Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

teapa sau prostia mea?

catalin.A

Postări Recomandate

Re: teapa sau prostia mea?

Domnule FordRanger, cu tot respectul, aș vrea să vă răspund punctual:

S-o luăm de la capăt:

1.Faptul că statul îmi restituie eșalonat pe 5 ani o sumă de bani pe care eu am plătit-o integral e o mare, mare măgărie. Asta e țeapa!!! Practic, statul se cacă pe el de cetățean contribuabil. PUNCT! Colegii care consideră că cel care își recuperează banii de taxă pe calea instanței e un țepar, ar trebui să se mai gândească. Ce este de fapt această taxă? Este plata pe care, în mod abuziv statul ți-o percepe ție ca să ai dreptul să înmatriculezi și să folosești un autoturism. Cam ca un fel de ”taxă de protecție“ mafiotă, din punctul meu de vedere. Există vreo lege care să te oblige să păstrezi un autoturism pentru o oarecare perioadă de timp? Nu ... deci poți s-o vinzi când vrei. Dar poate vrei să-ți iei banii înapoi pe taxă pentru că tu nu mai folosești acel autoturism. Tu, câștigând în instanță taxa înapoi, nu prejudiciezi pe nimeni, cu atât mai puțin pe următorii proprietari. Și ei sunt cetățeni în acest stat de căcat și trebuie să se supună acelorași legi de căcat, deci prin urmare, dacă vor să meargă cu mașina respectivă, trebuie să plătească ”taxa de protecție“ statului mafiot. Din punctul meu de vedere - e foarte clar că statul e cel care aduce prejudicii în toate aceste situații. Mie îmi dă banii înapoi, mai încolo și obligă pe toată lumea la plata unei taxe nelegale, care contravine TFUE și îngrădește niște drepturi ale unui cetățean al UE. Găselnița asta a fost foarte bună pentru stat, pentru că, din păcate sunt destui cei care n-au mai cerut nimic înapoi, unii din moralitate ca dvs, alții de scârbă. În plus, acei bani, ar fi trebuit să se dea înapoi solicitanților pe loc, fără procese, fără ani de zile prin instanțe, din moment ce s-a stabilit că taxa e abuzivă.

Cum adică plasăm o datorie asupra altcuiva când noi nu avem nici pierderi nici datorii? Eu mi-am adus mașina aia din Germania, am plătit taxă, am folosit-o până am vândut-o ... ulterior, am cerut banii înapoi. Taxa aia nu era o pierdere pentru mine? Nu erau bani cheltuiți în plus față de prețul mașinii? Sunt țepar? Nu cred. Eu am pus datoria în cârca următorului, al cincelea proprietar, sau Ponta (mormântu` mă-sii!) când a venit cu noua lege?

2.Respect educația pe care ați primit-o și convingerile dvs, oricare ar fi ele.

3.Ehhhh, aici voiam să ajung. Nu vi se pare normal ca fiecare să se gândească doar la el? De unde ați scos-o că X vrea să piardă Y, să nu piardă el? Dacă legea asta abuzivă cum e ea, lasă totuși posibilitatea omului să-și ia banii înapoi (eșalonat pe 5 ani), unde e țeapa? Vi se pare normal să plătească unul (adică primul) ca să meargă așa, pe blat, pe banii ăluia, următorii 7 proprietari? Dacă statul nu e hoț, și vi se pare justă legea timbrului de mediu, de ce nu înțelegeți s-o plătiți (taxa) atunci când cumpărați o mașină second-hand? Cine vi se pare că dă țeapă aici, omul care își cere banii lui, luați abuziv, înapoi sau statul că percepe o taxă ”de protecție“ aproape, denumită și redenumită sucită și întoarsă? (Mafia e pistol cu apă pe lângă ăștia!)

4.Nu. Niciodată nu m-aș simți înșelat de proprietarul anterior sau de cel anterior anteriorului. Nu ei au inventat taxa, nu ei o percep. Singurul vinovat e statul cu toate instituțiile lui. Chiar și pentru faptul că perpetuează aceste practici pur românești, taxe, impozite, accize etc ilegale și aberante. Adică cine? Guvernanții, arză-i-ar focu` de jeguri ordinare, pe toți!

L.E.: Teoretic pe orice msșină care a avut mai mulți proprietari, taxa se poate recupera de fiecare dată, pe rând de către toți proprietarii, în instanță. Adică ai luat mașina, plătești taxa, apoi o recuperezi, următorul ia mașina, plătește taxa, apoi o recuperează ș.a.m.d.

Ce nu înțeleg eu - cum este posibil, ca după momentul în care o instanță a dispus înmatricularea fără plata taxei/timbrului de mediu sau a dispus restituirea integrală a sumei către petent, pentru un autoturism pe temeiul ilegalității acelei taxe - ca statul ăsta jegos, la retranscrierea proprietății aceluiași autoturism să perceapă aceeași taxă ilegală? Sunt sigur că numai în România se poate întâmpla asta.

Cu deosebit respect și considerațiune, domnule FordRanger,

Miță.

Toate cele bune! :h5

GRESIT

Sa presupunem ca eu cumpar o masina care costa 2000 iar taxa este de 3000.Platesc taxa si atunci masina ajunge la valoarea de 5000.Depun actele pentru recuperarea taxei , vand masina cu 5000, recuperez taxa de 3000.Am luat 5000 pe masina si inca 3000 inapoi pe taxa , in total 8000 dar eu am dat doar 5000 pe masina si taxa.Am castigat 3000 , sa traiesti America.

Avem niste legi de tot rahatul facute de niste oameni de tot rahatul si aplicate de alti oameni de tot rahatul.Asta este tara in care traim si in care isi bat joc de noi dupa bunul lor plac.

Editat de Alin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

GRESIT

Sa presupunem ca eu cumpar o masina care costa 2000 iar taxa este de 3000.Platesc taxa si atunci masina ajunge la valoarea de 5000.Depun actele pentru recuperarea taxei , vand masina cu 5000, recuperez taxa de 3000.Am luat 5000 pe masina si inca 3000 inapoi pe taxa , in total 8000 dar eu am dat doar 5000 pe masina si taxa.Am castigat 3000 , sa traiesti America.

Avem niste legi de tot rahatul facute de niste oameni de tot rahatul si aplicate de alti oameni de tot rahatul.Asta este tara in care traim si in care isi bat joc de noi dupa bunul lor plac.

Păi nu, nu, nu ... că nimeni nu-ți mai dă ție 5000 pe mașină când știe că e taxa 3000 și că tu o poți recupera oricând. Deci vinzi mașina cu 2000, eventual o ții până după ce câștigi procesul. O cumpără omul cu 2000 de la tine, plătește 3000 ș.a.m.d. Taică-meu are mașina, deși a recuperat taxa în instanță, acum aproape 3 ani și nici nu are de gând s-o vândă prea curând, că e bună. Sunt alții care au câștigat un proces și le-au înmatriculat fără plata taxei. La revânzare nu au cum să ceară prețul cu taxă, inclusiv.

Sper că s-a înțeles ce am vrut să spun eu, de prima dată. Asta așa, doar teoretic, în practică se mai întâmplă și altfel. Oricum, măcar cei care citesc discuția asta o să fie câștigați, n-o să mai fie cazuri de genul ăsta, pentru că o să știe că o mașină second hand, înmatriculată și cu taxa achitată, poate fi o capcană și e bine ca oamenii să fie preveniți. Mult mai sigur e să cumperi una abia adusă, să-i plătești singur taxa sau să ceri în instanță înmatricularea fără taxă (dacă s-o mai putea) după care s-o înmatriculezi. Scapi de o grijă și poți dormi liniștit.

Și da, legea timbrului de mediu, ca și multe alte legi sunt de căcat în această țară, din păcate!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Domnul mita31 , ai tot dreptul sa recuperezi taxa . Cand esti proprietarul masinii . Noul proprietar va lua doar o teapa pentru ca el nu mai plateste Taxa auto care este recuperabila , si lasa din valoarea masinii Timbrul de Mediu care nu este recuperabil . DAca tu iti recuperezi taxa si vinzi masina , masina dumitale va avea o alta valoare . Proprietarul poate sa aleaga daca iti face sau nu o oferta financiara pe masina in functie de taxele ce trebuiesc platite pentru inmatricularea ei.

Ai dreptul sa iti recuperezi o taxa abuziva dar legislatia nu ar trebui sa arunce raspundere asupra unui tert , permitand aceasta magarie. Sa nu ne ascundem dupa tufis . Si domnia ta stii foarte clar ca este o magarie si nu ai dori sa fii prins in aceasta situatie. Indiferent cum argumentam pro sau contra , toti stim ca este o porcarie care , probabil isi va gasi o rezolvare in instanta , imediat ce se vor gasi destui posesori in aceasta situatie , incat sa se constituie in grup petitionar si sa isi ia un avocat bun .

Orice alta discutie este inutila , in opinia mea . Stim cum sta treaba , nu ne place , dar daca pasam teapa altuia , este ceva mai acceptabil traiul in Romania . Aceasta este esenta topicului . Ca sa citez un amic , "daca o fac altii e magarie , daca o facem noi este smecherie " .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

mita31 are dreptate: de vina este sistemul, care :fk2 cetateanul din orice pozitie, fara greturi. Daca cetateanul face gura (asta pentru ca degeaba umbla pe la judecatori pentru dreptate, deoarece costa prea mult si sansele de izbanda sunt spre zero), atunci statul il :hw :daisazacaji5: slp tot pe cetatean...

Daca statul ar fi avut vreun interes ca cetateanul sa prospere si sa fie cel putin multumit, daca nu se putea fericit, facea altfel de legi. Insa vedem zilnic ca toate masurile care se iau sunt impotriva cetateanului, ba mai mult, ii asmut si pe unii impotriva altora, ca sa le mai faca si lor o parte din treaba.

Pentru un guvern corupt si criminal, cel mai usor si convenabil este sa arunce de fiecare data "vina generala" pe umerii "cetateanului", si gata, s-a scapat de griji! Ca doar de-asta s-a inventat "democratia", ca sa para sclavia mai interesanta pentru pulime.

Pana mea, devine tot mai dificil sa fi om normal in ziua de azi... Ajungand asfel in minoritate, incepi sa pari tu ala "anormal"...

Link spre comentariu

Orice alta discutie este inutila , in opinia mea . Stim cum sta treaba , nu ne place , dar daca pasam teapa altuia , este ceva mai acceptabil traiul in Romania . Aceasta este esenta topicului . Ca sa citez un amic , "daca o fac altii e magarie , daca o facem noi este smecherie " .

Aici sunt deacord.

Concret, un Range Rover Vogue care ar costa 7.000-8.000 Euro fara taxa, s-a vandut cu 11.000 Euro anul trecut in toamna pentru ca avea taxa platita.

Intre timp, fostul proprietar a recuperat taxa, iar acum nu mai pot vinde masina nici macar cu 7.000 Euro.

Proprietarul a recuperat cei 4600 Euro pe care i-a dat statului in urma cu cativa ani, dar mie a uitat sa-mi returneze diferenta de 3.000 de Euro dintre pretul unei masini cu taxa platita si nerecuperata si pretul unei masini fara taxa platita.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

GRESIT

Gresit si la tine :grin: daca ai o masina de 2000 si platesti taxa de 3000, ai tot o masina de 2000. 3000 ai dat la stat, nu ai bagat in masina :ha: daca iti da unul 3000 pe taxa ta si mai iei si 3000 de la stat, ti-ai socs doar 6000, dar masina tot 2000 face :ha:

Poate da dracu' si nu ma votezi la anu' :2dr

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

revenind la speta omului, cred ca sunt mai multe probleme in aceasta tranzatie, unele din neglijenta altele sunt intentionat ascunse la data incheierii tranzatiei.

In cazul de fata, eu cred ca ar fi foarte bine sa te adresezi cat mai repede unui avocat care sa puna pe hartie toate imprejurarile (asupra unora noi doar banuim, nu suntem siguri) si cred ca prin instanta de judecata se poate anula vanzarea - cumpararea dintre "pagubit" si vanzatorul masinii intrucat au existat imprejurari ascunse (sau prezentate diferit fata de realitate) care schimbau evident decizia de incheiere a actului de vanzare cumparare, tranzatia fiind viciata.

Masina o tii ca si garantie pana se finalizeaza procesul, daca castigi (si ai sanse mari...zic eu), vinzi masina (poti si la fier vechi) si pentru diferenta il executi pe vanzator pe ce mai are pe numele lui, asta daca nu este el de acord ca sa iti dea banii inapoi si sa isi ia masina sa o foloseasca mai departe.

Asta este tot ce poti face.

parerea mea!

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Pfiuu frate eu as vrea sa vand masina.Ce hartii sa scot de la ANAF sau de unde sa-i arat omului daca este taxa platita, recuperata, nerecuperata??

Eu sunt al 3-lea proprietar, masina venita in tara in 2011, cand am inmatriculat-o pe numele meu nu am avut probleme.

Deci ce hartii scot si de unde?

Multumesc.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

"In cazul in care aveti suspiciuni privind corectitudinea actelor prezentate, cereti vanzatorului sa obtina o noua adeverinta privind plata timbrului, de la ANAF. Adeverinta emisa de catre ANAF va poate certifica faptul ca timbrul de mediu a fost platit, a fost platit si recuperat sau nu a fost platit niciodata."

http://www.inmatriculari-auto.eu/verificare-taxa-auto.html

LE.. link corect de unde luat citatul, e asta..:

http://www.servicii-inmatriculare.ro/verificare-plata-timbru/

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

@ Cristian Irimescu;

Vanzatorul nu are cum sa obtina adeverinta. Tu ai pus link-ul dar nu l-ai citit. Doar cumparatorul are voie sa ceara acea adeverinta.

Dvs sunteți sigur că ceea ce scrie pe un site de intermedieri înmatriculări auto ... deci al unei firme S.R.L., are valoare de axiomă? E cumva citat din vreo lege? Mă îndoiesc. La sfârșit scrie că pentru o sumă, ei te pot scuti de deranj ... deci marketing dâmbovițean :ha: :ha: :ha:

Ce spuneți dacă vă aduc la cunoștință faptul că eu, în calitate de vânzător al unui Suzuki Jimny, am cerut o astfel de adeverință de la ANAF și am obținut-o? Eu trebuia să fac dovada că taxa e plătită și nerecuperată către cumpărător, înainte să se încheie tranzacția.

Ce scriu ăia pe site acolo, e corect dar incomplet. E o posibilitate ca după ce ai făcut tranzacția, tu, cumpărător fiind trecut pe acte, să ceri acea adeverință. Dar poți să ajungi în situația colegului, adică să constați că taxa a fost recuperată. Așa că, logic ar fi să o poată cere și vânzătorul, înainte de a se încheia vreo tranzacție. Deci sunt sigur că acea adeverință poate fi cerută și de vânzător. Corect sau nu?

Editat de mita31
Link spre comentariu

Am citit, chiar mai multe.. din care cauza le-am amestecat... am pus altul..

Citatul e din link-ul asta... astia zic ca se poate... :-)

Pe de alta parte si eu cand am inmatriculat masina anul trecut am solicitat adeverinta la Anaf in calitate de cumparator, fara a avea vreo garantie ca taxa e platita. Doar cuvantul vanzatorului..

Unii, altii pe alte forumuri/bloguri zic ca au obtinut in calitate de proprietar... / vanzator

Ce stiu sigur, chiar daca vanzatorul ar avea o adeverinta de plata a taxei cu data de ieri, cumparatorul nu poate inscrie masina decat daca acea adeverinta e pe numele lui.

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Ia citiți și aici, să vedeți cum spune altă firmă că se face:

Toate cele bune!:h5

Link spre comentariu

Adeverința de pe site-ul ANAF.

A5_OMFP_407_2013.pdf

Deci o solicită deținătorul ... din acte, sau cumpărătorul în baza contractului de vânzare-cumpărare.

Toate cele bune!

Editat de mita31
Link spre comentariu

Of of,...de ce nu ai mers sa scoti o adeverinta anaf noua?corect ...dureaza intre 1 si 10 zile...dar nu m-as baza pe una eliberata acu's 2 luni...pacat si te compatimesc, stiu cum se simte teapa asta...

Link spre comentariu

red ca prin instanta de judecata se poate anula vanzarea - cumpararea dintre "pagubit" si vanzatorul masinii intrucat au existat imprejurari ascunse (sau prezentate diferit fata de realitate) care schimbau evident decizia de incheiere a actului de vanzare cumparare' date=' tranzatia fiind viciata.[/quote']

CRED ca tipul asta de abordare ar fi fost corect daca vanzatorul de la care a cumparat colegul care a initiat topicul era persoana care a recuperat ulterior taxa. Din moment ce nu vanzatorul a recuperat taxa, el nu avea ce informatii sa prezinte in niciun fel / directie care sa vicieze tranzactia. Inteleg ca a oferit o hartie pe care o avea de la proprietarul initial.

DUPA PAREREA MEA, daca e sa dai banii la avocat, trebuie sa mergi in una din doua directii:

a) dat in judecata statul sa iti permita inmatricularea fara plata altor taxe

b) dat in judecata proprietarul initial care a recuperat taxa, caci actiunea lui a generat pentru actualul posesor prejudiciul cresterii taxelor de inmatriculare.

Daca da bani pe avocat sa dea in judecata pe vanzatorul de la care a cumparat masina, mi se pare foarte usor pentru acela sa arate ca el are actele X, nu are altele, deci a actionat cu buna credinta, pierde colegul nostru procesul si mai trebuie sa ii plateasca si cheltuielile celui dat in judecata 'degeaba'. Trebuie sa 'follow the money' - si ei sunt fie la stat fie la proprietarul initial.

Nici procesul cu proprietarul initial nu mi se pare tocmai usor de castigat, fiindca el avea legal dreptul sa recupereze taxa, si va argumenta ca acum, dupa ce nici nu mai are masina, de ce sa ramana cu o taxa platita care taxa s-a demonstrat abuziva... Totusi aici exista o speranta fiindca initiatorul topicului ar putea arata ca proprietarul recuperator de taxa si-a exercitat un drept legal, dar a generat costuri suplimentare pentru actualul posesor. Exista o sansa.

Mai trebuie avut in vedere insa si cat e usor e sa te judeci: te costa avocatul atat ca 'retainer' cat si ca 'success fee', te costa deplasarile (ale tale si ale avocatului) daca nu e in aceeasi localitate paratul, te costa taxa de timbru, etc.

S-ar putea sa se adune niste costuri care sa nu merite, mai ales ca solutiile de obtinut nu sunt 'garantate'...

Link spre comentariu

Of of,...de ce nu ai mers sa scoti o adeverinta anaf noua?corect ...dureaza intre 1 si 10 zile...dar nu m-as baza pe una eliberata acu's 2 luni...pacat si te compatimesc, stiu cum se simte teapa asta...

la cum merg procesele in rromania chiar crezi ca se poate recupera o taxa auto in 2 luni ? eu nu prea cred...azi deschizi proces si te cheama peste 4-5-6 luni la prima infatisare , unde pierzi si faci recurs...deci nu e chiar asa...acuma ca mai fac altii in photoshop o adeverinta datata acum 2 luni e altceva;) ...asa au facut baietii la cluj in photoshop chitante cum ca au platit taxa , pana sa prins organul si acum tre sa stai 3 zile lucratoare de cand platesti taxa pana te poti duce la politie sa inmatriculezi masina ;)

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

CRED ca tipul asta de abordare ar fi fost corect daca vanzatorul de la care a cumparat colegul care a initiat topicul era persoana care a recuperat ulterior taxa. Din moment ce nu vanzatorul a recuperat taxa, el nu avea ce informatii sa prezinte in niciun fel / directie care sa vicieze tranzactia. Inteleg ca a oferit o hartie pe care o avea de la proprietarul initial.

DUPA PAREREA MEA, daca e sa dai banii la avocat, trebuie sa mergi in una din doua directii:

a) dat in judecata statul sa iti permita inmatricularea fara plata altor taxe

b) dat in judecata proprietarul initial care a recuperat taxa, caci actiunea lui a generat pentru actualul posesor prejudiciul cresterii taxelor de inmatriculare.

Daca da bani pe avocat sa dea in judecata pe vanzatorul de la care a cumparat masina, mi se pare foarte usor pentru acela sa arate ca el are actele X, nu are altele, deci a actionat cu buna credinta, pierde colegul nostru procesul si mai trebuie sa ii plateasca si cheltuielile celui dat in judecata 'degeaba'. Trebuie sa 'follow the money' - si ei sunt fie la stat fie la proprietarul initial.

Nici procesul cu proprietarul initial nu mi se pare tocmai usor de castigat, fiindca el avea legal dreptul sa recupereze taxa, si va argumenta ca acum, dupa ce nici nu mai are masina, de ce sa ramana cu o taxa platita care taxa s-a demonstrat abuziva... Totusi aici exista o speranta fiindca initiatorul topicului ar putea arata ca proprietarul recuperator de taxa si-a exercitat un drept legal, dar a generat costuri suplimentare pentru actualul posesor. Exista o sansa.

Mai trebuie avut in vedere insa si cat e usor e sa te judeci: te costa avocatul atat ca 'retainer' cat si ca 'success fee', te costa deplasarile (ale tale si ale avocatului) daca nu e in aceeasi localitate paratul, te costa taxa de timbru, etc.

S-ar putea sa se adune niste costuri care sa nu merite, mai ales ca solutiile de obtinut nu sunt 'garantate'...

cu datul in judecata a fostului proprietar nu prea rezolvi nimic , daca nu e stipulat in contract ca " taxe aditionale de inmatriculare zero" ca tu ca persoana fizica nu esti obligat sa stipulezi in contract care sunt taxele aditionale inmatricularii...poate omul ia masina sa o foloseasca la stana fara a ii mai trebui numere ;)

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

Gresit si la tine :grin: daca ai o masina de 2000 si platesti taxa de 3000, ai tot o masina de 2000. 3000 ai dat la stat, nu ai bagat in masina :ha: daca iti da unul 3000 pe taxa ta si mai iei si 3000 de la stat, ti-ai socs doar 6000, dar masina tot 2000 face :ha:

Poate da dracu' si nu ma votezi la anu' :2dr

nu e gresit,eu am cumparat un jimny cu 3000e si am platit taxa 1800e am vandut masina cu 5500e acuma eu pot sa recuperez cei 1800e ca respectivul a trecut masina pe el,deci normal eu o sa fiu in castig si respectivul in pierdere cand o sa vrea sa vanda masina.:banana

Link spre comentariu

nu e gresit,eu am cumparat un jimny cu 3000e si am platit taxa 1800e am vandut masina cu 5500e acuma eu pot sa recuperez cei 1800e ca respectivul a trecut masina pe el,deci normal eu o sa fiu in castig si respectivul in pierdere cand o sa vrea sa vanda masina.:banana

pai prost e ala de a dat banii. evident ca tu iti poti recupera taxa. de asta e mai simplu sa cumperi fara taxa o masina la pret corect si sa te judeci cu statul sa o inmatriculezi fara taxa. decizie definitiva, se poate folosi si de catre un eventual cumparator.

si eu vind o masina cu taxa platita dar in pret n-am inclus si taxa pentru ca: taxa a fost platita de BGS, taxa dubleaza valoarea masinii, nu e normal sa taxez cumparatorul pentru faptul ca statul roman este hot. asta ma face la fel de hot ca si statul.

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Pana la urma , doar taxa de prima inmatriculare se recupereaza. Timbrul de mediu nu . Dar , daca este declarat si asta ilegal si imoral , atunci este afacerea bisnitarului. Aduce masina , plateste timbrul , vinde masina cu timbru inclus si , evident , in profit , ca altfel nu ar vinde-o , si ulterior isi sporeste profitul recuperant contravaloarea timbrului . Un roman cinstit care a muncit pentru banii aia se trezeste cu o teapa data de statul roman in combinatie cu bisnitarul ( tot roman ) . A cumparat o masina libera de alte taxe , si la revanzare vinde una supusa taxarii .

Ce cool ! :grin:

Si este misto ca cetateanul roman pare absolut impacat cu ideea . Adica cu lipsa de moralitatea a acestui viciu de procedura. Uite o barfa de ultima ora. S-ar putea ca legea privind conditiile de recuperare a taxei de prima inmatriculare sa sufere niste mici modificari . :grin:

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Adeverinta de la ANAF prin care sa dovedeasca ca a fost platita taxa( mediu, timbru etc) -nu poate fi obtinuta legal de vanzator - am incercat eu sa o obtin pt o masina, pe care nu voiam sa o vand, dar nu mai stiam daca a fost platita (masina o detin de noua) -a fost cumparata in leasing in 2004 si inchis leasingul in 09.2007- la vremea respectiva o intreaga dezbatere daca se plateste sau nu taxa-nu intru in detaliu.

recomandarea celor de la ANAF -faceti un contract de vanzare cumparare si cumparatorul fictiv vine si depune cererea.- deci se elibereaza pe numele altuia, nu pe numele celui trecut in acte-aberatie cat casa- altul poate afla date despre bunul meu-proprietarul nu.

Adeverentia nu este valabila la inscriere decat daca este pe numele cumparatorului ce vrea sa o inmatriculeze.

O alta tampenie intalnita- adeverinta obtinuta la un sector- la alt sector ( cel al unui alt client) , pt aceeasi masina nu i s-a eliberat pt ca nu se gasesc date despre plata taxei.

Dovada plati taxei se poate face cel mult printr-o copie a unei chitante sau ordin de plata- originalul fiind cerut la politie. Dovada este insa partiala, cel mult pt ca s-ar fi platit candva o taxa, nu demonstreaza ca nu este recuperata sau in curs de.

Deci, revin asupra idei initiale -cine este devina? cine creeaza un prejudiciu?

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Adeverinta de la ANAF prin care sa dovedeasca ca a fost platita taxa( mediu, timbru etc) -nu poate fi obtinuta legal de vanzator - am incercat eu sa o obtin pt o masina, pe care nu voiam sa o vand, dar nu mai stiam daca a fost platita (masina o detin de noua) -a fost cumparata in leasing in 2004 si inchis leasingul in 09.2007- la vremea respectiva o intreaga dezbatere daca se plateste sau nu taxa-nu intru in detaliu.

recomandarea celor de la ANAF -faceti un contract de vanzare cumparare si cumparatorul fictiv vine si depune cererea.- deci se elibereaza pe numele altuia, nu pe numele celui trecut in acte-aberatie cat casa- altul poate afla date despre bunul meu-proprietarul nu.

Adeverentia nu este valabila la inscriere decat daca este pe numele cumparatorului ce vrea sa o inmatriculeze.

O alta tampenie intalnita- adeverinta obtinuta la un sector- la alt sector ( cel al unui alt client) , pt aceeasi masina nu i s-a eliberat pt ca nu se gasesc date despre plata taxei.

Dovada plati taxei se poate face cel mult printr-o copie a unei chitante sau ordin de plata- originalul fiind cerut la politie. Dovada este insa partiala, cel mult pt ca s-ar fi platit candva o taxa, nu demonstreaza ca nu este recuperata sau in curs de.

Deci, revin asupra idei initiale -cine este devina? cine creeaza un prejudiciu?

de ce in situatii din acestea nu ii puneti sa dea pe semnatura ca nu se poate si sa scrie si in baza carui articol din lege? daca stii ca nu se poate, e clar ca stii si de ce.

Link spre comentariu

Pana la urma , doar taxa de prima inmatriculare se recupereaza. Timbrul de mediu nu . Dar , daca este declarat si asta ilegal si imoral , atunci este afacerea bisnitarului. Aduce masina , plateste timbrul , vinde masina cu timbru inclus si , evident , in profit , ca altfel nu ar vinde-o , si ulterior isi sporeste profitul recuperant contravaloarea timbrului . Un roman cinstit care a muncit pentru banii aia se trezeste cu o teapa data de statul roman in combinatie cu bisnitarul ( tot roman ) . A cumparat o masina libera de alte taxe , si la revanzare vinde una supusa taxarii .

Ce cool ! :grin:

Si este misto ca cetateanul roman pare absolut impacat cu ideea . Adica cu lipsa de moralitatea a acestui viciu de procedura. Uite o barfa de ultima ora. S-ar putea ca legea privind conditiile de recuperare a taxei de prima inmatriculare sa sufere niste mici modificari . :grin:

Gresit ! Si timbrul de mediu se recupereaza iar eu sunt unul care l-am recuperat, e vorba de 3800 ron. Ca finantele au fixat 5 rate de plata asta este alta poveste. Procesul a durat putin peste 1 an si am apelat la casa de avocatura Coltuc.

A nu se considera reclama, cunosc si alti avocati care accepta cauza taxei de timbru.

Succes.

• Like 1
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare