuperatea taxei in cazul vanzarii si schimbarii in acte a proprietarului de drept .

Link spre comentariu

Cu tot respectul, domnule FordRanger, vă scapă din vedere anumite aspecte. Statul nu a fost la fel de hoț dintotdeauna, s-a mai hoțit pe parcurs. Din câte îmi aduc aminte obligativitatea plății taxei pentru toate mașinile (inclusiv cele deja înmatriculate) la prima transcriere a dreptului de proprietate s-a introdus abia prin 2012 sau 2013, odată cu modificarea legii taxei de prima inmatriculare în taxa de mediu. Mi-e lene să caut date și denumiri, dar cred că ați înțeles unde bat.

Deci cei ce au inițiat astfel de acțiuni înainte de intrarea în vigoare a ordonanței la care fac eu referire, nu prejudiciau în mod intenționat pe nimeni - recte proprietarii ulteriori. De-aia s-a și dat această nouă lege/modificare pentru că erau prea multe procese pentru restituiri de taxe. Așa cum am mai spus, nu discutăm probleme de moralitate, doar de legalitate.

Cu respect,

Miță.

Toate cele bune! :h5

Editat de mita31
Link spre comentariu

Sunt absolut de acord cu faptul ca taxa este abuziva si ca statul este hot. Dar daca statul ma fura pe mine , este problema mea sa rezolv asta in instanta cu statul. Dar cu conditia ca asta sa nu prejudicieze un cumparator de buna credinta. Daca ai fi cumparat respectiva masina stiind ca are taxa platita si ca la revanzare are o valoare care include aceasta taxa , iar vanzatorul care ti-ar fi vandut-o la un pret ce includea si valoarea taxei , cum te-ai fi simtit peste un an de zile cand ai fi vrut sa o vinzi daca acesta ar fi recuperat taxa ?

Hai sa fim cinstiti si sa nu dam vina pe stat pentru o vina care nu ii apartine. Ai recuperat taxa , OK . Inseamna ca atunci cand ai vandut masina , avea in componenta un pret pe care statul cel hot ti-a permis sa il sustragi la propriu din valoare masinii , aducand un prejudiciu financiar celui care a cumparat-o .

Propun sa nu intram in discutii mai adanci. Banuiesc ca stim si noi si cei care urmaresc discutia de ce parte este moralitatea si corectitudinea in aceste tipuri de situatii. Eu am fost crescut sa nu judec cu dubla masura cand vine vorba de mine si de altii .

Link spre comentariu

Sunt absolut de acord cu faptul ca taxa este abuziva si ca statul este hot. Dar daca statul ma fura pe mine , este problema mea sa rezolv asta in instanta cu statul. Dar cu conditia ca asta sa nu prejudicieze un cumparator de buna credinta. Daca ai fi cumparat respectiva masina stiind ca are taxa platita si ca la revanzare are o valoare care include aceasta taxa , iar vanzatorul care ti-ar fi vandut-o la un pret ce includea si valoarea taxei , cum te-ai fi simtit peste un an de zile cand ai fi vrut sa o vinzi daca acesta ar fi recuperat taxa ?

Hai sa fim cinstiti si sa nu dam vina pe stat pentru o vina care nu ii apartine. Ai recuperat taxa , OK ...

Domnule Ford Ranger, cu tot respectul, vă contraziceți ... cum să fim cinstiți și să nu dăm vina pe stat pentru o vină care nu-i aparține? Cine a făcut legile ăstea ambigue, dvs? Eu? Cine pune taxele ăstea aberante? Cine învrăjbește oamenii ... sărăcindu-i? Taxa se putea recupera fără a prejudicia pe nimeni până la un punct, repet. De-asta lumea s-a obișnuit să-și ceară banii înapoi. Că e moral sau nu, nu comentăm.

Acum întoarcem discuția împotriva oamenilor, când de fapt vina e doar a legiuitorului (și implicit a statului), pentru că sunt lacune atât de idioate în legislație și în funcționarea ca un tot unitar a instituțiilor statului? De ce legile sunt date la mișto, cetățeanul înjosit și înrobit în halul ăsta? Cine a pus taxa de prima înmatriculare, taxa de mediu și mai nou timbrul de mediu?

De unde vreți să mai aibă omul demnitate, moralitate și alte valori dacă în funcțiile înalte sunt promovate doar nonvalori care conlucrează pentru minunata situație în care ne aflăm? Sunt și mulți oameni cărora chiar nu le mai ajung banii să trăiască de pe-o zi pe alta domnule și poate de-aia vor să profite de ocazii de acest fel.

Statul are moralitate? E onest? Vi se pare cumva corupția din România ceva ușor de trecut cu vederea?

Dacă răspunsul dvs la aceste întrebări este DA, atunci eu nu mai am cuvinte.

• Like 1
Link spre comentariu

Oarecum raspunsul la intrebarea din titlul topicului este "nici una nici alta" ci "legiuitorul :pt"

Asa cum a prezentat Mita31, scenariul este foarte intalnit:

a) propietar 1 (P1) vinde catre P2 auto, cu certificat ca la momentul acela nu si-a recuperat taxa

nu exista nicio promisiune ca nu si-o recupereaza, nicio interdictie sa nu o recupereze

b) P2 vinde catre P3.

Arata ca el nu a cerut recuperarea (nici nu putea) si mai are la indemana si adeverinta de la P1. Pe de alta parte, P2 nu poate garanta nimanui ce face P1, care este altcineva (chiar si daca ar fi cunoscut nu poate garanta pentru alta persoana)

c) scenariul se repeta de N ori, auto ajunge la P(n), nicio legatura cu P1.

Intre timp P1 isi spune "nu mai am masina, si statul mi-a luat niste bani cu o prevedere care s-a demonstrat ca nu e legala. Hai sa mi-i recuperez". Greu de acuzat. P2 - P(n-1) nu au niciun control asupra problemei, majoritatea nici nu cunosc de la cine a plecat masina acum X ani, luni, etc.

P(n) are acum o masina pentru care s-a recuperat taxa, si are de plata in plus.

E prost el? E tepar P(n-1), P(n-2), P2, P1 ?

Dupa parerea mea, problema este evident data de legislatie plus punere in aplicare, deci P(n) ar trebui sa dea in judecata statul sa solicite inmatricularea fara plata de taxe aditionale. Mi se pare singura speranta, chiar daca e lunga. In rest, Bulgaria....

• Like 1
Link spre comentariu

Am citit topicul si vad ca tot ocoliti problema.

1. Proprietarul care si a primit hotararea de restuire - are dreptate vezi hotararea( cu recuperatul banilor mai asteapta-alta infractiune)

2. Ca nu poti verifica daca este achitata taxa online - in timp real - Fiscul se face vinovat

3. Ca nu se respecta o hotarare judecatoreasca - Guvernul -care printr-o OU -incalca grav Constitutia

HJ - inmatriculare taxa

HJ- restituirea taxei , pt ca ........ si apoi reaplicam acea lege care tocmai a fost incriminata

Cred ca principali vinovati sunt cele 2 institutii ale Statului, care incalca legea si care prin actiunile lor prejudiciaza interesele cetatenilor prejudiciindu-i material.

Azi poate sunt cateva sute de oameni in situatia mai sus descrisa, maine poate fi oricare dintre noi in aceeasi situatie .

Povestile cu am dat bani si pt taxa, ca ala e vinovat, ba ca celalalt - sunt simple speculatii si vorbarie inutila .

Daca vrem sa se rezolve ceva trebuiesc actionati in instanta cei vinovati

• Like 1
Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Imi pare rau stimate mita31 , dar tu nu ai nici o problema. Ti-ai recuperat banii dati pe taxa de la statul cel hot . Tot statul ala ti i-a dat inapoi ( sau ti-i va da in transe ) . In prima parte a discutiei , cativa colegi s-au aratat extrem de transanti cu situatia , considerand persoana care ar face asa ceva drept tepar. Problema este ca , uite , sunt alti cativa colegi care considera ca este absolut normal sa dam vina pe stat , dupa ce plasam o datorie asupra altei persoane , in conditiile in care noi nu avem nici pierderi si nici datorii . Si Da , pretul unei masini are inglobate si taxele pe care trebuie sa le plateasca proprietarul .

Si Da , am fost crescut sa imi asum responsabilitatile chiar daca nu imi plac . Lucru tot mai rar in zilele noastre. si am mai fost crescut sa nu imi fie rusine de opiniile mele si sa mi le argumentez . Si nici sa ma fac mic ca sa nu cumva sa supar pe careva pentru simplul motiv ca mi-ar fi mai comod in relatia cu forumul sa fiu pupator de dosuri ca sa nu se opareasca careva cu oua mari .

Eu cred ca asta este o teapa ! Si cred ca cel care face asa ceva nu se gandeste nici la stat si nici la fiscalitate si nici la moralitate , se gandeste doar sa piarda altul si sa nu fie el ala, speculand niste aspecte ale legii care nu au fost indeajuns gandite.

Daca ai fi in locul unuia care ia o masina ca avand taxa platita si se trezeste ca printr-o magarie "legala " masina lui tocmai s-a devalorizat cu o valoare cateodata mai mare decat a masinii , sunt convins ca ai avea o alta atitudine . Ai posta pe forum ceva asemenator cu posul initiatorului acestui topic. Si te-ai simti victima unui excroc si excrocul ala nu ar fi statul.

Link spre comentariu

Da multe pretentii aveti voi de la ANAF, cand astia sunt ocupati sa-i impoziteze si pe copii ... Si dupa ce le-a blocat conturile parintilor, dupa ce a iesit la suprafata prostia facuta, ghici cine trebuie sa alerge cu tot felul de acte pe la banci sa-si deblocheze conturile ...

Asa este cand suntem condusi de tot felul de retardati ... iar aia care mai gandesc, lucreaza doar in interes propiu ...

• Like 1
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Mulțumesc colegilor care au înțeles despre ce e vorba.

Domnule FordRanger, de unde știți că nu am fost în situația asta? De unde, sau cum puteți proba țeapa? Tot asta i-am întrebat și pe colegii care mai înaintea dvs au încercat să judece (ca în semnătura dvs). Cunoașteți personal pe vânzătorul din speța colegului și de-acolo știți că a fost țeapă?

Dacă citiți cu atenție explicația colegului Watcher și încercați s-o înțelegeți, sunt convins că puteți. Până să acuzăm, putem să încercăm să ne dezbărăm de obiceiul ăsta pe care constat că-l avem în sânge - e sport național - ”grija pentru capra vecinului“.

Fiecare e subiectiv și are motivele lui, când face ce face cu banii, cu taxele și cu mașinile lui. Dacă statul era bun, nu permitea să se întâmple căcaturile astea. Doar nemernicia celor care ne guvernează generează astfel de situații nedorite.

Link spre comentariu

Ba voi nu sunteti zdraveni... Domnilor "ba", sa nu gresesc.

Nu mai stiu care intreba de unde ia actele proprietarul neposesor (tare, ha?!) ... De la serviciul de inmatriculari, de unde a inscris prima data masina. Aia au copie integrala dupe toate actele.

In instanta nu se depun niciodata originale, mai putin taxele de timbru impuse de instanta, chitanta de plata a onorariului de expert, chitantele onorariu avocat.

Se mai poate cere un inscris original doar in ceea ce priveste comparatia de scripte ... Dar asta nu are nicio legatura.

In rest, cine a platit taxa are tot dreptul din lume sa si-o recupereze. Cine cumpara si nu se uita, asta e!!

Restul discutiei, zau, hai pe la noi domnu' Ranger, ne bagam la o ... carciumioara pe-aci si discutam problema pana dimineata :D

Sunt sigur ca Miţă nu s-ar supara. :D

Altfel... TLDR

Link spre comentariu

1.Imi pare rau stimate mita31 , dar tu nu ai nici o problema. Ti-ai recuperat banii dati pe taxa de la statul cel hot . Tot statul ala ti i-a dat inapoi ( sau ti-i va da in transe ) . In prima parte a discutiei , cativa colegi s-au aratat extrem de transanti cu situatia , considerand persoana care ar face asa ceva drept tepar. Problema este ca , uite , sunt alti cativa colegi care considera ca este absolut normal sa dam vina pe stat , dupa ce plasam o datorie asupra altei persoane , in conditiile in care noi nu avem nici pierderi si nici datorii . Si Da , pretul unei masini are inglobate si taxele pe care trebuie sa le plateasca proprietarul .

2.Si Da , am fost crescut sa imi asum responsabilitatile chiar daca nu imi plac . Lucru tot mai rar in zilele noastre. si am mai fost crescut sa nu imi fie rusine de opiniile mele si sa mi le argumentez . Si nici sa ma fac mic ca sa nu cumva sa supar pe careva pentru simplul motiv ca mi-ar fi mai comod in relatia cu forumul sa fiu pupator de dosuri ca sa nu se opareasca careva cu oua mari .

3.Eu cred ca asta este o teapa ! Si cred ca cel care face asa ceva nu se gandeste nici la stat si nici la fiscalitate si nici la moralitate, se gandeste doar sa piarda altul si sa nu fie el ala, speculand niste aspecte ale legii care nu au fost indeajuns gandite.

4.Daca ai fi in locul unuia care ia o masina ca avand taxa platita si se trezeste ca printr-o magarie "legala " masina lui tocmai s-a devalorizat cu o valoare cateodata mai mare decat a masinii , sunt convins ca ai avea o alta atitudine . Ai posta pe forum ceva asemenator cu posul initiatorului acestui topic. Si te-ai simti victima unui excroc si excrocul ala nu ar fi statul.

Domnule FordRanger, cu tot respectul, aș vrea să vă răspund punctual:

S-o luăm de la capăt:

1.Faptul că statul îmi restituie eșalonat pe 5 ani o sumă de bani pe care eu am plătit-o integral e o mare, mare măgărie. Asta e țeapa!!! Practic, statul se cacă pe el de cetățean contribuabil. PUNCT! Colegii care consideră că cel care își recuperează banii de taxă pe calea instanței e un țepar, ar trebui să se mai gândească. Ce este de fapt această taxă? Este plata pe care, în mod abuziv statul ți-o percepe ție ca să ai dreptul să înmatriculezi și să folosești un autoturism. Cam ca un fel de ”taxă de protecție“ mafiotă, din punctul meu de vedere. Există vreo lege care să te oblige să păstrezi un autoturism pentru o oarecare perioadă de timp? Nu ... deci poți s-o vinzi când vrei. Dar poate vrei să-ți iei banii înapoi pe taxă pentru că tu nu mai folosești acel autoturism. Tu, câștigând în instanță taxa înapoi, nu prejudiciezi pe nimeni, cu atât mai puțin pe următorii proprietari. Și ei sunt cetățeni în acest stat de căcat și trebuie să se supună acelorași legi de căcat, deci prin urmare, dacă vor să meargă cu mașina respectivă, trebuie să plătească ”taxa de protecție“ statului mafiot. Din punctul meu de vedere - e foarte clar că statul e cel care aduce prejudicii în toate aceste situații. Mie îmi dă banii înapoi, mai încolo și obligă pe toată lumea la plata unei taxe nelegale, care contravine TFUE și îngrădește niște drepturi ale unui cetățean al UE. Găselnița asta a fost foarte bună pentru stat, pentru că, din păcate sunt destui cei care n-au mai cerut nimic înapoi, unii din moralitate ca dvs, alții de scârbă. În plus, acei bani, ar fi trebuit să se dea înapoi solicitanților pe loc, fără procese, fără ani de zile prin instanțe, din moment ce s-a stabilit că taxa e abuzivă.

Cum adică plasăm o datorie asupra altcuiva când noi nu avem nici pierderi nici datorii? Eu mi-am adus mașina aia din Germania, am plătit taxă, am folosit-o până am vândut-o ... ulterior, am cerut banii înapoi. Taxa aia nu era o pierdere pentru mine? Nu erau bani cheltuiți în plus față de prețul mașinii? Sunt țepar? Nu cred. Eu am pus datoria în cârca următorului, al cincelea proprietar, sau Ponta (mormântu` mă-sii!) când a venit cu noua lege?

2.Respect educația pe care ați primit-o și convingerile dvs, oricare ar fi ele.

3.Ehhhh, aici voiam să ajung. Nu vi se pare normal ca fiecare să se gândească doar la el? De unde ați scos-o că X vrea să piardă Y, să nu piardă el? Dacă legea asta abuzivă cum e ea, lasă totuși posibilitatea omului să-și ia banii înapoi (eșalonat pe 5 ani), unde e țeapa? Vi se pare normal să plătească unul (adică primul) ca să meargă așa, pe blat, pe banii ăluia, următorii 7 proprietari? Dacă statul nu e hoț, și vi se pare justă legea timbrului de mediu, de ce nu înțelegeți s-o plătiți (taxa) atunci când cumpărați o mașină second-hand? Cine vi se pare că dă țeapă aici, omul care își cere banii lui, luați abuziv, înapoi sau statul că percepe o taxă ”de protecție“ aproape, denumită și redenumită sucită și întoarsă? (Mafia e pistol cu apă pe lângă ăștia!)

4.Nu. Niciodată nu m-aș simți înșelat de proprietarul anterior sau de cel anterior anteriorului. Nu ei au inventat taxa, nu ei o percep. Singurul vinovat e statul cu toate instituțiile lui. Chiar și pentru faptul că perpetuează aceste practici pur românești, taxe, impozite, accize etc ilegale și aberante. Adică cine? Guvernanții, arză-i-ar focu` de jeguri ordinare, pe toți!

L.E.: Teoretic pe orice msșină care a avut mai mulți proprietari, taxa se poate recupera de fiecare dată, pe rând de către toți proprietarii, în instanță. Adică ai luat mașina, plătești taxa, apoi o recuperezi, următorul ia mașina, plătește taxa, apoi o recuperează ș.a.m.d.

Ce nu înțeleg eu - cum este posibil, ca după momentul în care o instanță a dispus înmatricularea fără plata taxei/timbrului de mediu sau a dispus restituirea integrală a sumei către petent, pentru un autoturism pe temeiul ilegalității acelei taxe - ca statul ăsta jegos, la retranscrierea proprietății aceluiași autoturism să perceapă aceeași taxă ilegală? Sunt sigur că numai în România se poate întâmpla asta.

Cu deosebit respect și considerațiune, domnule FordRanger,

Miță.

Toate cele bune! :h5

Editat de mita31
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare