Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Crestere putere motor 2.5 tdi ?

gnok

Postări Recomandate

Am o cunostinta care sustine ca pe 4d56 poate ajunge la 130 cai...nus ce softari si etc vrea sa-i faca...masina e un 2.5 tdi swb,incaltat cu 31', din 93...acuma sincer voi ati auzit de asa ceva?daca chiar o scoate si numa la 110 jur ca mor de ciuda...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Crestere putere motor 2.5 tdi ?

Ce ai postat e valabil doar pt motorul de 116 cai cu pompa injectie electronica, la pajero din 93 nici o sansa pt ca nu are ecu. Se poate doar prin marire turbina si debit pompa injectie dar nu va mai duce motorul. Din punctul meu de vedere 4d56 este un motor foarte bun dar pe variantele vechi de pajero cu mai putini cai. Cel cu electronica e loterie

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

eu am scos 170 de cai masurati

si mai merge pana pe la 250

cap injectie de 2,8 sau mai mare

turbina mai mare ca originala nu duce mai mult de 1,1 bari

evacuarea directa sau lasat doar finala

dat mai mult debit la pompa

dat avanasul la maxim posibil

de preferat un intercooler mai mare , mai ales daca mergi pe turbina originala la maxim pt ca creste temperatura in ea foarte mult ajunge la incandescenta "noaptea"

montat un ceas de boost si unul de egt pt reglaje si in rest e simplu ... un setup ce se poate face in 2 zile

Link spre comentariu

Da asa e, e super simplu sa dublezi puterea. Ba chiar o triplezi daca te superi. asta cu evacuarea libera e gogoasa, de multe ori masina mergand mai prost. oricum fiabilitatea scade proportional cu cresterea de putere. Iar tu vorbesti despre cu totul alt motor. Colegul se refera la 2.5 tdi care nu are ecu.

Link spre comentariu

Am o cunostinta care sustine ca pe 4d56 poate ajunge la 130 cai...nus ce softari si etc vrea sa-i faca...masina e un 2.5 tdi swb,incaltat cu 31', din 93...acuma sincer voi ati auzit de asa ceva?daca chiar o scoate si numa la 110 jur ca mor de ciuda...

Poate te refereai la 130 km/h :ha:

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

eu am scos 170 de cai masurati

si mai merge pana pe la 250

cap injectie de 2,8 sau mai mare

turbina mai mare ca originala nu duce mai mult de 1,1 bari

evacuarea directa sau lasat doar finala

dat mai mult debit la pompa

dat avanasul la maxim posibil

de preferat un intercooler mai mare , mai ales daca mergi pe turbina originala la maxim pt ca creste temperatura in ea foarte mult ajunge la incandescenta "noaptea"

montat un ceas de boost si unul de egt pt reglaje si in rest e simplu ... un setup ce se poate face in 2 zile

Cat timp te-a tinut motorul? Ai mers cu el in turatii maxime fara probleme?.....instalatia de racire nu ai modificat o?

Editat de Astral

pregatim masina ta pentru off road

www.modificarioffroad.ro

modificarioffroad@yahoo.com

dezmembrari pajero mk2.

0730678039

Link spre comentariu

merge de vreo 4 ani asa si numai in offroad

n-ai ce sa modifici la instalatie de racire pt ca motorul nu se incalzeste mai multe decat e proiectat

trebuie doar sa ai radiatorul nou sau curat fara noroi in el si bimetalul sa fie 100 % ok

Editat de Astral
Link spre comentariu

merge de vreo 4 ani asa si numai in offroad

nai ce sa modifici la instalatie de racire pt ca motorul nu se incalzeste mai multe decat e proiectat

trebuie doar sa ai radiatorul nou sau curat fara noroi in el si bimetalul sa fie 100 % ok

Cat ma costa sa mi faci si mie modificarea asta..?.motor am eu..

pregatim masina ta pentru off road

www.modificarioffroad.ro

modificarioffroad@yahoo.com

dezmembrari pajero mk2.

0730678039

Link spre comentariu

Ma bag si eu in discutie. Eu am modificat un 2,5 de 115 cp ( cu pompa electronica ) si a facut aprox 140 cp. Diferenta e chiar mare intre cum era inaite si cum e acum. Cat va tine, habar nu am. Nu merg des cu masina. Ideea e ca am renuntat complet la managementul turbinei original ( care era haotic total - lucru constatat cu ces de turbo ) si am montat un sistem cu valva dawes. Gasesti pe net cum se pune. E foarte simplu. Am facut-o sa bage 1 bar de la 1800 pana la 4500. Fata de 0.8 cat baga stock. Dupa care, am inceput sa dau debit la pompa. Asta am facut-o cu pasi marunti pana masina a inceput sa faca un pic de fum pe blana. Dar daca mergi normal, nu face fum deloc. La mine a fost anevoioasa treaba asta cu datul motorinei finndca s-a facut din soft si a trebuit sa dam calculatorul jos de fiecare data. Ma gandesc ca la cele cu pompa clasica, debitul de motorina se controleaza din vreun surub sau in cel mai rau caz din vreun vacuum, care poate fi redus sau crescut cu niste valve. I-am scos si catalizatorul si toate tobele, dar doar pentru impresia artistica. Se aude frumos, dar crestere de putere nu am simtit. Ca idee, masina original de 1850 kg si 115 cp trebuie sa faca 19 s pana la 100km/h. A mea are 2150 kg pe cantar si face 15s pana la 100km/h. Ca viteza maxima nu i-am dat mai mult de 160. Are deja aprox 4500rpm la viteza asta si nu cred ca ii face bine. Plus ca nu am mai umblat la harta de motorina in plaja asta de turatie, deci e ca si stock. Dar 140-150 ii prinde chiar repede ( pentru masina asta ). Cam asta e experienta mea legata de motorul de 4d56. Sper sa va ajute.

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Daca pe mine ma intrebi, ia mediu 12 si la drum pana in 11. Mers cam 100-110 , dar cu depasiri. Masina are MTuri

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

tot ce am spus este pt 2.5 si vorbesc din experienta si multe masini facute , nu din carti sau de pe forumuri de tocilari .

PT 2.5 din ce an ?

Mitsubishi Pajero 2.5 TD 3usi 1995

Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 2006

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare